Šventinis mero balius: Tarybos nario viešbutis – vienintelis pasirinkimas

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Ir šią Jūros šventę uostamiesčio valdžia pratęsė tradiciją apie vadinamąjį mero padėkos vakarą žiniasklaidą informuoti tik jau po pačios šventės išplatinant trumpą pranešimą ir atrinktas nuotraukas.

Tačiau šiemet ši šventė jau išsiskyrė tuo, kad buvo surengta miesto Tarybos nario Arūno Tumos šeimai priklausančiame viešbutyje „VICTORIA Hotel Klaipėda“, kurį valdanti bendrovė buvo vienintelė, apklausta vykdant viešąjį pirkimą.

Klaipėdos mero patarėja Natalija Sadovskaja patikino, kad vakaro organizavimu kaip ir anksčiau užsiėmė visą Jūros šventę rengianti savivaldybės VšĮ „Klaipėdos šventės”.

Pasak pastarosios įstaigos vadovės Eglės Šulskės, kasmet šiam padėkos vakarui ieškoma naujų erdvių, todėl šįkart buvo pasirinktas atnaujintas ir neseniai Klaipėdoje duris atvėręs minėtasis viešbutis. Pasak jos, paslauga buvo pirkta apklausus tik vieną šį potencialų tiekėją, nes tai esą leidžia daryti Viešųjų pirkimų tarnybos patvirtinto Mažos vertės pirkimų tvarkos aprašo punktas 21.2.11. Pastarasis numato, kad pirkimas gali būti atliekamas apklausos būdu, jei perkamos prekės ir paslaugos naudoja reprezentacinėms išlaidoms skirtas lėšas.

Sulaukusi atitinkamos užklausos, minėtą viešbutį valdanti UAB „Klaipėdos Viktorija“ pasiūlė maitinimo ir aptarnavimo paslaugas apie 250 žmonių pagal suderintą scenarijaus planą ir valgiaraštį suteikti už 16 809,19 Eur su PVM.

Su bendrove liepos 27 d. ir buvo pasirašyta atitinkama sutartis su suderintu valgiaraščiu, kuriame vieno asmens maitinimui ir aptarnavimui buvo numatyta skirti 67,24 Eur.

Vakaro svečius linksmino nuolatinio Klaipėdos pilies džiazo festivalio dalyvio – Laimono Urbiko – grupė. Jos paslaugos atsiėjo 4236 eurus. Šis pirkimas irgi organizuotas tokiu pačiu būdu, remiantis kitu minėtos tvarkos punktu, numatančiu, jog tokia procedūra galima, kai pirkimo tikslas yra sukurti arba įsigyti unikalų meno kūrinį ar meninį atlikimą.

Reprezentacinio vakaro techninis aptarnavimas (įgarsinimo įranga, garso specialisto paslaugos ir kt.) atsiėjo dar 1628,8 Eur (tiekėjas – UAB NGR Servisas). Vakaro vedėjui buvo sumokėti 236 eurai.

Pasak E. Šulskės, į padėkos vakarą buvo kviečiami Jūros šventės rėmėjai, Jūros šventės programos dalyviai, miesto Tarybos nariai, Klaipėdos miesto garbės piliečiais, miesto gimtadieniui skirtos konferencijos dalyviai.

„Šventiniame vakare dalyvavo LR ambasadorius Ukrainoje Valdemaras Sarapinas, LR ambasadorius Moldovoje Kęstutis Kudzmanas, užsiėmimo reikalo ministerijos atstovai, Manheimo, Gdynės, Odesos, Liepojos miestų partnerių atstovai. 63-ąją Jūros šventę apdovanojo ne tik puikus oras įkvėpęs dar pakilesnę nuotaiką, bet ir ypatingi kasmetinio susitikimo muzikiniai akcentai. Vakarą papuošė muzikinė grupė iš Ukrainos „KAZKA“, kuri yra viena iš penkių populiariausių šalies atlikėjų, šiuolaikinės ukrainietiškos muzikos ambasadoriai. Žymi Ukrainos aktorė ir TV vedėja Olesia Žurakivska su miesto meru Vytautu Grubliausku atliko vieną populiariausių ukrainiečių grupės dainų „Obijmy“ ir įteikė merui Ukrainos vėliavą”, – rašoma pirmadienį „Klaipėdos švenčių” išplatintame pranešime spaudai, prie kurio buvo pridėtos ir atrinktos vakaro nuotraukos.

19 Comments

  1. Deputatas

    Kai kadrams vadovauja moteris, nieko gero nelauk. Ankščiau, kai miesto vadovų žmonos nebuvo tokios šumnos, problemų su kadrais nekildavo. Žmonas reikia laikyti atokiau nuo miesto reikalų.

    Reply
  2. Klaipėdietė

    Pikta ir apgailėtina. Žinoma, balius galėjo būti, bet daug kuklesnis. O dabar…puota maro metu. Kai beveik ketvirtadalis lietuvių gyvena žemiau skurdo ribos, toks išlaidavimas turėtų būti NETOLERUOTINAS

    Reply
    • Auditorius

      Aha ir vazineja su masina. Gal cia ir yra pagrindine problema, kad ne pagal kisene gyvenam.

  3. Nuomonė

    Reikia besifotografuojančius ir pabarti, kai kuriems reikia būti tvarkingesniems. Vienas, gana mielas žmogutis, vadovas, stovi kaip iš butelio ištrauktas, jaunas, aptukęs neleistinai. Kitas įsispraudęs į išaugtinį kostiumą, kaip paauglys. Moterys miestui gėdos nedaro, bet nemaža dalis vyrų apsileidę neleistinai ir daro miestui gėdą.Fotografas taip pat turėtų būti dėmesingesnis pozai.

    Reply
  4. Antanas

    Turi būti mero priėmimas, nieko čia nematau negalimo. Veidotyrininkui taip pat labai įdomu patyrinėti svečių nuotraukas, kai kurie veidai labai išraiškingi, galimai todėl ir žmonės ne eiliniai, o gal atvirkščiai. Publika nuo Vilniaus publikos truputi skiriasi, taip ir turi būti… Šventė yra šventė, mieste buvo sujudimas, gal ir verslas tai pajuto, nors verslininkai visada alkani, gyvena iš nuostolių.

    Reply
  5. Nezabitauskas

    Neskaičiuokim svetimų pinigų, juk vakaras buvo mero, tai meras už viską ir sumokėjo. Vargšas, ne vieną savo algelę turėjo pakloti. Bet ir ėdrumas tų svečių – vien alyvuogių beveik už 600 eurų surijo! Kam reikėjo tiek prisikviesti? Kas tokie tie iš „užsiėmimo reikalo ministerijos”, ir kas čia per nauja Šimonytės ministerija? Dar gerai, kad ponams į fužerus, kaip matome vienoje nuotraukoje, pripylė vandens iš krano – vyno sąskaitoje nėra, taigi, vyno svečiai bus negavę. Ir dar vieno patiekalo pasigedau sąraše – rinkėjų beržinės košės, labai naudingos poniškai sveikatai!

    Reply
  6. Užkalnis

    dar prieš 20 metų teisingai pasakė: duskit pavidoliai :))))))))))

    Reply
  7. Vagys

    Puotautojai mužikai.

    Reply
    • Laima

      Vis jums negerai o žmogiški!

  8. vasimka

    2 kg citrinų už 137,50 eur…

    Reply
    • Tatjana

      Taigi kaip sudėtinga supjaustyti po 8 gramus viena grežinele . Darbas irgi kainuoja.

  9. Išlindo mero šūdas

    Virš 4 tūkstančių grupei??????
    Tai akivaizdus įrodymas koks kurva yra dudorius!
    Dvi kolonkes pastate ir 1.5 tūkstančio pasiėmė!!!!
    Maistas paauksuotas gal buvo už tokią sumą?????
    Taip, o kur gerymai?
    Maladiec dudorius!
    Kaip ir visa valdžia dabartiniu metu Lietuvoje:(

    Reply
  10. Atsirado Sadovskaja!

    Nors vienas Grubliausko džiazmenės patarėjos Sadovskajos darbas bus žinomas. O tai niekas nežino, niekas mėnesiais nemato, ka gi ji patarinėja dūdoriui. Ogi kaip saviems pinigus padalint. Reprezentacinės lėšos gi irgi iš mūsų suneštų pinigų, ne iš savo kišenių.

    Reply
    • Nedaug pakviestųjų

      Savi, nelabai įdomūs, su antromis, trečiomis sutuoktinėmis, … Kakaip nerandu ryšio su nuopelnais. o dl pono viešbučio- neieškokit sliekų, vis tiek kažkoks viešbutis užklius. Tas ar kitas..

  11. Anonimas

    o alkoholio nebuvo?

    Reply
    • naivu

      žinoma, buvo, tik kitoje sąskaitoje prie „reprezentacinių išlaidų”.

  12. neringa

    čia grubliauskas dedą skersą ir atsiplėšinėja „ant pabaigos” – tipo, vis tiek nebekandidatuosiu, ką jūs man padarysite, durneliai rinkėjai…

    Reply
    • Anonimas

      Tikriausiai į tarybos narius kandidatuos, ku jis dėsis…

  13. T

    Grubliauskiene toliau kiša savo žmones, apgailėtina!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This