Šv. Jono bažnyčios bokštas sulaukė pirmojo politikų palaiminimo

Miestas, Svarbu

Simona Rizgelytė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2022-07-07

Komentarų: 4

Ketvirtadienį posėdžiavę Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariai pritarė bendradarbiavimo sutarties projektui dėl Šv. Jono bažnyčios bokšto atkūrimo.

Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės bibliotekos (AdM archyvo) nuotr.

„Parengtoje jungtinės veiklos sutartyje numatoma pagrindinė nuostata, kad Savivaldybė finansuos Šv. Jono bažnyčios bokšto projektavimo darbus ir pagal galimybes – dalį bokšto statybos darbų“, – rašoma dokumento aiškinamajame rašte.

„Evangelikų liuteronų parapija įsteigtų viešąją įstaigą. Klaipėdos miesto savivaldybė taptų viešosios įstaigos dalininku ir padėtų savo finansiniais įnašais tiek suprojektuoti, tiek atstatyti Šv. Jono bažnyčios bokštą“, – aiškino Savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Ričardas Zulcas ir pridėjo, jog sutartis numato pagrindinius veiksmus, ką toliau turėtų daryti Klaipėdos savivaldybė.

Pasak jo, šių metų biudžete yra numatyta 70 tūkst. eurų bažnyčios projektavimui, tačiau kol kas savivaldybė neturi teisinio pagrindo perduoti tų lėšų liuteronų evangelikų bendruomenei.

„Kalbame tiktai apie bokštą?“ – tikslinosi komiteto narė Judita Simonavičiūtė ir klausė, kokios būtų jo funkcijos.

„Etiškai svarbus – palaikų perlaidojimas. Jie dabar yra laikinai saugomi Vilniuje. Kitas dalykas – pačiame bokšte galėtų būti įrengta ekspozicija, kuri galėtų būti tiek sakralinė, tiek mokslinė. Yra galimybė bokšto viršuje turėti apžvalginę aikštelę. Taip pat galėtų būti minimalus informacinis centras“, – teigė R. Zulcas.

Komiteto nariai pritarė sprendimo projektui bendru sutarimu. Sutartis bus pasirašyta, kai jai pritars Klaipėdos miesto taryba.

Neseniai Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad Kultūros ministerija pateikė siūlymą Seimui ją pripažinti už Šv. Jono bažnyčios atkūrimo projekto įgyvendinimą atsakinga institucija. Tai esą palengvintų visas procedūras. Seimas 2020 metų sausio 14 d. nutarimu Šv. Jono bažnyčios su bokštu atkūrimo Klaipėdoje projektą yra pripažinęs valstybei svarbiu projektu. Tačiau šiuo Seimo nutarimu už projekto įgyvendinimą atsakinga institucija nebuvo paskirta.

4 Comments

  1. Visiški dvasios ubagai

    Šiknagalviai ir vėl drebins, gal pradžioje bokštą… gal dar prie bokšto turim puse pilies pylimo iliuzinį pilies bokštą A Jūs galit padaryti nuo pradžių iki galo, nors vieną darbą, ar tik pinigus plauti per bet ką: mokyklą, gatvę bokštą t.t …

    Reply
  2. Eimantas

    Toks vaizdas kad nėra kur pinigų dėti. Geriau darželius sutvarkytu

    Reply
    • Anonimas

      As maciau kaip karininkai Jono Baznycios sienas griove !!

    • Darželinukas

      Dar sakyk, kad pensininkus pamaitintų.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Poternoje kuriama nauja kultūrinė erdvė: pristatys šv. Jono bažnyčią

Įsibėgėjus pavasariui, planuojama, Muziejų naktį duris atvers Klaipėdos universiteto (KU) mokslininkės, archeologės dr. Raimondos Nabažaitės iniciatyva kuriama nauja kultūrinė erdvė, ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Senojo pašto ateitį ir toliau gaubia migla

Po viešo kultūros ministro ir uostamiesčio savivaldybės apsisvaidymo kaltinimais dėl senojo Klaipėdos pašto atgaivinimo, badoma planuoti ir konkrečius veiksmus. Tačiau ...
2024-02-01
Skaityti daugiau

Kultūra

Kas bevertins Klaipėdos kultūros ir meno projektus?

Šiems projektams vertinti prireiks gerokai daugiau „ne visai kultūros žmonių”, negu jų buvo dar prieš Kalėdas mero tik iš „valdiškų” ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This