Vingio pasažas: darbai jau vyksta ir prieigose

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Pavasarį dėl įvairių priežasčių ne kartą stabdyti darbai pietinėje miesto dalyje esančiame Vingio prekybos centre, vasarai baigiantis, panašu, įsilingavo.

Bene didžiausia naujiena galima laikyti tai, jog rekonstrukcija jau vyksta ne tik pačiame pasaže, bet ir jo prieigose, vadinamajame I. Simonaitytės skverelyje. Jis jau aptvertas tvora, pašalinti sulūžę suoliukai, nelikę ir senųjų pėsčiųjų takų su išsiklaipiusiomis trinkelėmis, atvežta žvyro.

Tuo metu vadinamajame pasaže, kurio betoninis stogas buvo pašalintas dar metų pradžioje, praeiviams padaryti atskirti praėjimai, kad būtų galima patekti į jau daugelį čia veikiančių parduotuvių bei kavinių.

Iki rekonstrukcijos čia vaisius, daržoves, gėles ir įvairias smulkmenas pardavinėję prekeiviai šiuo metu yra priversti glaustis siaurame praėjime iš Vingio g. pusės.

Rekonstravimo darbus pasaže ir jo prieigose atlieka Šilutėje registruotos įmonės „Stamela” darbuotojai.

Šių metų pradžioje bendra darbų vertė buvo įvardinama kiek daugiau nei 1,132 mln. eurų, tačiau, pasak statybų vadovo Kosto Girčiaus, darbai dėl brangstančių medžiagų jau pabrango.

„Kiek – negaliu pasakyti, komercinė paslaptis”, – sakė jis.

Pagal paskutinius savivaldybės paviešintus susitarimus su šiuo rangovu, darbų vertė jau siekia 1,227 mln. eurų.

Nors pagal pirminį projektą žadėta, jog skverelis bus sutvarkytas pirma, statybų vadovas sakė, jog abu objektai bus priduoti kartu. K. Girčiaus teigimu, darbai turi būti baigti kitų metų gale.

Palmiros Mart nuotr.

Kas turėtų pasikeisti?

Vingio prekybos centro rekonstrukcija apima du objektus – patį prekybos centrą, vadinamąjį pasažą, ir I. Simonaitytės g. skverą.

Jame numatoma pakeisti visą dangą, įrengiant naujus pėsčiųjų ir dviratininkų takus su visais reikalingais pasluoksniais ir betoninių plytelių danga. Dviračių taką ketinama padengti asfaltbetoniu, šalia jo yra suprojektuoti dviračių stovai. Naujus suoliukus žadėta padengti atsparia drėgmei danga, prie jų stiliaus priderinti naujas skvere atsirasiančias betonines šiukšlių dėžes, kurios, kaip teigta, turės specialią apsaugą nuo vandalų.

Šiaurinėje skvero dalyje, toliau nuo pagrindinės gatvės, žadama įrengti vaikų žaidimo aikštelę su laipiojimo piramide bei nuotykių trasa. Vaikams skirta aikštelė nuo pėsčiųjų takų bei šalia skvero suprojektuotos automobilių stovėjimo aikštelės bus atribota specialia tvorele. Prie vaikų žaidimų aikštelės numatoma pasodinti žydinčių augalų.

Skelbta, jog esamų medžių būklė skvere yra gera, tad juos žadėta išsaugoti. Tačiau daugelyje vietų yra pažeista veja, kurią numatoma atnaujinti, pasodinant greitai augančią, intensyviam naudojimui skirtą bei nedaug priežiūros reikalaujančią veją.

Tuo metu svarbiausiu ir techniškai sudėtingiausiu akcentu pačiame pasaže laikomas naujasis visą prekybos pasažą uždengsiantis modernus stogas. Jį žadėta privesti iki pastatų sienų, taip išvengiant kritulių ant grindinio, o lietus būtų surenkamas lietvamzdžiais, juos nuvedant tiesiogiai į lietaus vandens surinkimo kanalizaciją. Iš viso žadėta įrengti 14 naujų lietaus nuotekos šulinių.

Stoginę žadama apšviesti LED lempomis, o apšvietimas žada būti kombinuotas, veikiantis nuo apšvietimo valdymo spintos bei esamo gatvių apšvietimo tinklo – pastarasis bus budintis, naktinis. Šveistuvai bus išdėstyti eilėmis kas 6 metrai. Visą atnaujintą pėsčiųjų alėją stebės 8 stacionarios ir viena valdoma vaizdo stebėjimo kamera.

Pačioje pėsčiųjų alėjoje žadėta įrengti arba stacionarius, arba kilnojamuosius prekystalius vietos prekeiviams, pastatyti tualetą.

Techninį centro projektą atlikusiems bendrovės „Projektai ir CO” atstovams net kelis kartus vykusiuose viešuose pristatymuose teko išklausyti nemažai klaipėdiečių pastabų ir, atsižvelgus į jas, projektą koreguoti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Baigti viešosios erdvės Vingio mikrorajone atnaujinimo darbai (papildyta)

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog po naujųjų baigti Vingio pasažo ir viešųjų erdvių šalia jo tvarkymo darbai. Ties prekybos pasažo praėjimu ...
2024-01-06
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Vingio pasažas: darbai vis dar tebevyksta

Nors rugsėjis buvo itin palankus darbams lauke, tai nepadėjo bendrovei „Stamela” įgyvendinti dar birželį viešai Klaipėdos valdžiai duoto pažado rekonstrukciją ...
2023-09-27
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Vingio pasažo stoginę pradėjo dengti stiklu

Panašu, jog pietinėje uostamiesčio dalyje esančio Vingio pasažo rekonstrukcijos darbus atliekantys rangovai šį kartą Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus neapgavo, dar ...
2023-08-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This