Bėgdamas nuo bankroto „Neptūnas” vėl beldžiasi į savivaldybės duris

Sportas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės administracija priešinasi viešosios įstaigos „Neptūno” krepšinio klubas kontrolinio paketo perėmimui ir siūlo kaip dovaną priimti tik 1/20 arba 9/20 dalis šios įstaigos dalininkų kapitalo.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Neptūnas” Klaipėdos merui dar liepos 20 dieną pateikė prašymą perimti klubo kontrolinį paketą.

„Prašome Jūsų svarstyti dar kartą klausimą dėl Klaipėdos m.  savivaldybės dalininko tapimu VšĮ „Neptūno krepšinio klubas“ ir perimti kontrolinį paketą, taip išsaugojant ilgametes tradicijas puoselėjantį klubą bei veikiančią krepšinio piramidę, kuri vienija aukšto sportinio meistriškumo krepšinio komandas ir krepšinio mokyklas Klaipėdoje”, – rašoma klubo rašte.

Tokį prašymą klubas motyvuoja tuo, kad „2020 – 2021 m. sezonas stipriai supurtė „Neptūno“ krepšinio klubą”.

Prašyme rašoma: „Neptūno krepšinio klubą“ valdo 8 dalininkai. Beveik visi dalininkai susidūrė su sunkumais savo valdomuose versluose. Dėl karo Ukrainoje yra daug neapibrėžtumų dėl tolimesnės veiklos tęstinumo ir taip negali skirti paramos, taip pat pateikus VšĮ „Neptūno krepšinio klubas“ finansinius rodiklius, dalininkai yra pasiryžę trauktis iš klubo valdymo ir yra siūlymas skelbti bankroto procedūrą viešajai įstaigai. Paskelbus bankrotą, Klaipėda netektų galimybės dalyvauti Lietuvos krepšinio lygoje 1-2 metus.”

Tačiau Klaipėdos miesto savivaldybės administracija siūlo miesto Tarybai priimti sprendimą tik dėl įstaigos dalininkų kapitalo dalies, kuri nebūtų kontrolinė, perėmimo. Toks sprendimo projektas ir parengtas. Sprendimą priėmus savivaldybė valdytų tik 1/20 arba 9/20 dalininkų kapitalo dalių.

Pagrindinės priežastis, kodėl nėra siūloma perimti kontrolinio įstaigos dalininkų kapitalo paketo aiškinama taip: „Neptūnas” tokiu turėtų tvarkyti  reikalus pagal viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės standartus, konsoliduoti savo finansines ataskaitas, vykdyti viešuosius pirkimus. Antra, Klaipėdos miesto savivaldybės administracija neturi patirties valdant tokias specifinę veiklą vykdančias įstaigas”. 

Teigiama, kad savivaldybei tapus šios įstaigos dalininke atsirastų galimybė jai dalyvauti įstaigos valdyme, sprendimų priėmimo procese, atsiras galimybė tiesiogiai priimti sprendimus dėl įstaigos veiklos tikslų ir sričių įgyvendinimo.

Į savivaldybės duris su panašiais prašymais „Neptūnas” beldžiasi jau daugiau nei penkerius metus. Paskutinį kartą panašus tarybos sprendimas buvo parengtas pernai vidurvasaryje, tačiau miesto politikai jo nepalaikė.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis miesto tarybos frakcijose diskusijų dėl paskutinio tokio bandymo beveik nebuvo.

Pagal paskutinius Registrų centrui pateiktus duomenis, „Neptūno“ krepšinio klubo dalininkais šiuo metu yra Tomas Daugėla, Marius Girčys, Vidas Augaitis, UAB „Rietuva”, Vytautas Lygnugaris, Vidmantas Dambrauskas, Arūnas Tuma, Alvydas Vaičiūnas ir Sigitas Ambrazevičius.

2 Comments

  1. Apgailėtina

    matyti kaip Klaipėdos bobausiai besmegeniai praranda dar vieną sportinį klubą – numarino „Atlantą”, numarins ir „Neptūną”. O valdžia tikrai neišgelbės – jai svarbiau bereikšmiai turbo žiedai, viadukai, šimtmečio mokyklos, kurių statybos sąmatos auga ne dienomis, o valandomis ir dar šimtai visokių studijų. Apgailėtina.

    Reply
  2. Tiesiog

    Klausimas gali ivardinti kuom miesto atejimas i dalininkus gelbes kluba? Kodel neieskoma iseiciu perduoti kluba rimtiems verslininkams o ne siems kurie neismano ir nesugeba nieko padaryt nuo atejimo?
    Miesto savivaldybe ir imones dabar jau skiria virs milijono euru kai biudzetas klubo tarkime 1mln 500 tukst tai ko jie nori kad apskritai miestas islaikytu kluba? Kam jis tada apskritai reikalingas? Be to nepateikiama jokiu konkreciu skaiciu jau eile metu , visiskai jokiu.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Kurie kiemai, gatvės ir dviračių takai bus tvarkomi pirmiausiai?

Uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius patvirtino vietinės reikšmės kelių ir gatvių tiesimo, rekonstravimo, taisymo (remonto) prioritetinių darbų 2024–2026 m. eiliškumo sąrašą. ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This