Karininkų Ramovė turės rasti vietą naujoje kurtinoje

Miestas

Lietuvos kariuomenės prašymas jų reikmėms perduoti Klaipėdos piliavietėje esantį seną pastatą dalies politikų be didesnių diskusijų ketvirtadienį buvo patenkintas, nors miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdžio metu paaiškėjo ir kai kurių naujų detalių dėl rekonstruoto pastato įsiliejimo į piliavietės aplinką.

Šiuo metu nenaudojamas pastatas priklauso Mažosios Lietuvos istorijos muziejui, o pagal teisinius formalumus jį pirmiausia būtina perduoti Klaipėdos savivaldybei, kuri jau savo ruožtu, politikams pritarus, jį perduotų Lietuvos kariuomenei. Pastaroji čia nori įkurti karininkų Ramovę, mat vienintelė Klaipėdos įgula tarp didžiųjų miestų jos neturi.

Minėto komiteto posėdžio metu, kuriame ir buvo sprendžiamas šis dvigubo pastato perdavimo klausimas, komiteto narė Judita Simonavičiūtė priminė, jog karius dominantis pastatas šiuo metu stovi ant dar vienos neatkurtos kurtinos ir teiravosi, kaip tarp savęs derės šie du skirtingi objektai.

„Dar viena piliavietės kurtina nėra atkurta ir buvo diskutuojama, kad dabar jau siūloma Ramovė palįstų po kurtina. Ar tie dalykai yra aptarti ir ar netrukdys ateityje?” – klausė ji sprendimo projektą pristačiusio savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio.

Pastarojo teigimu, Lietuvos kariuomenė apie tai yra informuota.

„Šitas pastatas turėtų įsilieti į atstatomą kurtiną, jei ją būtų nuspręsta atstatyti. Neišvengiamai tie dalykai turės būti vertinami jau projektavimo metu”, – teigė E. Simokaitis.

Nors, pasak jo, paveldosauginiu požiūriu yra svarbus tik pirmasis šio pastato aukštas, kuriame tarpukariu veikė irklavimo bazė, Lietuvos kariuomenė yra pasirengusi išsaugoti ir vėliau pristatytą antrąjį aukštą. Būsimieji pastato šeimininkai esą neatsisako po rekonstrukcijos kelis kabinetus suteikti ir Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus reikmėms, jei bus toks poreikis, bei žada, jog karininkų Ramovė bus atvira visuomenei.

Ninai Puteikienei pasidžiaugus, jog „dar vienam Klaipėdos pastatui sudaroma galimybė būti atkurtam ir funkcionuoti ne tiktai miestiečiams, bet ir karinėms jūrų pajėgoms”, komiteto nariai bendru sutarimu palaimino sprendimo projektą.

Tuo metu Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas paprašė Savivaldybės administraciją pateikti pasiūlymus, kokias garantijas būtų galima įtraukti į sprendimą, kad kariuomenė ateityje negalėtų prieštarauti kurtinos atkūrimui.

Galutinį žodį dėl pastato perdavimo kariuomenei turės tarti miesto Taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Vėl ieškos ES pinigų didžiajam pilies bokštui įveiklinti

Klaipėdos savivaldybė jau antrą kartą teikia paraišką Europos  Sąjungos (ES) struktūrinių fondų finansinei paramai gauti. Šįkart – projektui „Klaipėdos pilies ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Piliavietės grįžimas miestui: istorija jau siekia pusšimtį metų

Vienas iš ryškiausių sovietmečio urbanistinių Klaipėdos pokyčių – miesto gimimo vieta, kurioje iki XVIII a. pabaigos stovėjo pilis, tapo uždara ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai nenori įstaigų ir įmonių atiduoti vien mero valiai

Ne visi Klaipėdos miesto politikai yra linkę tenkinti mero pageidavimą vienasmeniškai valdyti savivaldybės biudžetines ir viešąsias įstaigas bei įmones: trečiadienį ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This