Dviem papildomiems auditoriams – po beveik 46 tūkst. eurų kasmet (atnaujinta)

Miestas, Svarbu

Elena Titova, Martynas Vainorius
2022-07-13

Komentarų: 3

Po „apšildomojo”, šį vasarį vykusio Klaipėdos miesto tarybos Kontrolės komiteto posėdžio, kuriame jau buvo svarstyta galimybė didinti Savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos etatų skaičių, jau gimė ir atitinkamas sprendimo projektas. Jį Kontrolės komitetas antradienį vykusio posėdžio metu palaimino. 

Martyno Vainoriaus nuotr.

Sprendimo projektas numato, kad Kontrolės ir audito tarnyboje būtų įsteigti du nauji etatai (dabar yra devyni). 

„Šiuo metu yra papildoma administracinė našta darbuotojams, nes išsiplečia jų vykdomų funkcijų kiekis“, – posėdžio metu aiškino tarnybai vadovaujanti Daiva Čeporiūtė.

Anot jos, yra padaugėję ir gyventojų prašymų, skundų, tad esą pilnavertiško rezultato pasiekti su esamais resursais jau negalima.

„Papildomi 2 etatai suteiktų apie 500 darbo dienų per metus. Su šiais ištekliais bus sustiprintas sričių stebėsenos atlikimas ir atliktas vienas papildomas veiklos auditas“, – rašoma jos parengtame aiškinamajame rašte.

Nurodoma, kad papildomoms pareigybėms su mokesčiais kasmet reikėtų 45 840 eurų.

Komiteto narys liberalas Saulius Budinas siūlė pradžioje prašyti miesto Tarybos vieno etato, o vėliau, jeigu dar būtų poreikis, kreiptis dėl antro.

„Šiai dienai taip drastiškai išėjome su dviem etatais, bet jeigu Taryba apsispręstu ties vienu, tikrai nebūtų blogai“, – sakė D. Čeporiūtė.

Jos nuomone, auditas atlieka svarbų vaidmenį „ugdant kolektyvus”.

„Pats audito aktas, kuriame yra surašytos rekomendacijos, ir yra didžiausias turtas, būtent ugdant bet kurį kolektyvą, vadovą, kad būtų pasiekti geresni rezultatai“, – šiai nuomonei pritarė ir komiteto pirmininkas Arvydas Vaitkus.

Komitetas galiausiai vienbalsiai pritarė siūlymui, kad jau nuo šio rugsėjo tarnyboje atsirastų du papildomi etatai. 

ATNAUJINTA. „Pasižiūrėkime, ką ši tarnyba daro. Dar klausimas, ar tik dviejų etatų tereikia. <…> Turime ne matyti ne biurokratų skaičiaus didinimą, o naudą savivaldybei, kaip keisti situaciją. Niekas netrukdo šio skaičiaus ateityje koreguoti. Siūlau stiprinti ir dėkoti už tuos darbus, kuriuos ši tarnyba padarė”, – trečiadienį vykusio Finansų ir ekonomikos komiteto metu sakė A. Vaitkus, priminęs auditą, atliktą miesto tvarkymo srityje.  

Bendru sutarimu dviem naujiems etatams pritarė ir šis komitetas. 

Galutinį žodį turės tarti visa miesto Taryba. 

„Sodros” pateikiamais duomenimis, gegužę Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyboje dirbusių devynių žmonių vidutinis atlyginimas siekė 2 552 Eur. Vilniuje tokioje tarnyboje dirba 15 žmonių (vidutinė alga – 2 548 eurai), Kaune – irgi 15 (vidutinė alga 2758 Eur), Šiauliuose – 10 (vidutinė alga – 2 482 eurai), Panevėžyje – 8 (2 907 eurai). 

3 Comments

  1. Anonimas

    Vienas privatus auditorius padarytų daugiau, nei penki neįgalūs draugeliai valdiški auditoriai, gaunantys sočius atlyginimus.

    Reply
  2. T

    Apgailėtinas pasiteisinimas, šita savivaldybė tai biurokratijos viršūnės pavyzdys! Užsidėjusių valdininkų armija kuri būtų su lyg dieną išmesta iš privataus verslo. Viso to pasekmė, nustekentas miestas, apleistas senamiestis, savivalė savivaldybės įmonėse ir visą tai toleruoja ir nemato audito komitetas.

    Reply
  3. Net pikta

    Naudojasi valdininkai silpna valdžia – dauginasi kaip triušiai pavasarį, juk ką tik administracijai etatus solidžiai padidino, dabar jau kontrolieriams. Ir viskas ant mokesčių mokėtojų pečių – kad sunkmečiu būtų daugiau šiltų viečikių. Apie A. Vaitkų geriau galvojau, pasirodo, jis skatina biurokratinio aparato plėtrą. Visiems seniai aišku – pusę panaikinus miestas nepajus, ypač tokių kontrolierių nauda maža.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”,- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This