Gal jau reikia padalinti ir šaligatvį?

Mums rašo

Vytautas Valevičius
2022-06-26

Komentarų: 12

Mes visi girdėjome apie Kelių eismo taisykles. Vaikai nuo mažumės mokomi jų laikytis. Viskas buvo aišku prieš keliasdešimt metų: jei transporto priemonė – važiuoji keliu, jei nesi – judi šaligatviu. Dabar gi viskas jau kitaip.

Einu šaligatviu, o man signalizuoja dviratininkai, paspirtukininkai ar dar kokių kitų važiuotojų signalai.

Kur gi dingti senoliams ar tėvams su mažais vaikais? Gal jau reikia padalinti ir šaligatvį? Į dvi dalis: šaligatvis pėstiesiems ir šaligatvis mažajam transportui. Tas dalis padalinti, kad jos nesikirstų.

12 Comments

  1. Vytautas

    Yra dvi problemos: šaligatvis mieste ir šaligatvis užmiestyje. čia svarstoma tik miesto bei senamiesčių šaligatvių pritaikymas miestiečiams. Neatsakingi paspirtukų ar elektrinių priemonių važiuotojai retai būna labai mandagūs ir kelia grėsmę vaikams ir senoliams. Reikalingos taisyklės, kurios užtikrintų vaikščiotojų saugumą (mieste)

    Reply
  2. V

    Susireikšminusiems pėstiesiems: KET 57
    Kai kelyje nėra dviračių tako, pėsčiųjų ir dviračių tako arba dešinėje kelio pusėje nėra dviračių juostos, kelkraščio, taip pat tais atvejais, kai jais važiuoti negalima (duobėti ir panašiai), leidžiama važiuoti šaligatviu.

    Reply
    • to v

      Susirenka inusiam dviratailui.. visose pagrindinėse Klaipėdos gatvėse yra dviraciu takai tad prašome jais važinėti ir nekrupcioti dėl pastabų iš pėsčiųjų.

  3. 100%

    Visa šaligatvi atiduoti paspirtukams ,pestieji tegul važiuoja su taksi..!!

    Reply
    • 50/50

      Jeigu žmogus prieš rašydamas galvotų, tada komentarų nebūtų iš viso

  4. Dviratininkas

    Klaipėdos ir visos Lietuvos bėda su dviračių infrastruktūra yra ta, kad arba jos nėra, arba ji padaryta pėsčiųjų infrastruktūros sąskaita (dviračių takų įrengimui susiaurinami pėsčiųjų takai), kai daugiajuostės ir per plačios važiuojamosios dalys automobiliams nejudinamos. Daug kur dviratininkai nedrįsta lįsti į važiuojamąją dalį dėl savo pačių saugumo, nes pas mus tokie keliai ir tokia automobilių vairuotojų kultūra, kad gero nelauk. Viso to rezultatas – pėstieji pjaunami su dviratininkais, kai reali kova turi būti bendra – prieš automobilių hegemoniją mieste.

    Reply
  5. Anonimas

    Dviratininkai laikosi KET ? čia naujas anegdotas . Dar vienas klausimėlis kiek dviratininku sutraiškė miesto autobusai ? ir dar dėl šaligatviu , kodėl pėstiesiems paliktas šaligatvio vidurys čia apie Manto gt. jeigu būtu dešinė dviračiams o kairė normaliems pėstute einantiems viskas būtu gerai , bet bet bet ….

    Reply
  6. Palmira Martinkienė

    Na, didžioji dalis šaligatvių, gerb. Vytautai, jei dar nepastebėjote, jau yra padalinti 🙂 Bėda tik ta, kad nemažai pėsčiųjų vis dar maklinėja dviračių takais. Ypač juos yra pamėgusios mamos su vaikų vežimėliais. Akivaizdu, jog daug kam išties reikia iš naujo mokytis Kelių eismo taisykles. Ir pėstiesiems, ir kai kuriems dviratininkamas, deja.

    Reply
    • Grikių_košė

      Palmira, visiškai pritariu.

  7. Algirdas

    Ne iš gero gyvenimo važiuojam (pats esu dviratininkas, minu į darbą, vežu vaiką į darželį su dviračiu) takeliais, nes ypatingai autobusai, automobiliai kelia pavojų sveikatai dviratininkams, jeigu važiuoji keliu. Ten jų mol teritorija. O dviratininkas yra lygiateisis eismo dalyvis.
    Todėl atsiprašau visų vardu, kurie signalizuoja, nors neturėtų. Stenkimės vadovautis KET taisyklėmis, ty elgtis pagal savitarpio pagarbą, supratimą vieni kitų atžvilgiu. Nelėkime pro pėstįjį visu greičiu, elkimes pagarbiai. Visiems vietos užteks.

    Reply
  8. C7

    Aš tuos skambintojus ignoruoju. Tegu pasiskaito KET.

    Reply
    • Mykolas

      Kai partrenks, pažiūrėsiu kaip tu juos ignoruosi…ligoninėje 😀 Vat per tokius idiotus ir kyla nesutarimai. Per daug visagaliai tie pėstieji jaučiasi…o ypač „super” mamytės stumdamos vėžimėlius dviračių taku.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Kuo reikšmingas Kantas?

Gimimo data 1724 m. balandžio 22 d., gimimo vieta – Karaliaučius. Mes intensyviai bandome jį pasisavinti, nes tam pritaria istoriniai ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Baigė remontuoti Taikos prospekto šaligatvį

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog baigti šaligatvio nuo Sausio 15-osios g. iki Tiltų g. remonto darbai. Darbų metu įrengtas 2,5 m ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This