Ukrainiečių mokykla tikriausiai veiks keliose vietose (dar papildyta)

Svarbu, Švietimas

Po to, kai praėjusią savaitę „Atvira Klaipėda” pranešė, jog Tarptautinei  ukrainiečių mokyklai nesiseka rasti patalpų Klaipėdoje, pagelbėti jų ieškant ėmėsi miesto Tarybos narė Nina Puteikienė. Jos iniciatyva pirmadienį į Klaipėdą atvykusi Tarptautinės Ukrainos mokyklos vadovė Olena Vnukovska surengė spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo ir būsimosios mokyklos direktorius klaipėdietis Jevgenij Kravčenko.

Palmiros Mart nuotr.

Mokyklos vadovai teigė, jog po pietų planuoja susitikti su Klaipėdos universiteto (KU) vadovybe bei lankysis dar keliose vietose, tačiau jų neįvardijo, „kad nedarytų spaudimo”.

O. Vnukovska sakė, jog įstaiga pasinaudos Klaipėdos turizmo mokyklos pasiūlytomis trimis klasėmis ir išreiškė viltį, jog galbūt vyresnėms, 9-11 klasėms, pavyks gauti patalpas Klaipėdos universitete. Taip pat per pirmadienį ir antradienį žadama jau pasirašyti sutartis su užsiregistravusių vaikų tėvais bei mokytojais.

Pasak J. Kravčenko, moksleiviai į mokyklą, kurioje bus mokoma ukrainiečių kalba, bus priimami visus mokslo metus, ne tik iki rugsėjo 1-osios, susisiekti su juo galima tel. 8 610 87268.

Tuo metu O. Vnukovska teigė, jog tie ukrainiečių vaikai, kurie Klaipėdoje liks mokytis rusakalbėse ar lietuviškose mokyklose, šeštadieniais galės lankyti jų mokyklą. Mokytojų, jos teigimu, yra užsiregistravę gerokai  daugiau, nei dabar jų reikia. 

Ji pakartojo, jog mokslas mokykloje bus nemokamas bei vylėsi, jog finansinės paramos suteiks ir įsteigtas paramos ir labdaros fondas ukrainiečių vaikų švietimui remti.

Pavakary „Atvirai Klaipėdai” N. Puteikienė sakė, jog įvyko labai šiltas ir dalykiškas pokalbis su LMTA Klaipėdos fakultetų dekane Loreta Jonavičiene – greičiausiai jų patalpose bus irgi rasta vietos kelioms ukrainiečių mokyklos klasėms.  

Šiuo metu užsienyje esantis KU rektorius Artūras Razbadauskas irgi teigė neatsisakąs padėti – šiuo metu KU suteikė galimybę mokyklai vykdyti būtinus vaikų registracijos formalumus, o kitą savaitę bus sprendžiama dėl patalpų.  

Delegaciją priėmė ir Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė. Ji pasidžiaugė, jog uostamiestyje atsiras ukrainiečių mokykla, kadangi savivaldybės pavaldumo mokymo įstaigos esą jau nebesutalpina ukrainiečių vaikų.

Kartu ji informavo, jog savo ruožtu pradinukų klases, kuriose bus mokoma ukrainiečių kalba, formuoja ir „Pajūrio” bei „Santarvės” progimnazijos. 

INFORMACIJA

Klaipėdos savivaldybė pirmadienį savo svetainėje paskelbė pranešimą, kuriame, be kita ko, teigiama: „Vienoje miesto žiniasklaidos interneto svetainėje paskelbus, kad ukrainiečių mokinių į naujai steigiamą tarptautinę ukrainiečių mokyklą nenori išleisti uostamiesčio mokyklų, kuriose nuo karo iš Ukrainos pabėgę ukrainiečiai mokiniai jau yra priimti mokytis, direktoriai, per socialinius tinklus ėmė ristis nuostabos ir pasipiktinimo banga. Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyrius patvirtino, kad paviešintas teiginys apie ukrainiečių mokinių esą nenorinčius išleisti rusakalbių mokyklų vadovus neatitinka tikrovės. Aiškinimas, kad „rusakalbių mokyklų direktoriai nenori atiduoti ukrainiečių vaikų“, nustebino ir minėtų mokyklų vadovus. „Rinktis rusakalbę mokyklą buvo tėvų sprendimas. Jeigu dabar tėvai nusprendė, kad vaikas mokysis tarptautinėje Ukrainos mokykloje, nei vienas direktorius tam nedaro ir nedarys kliūčių. Tai – tėvų pasirinkimo teisė“, –­ sako „Santarvės“ progimnazijos direktorė Laima Vaitonienė. Švietimo skyrius informacijos apie tai, kad rusų ugdomąja kalba mokyklų direktoriai nenori išleisti ukrainiečių vaikų į naujai kuriamą tarptautinę ukrainiečių mokyklą, nėra gavęs”. 

5 Comments

  1. Ne nu viršūnė

    Spekuliacijos Ukrainos karu nesibaigia. Rasta dar viena priežastis ,,mojuoti geltonai mėlyna vėliava”..Turėkite bent truputį savigarbos ponai- liaukitės kurt sau piarą liejančios kraują tautos saskaita . Palikt ramybėje ukrainiečius nekišę jiems to ko jie neprašo

    Reply
  2. juokingiausia

    kada tarkime priklausomybės turintiems MŪSŲ vaikams tiek gyventojai, tiek seimo narė Girskienė krenta skersai kelio ir prieštarauja tam, kad atsirastų Jaunystės gatvėje, o va ne mūsų vaikams tiek energijos metama. Oi tie politikavimai…

    Reply
    • Alio, į seimo narę

      kreipėsi gyventojai !

  3. Lietuvis

    Ar jūs baigsite pisti protą. Prezidentas Zelenskis tokius veiksmus vadina platforma daryti sąvo biznį karo metu.Amen

    Reply
    • Lietuvi

      Vatnike, prakeiktas, sekmes tau degreduojant, o jei truksta rubliu iki rusijos- duok zinoti- lietuviai tau sumes iki rusijos ir dar galesi pasiimti su savimi savo visa seima ir t.t….

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Tarp Lietuvoje dirbančių užsieniečių daugiausia baltarusių

Šalies darbo rinkoje sparčiai daugėja atvykusiųjų iš užsienio. Per metus jų skaičius išaugo 56 tūkst. ir dabar sudaro beveik 142 ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Švietimas

Naują kadenciją KU rektorius pradeda su atsinaujinusia komanda

Kovą 4-ąją kadenciją baigiantis ir naują vadovavimo Klaipėdos universitetui (KU) penkmetį pradėsiantis rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas penktadienį pristatė KU ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This