Šimtmečio mokyklos statyba brangsta reguliariai ir sistemiškai

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė pasirašė jau 31-ąjį papildomą susitarimą su UAB „Versina” dėl bendrojo ugdymo mokyklos, vadinamos Lietuvos šimtmečio vardu, sklypuose Senvagės g. 4 ir 6 statybos.

Po šio susitarimo statybos pabrango nuo 15,748 iki 15,864 mln. eurų. Apmokėjimo šaltinis – savivaldybės biudžeto lėšos.

Regint statyboje pavienius darbininkus sunku tiki, kad mokyklas bus baigta statyti kitų metų vasarį. Artūro Šulco nuotr.

30-asis papildomas susitarimas buvo pasirašytas gegužės pradžioje. Po jo mokyklos statyba pabrango palyginti nedaug – nuo 15,702 iki 15,748 milijonų eurų, įskaitant pridėtinės vertės mokestį. Tada nurodyta, kad papildomi darbai yra susiję „su sutartyje nenumatytų jungiamosios galerijos konstrukcijų įrengimu”.

31-asis papildomas susitarimas radosi dėl būtinybės „atlikti papildomus, sutartyje nenumatytus stogo konstrukcijų įrengimo bei parapeto įrengimo darbus”.

Pagal 2019-ųjų birželį pasirašytą sutartį mokyklos statybų konkursą laimėjusi UAB „Versina” buvo įsipareigojusi 10,922 mln. eurų vertės mokyklos statybos darbus atlikti per 16 mėnesių. Kitas rangos konkurso dalyvis – UAB „Eikos statyba“ – mokyklą siūlėsi pastatyti už 14 829 221 eurą.

Po sutarties pasirašymo netruko paaiškėti, kad darbai gerokai vėluos – iš pradžių vėlavo inžinerinių tinklų iškėlimas, kurį papildomai finansavo savivaldybė, buvo prasidėję ir ginčai dėl projekto su jį parengusiais architektais, tad rangos sutarties vykdymas buvo sustabdytas aštuoniems mėnesiams.

Paskelbtame naujame – 31-ajame susitarime prie sutarties nurodoma statybų pabaigos data – kitų metų vasario 25-oji. 

INFORMACIJA

Mokomojo korpuso pirmame aukšte suplanuotos bendrosios paskirties patalpos: 286 vietų aktų salė, biblioteka, 150 vietų valgykla su maisto gaminimo ir valgyklos personalo patalpomis. Antrame aukšte įsikurs pradinukų ir vyresniųjų klasių moksleivių mokymo patalpos. Mokomojo korpuso pastato centre bus įrengta reprezentacinė daugiafunkcė erdvė su amfiteatru. Šios erdvės akcentu taps viduryje suprojektuotas mokslo žinių medis – medinių klijuotų konstrukcijų kompozicija. Mokomojo pastato stogas bus apželdintas – čia numatyta galimybė vykdyti ugdymo(si) procesą šiltuoju metų laiku.

Sportinis mokyklos korpusas bus stačiakampio formos, o abiejų pastatų fasadų apdailai numatytos Klaipėdos tradicinei architektūrai būdingos medžiagos – molio spalvos klinkerio plytelės, vidaus kiemo fasadų apdailai – natūralios spalvos medienos.

12 Comments

  1. Džiazo ritmu

    norint kitų metų vasariui užbaigti ( už 6 mėn.) šiandien turėtų pilnu tempu vykti fasadų apšiltinimo ( iki rudens lietų baigti) ir vidaus apdailos darbai (pats imliausias laikui ir medžiagų, įrangos tiekimui etapas). Tačiau šiandien, tuoj bus vidurvasaris, bet dar nėra net sumontuotų langų ir svaigstama apie finansavimą stogo konstrukcijų ir visą žiemą betonuotus parapetus. Vadinasi stogas dar „kiauras” ir „dėžė” rudenį bus permirkusi kiaurai. Kokia ir kada tada įmanoma vidaus apdaila? Tad nereikia pasakų ir ne visi dar mieste idiotai. Beje ir akivaizdus savivaldybės-Užsakovo su visa vyriausių patarėjų korpusu kompetencijų ir kvalifikacijos lygis. Ir taip visose miesto ūkio, švietimo, kultūros srityse. Vienas kvailys ( Budinas) sklypą pasirinko ir „projektą” suorganizavo liepdamas mišką išpjauti ir kalną nukasti, už atkatą per naują mokyklą gatvę nutiesti , o jos du aukštus į duobę įkišti. Kitas, šoferis Neniškis, ėmėsi statybų amato mokytis ir sutarčių pratęsimų rekordus statyti. Akivaizdu, kad ir trečias dar galės į valias pasireikšti.

    Reply
  2. Apgailetini.

    Mieste virš 30 ivairiu mokyklu,o čia su viena taip užstrigti,o dar nori statyti naują futbolo stadioną .

    Reply
  3. Vietinis

    Bobutė sako. – Kad savivaldybė jau nebegali jos pastatyti.
    O sumąstė ją išnuomoti privačia verslui.

    Reply
  4. Piktai

    … vargas tau Jeruzale ir tavo vaikams. Vienintelės mokyklos per visą nepriklausomybę nesugebame pastatyti, va ir tokia mūsų savivaldybės veiklos esmė. Miestas pamažu gęsta kaip žvakė.

    Reply
    • J

      Nepergyvenk – neužges. Už klaidas reikia skaudžiai mokėti. Tai buvusių valdžioje liberalų projektas.

  5. Anonimas

    Jeigu kas (pvz., nepriklausomas auditas) pakeltų visas savivaldybės sutartis ir patikrintų, kaip jose keitėsi kainos po pasirašymų, oi, daug ką būtų galima pamatyti. Aišku, savivaldybės kontrolieriai žiūri į knygą ir mato špygą.

    Reply
  6. Na nieko sau ....

    Padorių žodžių jau neliko ….NENUMATYTI , PAPILDOMI ! Manau , tas kas ” nenumatė ” tegul ir moka iš savo kišenės ! Ar savivaldybės biudžetas tapo ” privačia kišene ” ?

    Reply
    • Anonimas

      Apie brangimus ir neadekvačiai išpūstą kainą iškart buvo aišku, kai paaiškėjo, kad gen. rangovas UAB „Versina”.

  7. Ir niekam nerūpi

    Sėkmingai įsisavinami pinigai. Kuo ilgiau dirbi, tuo daugiau nuplauni. Ir čia visiems, kurie turėtų matyti, akys užpiltos? Ta pati”Versina”, taip sakant.

    Reply
  8. T

    Absurdas, eilinis savivaldybės klierikų darbo imitavimas.

    Reply
  9. Anonimas

    Kaip visada Klaipedoje pasirenka pigiausia o poto permuša normalu projekta savo kaštais ir kaip visada visi darbai veluoja.

    Reply
  10. KLP

    Silpni projektuotojai projektavo, štai ir rezultatas !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This