Siūlo įteisinti ceremoniją išėjusiems pagerbti

Mums rašo

Kęstutis Meškys
2022-07-25

Komentarų: 3

Gerbiami miesto Tarybos nariai, klaipėdiečiai, mieli draugai ir bičiuliai – turiu tokį pasiūlymą ir prašymą.

Tai surišta su paskutinių dienų mūsų miesto skaudžiomis netektimis, kaip antai Vytauto Paukštės – vieno iš miesto kultūros simbolių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Kai šį pasaulį palieka tokie iškilūs ir garbūs mūsų miesto, mūsų bendruomenės nariai, įnešę didžiulį indėlį į miesto istoriją, jos kultūrą, plėtrą, siūlau įteisinti tokią miesto ceremoniją ir tradiciją, kaip išskirtinės pagarbos ženklą: nuleisti istorinę Klaipėdos vėliavą perpus ant flagštoko, stovinčio virš istorinio Klaipėdos merijos (rotušės) pastato. Ta procedūra galėtų tęstis iki 3 parų.

Manau, toks išėjusių mūsų bendruomenės narių pagerbimas būtų ne tik duoklė nusipelniusiems žmonėms – miesto Garbės piliečiams, Kultūros magistrams (sąrašą tokių žmonių ir, galbūt, įvykių atveju būtų galima numatyti tam tikrame bendruomenės pasiūlytame ir miesto Tarybos priimtame ceremonijos reglamente), bet ypač svarbus mums, likusiems gyviems, miesto jaunimui, kaip priemonė skatinti pagarbos jausmą kitam, dirbti mūsų mylimo miesto labui.

Tokia ceremonija gal ir nėra originali ir plačiai paplitusi, bet nuo to jos vertė ir reikšmė, manau, nesumažėja.

3 Comments

  1. Klaipėdietis

    Pasigendu operatyviai ir lengvai pasiekiamos informacijos apie garbingo Miesto piliečio išėjimą ir išlydėjimą. Kaip jūs sužinojote apie atsisveikinimo su išėjusiu aktoriumi laiką ir vietą? Aš radau nelengvai, paieškojusi straipsniuose, o po to pasidalinusi su artimaisiais. Tomis dienomis miesto laikraščio interneto puslapyje tai turėtų būti pagrindinė informacija.

    Reply
    • Nojus

      Pritariu Palmirai. Aš Vilniuje gyvendamas atvažiavau į Antakalnį su Maestro atsisveikinti. Nematau bėdų dėl info.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Vaistų nuo sunkvežimių savivalės Rimkuose nerandama

Sunkiasvorių automobilių gabaritus ribojančių vartų Rimkuose nebus – taip penktadienį nusprendė Eismo saugumo komisija, nors vietos gyventojai seniai skundžiasi, kad ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūrinė krizė: ministras žada kalbėtis su savivalda

Nuo praėjusio pavasario Klaipėdą valdantiems politikams nusprendus kardinaliai pakeisti kultūrinių projektų finansavimo tvarką ir taip sukėlus dalies kultūros bendruomenės nepasitenkinimą, ...
2024-01-22
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Klaipėdos Donelaitis 50-metį pasitinka nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus – 1973-iųjų gruodžio 29-ąją, 15 val. – surengtų iškilmių metu Klaipėdoje buvo atidengtas Kristijono Donelaičio paminklas, ...
2023-12-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This