Klaipėdos piliavietėje – ypatinga Donato Bielkausko muzikinė programa

Kultūra

Liepos 21 d. 19 val. klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami į miesto pradžią menančią Klaipėdos piliavietę, kur autorinę muzikinę programą „Mirštantis. Miestas. Gyvenimui“ Donatas Bielkauskas gyvai atliks kartu su bendražygiais Kristijonu Lučinsku (Driezhas) ir Viktoru Rubežu.

Naujausias Donato Bielkausko projektas „Mirštantis. Miestas. Gyvenimui“ – ypatingos koncepcijos muzikinė programa, apibendrinanti ir jungianti visą D. Bielkausko kūrybą. Programos ašis – miesto garsynas, menininko kelerius metus rinktas ir sulipdytas į vientisą muzikinę kompoziciją, pripildytą industrinio miesto dūžių (uosto, tiltų, laivų statyklų, metalo apdirbimo cechų ir kt.), natūralių gamtos šnabždesių (jūra, vandens augalai, miškas, kt.) bei etninio krašto paveldo skambesio (ansamblio „Kuršių ainiai“ atliekamų dainų). Šis garsų koliažas virsta miesto vizitine kortele, kurios dažnai kasdieniniame šurmulyje negirdime arba gal tiesiog per retai susimąstome, kiek jis svarbus miesto gyvasčiai ir autentiškumui.

Pasak Donato, projektas skatina ekologinius klausimus, kurie aktualūs kiekvienam miestui, bet ypač Klaipėdai – tai industrinės, technologinės, atšiaurios miesto pusės ir natūralios gamtinės aplinkos, kokioje norėtų gyventi žmonės, susidūrimas.

Šių dviejų, dažnai prieštaringų ir nesusikalbančių polių santykį D. Bielkauskas įgarsina pramoninių uosto ūžesių ir skaidrios ambient muzikos transkripcijomis. Daugiasluosknis garso takelis, koncerto klausytoją panardina į mistišką miesto garsovaizdį, vietomis destruktyvų, simbolizuojantį civilizaciją, griovimą, naikinimą, progresą, o iš kitos pusės skaidrų, kupiną pamario gamtos gyvybės, istorinio nematerialaus paveldo, etnikos šviesos.

Donatas Bielkauskas šiuo koncertu kviečia „nenurašyti“ industrinio miesto, bet ieškoti bendro vardiklio, kad galėtume tapti miesto ir gamtos sąjungos liudininkais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Kultūra

„Nemigą" rodys Klaipėdoje ir Šilutėje

Balandžio 25 – gegužės 3 d. Lietuvoje bus parodytas Lietuvos ir Ukrainos kūrėjų garso ir judesio spektaklis „Nemiga“. Sukurtas per ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Auksiniu scenos kryžiumi įvertintas spektaklis – ir festivalyje „Theatrium“

Garso ir judesio spektaklio „Out of the Box“ kūrybinė komanda keliauja po Lietuvą. Balandžio-gegužės mėnesiais jos laukia ir susitikimai su ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This