Kas kitas, prezidente? Gal „Klasco”?*

Spyglys

Spyglys
2022-07-06

Komentarų: 5

Skaito sau šventinę dieną lovoje bambą išvertęs Spyglys, ką rašo jo bičiulė „Atvira Klaipėda”, ir suprato, kad iš Klaipėdos kilęs mūsų prezidentas tikrai turi vieną ryškų polinkį. Akivaizdu, kad aukštas ir gražus labai mėgsta apdovanoti valstybiniais apdovanojimais tuos, kurie turi reikalų teismuose su nelegaliomis statybomis. 

Juk pernai ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi apdovanojo nepakeičiamą mūsų miestelio bibliotekininkę Bronislavą Lauciuvienę. Tą, kuri savo vadovaujamos bibliotekos kiemukyje viešbutuką susirentė, o teismai vėliau pripažino negaliojančia sklypo pirkimo–pardavimo sutartį, statybos leidimą. Šią apdovanojimų liniją prezidentas pratęsė ir šiemet – trečiadienį lygiai tokį patį kryžių išrašė ilgamečiam Lietuvos studentų krepšinio lygos prezidentui Rimantui Cibauskui. Tam pačiam, kuris daugiau nei dešimtmetį valstybinę žemę uostamiestyje, Dailidžių gatvėje, užtvėrusios nelegalios tvoros nenugriauna ir tyčiojasi iš valstybės aibę teismų procesų inicijuodamas. 

Du apdovanotieji riteriai

Ir visgi Spyglio tokie prezidento pasirinkimai visiškai nestebina. Juk jis pats tik per teismus stiklinį namą po sostinėje esančia unikalia Pūčkorių atodanga Pavilnių regioniniame parke pasistatė. Tad dygliuotasis prognozuoja, kai tik mūsų visų mylimoji Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”) per teismus galutinai įteisins nuostabiai uostamiesčio kraštovaizdį praturtinusias palapines, ji bus viena pirmųjų pretendenčių į ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžių. 

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

5 Comments

  1. Kai nėra

    bausmės už daromą žalą valstybei, tai nėra ir atsakomybės: greit ir uostas bus pri(ch)vatizuotas – nespėsim nė mirktelti.

    Reply
  2. Info

    Minijos 1 -taip pat ordininko nuosavybe, kaip ir ‘ pajuris’ 🙂

    Reply
  3. Pyktis...

    Ką ,Cibauską apdovanoja net LR prezidentas? Ar begali būti didesnė GĖDA? Kodėl savivaldybė toleravo daug metų Melnragėje uždarytą,jau griūvantį , prekybinio centro pastatą? Pasirodo – tai Cibausko nuosavybė. Vėl jis pasirodė „geradaris” leidęs ten įrengti ukrainiečių migracijos centrą..(Jau uždarytas..) Kesitoki dalykėliai mūsų miestelyje vyksta.., Ryškiai primena senus sovietų-rusų valdomus laikus.. Pvz. Per KVD gimnazijos šimtmečio jubiliejaus minėjimą buvo apdovanoti : Prižgintas ir Greičiūnas už kažkokius nuopelnus…Gal kas nors juos ir žino?

    Reply
  4. Gerhard

    Taip, keistoki pasirinkimai, nes Klaipedoje neranda ne vieno mokslininko apdovanuoti.

    Reply
    • Anonimas

      nejau sulauksi paramos iš mokslininkų? Rinkimai tai ne už kalnų.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This