Daugiabučių statytojams – Šiaulių banko paskola

Verslas

Šiaulių bankas pranešė, kad suteikė 3,6 mln. eurų kreditą Klaipėdoje, prie Malūno parko, statomam daugiabučių namų kompleksui „Parko pakrantė“.

Projektą vystanti nekilnojamojo turto plėtros įmonė „Eriadas“ uostamiesčio būsto rinkai pasiūlys 100 įvairaus ploto butų.

Daugiabučių projektavimo darbai buvo rengiami bendrovės „Lighthouse Asset Management“ užsakymu. Senuosius pastatus valdė UAB „Lighthouse contracting”. Šių metų gegužę juos įsigijo Uždarojo tipo informuotiesiems investuotojams skirta investicinė bendrovė „DIFF Residential”.

Projektas plėtojamas buvusioje Joniškės dvaro sodybų teritorijoje, kur dvaro pastatai stovėjo jau XVII amžiuje. Seniausia parko dalis minima nuo XVI amžiaus. Iki šių dienų išliko vienintelis buvusio Joniškės dvaro pastatas – sandėlis, stovintis šalia Malūno tvenkinio. Sovietmečiu teritorija buvo tapusi pramonine zona, po nepriklausomybės čia buvę pastatai buvo tapę Klaipėdos valstybinės akcinės sėklų įmonės nuosavybe.

Šiaulių banko Šiaulių regiono ir filialo verslo klientų direktorius Vytautas Žemaitis teigia, kad kokybiško būsto paklausa uostamiesčio centrinėje dalyje yra didelė, tačiau pasiūla – maža.

„Naujasis būsto projektas patrauklus dėl savo lokacijos, istorinio išskirtinumo ir darnaus santykio su gamta. Kvartalas gali sudominti ne tik klaipėdiečius, bet ir kitų Lietuvos miestų gyventojus, norinčius turėti antrus namus pajūryje“, – pranešime cituojamas V. Žemaitis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Bebrai puola Klaipėdos valdžią*

Klaipėdos valdžia nemėgsta bebrų (Castor fiber), nes jie kėsinasi sugraužti visus gražius jos darbus. Todėl už 1000 eurų pasisamdė VšĮ ...
2023-07-17
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Klaipėdos centre - 5 ha gėdos arba Poligonas stalkeriams

Pačiame uostamiesčio centre, už betoninės tvoros su spygliuotos vielos inkliuizais, plyti 5 hektarai labai brangios žemės – buvusio „Trinyčių” fabriko ...
2023-05-09
Skaityti daugiau

Verslas

Ginduliuose iškils „Maxima“

Šalia Klaipėdos, Gindulių gyvenvietėje, pradedamas statyti naujas prekybos paskirties pastatas, kuriame įsikurs „Maxima“ prekybos tinklo parduotuvė. Į naujo prekybos centro ...
2023-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This