Nauja Jūros šventės tradicija – žiniasklaidai uždari mero vakarai (atnaujinta)

Miestas, Svarbu

Prasčiausių visoje Lietuvoje sergamumo koronaviruso rodiklių fone Klaipėdoje šį savaitgalį vykstanti Jūros šventė po metų pertraukos susigrąžino ir mero padėkos vakarą „šventės rėmėjams ir bičiuliams”. Tačiau kas ir kaip jame linksminsis, visuomenė kaip ir 2019-aisiais sužinoti negalės – žurnalistai jame vėl nepageidaujami.

Iki 2019-ųjų minėtasis vakaras žiniasklaidos atstovams būdavo atviras ir iš jo būdavo rengiami reportažai. Tačiau prezidentu prieš porą metų išrinktam Gitanui Nausėdai nusprendus tada dalyvauti Klaipėdos koncertų salės parke surengtame vakare, žiniasklaidai Prezidentūros iniciatyva buvo uždrausta iš ten rengti reportažus.

2019-ųjų mero vakaro akimirka, įamžinta iš už Klaipėdos koncertų salės parko tvoros. Algirdo Kubaičio nuotr.

„Nieko asmeniško, aš tikrai esu perdėm atviras žmogus ir aš tikrai niekada nebijau eiti į žmones, bendrauti su jais, bet, tiesą sakant, vakare aš norėčiau pirmiausia bendrauti su žmonėmis, o ne fotografuotis gyvenimo būdo žurnalams. Aš nemanau, kad tai mano iniciatyva, turbūt kiti žmonės laikėsi panašios nuostatos”, – taip Prezidentūros sprendimą 2019-ųjų liepą komentavo G. Nausėda.

Prezidento vizitu uostamiestyje tada rūpinosi ir jo patarėju tuomet dirbęs, šio birželio viduryje Jūros šventės organizatoriaus VšĮ „Klaipėdos šventės” direktoriaus pareigas pradėjęs eiti Liutauras Galinis.

Šiemet nepaisant įtemptos pandeminės situacijos mero padėkos vakaras šeštadienio vakarą rengiamas Kultūros fabrike. Pasiteiravus, ar iš jo bus galima parengti reportažą, L. Galinis aiškino, kad jame dirbs organizatorių fotografas ir nuotraukos bus išsiuntinėtos visai žiniasklaidai. Paprašius patikslinti, kas priėmė sprendimą neįsileisti žiniasklaidos atstovų, „Klaipėdos švenčių” vadovas teigė, jog „buvo diskusija”, kurios metu ir buvo taip apsispręsta. Nuo kelis kartus pakartoto klausimo, kas buvo šios diskusijos dalyviai, L. Galinis išsisukinėjo ir galiausiai pareiškė, jog į jį gali atsakyti tik raštu.

Šeštadieninėje G. Nausėdos darbotvarkėje skelbiama, kad prezidentas Klaipėdoje dalyvaus tik 12 val. rengiamoje vainikų nuleidimo žuvusiesiems jūroje ceremonijoje.

ATNAUJINTA. Šeštadienio vakarą su nuotraukomis išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad „visi svečiai, kaip ir tikėtasi, išpildė mero pageidavimą: turėjo galimybių pasus”.

„Vienas pačių ryškiausių renginių, kuriame tvyrojo ne tik gera nuotaika, bet ir pasitikėjimas. Klaipėda egzaminą išlaikė”, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

12 Comments

  1. Aleksas

    Na jau visai neetiškos prasidėjo diskusijos. Nemokate pramogauti už rėmėjų ir mokesčių mokėtojų pinigus, tai bent būkite kultūringi diskusijose.
    Kokia galva, tokie ir pusgalviai.

    Reply
  2. Martynas Vainorius

    Labai gerai, kad žurnalistai nebuvo įleisti į mero balių, jie nuo senų laikų garsėja kaip vis nepavalgę ir badaujantys. Kam tos svetimos gėdos, kai stebi juos kraunančius maistą išsinešimui. O Martynas Vainorius, jei taip norėjo pavalgyti, galėjo pas mamulę nuvažiuoti, sena gera naftininkė turėtų būti irgi ne prastai užsikaupusi finansinį kapitalą.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Svetimą vardą pasisavinantis bailus šmeižikas anonimas – puikus derinys. Mano mama niekada nėra dirbusi su nafta susijusiosiose įmonėse, o jos „finansinis kapitalas” – dviejų kambarių butas pietinėje miesto dalyje. Ir kažkaip neteko dar matyti nė vieno klaipėdiečio kolegos, besikraunančio renginyje maistą išsinešimui.

    • Pritariu Martynui.

      Toks poelgis kai neįleidžiami žurnalistai yra negražus ir liudija apie žemą valstybininkų lygį. O įžeidinėt tikrai padorų žurnalistą yra negarbinga. Peršasi mintis kad tie, kurie užsiima nešvariais reikalais, galimai vagia, skriaudžia silpnuosius, ”kombinuoja” ir t.t. nenori jokio viešumo. Netgi paprasto. O gal tokiuose baliukuose dedasi dalykai, kurių niekaip negalima viešinti?:D). Kodėl žurnalistai ,,nuspiriami” lyg jie būtų kokie šunys?Jie – LIETUVOS ŽINIASKLAIDA! Net ne tokiuose sudbaliuose o pvz. savivaldybės darbotvarkėje visur tik ir matom – ,,susitikimas(susirinkimas, pasitarimas ir pan.)DARBINIS. Šiaip jau manau, kad ponai turėtų būti suinteresuoti daryti aukštų ponų įvaizdį ir save populiarinti teigiamai. Kaip kad daro tikras elitas. Dabar mūsų žmonės visai jų nežino ir nepažysta. Nebent kai kurį iš pavardės įmonės informacijoje ar pasiekiamo FB posto. Ką gi, pas mus ne užsienis. Ir ne toks ponų mentalitetas. Pas mus snobizmas, moralinis išsigimimas ir nepagarba Lietuvos visuomenei.

    • Martynui

      Martynai, be reikalo AK sudėjo nuotraukas. Su tokiu požiūriu į žiniasklaidą- tikrai nereikėjo. Šita iš mūsų mokesčių puntanti publika už tai turėtų mokėti. Ir tai nieko neturi su kerštu, pavydu. Jie trokšta dėmesio, pateikė savotiškai cenzūruotus vaizdus. Kaip sakoma, kiek daug ponų, ir kokie visi gražūs…

  3. Aš

    Pakvipo partinių tovariščių ir jų kiaunių tūsais

    Reply
  4. Pensininkas.

    Kartais ir į Mero kiemą ateina šventė. Sėkmės Merui, sėkmės Klaipėdiečiams, ir nesvarbu ką „šunys” aplos.

    Reply
    • Pensija

      „Šunimis” galėsite vadintis kai savo kieme Melnragėje, ne už miesto ir įmonių, o už savo asmeninius pinigus šventes rengsite. To labai linki visi Klaipėdiečiai.

  5. Stebėtojas

    Padėkos vakaras. Bet kam ir už ką dėkoja, iš nuotraukų, nesuprasi.

    Reply
  6. "Echidna"

    Teks gerimus pirktis patiems

    Reply
  7. Joris

    Koks „meras”, koks „prezidentas”, tokios ir jų vakaruškos. Skamarochų fiesta.

    Reply
  8. T

    Pasmirdo sovietinių raugu.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

ELTA

Likus mažiau nei mėnesiui iki prezidento rinkimų – pokyčiai reitingų lentelėje

Iki šalies vadovo rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, reitingų lentelėje – pokyčiai, vertinant kandidatų į prezidentus lyderius. Kaip rodo naujausia ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This