Konkursas dėl dengto futbolo maniežo projektavimo baigėsi šnipštu

Sportas, Svarbu

Klaipėdos miesto savivaldybei iš pirmo karto nepavyko įsigyti dengto futbolo maniežo, kuris turėtų iškilti sklype Baltijos pr. 51, naujos statybos projektavimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugų. Viešasis pirkimas baigėsi fiasko. Savivaldybė konstatavo, kad „negauta jokių pasiūlymų ar paraiškų arba jos buvo atmestos”.

Oro grupės nuotr.

Savivaldybė tikėjosi šias paslaugos įsigyti už ne daugiau, kaip 95 tūkstančius eurų. Perkamos paslaugos apėmė geodezinius ir geologinius tyrinėjimus, techninio projekto parengimą pagal pridedamą statinio projektavimo užduotį ir projekto vykdymo priežiūrą per visą statybos laikotarpį iki statybos užbaigimo akto ar deklaracijos apie statybos užbaigimą pasirašymo.

Konkurso sąlygose buvo nurodyta, kad vertinant pasiūlymus kaina sudarys tik 50 procentų. Kita dalis – įmonės personalo patirtis ir kvalifikacija. Darbams, įskaitant ir projekto vykdymo priežiūrą, buvo numatyti treji metai.

Nors kai kurie politikai ir priešinosi, miesto Taryba pernai lapkritį palaimino Savivaldybės administracijos siūlymą šį futbolo maniežo projektą įgyvendinti greitesniu keliu – ne rengiant architektūrinį konkursą, o perkant projektavimo paslaugą ekonominio naudingumo būdu.

Savivaldybė tikisi šį objektą pastatyti už daugiau nei 7,5 milijono eurų. Du milijonus eurų tikėtasi gauti iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos patvirtintos programos. Klaipėdoje išrinktas Seimo narys Audrius Petrošius pirmadienį savo paskyroje „Facebook” tinkle skelbė, kad ministerija jau įvertino savivaldybių paraiškas ir 2023-2024 metais prisidės prie šio projekto įgyvendinimo 2 milijonais eurų.

 „Atviros Klaipėdos” duomenimis, viešasis projektavimo darbų pirkimo konkursas netrukus bus skelbiamas pakartotinai. 

INFORMACIJA

Planuojama, jog dengtas futbolo maniežas turėtų 1500 vietų ir atitiktų minimalius LFF A lygos varžybų reikalavimus, aikštės dydis siektų 105 m x 68 m.

Naujuoju maniežu galėtų naudotis ne tik uostamiesčio futbolo klubai, varžybose dalyvaujančios komandos, bet ir šalia esančių Pempininkų rajono mokyklų mokiniai ar kiti pietinės miesto dalies futbolo mėgėjai. Maniežą prižiūrėtų Klaipėdos sporto bazių valdymo centras.

3 Comments

  1. Anonimas Meškėnas

    Remiantis LR Aplinkos ministerijos patvirtintomis projektavimo kainų rekomendacijomis, statinio projektavimo darbų kaina turėtų sudaryti ne mažiau 7% nuo skaičiuojamosios statybos kainos. Toks procentas nuo 7.5 milijono yra 525 000 eur. Tuo tarpu Savivaldybė tikėjosi šias paslaugos įsigyti už ne daugiau kaip 95 000 eurų. Plius kompetetingi savivaldybės klerkai dar pasišovė vertinti įmonės personalo patirį ir kvalifikaciją. Jokie oi jokie save gerbiantys projektuotojai nekiš kilpos į tokią avantiūrą.
    Sėkmės einant greitesniu – ekonomiško naudingumo keliu. Gal po penkto pirkimo ir pavyks per CPO įsigyti kokią greito projektavimo firmą, gebančią sukurti dar vieną reprezentacinį pastatą už mažiausią kainą 🙂

    Reply
    • Anonimas

      o dar yra tokių, save gerbiančių? Galima pamanyti, kad visi savivaldybės inicijuoti projektai ne architektų projektuojami? Jau nekalbant apie užduotis, konkursų sąlygas jiems ir viešus architektūrinius konkursus geriausios idėjos paieškai.

  2. Manau

    Jeigu paprašė konkursui pateikti objekto vizualizacijas, tai nieks nespėjo arba patingėjo tai pateikti…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”,- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Miestas

Kurie kiemai, gatvės ir dviračių takai bus tvarkomi pirmiausiai?

Uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius patvirtino vietinės reikšmės kelių ir gatvių tiesimo, rekonstravimo, taisymo (remonto) prioritetinių darbų 2024–2026 m. eiliškumo sąrašą. ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This