Publika šėlo kartu su džiazo atlikėjais

Fotoreportažai, Kultūra

Klaipėdos pilies džiazo festivalis įsibėgėjo ir tęsia koncertinių pasirodymų seriją.

Penktadienio vakarą muzika netilo iki vėlumos. Susirinkę klausytojai mėgavosi puikiu oru, artėjančio savaitgalio nuotaika, improvizacinės muzikos skambesiu ir užvedančiais šokio ritmais.

Organizatorių nuotr.

Antrosios festivalio dienos programą pradėjo svečiai iš Prancūzijos – „Rémi Panossian trio“, grojantys aistringą, lyrišką džiazą su nejučia prasiveržiančia roko energija. Klausytojai galėjo išgirsti pažįstamų prancūziškų melodijų motyvus, persipynusius su avangardinio džiazo improvizacijomis.

Vėliau į sceną žengė jaunas, tačiau, pasak organizatorių, perspektyvus kolektyvas – „The Bleach band“. Šį vakarą prie grupės prisijungė jaunasis saksofonininkas, ukrainietis Vitalii Nepomniachtchi ir išskirtinę charizmą spinduliuojanti džiazo dainininkė Vaiva Cholinaitė, instrumentines kompozicijas papildžiusi vokalinėmis improvizacijomis.

Organizatorių nuotr.

„The Bleach band“ pasirodymo metu buvo girdimos gerai žinomų kūrinių aranžuotes, persipynusios su džiazo ir funk‘o muzikos elementais. Muzikantai publiką sužavėjo jaunatvišku entuziazmu, energija pulsuojančiomis, originaliomis kompozicijomis ir puikiai atliktomis solo partijomis. Jauniems atlikėjams nepristigo publikos palaikymo – jie buvo sutikti ir išlydėti aplodismentais.

Programai įpusėjus scenoje pasirodė duetas iš Izraelio „Jewish jazz spirit“ – džiazo fleitos magas Mattan Klein ir kompozitorius, vokalistas, klavišinių virtuozas Tal Babitzky.

Prie šių muzikantų prisijungė du perkusijos meistrai iš Lietuvos – Gediminas Laurinavičius ir Edmundas Federavičius. Drauge jie atvėrė duris į spalvingą ir turtingą Izraelio muzikos pasaulį. Jų atliekamose kompozicijose buvo jaučiami ir Lotynų Amerikos ritmai, ir Artimųjų Rytų bei Balkanų šalių folkloro motyvai, suteikiantys ypatingo kolorito, nostalgiško ir modernaus skambesio. Jiems palikus sceną, dar ilgai netilo ovacijos ir šūksniai „Bravo!”

Organizatorių nuotr.

Tačiau netrukus plojimai ėmė aidėti dar smarkiau. Romantiškas „Jewish jazz spirit“ projektas ir nuostabus saulėlydis Klaipėdoje įkvėpė svečią iš Ukrainos itin atsakingam žingsniui – sužadėtuvėms. Išgirdę prašymą leisti žiedą būsimai nuotakai įteikti scenoje, festivalio organizatoriai nedvejodami sutiko. Būsimai nuotakai ištarus TAIP, džiaugsmo ašaros sužibėjo ne tik sužadėtinių, bet ir festivalio komandos akyse.

Antrosios dienos programą užbaigė Ukrainos funk‘o žvaigždės Olgos Lukačevos su VOLGA project ir unikalaus lietuviško instrumento, skrabalų maestro Regimanto Šilinsko pasirodymas.

Organizatorių nuotr.

Kelionei į Klaipėdos pilies džiazo festivalį, Olgai nepavyko suburti visos VOLGA:FUNK grupės – muzikantus po visą Europą išbarstė karas. Tačiau šiam projektui iš skirtingų šalių suburtas muzikantų kolektyvas, padovanojo klausytojams uždegantį, gardų ir spalvingą įvairių džiazo stilių kokteilį su pulsuojančios energijos užtaisu ir užvedančiais šokio ritmais. Publika šėlo ir dar ilgai nenorėjo paleisti atlikėjų nuo scenos.

O kas toliau? „Toliau – tik geriau! Šeštadienio koncertai jus dar labiau nustebins”, – išplatintame pranešime spaudai pažadėjo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

2 Comments

  1. Anonimas

    Kur susirinkusios publikos nuotraukos?

    Reply
    • klp

      Kad nelabai buvo…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Edmundas Federavičius: „Muzika - mano pašaukimas"

Džiazo gerbėjams gerai ne tik Klaipėdoje, Lietuvoje, bet ir užsienyje žinomas  būgnininkas Edmundas Federavičius mini gražų jubiliejų ir ta proga ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato pirmuosius svečius

XXX Klaipėdos pilies džiazo festivalis šiemet vyks birželio 27-29 dienomis Teatro aikštėje. Jo organizatoriai pagarsino pirmuosius renginio svečius –  grupę ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Kultūra

„JazzFest Budapest“ ir Klaipėdos pilies džiazo festivalis pasirašė bendradarbiavimo sutartį

„JazzFest Budapest“ – mieste, koncertų salėse, klubuose bei viešose erdvėse vykstantis džiazo festivalis, kuriame pasirodo pasaulinės džiazo žvaigždės ir vietiniai ...
2023-11-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This