Jūrininkų ir Baltijos prospektus sujungs vientisas dviračių takas

Fotoreportažai, Svarbu, Transportas

Artūras Šulcas, Palmira Mart
2022-07-20

Komentarų: 16

Klaipėdos miesto savivaldybė paskelbė daugiau nei milijono eurų vertės pirkimo konkursą pėsčiųjų ir dviračių takų tiesimo bei kapitalinio remonto rangos darbams atlikti. Įgyvendinant šiuos projektus siekiama pagerinti susisiekimo dviračiais komunikacijas tarp uostamiesčio pietinės ir centrinės dalių, atkuriant trūkstamas jungtis tarp jau nutiestų dviračių takų.

Norint iš Jūrininkų pr. patekti į Sąjūdžio parke esantį dviračių taką, tenka įveikti paliktas kliūtis. Palmiros Mart nuotr.

Nauja dviračių takų jungtis bus nutiesta tarp Jūrininkų prospekto ir Sąjūdžio parko pietinėje miesto dalyje. Kapitališkai remontuoti pasirengta ir dviratininkų nekantriai laukiamą jungtį Varpų gatvėje, nuo Sąjūdžio parko iki Smiltelės gatvės.

Sąjūdžio parke esantis dviračių takas baigiasi tuoj už Prano Mašioto progimnazijos (nuotr. apačioje). Palmiros Mart nuotr.

Teigiama, jog įgyvendinus šiuos projektus dviračiais iš Jūrininkų projekto bus lengviau pasiekti jau esamą magistralę, vadinamą žaliuoju Klaipėdos koridoriumi, vedančią iki Baltijos prospekto. 

Bus remontuojama ir dviratininkų nekantriai laukiama jungtis Varpų gatvėje nuo Sąjūdžio parko iki Smiltelės g. Dabar važiuoti šia gatve dviračiais ar paspirtukais yra nesaugu. Palmiros Mart nuotr.

Kapitališkai bus remontuojamas ir dviračių bei pėsčiųjų takas Dubysos gatvėje, nuo 31a iki 37c objektų. O taip pat – Šilutės plento atkarpa, nuo 26 numeriu pažymėto objekto iki geležinkelio pervažos.

Vadinamasis žaliasis koridorius, einantis iki Baltijos pr., prasideda Smiltelės g. ties rusų cerkve. Palmiros Mart nuotr.

Savivaldybė numato, kad visus šiuos darbus galima atlikti per 26 mėnesius.

Prieš metus „Atvira Klaipėda” rašė, kokios kliūtys laukia dviratininkų, iš pietinės miesto dalies susiruošusių per centrą pasiekti šiaurinę uostamiesčio dalį.

Kol kas Taikos pr. jokių naujų poslinkių, tvarkant trūkstamas jungtis, nenumatoma.

16 Comments

  1. Antanas

    6 tūkstančiai klaipėdiečių turi sodus Dituvoje.Tiesioginis dviračių takas į sodus butu didžiulė dovana klaipedieciams

    Reply
  2. Magyla

    Mūsų veikėjai gimdys tai, kas jau pagimdyta? Yra ten takas! Trūksta tik atkarpos per bažnyčios šventorių (nuo Sąjūdžio parko iki Smiltelės gatvės). Ją ir reikia pagaliau nutiesti. Bet nustokit, veikėjai, taką, kurį kerta kelios judrios gatvės, vadinti vientisu! Toks jis būtų, jei tunelius kastumėt ar tiltus statytumėt. O milijoną pataupykim rimtesniems projektams. Juk iki šiol neturime dviračių tako nei į Kretingą, nei į Gargždus, nei į Priekulę.

    Reply
    • ATA

      Aga, o aš noriu dviračių tako iki Bangladešo

    • memel

      Nei į Kretinga, nei į Gargždai, nei į Priekulė nepriklauso miestu.

  3. Česlovas

    Nuo Mašioto mokyklos iki Smiltelės gatvės, dviračių tako nėra. Reikėtų pamislyti kaip nuo Taikos prospekto iki naujosios perkėlos padaryti dviračių taką. Plytelės ir trinkelės dviračių takams tikrai netinka, tik asfaltas.

    Reply
    • Dviratininkas

      Asfaltas tikrai geriau, bet gal nereikėtų norėti per daug šiuo atveju. 500 m pravažiuoti trinkelėmis ar kokybiškai išklotomis plytelėmis važiuoti tikrai nėra didelė problema. Važiuojant ilgesnius atstumus, taip pradėdama jausti diskomfortą.

    • to Česlovas

      Nemeluojite Yra takas nuo taikos prospekto iki Naujos perkėlos. Nuo Akropolio link…

  4. Anonimas

    Ziuriu ten po Jurininku prospektu ir pozeminis perejimas tilptu

    Reply
  5. Anonimas

    Kiek pamenu takas yra ką.ten.remontuoti?

    Reply
  6. O

    Kada tvarkys Minijos gatvės šaligatvius?

    Reply
  7. C7

    Minijos gatvės atkarpa nuo Perkėlos iki Pilies gatvės turėtų būti kapitaliai remontuojama. Dabar ten keičia šviesoforus, bet turėtų tą atkarpą iš esmės rekonstruoti. Nėra pėsšiųjų ir dviračių takų, apšvietimas senas, asfalto danga irgi jau susidėvėjusi.

    Reply
  8. Mrr

    Bliatstvos padarykit taką Minijos g. Nuo Begos iki Perkelos. Nesuprantu biurokratų planavimo prioriteto. Čia jie taisys broką. Minijos g. iš vis NĖRA tako, ten ruožas gal 1 km max

    Reply
    • Planas

      Planuose yra. Naujas netaip greit susiplanuoja ir pasisattao nei trumpas atkarpas pabaigti kur nėra švėsaforų

    • mrr

      Kiek metų planuojama ir kiek dar bus planuojama iki 2030? 2040? Kalba eina apie 1,2 km (kur tam tikrai ruožais tako užuominos yra) nuo centro. Tako buvimas išspręstų didelio srauto dviratininkų, paspirtukininkų nuėmimą nuo važiavimo per nesąmaningą Tiltų g. atkrapą. SUSIDĖLIOKIT PRIORITETUS, o ne kur patogiau ten darom

    • Planas

      Tikrai ne 1,2 km, o skaičiuok nuo Baltijos pr. / Minijos g (kur nebėra tako)iki Melnaragės yra reikalų suprojektuori ir padaryti

    • mrr

      Prie ko čia Melnragė? Nuo Baltijos pr. iki perkėlos šioks toks takas yra. Nuo perkėlos iki „Begos” jokio tako. Bent šitą atkarpą sutvarkius, 90 proc problemų išspręsta būtų.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This