Automobilių saugykla prie komisariato: trečias kartas nemeluos?

Miestas, Svarbu

Turto bankas prieš Jonines paskelbė dar vieną viešąjį daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės prie Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno gatvėje statybų darbų pirkimo konkursą. Šio objekto vis laukai nesulaukia ne tik komisariato darbuotojai, lankytojai, bet ir viso aplinkinio daugiabučių namų kvartalo gyventojai.

Konkurso sąlygose nurodoma, kad darbams skirtas 13 mėnesių terminas, be galimybės jį pratęsti.

Leidimas statyti tokį garažą buvo išduotas dar 2012 metais, pagal UAB „COWI Lietuva” 2010 metais parengtą projektą. Tačiau 2013 metais statyti buvo pradėtas tik pats komisariatas. Jį pastačius Kauno gatvėje prasidėjo spūstys: policininkų ir jų klientų automobiliai netilpo gatvėje. Ieškodami vietų jie užplūdo daugiabučių kiemus. 

Nors tiek komisariatas, tiek savivaldybė ėmėsi priemonių šiems automobilių srautams reguliuoti, norimo rezultato jos nedavė. Ne kažin kiek situacija pagerėjo ir visame daugiabučių kvartale apmokestinus parkavimą.

Projektą pagal užsakovo norus neseniai koregavo  UAB „Maspro”. Dabar numatoma, kad antžeminės automobilių stovėjimo saugyklos plotas – 5,2 tūkstančio kv. m. Joje numatytos 172 stovėjimo vietos. Ankstesnėje užduotyje jų buvo numatyta 205. Pastato aukštis – 19 metrų. 

Atstumas nuo atviro tipo aikštelės iki artimiausio gyvenamojo namo kitoje Kauno g. dalyje sieks 40 m, iki vaikų darželio teritorijos – 36 m. 

Tai jau trečias konkursas dėl šios automobilių saugyklos statybos. Turto bankas pirmą kartą potencialių rangovų laukė iki praėjusių metų gegužės vidurio. Tada buvo gauti tik du pasiūlymai. Vienas jų neatitiko konkurso sąlygų, o kitas viršijo maksimalią konkurso kainą, tad pirkimo procedūros buvo nutrauktos. Po to Turto banko projektuotojai atliko perskaičiavimus ir rugsėjį buvo paskelbtas antrasis konkursas.

2 Comments

  1. Anonimas

    rašomas staripsnis ir nepasidomima kodėl bus mažiau 15 proc. parkingo vietų, kiek konkrečiai vietų bus skirta lankytojams, ar tos vietos bus pažymėtos. jeigu ne , tuomet vengiant chaoso ar darbuotojams bus nurodyta auto pirmame aukšte statyti tik tuomet, kai bus užpildyti viršutiniai aukštai.

    Reply
  2. klp

    Ir vėl bus suplanuoti per maži pinigai… pasaka be galo…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Prašymas dėl vietų automobiliams – vienu paspaudimu

Pateikti prašymą dėl papildomos aikštelės automobiliams įrengimo klaipėdiečiams bus patogiau. Savivaldybė skelbia, jog jos interneto svetainėje sukurta nauja elektroninė paslauga ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Miestas

Pagaliau pradės statyti komisariato automobilių aikštelę

Turto bankas paskelbė pasirašęs sutartį su UAB „HSC Baltic“ dėl Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato antžeminės daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Regionas

Neringos meras prašo šalies vadovų užtarimo

Neringos meras Darius Jasaitis kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą ir premjerę Ingridą Šimonytę dėl to, kad šiame kurorte gyvenantiems ukrainiečiams ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This