Kliūtys ukrainiečių mokyklai: įtaria rusakalbių mokyklų nenorą atiduoti ukrainiečių vaikus

Svarbu, Švietimas

Po to, kai praėjusią savaitę „Atvira Klaipėda” pakalbino Tarptautinės Ukrainos mokyklos vadovę Oleną Vnukovską, siekiančią jau nuo rugsėjo Klaipėdoje atidaryti mokyklą ukrainiečių vaikams, šią savaitę paaiškėjo, jog žadėtų patalpų Klaipėdos turizmo mokykloje jiems gauti nepavyko.

Ketvirtadienį tai portalo žurnalistei patvirtino šios profesinės mokyklos direktorius Audrius Kurlavičius.

Asociatyvi Palmiros Mart nuotr.

„Situacija yra tokia, kad jiems reikia daug patalpų mokykloje, mes daug patalpų neturime, tai tiek, kiek mes galime pasiūlyti, jų netenkino ir jie toliau ieško. Mes esame veikianti mokyklai, užimam visas mokyklos patalpas”, – nedaugžodžiavo direktorius, teigęs, jog Turizmo mokykloje šiuo metu mokosi apie 600 moksleivių.

Tuo metu O. Vnukovska neslėpė nusivylimo dėl susidariusios situacijos, tačiau teigė, jog iki rugsėjo 1-osios patalpos ukrainiečių mokyklai Klaipėdoje bus rastos.

„Buvo labai šaltas priėmimas. Turizmo mokykla pasiūlė tris kabinetus, mums reikia aštuonių, todėl vyksta derybos, tariasi ministerija. Tačiau Turizmo mokykla nėra asmeninė direktoriaus „lavočka”. Derybos vedamos ministerijos, Ukrainos ambasados lygmeniu, tai sprendžia ne vienas direktorius”, – sakė ji.

Be to, O. Vnukovskos teigimu, sužinoję, jog Klaipėdoje bus įsteigta ukrainiečių mokykla, esą sujudo ir rusakalbių mokyklų vadovai.

„Kovo mėnesį Lietuvoje buvo daug mokyklų, kurių direktoriai man siūlėsi mūsų vaikus mokyti rusų ir anglų kalbomis. Bet mums nereikia, kad ukrainiečiai būtų mokomi rusų kalba, jie turi būti mokomi ukrainiečių kalba. Klaipėdoje yra ta problema, jog rusakalbių mokyklų direktoriai nenori atiduoti ukrainiečių vaikų, tai yra jų pinigai. Ta pati problema ir Kaune, ir Vilniuje, tačiau prekiauti ukrainiečių vaikais negalima”, – vos tramdydama ašaras kalbėjo O. Vnukovska.

Paaiškėjus, jog Klaipėdos švietimo skyriaus vedėja atostogauja, švietimo reikalus mieste kuruojantis vicemeras Arvydas Cesiulis pakartojo tą patį, ką praėjusią savaitę mums buvo sakiusi savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė – savivaldybė jos pavaldumo laisvų patalpų, skirtų švietimo reikmėms, neturi.

„Patalpų galima ieškoti tik valstybiniame arba privačiame sektoriuje”, – sakė jis.

Kartu A. Cesiulis informavo, jog miesto meras yra išsiuntęs raštą Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai dėl galimybės perimti vienos iš kolegijos patalpas.

„Mes dabar laukiam atsakymo, tačiau mes nepriiminėjam sprendimų dėl privačios, pabrėžiu, įstaigos kūrimo. Mes padėsim, kiek galėsim, tačiau mes negalim savų patalpų atiduoti kad ir tiems patiems ukrainiečiams. Jeigu valstybė skirs tas patalpas, tada susėdę spręsim, kam jos geriau tinka”, – sakė vicemeras.

INFORMACIJA

Šiuo metu mokytis ukrainiečių mokykloje Klaipėdoje, kurios steigėja yra VšĮ „Tarptautinė Ukrainos mokykla”, jau yra pareiškę norą apie 700 mokinių. Yra suformuota 80 mokytojų komanda. Mokykloje visi dalykai būtų dėstomi ukrainiečių kalba, kartu žadama mokyti ir lietuvių kalbos, ir Lietuvos istorijos. Skelbta, jog mokslas mokykloje bus nemokamas, ją baigę abiturientai gautų Ukrainos vidurinį išsilavinimą atitinkančius diplomus.

46 Comments

  1. val

    per visa vasara nesurado o dabar staiga suras??? nemanau kad vietos yra mazai manau kad blogai jesko. Andrejo Rubliovo Debreceno gv.mokykla pustuscia, ar negalima ten rasti vietos ? o kaip del buvusios 20 vyd. mokyklos ? o kiek dar tokiu pustusciu mokyklu ?

    Reply
  2. Laima

    Vakar į autobusą įlipo trys berniukai ant rankų su ukrainiečių juostelėm.Neišgirdau nei vieno ukrainietiško žodžio,varė rusiškai,o tuos žodžius kuriuos ir mes rusiškai panaudojame keikdamiesi,visą kelią kalbėdami įterpdavo,pvz. Ble…,nah… ir t.t. Tai nesuprantu kam reikalinga ukrainiečių mokykla,jei jie savo kalbos nemoka?

    Reply
    • Anonimas

      Vakar į autobusą įlipo trys lietuviukai, kurie 100 proc. nesupranta rusų kalbos, tačiau rusiški keiksmažodžiai iš jų burnų liejosi lyg visą gyvenimą būtų pragyvenę sovietmetyje. Beje, prieš kelias dienas vienoje parduotuvėlėje teko stebėti ukrainiečių vaikų trijulę. Buvo malonu žiūrėti ir klausytis, kai jie tryse tarpusavyje kalbėjo savo kalba, o vienas jų vyresnis lietuviškai švebeldžiavo pardavėjai, teiraujantis sausainių ir atsiskaitant.

  3. Anonimas

    Visko būna, visko bus, bet šiuo atveju, Puteikienei linkiu sėkmės!

    Reply
  4. puteikinei

    Žiauru .Ne gerbiama pone. Jus prisidirbot. Niekas jus daugiau ne rinks.

    Reply
  5. Nesvarbu

    Toks ir meras, jeigu nesusigaudo kiek aukštosios mokyklos turi studentų ir ar turi laisvų patalpų ir pan. Labai profaniška.

    Reply
  6. Puteikienei

    Kas pasakė, kad bus finansuojama Ukrainos? Viena boba? Turite įrodymų ant popieriaus? Kur Ukrainos švietimo ministerijos sprendimas? Pasakos…

    Reply
    • N. Puteikienė

      Kadangi bus įgyvendinama Ukrainos švietimo ministerijos patvirtinta programa, ją ir finansuos Ukrainos valstybė. O Jūs turite kažką prieš pagalba Ukrainai apskritai? Rusiškas mokyklas sėkmingai finansuoja Lietuvos valstybę.

    • Panašu ponia Puteikienė jau seka kitą pasaką

      Kaip ponia atskiria ekonominius ir karo pabėgėlius ? Iš kur ponia žino , kad karo pabėgėliai ruošiasi grįžti į Ukrainą jos atstatyti ? Tik viename komentare džiūgavo : kaip ukrainietės sėkmingai įsiliejo į darbo rinką . Kas dėl ” apmokėjimo iš Lietuvos biudžeto ” – Mokyklą įregistravus Lietuvoje, pasak O. Vnukovskos, mokinio krepšelis joje bus finansuojamas iš Lietuvos biudžeto, o visas kitas mokymosi išlaidas padengs Ukrainos švietimo ministerija. Tikimasi, jog vaikai mokykloje gaus ir nemokamą maitinamą. ______P.S. kiek Lietuvoje vaikų gauna nemokama maitinimą ? Mokytis PRIVALO lietuviškose mokykloje . Ar jos poniai ukrainietei savininkei t.p. ” lavočkos ” ? Lietuva ir jos žmonės labai ” šiltai ” padeda Ukrainai , todėl arogancija visai nereikalinga . Aš jau nepadėsiu .

    • Neieškokit priešų

      Puteikiene- rusų dėstoma kalba mokyklos – tai tautinės mažumos mokyklos, kaip ir lenkų. Paskaitykite Tautinių mažumų įstatymą, ponia. Tik kodėl taip išskirtinai rūpinatės ukrainiečiais? Jie jus į tarybą išrinko? Pavadinime- vienos bobos subjektyvūs įtarimai, be įrodymų. Dėl finansavimo kyla pagrįsti įtarimai: nebūna, kad privati VŠĮ dirbtų nemokamai, o ją tiesiogiai finansuotų iš valstybinio biudžeto.

  7. Jola

    Juk yra tuščia buv.25 vid.mokykla I.Simonaitytės g.

    Reply
  8. Lokas

    Kada iš namų pradės varyti…, reikalauti užleisti vieta… ar negana, to nuolaidžiavimo visur ir visada ?

    Reply
  9. DaliaŽ

    100 proc. pritariu RENALDO komentarui. Prašau, paskaitykit jį. Kas ,kas ,bet mūsų tauta privalome suprasti kaip svarbu tausoti, išlaikyti savo šalyje valstybinę kalbą t.y. lietuvių.
    Kas atsitiko, ar jau pamiršote kodėl PUTINAS-rusija pradėjo karą, Ukrainos naikinimą?Jau aiškėja, kad pabėgėliai iš Ukrainos daugiausia yra rusų tautybės, nemoka net ukrainiečių kalbos. Tie kurie automobiliais važinėja , o autobusais retai, tai žinote, kad kitos kalbos nebesigirdi- tik rusų. IR gatvėse ir kitur, primena sovietų okupacijos laikus, kai privalėjome išmokti ir kalbėti tik rusiškai… Yra visos sąlygos, kad pabėgėlių iš Ukrainos vaikai eitų į lietuviškas mokyklas, Juos jau ne viena mokykla priėmė, ir gražiai jie integruojasi.. Greitai išmoksta lietuviškus žodžius… Taigi raginkit kas užsiima šiais darbais, pabėgėlių šeimų vaikus pasirinkti lietuviškas mokyklos. Jos puikios.

    Reply
    • Anonimas

      o kiek puikių , prabangių automobilių stovi daugiabučių kiemuose su UK numeriais . Mano kieme jau visą vasarą stovi 2 , priekiniais langais uždengtais nuo saulės – nejudinamos ! O namo gyventojai ” kovoja ” už vietą .

    • N. Puteikienė

      Gerb. Dalia, jeigu jie visi kalba rusiškai, kodėl net 700 moksleivių užsiregistravo į ukrainietišką mokyklą? Padėkime jiems išsaugoti tautinį identitetą, kalba. Karą laimėsime ir jie grįš atstatyti savo šalies. Jie – ne ekonominiai pabėgėliai, jie – karo pabėgėliai.

    • Klp

      Melas apie privaloma rusų kalba…

    • Klaipėdietė

      Labai teisingas komentaras.
      Greitai mes patys lietuviai turėsime saugoti savo identitetą. Nes pabuvus tarp žmonių, toks jausmas, kad nebe Lietuvoj gyvenu, o razzijoj. Aplink visi vien rusiškai kalba. Iš tikro labai nemalonu ir baisu jau darosi.. Atrodo, kad tiems ukrainiečiams patiems savo kalbos reikia mokytis, nes dauguma jų net tarpusavy rusiškai kalba.

    • dana

      Pritariu,kad visi gyvenantys Lietuvoje privalo mokytis lietuvių kalbos.

  10. ....

    Mokymasis turi vykti tik lietuviškose mokyklose . Nes tos 2 val lietuvių klb pamokų , kurių gali ir neišmokti 🙂 Egzamino nebus . Parduotuvėje ir kitur susikalbėti galima rusiškai . Buvau situacijoje maisto parduotuvėje : kelios darbuotojos rusiškai aiškinosi prie ” kepimo spintos ” , viena prieina aptarnauti manęs ir sako ” aš nemoku rusiškai jai visko paaiškinti ” , atsiprašė manęs , nes aš laukiau . Pasiklausykite kaip viešame transporte kalbasi mokinukai – rusiškai ! Kas dėl vietinių rusakalbių , ponia Puteikiene , jie visi moka lietuvių kalbą . Ir parduotuvėje nereikia pardavėjai aiškinti ar čia svinina ar gaviadina . Taigi , prasivėdinkite , labai nusiplūkėte . O jau kiek gerų darbų sau prisiskyrėte 🙂 Taip , darosi sunku Jūsų šeimynos klausytis .

    Reply
    • Ir dar papildysiu

      jei pabėgėliai , anot Puteikienės , grįš į Ukrainą , mano nuomone , jie per tas 2 val nesimokys lietuvių klb . Kam ? Eilinis puteikių pasitaškymas ” ant bangos ” ? Nemalonu . Nieko realaus ar naudingo Lietuvai .

    • Taip

      Reiktų lygių teisių visiems moksleiviams. Visi moksleiviai turi turėti galimybę važiuoti nemokamai viešuoju transportu.

    • S

      Laukime neužilgo gruzinu,moldavu,čigonų…. svečiais jausimės savo valstybėje ?

    • sakykit

      ar jums jau anksta Lietuvoje ir Klaipedoje? neregzkit toli siekianciu istoriju, kas bus kada bus… o kas bus pamatysit jei orkos ateis i Lietuva, tada suprasit, ka tie zmones pergyveno… gedos turekit…

    • Teorinis atvejis

      Neateis orkos, neateis. Jeigu jau sugalvotų eiti, na ką, patręštų pasienio žemelę ir niekas paminklų nestatytų tokių, kokius dabar tik griauti pradėjo.

  11. Puteikienei, nemokamo maitinimo visiems

    Mokyklą įregistravus Lietuvoje, pasak O. Vnukovskos, mokinio krepšelis joje bus finansuojamas iš Lietuvos biudžeto, o visas kitas mokymosi išlaidas padengs Ukrainos švietimo ministerija. Tikimasi, jog vaikai mokykloje gaus ir nemokamą maitinamą.

    Ji neatmetė galimybės, jog iki rugsėjo 1-osios norą mokytis Tarptautinėje Ukrainos mokykloje Klaipėdoje gali pareikšti ir daugiau mokinių – esą visi jie bus priimti. Pasitarti dėl to galima telefonu Klaipėdoje 8 610 87268.

    Reply
  12. Puteikienei, norim visiems nemokamo maitinimo

    Mokyklą įregistravus Lietuvoje, pasak O. Vnukovskos, mokinio krepšelis joje bus finansuojamas iš Lietuvos biudžeto, o visas kitas mokymosi išlaidas padengs Ukrainos švietimo ministerija. Tikimasi, jog vaikai mokykloje gaus ir nemokamą maitinamą.

    Ji neatmetė galimybės, jog iki rugsėjo 1-osios norą mokytis Tarptautinėje Ukrainos mokykloje Klaipėdoje gali pareikšti ir daugiau mokinių – esą visi jie bus priimti. Pasitarti dėl to galima telefonu Klaipėdoje 8 610 87268.

    Reply
  13. Vaida

    O įdomu kodėl tada Lietuvos piliečių vaikai lankantys privačias mokyklas privalo mokėti pilna kainą?

    Reply
  14. Renaldas

    Ukrainiečių karo pabėgelių 6 – 17 metų amžiaus vaikų Migracijos departamentas Klaipėdoje registravęs ~700, panašiai po tiek mokosi kiekvienoje iš 32 Klaipėdos savivaldybei pavaldžių mokyklų. Atrodytų, kad atskira mokykla ukrainiečių vaikams, kurioje visi jie būtų ugdomi ukrainiečių kalba – logiška. Tačiau tai netiesa. Pats blogiausias sprendimas buvo juos paskirstyti rusakalbėse mokyklose. Atskira mokykla kiek geriau, tačiau tai neatitinka Lietuvos interesų ir tikslo kuo geriau integruoti kiekvieną šalyje gyvenantį. Pagrindinė sėkmingos integracijos sąlyga – vietos kalbos mokėjimas. Jei nemoki lietuviškai, nežiūri LRT, nebendrauji su vietos bendruomene, vietoje to buriesi į rusakalbių grupes, kuriose rusų troliams daug lengviau skleisti abejones dėl to, ar tikrai taip gerai, kad mes NATO, kad nes ES, ir iš viso, gal Putinas ne toks jau ir atsilupėlis. Atskira ukrainiečių mokykla neužtiksins geriausios integracijos. Tą geriausiai užtiksins tų 700 vaikų paskirstymas po mokyklas, kuriose visos pamokos vedamos lietuvių kalba. Vaikai imlūs naujiems įgūdžiams. Jau po kelių mėnesių išmoks lietuviškai, pamokins ir savo mažiau rangius tėvus/mamas, kuriems lietuvių kalbos kursai turi būti privalomi pakete kartu su visa teikiama parama.

    Reply
    • N.Puteikienė

      Kai Ukraina praranda teritorinį valstybingumą, turime padėti ukrainiečiams išlaikyti tautinį identitetą. Jie atvyko čia laikinai ir turi išsaugoti ukrainiečių kalbą, kultūrą, karą laimęsim ir jie grįš atstatyti Ukrainos. Ukrianiečių mokyklos programoje numatytos kiekvieną dieną po 2 val lietuvių kalbos mokymo. Lietuvių kalbos visi ukrainiečių vaikai intensyviai mokėsi 1,5 mėn šią vasarą. Manau, kad reiktų susirūpinti čia gyvenančių rusakalbių integracija ir juos paskirstyti po lietuviškas mokyklas.

    • Puteikienei ,

      Ukraina karą laimi ! Nepraranda jokio identiteto ! Manau šeimoje , su mama jie kalba ukrainietiškai .

    • Puteikienei ,

      tautinis identitetas ugdomas ir namie , taip kaip mūsų išvykę tautiečiai ugdo savo vaikus . Pritariu Renaldui , lietuvių klb pamokos ir tėvams – privalomas paketas ! Aš seniai negirdėjau tiek rusiškai kalbančių ( net tarpusavyje ! ) mamų su vaikais , lietuvės darbuotojos su ukrainietėmis kalbasi rusiškai ! Apie ką svaičiojate , jos net nebando kalbėti lietuviškai . Manau apie grįžimą ,bent jau daugelis , net nesvajoja . Viskas jiems čia gerai .

    • Anonimas

      p. Renaldai, gana šlykščiai skleidžiate savo politinius pumpurus.
      Sugalvojote integruoti Ukrainos karo pabėgėlių vaikus, tuo tarpu pačiam nekilo minties į lietuviškas mokyklas suvaryti dešimtmečius gyvenančių rusakalbių vaikų. Kaip matome, rusakalbių vaikai mokydamiesi rusiškos mokyklosr yra pramokę lietuvių kalbos. Tai kuo skiriasi ukrainiečių vaikai ? Gal jie potencialiai pavojingi LT saugumui? Nemaloniai stebina jūsų pigūs politinių taškų rinkimas. Nežaiskite tautinė tema, ten labai daug plonų linijų. Kita vertus, šiuo komentaru atsiskleidėte.

  15. *****

    Tai kokia kalba bus mokomi ukrainiečiai vaikai ? Lūkesčiai išsakyti posėdyje ___ išsakę lūkestį dėl ukrainiečių vaikų mokymo ne rusų, o lietuvių kalba.  _____P.S. Jei lietuvių klb , vaikai galėtų lankyti jau veikiančias lietuviškas mokyklas . Tik privačios mokyklos savininkės , kuri ieško patalpų , kaip supratau lūkesčiai visai kiti ? ___Bet mums nereikia, kad ukrainiečiai būtų mokomi rusų kalba, jie turi būti mokomi ukrainiečių kalba.

    Reply
    • Pasitikslinau dėl posėdžio lūkesčių ir kalbos

      Šių metų birželio 2d. Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdyje buvo priimtas sprendimas kreiptis į Merą sudaryti politinę darbo grupę dėl švietimo ir ugdymo proceso organizavimo ukrainiečių vaikams Klaipėdoje. Tam pritarė posėdyje dalyvavę Klaipėdos miesto Ukrainos bendruomenių atstovai, išsakę lūkestį dėl ukrainiečių vaikų mokymo ne rusų, o lietuvių kalba. ____P.S. lieku prie savo nuomonės . Lietuviškos mokyklos . O ukrainietei ,privačios mokyklos savininkei , dergti lietuviškos mokyklos direktorių : šaltas priėmimas , ” lavočka ” ! Na visai neprideda užuojautos ar noro padėti . Tokia mano nuomonė .

  16. N.Puteikienė

    Tikrai tikrai, Klaipėdos miesto merui lengviau pavadinti takelį prie jūros Odeso promenada ir inkarą iš Odesos dovanų priimti, nei realiai padėti ukrainiečių moksleiviams Klaipėdoje mokytis savo gimtąja, o ne rusų kalba.
    Dar prieš du mėnesius Kultūros, švietimo ir sporto komitete priėmėme sprendimą, kad meras suformuotų politinę darbo grupę šioms problemoms spręsti, į ją komitetas delegavo mane ir Rimantą Didžioką. Bet meras grupės nesudarė, Ukrainiečių mokyklos problema nejuda iš vietos.
    Paskambinau į ministeriją Alvydui Puodžiukui, atsakingam už informacijos teikimą priimamant ukrainiečius į Lietuvos švietimo įstaigas. Apie mero raštą jis nieko negirdėjęs, nes už tai atsakingas turto skyrius. Na, o turto skyrius už švietimo politiką tikrai neatsakingas.
    Visame šitame perkaitusios vasaros, atostogų ir vaidinančių, kad dirba politikų ir klerkų jovale, akivaizdžiai išryškėja, kad Klaipėdoje yra tik viena patriotiškai nusiteikusi grupė – rusakalbiai, kurie kažkodėl labai nenori, kad ukrainiečiai išeitų iš rusiškų mokyklų ir mokytųsi savo gimtąja kalba.

    Reply
    • Prasivėdinkite ponia Puteikiene ,

      galite kaip privatus asmuo išnuomoti savo privačias valdas . Darosi sunku Jūsų šeimynos klausytis .

    • Nieko ypatingo

      Nepageidaujame, tik tiek, kad Klaipėdos daržlyje devinto eilėje į jį stovinčio vaiko tėčiui nebūtų pasakoma: atleiskit, vietos nėra! O vieno kambario bute gyvena 4 žmonės, ne ukrainiečiai, vietiniai klaipėdiečiai! Vietų stygius darželyje šiaurinėje miesto dalyje varo į neviltį klaipėdiečius, mokykla statoma taip, kad pinigai bus plaunami dar du metus mažiausiai. Kodėl taip, ponia? Kaip paaiškinti, kad devintas vaikas eilėje, matantis darželį pro savo vieno kambario langą, į jį nepatenka? Visi vaikai darželiuose ir pradinukai galėtų būti maitinami nemokamai, nemokami būreliai po pamokų, bet Klaipėdos savivaldybė liberaliai apmokestina viską kuo daugiau. Ir niekas nesikeis, nes mes niekam nerūpim, o rūpim tik per rinkimus.

    • To nieko ypatingo

      Karo pabėgėlių vaikai yra kalti dėl mūsų miesto valdžios neveiklumo? Ne ten ieškote priešų.

    • To

      Aš priešų apskritai neieškau! Bet kai klaipėdiečių vaikai atsiduria trečioje eilėje po ukrainiečių ir Klaipėdos rajono vaikų, klausimų, kuo labiau kyla miesto taryba ir savivaldybės klerkai, kyla.

  17. Mokytoja

    Kas per neadekvatus teigimas – nenoras atiduoti ukrainiečių vaikus!? Taip gali sakyti ir rašyti tik neišmanėliai, tai diletantų, kurie nežino sistemos, kalbos. Ar gražu taip kaltinti? Dar pradėkite kiršinti, bus dar gražiau. Kaip „ne šaltai” turėjo elgtis Turizmo mokyklos direktorius-atiduoti savo patalpas? Sakyčiau, kad direktorės pasisakymai yra labai nekorektiški. Lenkijoje šiuo metu yra populiarus plakatas- nepamirškite,
    kad esate svečiuose.

    Reply
  18. ....

    Na nieko sau ponios ukrainietės privačios mokyklos savininkės pasisakymas ! Šaltas priėmimas ! Mums REIKIA 8 kabinetų ! Kokia arogancija ir siekis būti svarbesniems!!!! Taip , mokykla veikianti ir ten mokosi Lietuvos piliečių vaikai ! Turi 2 kabinetus ir pasiūlė . O dar …: Mes čia , mes ten kreipsimės …O gal jūs tik ” privati lavočka ” ?

    Reply
    • Kalbos rodo

      Jie jau diktuoja savo sąlygas. Tik niekam nekliūva, kad privačios mokyklos su VŠĮ statusu mokslas bus nemokamas. Tai reiškia, vėl iš Lietuvos biudžeto bus finansuojami ne piliečiai ir ne mokesčių mokėtojų vaikai. O Puteikienė vietoje rūpinimosi savo rinkėjais rodo didelį susirūpinimą savęs neleidžiančiais pamiršti svečiais.

    • N.Puteikienė

      Mokslas šioje mokykloje bus finansuojamas Ukrainos švietimo ministerijos, neverkite krokodilo ašaromis. Dėl mūsų vaikų visą laiką dariau viską, ką galėjau ir sugebėjau: visos Klaipėdos švietimo įstaigos turi higienos pasus, atkovota Saulėtekio mokykla, Klaipėdos moksleiviai nemokamai lankosi Klaipėdos savivaldybės muziejuose ir KKKC, o menų gimnazijų moksleiviai – Klaipėdos koncertų salėje.
      Rašykite, prašau, ko dar pageidaujate? 🙂

    • Puteikienei ,

      nemokami muziejai , ne pačios nuopelnas . Kartą per mėnesį nemokamai gali lankyti VISI besidomintys 🙂 ” valstiečiai ” pasirūpino – yra muziejų sąrašas .

    • Puteikienei ,

      o mokyklos neprivalo turėti higienos pasų ? 🙂

    • N. Puteikienė

      Kiekvieną mano teiginį pagrindžia mano teiktas tarybai sprendimas. Valstiečių Kultūros ministerija priėmė sprendimą, kad tik Respublikiniai muziejai būtų nemokami paskutinį menesio sekmadienį. Žymiai anksčiau Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje buvo patvirtintas mano teiktas sprendimas dėl nemokamo Klaipėdos miesto savivaldybės muziejų ir Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro lankymo Klaipėdos moksleiviams. Man svetimų nuopelnų nereikia, savo turiu.
      O apskritai, paskaičius komentarus, susidarė labai nekoks įspūdis: pasirodo, komentuojantys pavydi karo pabėgėlių vaikams … nemokamo maitinimo mokyklose. Pažįstu daug puikių žmonių, kurie pasidalijo su ukrainiečiais viskuo, ką turėjo, lenkiuosi jiems! O gyvenimo nuskriaustų komentatorių prašau parašyti man asmeninį laišką ir padėsiu Jūsų šeimai, jeigu ji vargsta, gauti vaikui nemokama maitinimą.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atvėrė kelią atkurti senamiesčio gatvės atkarpą

Nors Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas buvo nepritaręs mero siūlymui perimti savivaldybės nuosavybėn iš privačių asmenų ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This