Aludarių dienos laukia ir lankytojai, ir patys darbuotojai

Fotoreportažai, Miestas

Simona Rizgelytė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2022-07-17

Komentarų: 4

Šeštadienį Klaipėdoje nugriaudėjo tradicinis Aludarių dienos festivalis, subūręs alaus ir muzikos mylėtojus. „Švyturys Bhouse“ teritorijoje ir aplinkinėse gatvėse vyko ekskursijos, degustacijos, muzikos atlikėjų ir humoristų pasirodymai.

Simonos Rizgelytės ir organizatorių nuotr.

„Švyturys Brewery“ alaus darykloje festivalio dalyviai buvo kviečiami į ekskursijas, kurių metu buvo galima išgirsti gidų pasakojimus, sužinoti apie alaus gamybos ypatumus, aludarystę šiame krašte.

„Klaipėda yra iš raudonų plytų ir visi pavadinimai susiję su jūra, su šituo kraštu“, – ekskursijos metu paklaustas apie „Raudonų plytų“ alaus pavadinimo kilmę atsakė alaus someljė Jonas Lingys.

Jis taip pat pabrėžia, jog visas degustacijas ir ekskursijas veda „Švyturio“ darbuotojai, todėl jie gali papasakoti ne tik faktus, bet ir asmenines, nežinomas istorijas.

„Visus metus laukiu šitos šventės. Degustacijas, ekskursijas veda mūsų darbuotojai, pavyzdžiui, vadybininkas, pardavimų vadovas. Mūsiškiai pasakoja apie mūsų alų ir gali pasidalinti savo prisiminimais“, – sakė alaus kategorijos vystymo vadovas J. Lingys ir priminė, jog tokios ekskursijos vykdomos ne tik festivalio metu.

Degustacijų zonoje festivalio dalyviai turėjo galimybę išragauti įvairaus alaus, susipažinti su skirtingomis jo rūšimis, istorija, o aludariai dalinosi savo patirtimi.

„Pavyzdžiui, baltas alus turi bananų ir gvazdikėlių skonį, į ką anksčiau tikrai neatkreipdavau dėmesio“, – pasakojo Aludarių dienos festivalio darbuotoja.

„Aludarių dienos festivaliui mes ruošiamės visus metus. Dedame daug pastangų, kad mūsų svečiams grotų populiariausi muzikantai ir gardžiausi maisto bei gėrimų duetai. Tai pati didžiausia šventė mums, aludariams, todėl norime ja dalintis su visais, kuriems patinka gera muzika ir išskirtinis maistas. Po festivalio sulaukti tiek gerų atsiliepimų – pats didžiausias įvertinimas ir paskatinimas. Aludarių diena yra dar reikšmingesnė visiems, kurie domisi alaus kultūra ar istorija, išbando naujus skonius ir juos derina prie maisto. Šis festivalis, nors ir trunka vieną dieną, visapusiškai pagerbia aludarystės amatą. Mes juo labai didžiuojamės, juk aludaris – tai sena, garbinga, daug patirties, žinių ir kūrybinio bagažo reikalaujanti profesija“, – po šventės išplatintame pranešime spaudai cituojamas bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ vadovas Rolandas Viršilas.

Be gėrimų renginys siūlė ir didelį maisto bei užkandžių pasirinkimą –  įvairiausius pasaulio virtuvių patiekalus buvo galima paragauti 14-oje gatvės maisto furgonėlių.

Festivalio dalyviai džiaugėsi renginio atmosfera, buvo sužavėti naujai pamatytais ir sužinotais dalykais.

„Esu čia pirmą kartą ir pati stebiuosi kodėl. Tokia gėrimų, maisto ir muzikos įvairovė tikrai stebina“, – teigė klaipėdietė Milda.

„Kartais sakoma, kad lietuviai nedraugiški, bet tokiuose renginiuose visi vieni kitiems tikrai malonūs. Smagu matyti, kaip skambant lietuviškai muzikai, auditorijoje galima matyti tiek jaunosios, tiek vyresnės kartos atstovų“, – pasakojo antrą kartą festivalyje dalyvaujantis jonavietis Rojus.

„Didžiausią įspūdį padarė ekskursija, manau, dar tikrai sugrįšiu ir parekomenduosiu kitiems čia apsilankyti“, – įspūdžiais dalinosi Andrius.

Ant Aludarių dienos festivalio scenų lipo „Solo Ansamblis“, „ba“, „Golden Parazyth“, „First Hate“ ir Evgenya Redko, „SHISHI“, „Šventinis bankuchenas“, „Palmės žiedas“, Lukas Pilkauskas, Rūta MUR, „Kedrostubùras“. Lankytojus taip pat linksmino Dominykas Klajumas su Paul De Miko, Emilis Jokūbas ir Domas Raibys, o vakarėlį šokių aikštelėje tęsė Samanta, Indré, „Pinigai“, „Black Feeling“, Tomas BOO ir „Kaštonas“.

4 Comments

  1. T

    Labai didelis garsas buvo, nėjo bendrauti,tai problema.

    Reply
  2. Stiprintuvas

    Garso aparatūra alaus šventėje buvo tikrai galinga ir veikė be priekaištų. Gal būt, buvo galima kiek mažesniu garsumu leisti, tačiau tokios šventės ne kasdieną būna, todėl nieko čia baisaus, vieną kartą metuose galima pasismaginti. Akis badė kitas dalykas: lygiagrečiai vykusioje Europeadoje (o tai išties solidus tarptautinis renginys) garso pastiprinimo aparatūra buvo prastoka ir veikė nekaip, nors scenos technikai sukosi net suplukę. Todėl toliau įsitaisiusiems žiūrovams tiek vasaros koncertų estradoje, tiek teatro aikštėje pasirodė, kad kokybiškam garsui buvo pataupyta, lyginant su alaus švente.

    Reply
  3. Anonimas

    Tikrai muzikos garsas sklido toli toli ir labai ilgai.Užuojauta aplinkiniams gyventojams

    Reply
  4. Kaimynystė

    Šventė puiki, tik koncertus) ir ne tpkiu garsu) reiktų rengti kitur… Ar pagalvojama, kad trankiasiusią muziką galima girdėti už kelių kvartalų ir po vidurnakčio, o ką jau kalbėti apie gyventojus daugiabučiuose, Respublikinė sligoninės Psischiatrijos filailo sunkius pacientus. Maistas, alus puiku, bet nei bendrauti, nei kalbėti, mėgausti maistu, geru alumi, deja, išsilavinęs vyresnis žmogus li prie tokio beprotnamio negali….

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Jubiliejinė „Švyturio“ Klaipėdos ateities stipendija - violončelininkei

Šiemet jau dešimtą kartą vykęs „Švyturio“ Klaipėdos ateities stipendijos konkursas penktadienio popietę pasiekė kulminaciją – paskelbta, jog 5000 eurų atitenka ...
2023-10-13
Skaityti daugiau

Švietimas

Laukia kandidatų „Švyturio“ Klaipėdos ateities stipendijai gauti

Šiemet jau dešimtą kartą skelbiamas „Švyturio“ Klaipėdos ateities stipendijos konkursas, kurio metu bus išrinktas dar vienas talentingas prie Klaipėdos ir ...
2023-09-13
Skaityti daugiau

Transportas

Dėl Aludarių dienos - eismo pokyčiai Bangų gatvėje

Iki sekmadienio 16 val. draudžiamas transporto eismas dalyje Bangų gatvės. Dėl Aludarių dienos renginio Bangų gatvės ruože nuo Bangų g. ...
2023-07-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This