Aido Kaveckio likimą spręs partijos viršūnės

Politika, Svarbu

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos Klaipėdos skyriaus vadovas, parlamentaras Arvydas Pocius teigia, jog skyriaus Taryba išklausė į skandalą dėl verslo ryšių su Rusijai įsipainiojusio vieno iš galimų kandidatų į Klaipėdos merus Aido Kaveckio versijos, bet galutinį sprendimą dėl galimybės jam tapti oficialiu kandidatu esą priims partijos vadovybė.

Aidas Kaveckis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Žinia, „Atvirai Klaipėdai” pasidomėjus, kodėl jo valdomos įmonės „Grūdoteka” puslapyje skelbiama, jog ji dirba su Rusijos ir Baltarusijos rinkomis (tokį faktą paviešino valstiečių kandidatė į Klaipėdos merus Ligita Girskienė), A. Kaveckis iš pradžių tikino, kad tiesiog buvo neatnaujinta informacija.

„Su Rusija įmonė neprekiauja jau nuo 2015 metų, su Baltarusija visi prekybiniai ryšiai nutraukti šių metų pradžioje, dar neprasidėjus Rusijos agresijai prieš Ukrainą”, – raštu „Atvirai Klaipėdai” tada atsakė konservatorių frakcijos pirmininkas Klaipėdos miesto taryboje.

Tačiau „Atviros Klaipėdos” žurnalistui paskaičius teismo nutartis dėl „Grūdotekai” iškeltos bankroto, o vėliau – restruktūrizacijos bylos, paaiškėjo, kad A. Kaveckis sakė netiesą. Minėtose teismo nutartyse rašoma, kad 2019 m. II ketvirtį bendrovė vykdė sojos rupinių be GMO pardavimus į Rusijos Federaciją. Be to, bankroto „Grūdotekai” siekusi Ukrainos bendrovė „Agrotechnika” savo skunde Apeliaciniam teismui nurodė, jog „Grūdoteka” restruktūrizacijos plane dėsto, jog planuoja plėsti pardavimus į Rusijos Federaciją.

„UAB „Grūdoteka” prekybą sojos rupiniais su Rusija nutraukė 2015 metų pabaigoje. Prekybą nedidelėmis apimtimis trumpam buvome atnaujinę laikotarpiu nuo 2018 metų rugpjūčio iki 2019 metų kovo. Tikėjome, kad pasikeitus situacijai Rusijoje, ateityje galbūt galėtume vėl prekiauti su šia šalimi. Tokius ketinimus nurodėme ir įmonės restruktūrizacijos plane. Tačiau gyvenimas tuos planus pakoregavo. Dabar tik džiaugiuosi, kad prekybos su Rusija neatnaujinome ir to neketiname daryti ateityje. <…> Noriu dar kartą akcentuoti – mes nepalaikome ir nepalaikysime verslo ryšių su šalimis agresorėmis”, – taip teismo nutartyse esančią informaciją vėliau komentavo A. Kaveckis.

Tačiau TS-LKD Centrinio rinkimų štabo vadovas Andrius Vyšniauskas „Atvirai Klaipėdai” tada teigė, jog situacija tiesiog taip nebus palikta ir Klaipėdos skyriaus taryba turės viską išsiaiškinti bei pareikšti savo poziciją.

Partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas A. Pocius „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad susirinkusi Taryba išklausė A. Kaveckio ir pasiūlė jam pačiam viską išdėstyti TS-LKD vadovybei.

„Jei partijos vadovybė matys poreikį, pasiprašys informacijos iš specialiųjų tarnybų ar Ekonomikos ministerijos. Kai kurie partijos skyriai siūlo tik po vieną kandidatūrą į merus, mes pasiūlėme tris ir vadovybė dabar spręs. Tas procesas turėtų būti sutvarkytas iki rugsėjo vidurio. Turi būti visiškai skaidru. Jei iš tiesų paaiškėtų, kad buvo nuslėpta informacija apie veiklą su Rusija, aš pats tikrai prieštaraučiau, kad partijai atstovautų toks žmogus”, – sakė A. Pocius.

A. Vyšniauskas „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad Vilniuje bus kalbama su A. Kaveckiu asmeniškai. Toks pokalbis esą gali įvykti kitos savaitės gale.

„Mano galva, pateikiamą informaciją dar reikia gilinti ir kalbėtis dėl jos”, – sakė politikas.

Jis taip pat teigė, kad galutinis partijos kandidatas į Klaipėdos merus turėtų paaiškėti rugsėjo viduryje arba gale – tiksli data dar nėra numatyta.

Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai skelbė, kad galutinį kandidatą į Klaipėdos merus rinkis iš trijų politikų: A. Kaveckio, Seimo nario Audriaus Petrošiaus ir Klaipėdos miesto tarybos nario Andriaus Petraičio.

Pagal Valstybinės mokesčių inspekcijos paskelbtus gyventojų (šeimos) turto deklaracijų duomenis už 2021 metus, A. Kaveckis užima penktą vietą turtingiausių šalies politikų sąraše. Jo šeimos turtas vertinamas 5,038 mln. eurų.

7 Comments

  1. Durnių laivas

    jūs dar prisiminkit ką Kaveckis vežė į Rusiją 20 metų atgal:D) Nepatinka konservatoriai bet Teisybė turėtų būti pirmoj eilėj. O ne aiškūs sliekų ieškojimas

    Reply
    • Virginija

      Mesti šešėlį,tai valstiečiai moka,gaila ,kad nebuvo geri darbai, paminėti,tik gandai ir tie iki 2019m

  2. Piatrioska

    Atvaziavau prie objekto, kazkas dege. 100 dronu, 1000 gaisrininku puikiai atliko savo darba ir dabar galiu nuraminti, jog viskas gerai. Tikrai viskas gerai ir galima ramiai ir vel meguoti.

    Reply
  3. Anonimas

    Čia praėjo petrošius ir tarė – toks kandidatas negali būti kandidatu…

    Reply
  4. Grikių_košė

    Visada šita foto šypseną sukelia 😀

    Reply
  5. Anonimas

    Konservatorių vidinės kovos. Petrošius Girskienės rankelėmis Kaveckį patvarkė? Nestebina.

    Reply
    • Anonimas

      Lyg Petrosius sventasis :DDD

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

ELTA

Naują atmintiną dieną siūloma skirti Vilko vaikams

Į atmintinų dienų sąrašą siūloma įtraukti Vilko vaikų atminimui skirtą dieną. Jei Seimas pritartų, ji būtų minima rugsėjo 14-ąją. Siekiant ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This