Klaipėdoje – dar vienas mitingas už Ukrainos laisvę

Fotoreportažai, Miestas

Ugnė Rekašiūtė, ,,Atviros Klaipėdos" praktikantė
2022-08-08

Komentarų: 12

Pirmadienio vakare Klaipėdoje, Dangės skvere prie arkos, įvyko Ukrainos palaikymo mitingas.

Ugnės Rekašiūtės nuotr.

Šio mitingo, kurį jau antrą kartą uostamiestyje organizavo Mindaugas Jonušas, tikslas yra aplankyti kuo daugiau Lietuvos miestų ir miestelių, skatinant žmones nepavargti ir toliau aktyviai teikti pagalbą Ukrainai. Anot organizatoriaus, šis renginys bus transliuojamas ir Ukrainos televizijoje.

Mitingo metu Klaipėdoje gyvenantys ukrainiečiai su atvykusiais dalinosi savo dainomis, buvo dainuojama ne tik ukrainietiškai, bet ir lietuviškai – tokiu gestu parodytas dėkingumas Lietuvai. Taip pat buvo transliuojamos įvairių Ukrainos ir Lietuvos visuomenės veikėjų audiožinutės ir kalbos, kuriomis buvo išreiškiamas dėkingumas lietuviams ir paskata toliau aktyviai palaikyti nuo karo baisumų kenčiančią šalį.

Ugnės Rekašiūtės nuotr.

Pakalbintas renginio organizatorius pasidalino savo pastebėjimais.

,,Ar jūs mieste matote bent vieną Ukrainos vėliavą, apart mūsų? Vilniaus centre visas Gedimino prospektas jomis žydi, tai atspindi miestiečių suvokimą“, – kalbėjo Mindaugas.

Jo teigimu, suorganizuoti tokius renginius be finansavimo yra labai sudėtinga, todėl jį nuliūdino negausus susirinkusiųjų skaičius. Bet vėliau, renginiui įsibėgėjus, susirinko vis daugiau ir daugiau palaikančiųjų.

Ugnės Rekašiūtė

Renginyje dalyvavusi ukrainietė smuikininkė Olga Kontratyeva, šiuo metu dirbanti Klaipėdos muzikinio teatro simfoniniame orkestre, pasakojo atvykusi į Lietuvą tik prasidėjus karui. Tokios akcijos jai labai svarbios – šiuo metu palaikymas jos šaliai reiškia labai daug. Kita ukrainietė, gyvenanti Klaipėdoje, studentė Sofija, pasakojo, jog čia – Klaipėdoje – ji ir jos šeima jaučiasi kaip namie.

Mėlyna-geltona atributika, žmonės, laikantys plakatus ir Ukrainos vėliavas, palaikymo žodžiai, skanduotės ir vilties aura ore – taip šio pirmadienio vakarą atrodė Dangės skveras. ,,Slava Ukraini!“

12 Comments

  1. val

    reikia ne sankciju o visiskai nutraukti rysius su Rusija, kiek galima jau ?
    pradzioje rusai kalbejo apie denacifikacija o dabar vage teritorija… ir visi patenkinti, bailiai. reikia ivesti savo karius i Ukrajina.

    Reply
  2. Objektyviai tiesai

    Karas Ukrainoje, ne Putino karas, o rusų karas. II WW karo metu JAV internavo visus japonus. Ar II karo metu Maskvoje galėjai girdėti vokiškai kalbant? Jei Rusija nuspręndė Ukrainą dencifikuoti, tai kodėl Lietuva neturi derusifikuotis? Kodėl Lietuvoje turi veikti mokyklos denacifikatorių ir teroristų kalba?

    Reply
    • Objektyvi tiesa.

      Bet kokia Taika yra geriau už bet kokį karą.

    • Klp

      Tiesa sakant…galvokit ka rašuot…

    • val

      teisingai, nereikia jokiu rusisku mokyklu, cia Lietuva ir kalbame lietuviskai. jeigu norite tai eikite i privacios rusiskos mokyklos, kodel as is savo mokesciu turiu moketi uz tai ?

  3. Kas palaiko kara

    Nuotraukoje vienos moterys. Kur vyrai. O kad vyrai uz taika.

    Reply
  4. Objektyvi tiesa.

    Lietuviai, susimąstykite !!!
    Rusijos Ukrainoje pradėtas karas bus išspręstas kovos lauke, o ne prie derybų stalo, sako Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda .

    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/archive/latest.php

    Reply
  5. Objektyvi tiesa.

    Reikia ne Ukrainos palaikymo akcijų, o AKCIJŲ UŽ TAIKĄ UKRAINOJE.
    Blogas šalies prezidentas, kuris nesugebėjo išvengti karo, ir dabar ruošiasi kariauti iki paskutinio šalies gyventojo.

    Reply
    • Anonimas

      Vata

    • Anonimas

      „vata”

      https://lt.wikipedia.org/wiki/Mankurtas
      Mankurtas (turk. mengirt = „netekęs atminties“) – žmogus, nepažįstantis savo tėvynės, tautos, giminės, pamiršęs visą praeitį, nenorintis nieko apie ją žinoti.[1][2] Sąvoką, kai kurių lingvistų siejamą su senovės tiurkų kalba,[3] išpopuliarino sovietų kirgizų rašytojas Čingizas Aitmatovas (1928-2008) savo rusiškai parašytame romane „Ilga kaip šimtmečiai diena“ (1982 m.).

      Perkeltine prasme žodis „mankurtas“ reiškia žmones, praradusius ryšį su istorinėmis, tautinėmis šaknimis, pamiršusius giminystės ryšius. Šia prasme jis tapo bendrinės kalbos terminu, vartojamu publicistikoje.[4] Rusų kalboje atsirado panašių neologizmų, tokių kaip mankurtizmas, mankurtizacija, demankurtizacija.[5]

      Vėlesniais Sovietų Sąjungos metais mankurto sąvoka prigyja, kad apibūdintų žmonių susvetimėjimą visuomenei, kuri juos represavo ir iškraipė jų istoriją.[6] Kai kuriose buvusiose sovietinėse respublikose šis terminas reiškia tuos ne-rusus, kurie buvo atkirsti nuo savo etninių šaknų dėl sovietinės sistemos poveikio.[7]

    • Objektyvi tiesa.

      2022 M. RUGPJŪČIO 08 D prancūzų TV5 „Monde“.
      TV5MONDE
      Nuo Rusijos invazijos pradžios vasario 24 d., Tarptautiniame legione kartu su Ukrainos ginkluotomis pajėgomis dalyvauja savanoriai iš viso pasaulio. Tačiau vietoje ne viskas vyksta taip, kaip tikėtasi. Blogai aprūpinti, prastai informuoti, kai kurie nusprendžia atsisakyti savo misijos. Nemažai buvusių amerikiečių karių, kurie prisijungė prie vadinamojo Tarptautinio svetimšalių legiono ir kovoja Kijevo pusėje, palieka frontą ir Ukrainą. Lūžio taškas buvo tai, kad, kaip jie teigia, Ukrainos kariuomenė apiplėšė žuvusius jų bendražygius. Amerikiečiai pasakojo, kad kai žuvo jų bendražygiai, Ukrainos kariuomenė plėšė žuvusiuosius, „paėmė pinigus, telefonus, krepšius, dokumentus“. Anot užsienio legionierių , Ukrainos vadovybė „nedvejodama paaukos juos vardan šlovės“,
      tai kaip ta Ukraina laimės karą, kai tokie dalykai ????

    • Išlindo kolona

      Penktoji kolona, nešmeižkit, rusikiai jūs, , Ukraino Prezidento galima tik pavydėti.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Baleto šokėjas Yan Malaki: „Noriu, kad šis beprasmis karas kuo greičiau pasibaigtų"

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) baleto trupės artistas, jaunosios kartos menininkas Yan Malaki apdovanotas Kultūros ministerijos teikiamu Auksiniu scenos kryžiumi ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Nuomonės

Šimtas respublikonų „prieš“

Ar nepavėlavo amerikiečiai? Frontas Ukrainoje braška kaip niekada anksčiau; pranešama apie Rusijos pajėgų lėtą judėjimą pirmyn Donecko srityje, ukrainiečiam tragiškai ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kultūra

„Nemigą" rodys Klaipėdoje ir Šilutėje

Balandžio 25 – gegužės 3 d. Lietuvoje bus parodytas Lietuvos ir Ukrainos kūrėjų garso ir judesio spektaklis „Nemiga“. Sukurtas per ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This