Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje vėl auga daugiau nei dvigubai

Koronavirusas

Ketvirtadienį šalyje fiksuoti 796 užsikrėtimai COVID-19 (160 žmonių užsikrėtė antrą kartą, penki – trečią), skelbia Statistikos departamentas. Klaipėdoje ši diagnozė nustatyta 45 gyventojams (dešimt iš jų užsikrėtė antrą kartą).

Savaitinis naujų atvejų skaičius šalyje išaugo 55,6 proc, Klaipėdoje – net 116,2 proc.

Atvejų skaičius, tenkantis per 14 dienų periodą 100 tūkst. gyventojų, uostamiestyje šoktelėjo nuo 187,2 iki 208,6 ir Klaipėda pagal šį rodiklį jau yra 16-oje vietoje tarp labiausiai sergančių savivaldybių. Šalyje minėtasis rodiklis pakilo nuo 235,5 iki 250 atvejų.

Blogiausia padėtis išlieka Palangoje (596,5 atvejo), o geriausiai ir toliau laikosi Pagėgių savivaldybė, kur jau ilgą laiką fiksuojamas nulinis rodiklis.

Šalyje šiuo metu serga 9116 gyventojų, Klaipėdoje – 401.

Per parą į ligonines dėl SARS- CoV-2 ligos paguldyta 15 žmonių. Šiuo metu jose yra 98 tokie ligoniai – keturiais daugiau nei parą prieš tai. Penki sergantieji gydomi reanimacijos skyriuose – visi jie yra nepasiskiepiję arba nebaigę vakcinacijos kurso.

Praėjusią parą COVID-19 aukų šalyje buvo išvengta – virusas iki šiol jau nusinešė 9188 gyventojų gyvybes, uostamiestyje – 415.

Ketvirtadienį šalyje skiepijosi 228 gyventojai (pirmą kartą skiepijosi 46, antrą – 33, trečią – 149). Klaipėdoje skiepijosi 19 žmonių (du – pirmą kartą, 17 – trečią). Nuo penktadienio vaikus nuo 12 metų amžiaus jau galima registruoti skiepijimuisi „Novavax“ (gamintojas „Nuvaxovid“)  vakcina. „Novavax“ vakcina 12–17 metų amžiaus vaikams bus skiriama taip pat kaip 18 metų ir vyresniems asmenims: vakcina bus suleidžiama į žasto raumenis dviejų dozių kursu, darant 3 savaičių pertrauką. Registruotis vakcinacijai galima, registruojantis internetu tinklalapyje Koronastop.lt.

Iki šiol „Novavax“ vakcina buvo skiepijami tik asmenys nuo 18 metų amžiaus. Leisti skiepyti jaunesnius asmenis nuspręsta po klinikinio tyrimo, kuris parodė, kad paauglių imuninis atsakas į šią vakciną, matuojamas kaip antikūnų prieš SARS-CoV-2 kiekis, buvo panašus į 18–25 metų amžiaus jaunų suaugusiųjų (kurie dalyvavo pagrindiniame tyrime, naudotame vertinant vakcinos veiksmingumą suaugusiesiems) atsaką.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This