Galutinis verdiktas: „Klaipėdos licėjaus“ vadovė nuteista pagrįstai (atnaujinta)

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT), kasacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, priėmė galutinį bei neskundžiamą nuosprendį, kuriuo VšĮ „Klaipėdos licėjus“ dalininkė ir direktorė Regina Kontautienė nuteista už įvairius nusikaltimus. Moteriai palikta galioti Klaipėdos apygardos teismo skirta bausmė – 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimas, kurio vykdymas atidėtas 2 metams.

Regina Kontautienė

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. Tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai.

Ant prokuratūros pranešimo, bylos duomenimis, VšĮ „Klaipėdos licėjus“ dalininkė ir direktorė R. Kontautienė, būdama valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, siekė turtinės ir kitokios asmeninės naudos, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi bei apgaule pasisavino ir iššvaistė didelės vertės svetimą turtą, apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą, klastojo dokumentus.

Teismas konstatavo, kad R. Kontautienė leido licėjaus lėšas asmeninėms reikmėms – maisto prekėms, kačių ėdalui, kraikui, kosmetikos prekėms, apmokėjo asmeninių baldų ir techninės įrangos įsigijimą, butų remonto darbus. Dėl tokių veiksmų valstybė ir VšĮ „Klaipėdos licėjus“ patyrė didelę žalą – beveik 30 tūkst. eurų.

LAT kolegija, kurią sudarė teisėjai Sigita Jokimaitė, Tomas Šeškauskas ir Rima Ažubalytė, atmetė nuteistosios gynėjo Giedriaus Danėliaus kasacinį skundą ir paliko galioti pirmos instancijos teismo sprendimą, kuriuo moteriai skirta laisvės atėmimo bausme su jos vykdymo atidėjimu.

ATNAUJINTA. „R. Kontautienė eidama švietimo įstaigos (bendrojo lavinimo mokyklos) direktoriaus pareigas, iš savo vadovaujamos viešosios įstaigos savinosi lėšas, kurios yra gaunamos tiek iš mokinio krepšelio lėšų, tiek iš rėmėjų, tiek iš už mokinių mokslą mokančių tėvų, ir šias lėšas švaistė. <…> Eidama bendrojo lavinimo mokyklos, kurios tikslas teikti viešąją švietimo paslaugą ir kurioje mokosi bendrojo vidurinio išsilavinimo siekiantys moksleiviai, direktoriaus pareigas, turėdama absoliučiai visus įgaliojimus veikti šios įstaigos vardu, R. Kontautienė šiuos įgaliojimus naudojo ne mokyklos ir jos darbuotojų ar juo labiau mokinių naudai, o savo asmeniniams interesams tenkinti, taip aukščiau viešųjų interesų iškeldama savąjį – asmeninį siekį pasipelnyti iš juridinio asmens, kurio turtas bet kuriam asmeniui yra svetimas. <…> Svarbu pažymėti ir tai, kad savo asmeninį (privatų) interesą R. Kontautienė tenkino ne darydama smulkius poįstatyminiuose ir mokyklos veiklą reglamentuojančiuose teisės aktuose nustatytų reikalavimų pažeidimus, o darydama baudžiamajame įstatyme uždraustas veikas – nusikaltimus, į jų darymą įtraukdama mokyklos darbuotojus, duodama nurodymus suklastoti dokumentus ir pan.”, – rašoma nutartyje.

Ši LAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

11 Comments

  1. Nuomonė

    Tai juokinga, nupirko katėms ėdalo… Tie, kurie vagia milijonus, vaikšto neliečiami, o didelė tų „pasisavintų” lėšų dalis tikriausiai buvo išleista mokyklos labui. Žinoma, galimai didžiausias nusikaltimas- pamaitino badaujančius katinus. Tikiu, kažkokie pažeidimai gal ir buvo, bet ne vagystės. Miestelis mūsų mažas, tikrus vagis žmonės žino, įtariu, kad čia kažkoks sąmokslas.

    Reply
  2. Val

    O kur masiulis?

    Reply
  3. Vytautas

    Politikai ne tokius pinigus varto ir yra išteisinami. Prisiminkime garsųjį Eligijaus Masiulio atvejį, kur buvo paimtas akivaizdus kyšis, bet buvo išteisintas. Klaipėdos licėjus yra pirmaujanti mokykla Lietuvoje, o ne ieškoti ,, muselių,, ten kur jų nėra, Direktorė Regina Kontautiene yra puiki licėjaus vadovė ir puikiai tvarkosi, ją gerbia ir pasitiki visas licėjaus kolektyvas. Čia tik pavyduoliu darbas.

    Reply
    • Vytautui

      Reikėjo daugiau mokesčių mokėt, bet ne, VŠĮ statusas patiko labiau: gslima ir paramą gaut, ir mokesčiai mažesni, tik va pelną, kurio VŠĮ negali turėti, teko imti asmeniniais baldais ir kosmetika. UAB – didesni mokesčiai ir pelnas apmokestinamas. Tiek ir to pavydo.

  4. Tiesa

    sveikinimai tyrejam uz 30k byla! Tiek metu tyret, dirbot, isleidot is valstybes biudzeto kokius 200k….
    eikit geriau statybu sektoriu pakratyti

    Reply
  5. kas darosi

    Sunku patikėti,kaip žmogus,dirbdamas tokios įstaigos,garbingos įstaigos,direktore,kaip skaičiau,ir kosmetikai sau,ir gyvūnams,ir dar butams,remontams ėmė licėjaus pinigus…Nu neįmanoma patikėti

    Reply
    • Anonimas

      Patys silciausi atsiminimai apie sia vadove, mokykla isaugo tik jos deka, o kas nedirba, tas neklysta. Dziaugiuosi, kad sunus baige sia mokykla.

  6. Debesis

    Vėjų vėjai čia tokios bylos su 30 K knaisiojantis privačios VŠĮ buhalterijoj. Jaučiu vien per mėnesį tokios mokyklos apyvarta kokie 250K.

    Reply
  7. Urtė

    o dabar galima prisimint kas prižiūrėjo tyrimą ir palaikė kaltinimą ir „pasveikinti” prokuratūrą, kad išėda lauk profesionalus.

    Reply
    • o

      kokias nesamones jus cia rasot? taip, mokykla puiki, pasiekimai nuostabus, direktore fantastiska… bet ji apsivoge!!! jokio skirtumo, ar paeme daug, ar mazai – tai vagyste, o ypac baisu kai ja padaro ugdymo istaigos vadove

  8. Asd

    Kokia gėda… Dar toks asmuo dirba švietimo įstaigoje.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Aukščiausiasis Teismas atvertė „MG Baltic“ politinės korupcijos bylą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) trečiadienį pradėjo nagrinėti kasacinius skundus vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje. LAT pradėjus posėdį, vienas iš ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Kultūra

Įnauguruoti pirmieji Japonų kalbos centro nariai

Klaipėdoje įvyko vienintelio Vakarų Lietuvoje Japonų kalbos centro pirmųjų narių inauguracijos ceremonija. Renginio dalyviai stebėjo išskirtinius meninius pasirodymus ir unikalią ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This