Gali pasikeisti „zuikių” kontrolieriai

Transportas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” paskelbė keleivių ir ekipažų kontrolės paslaugų mieste ir priemiesčiuose pirkimą. Šiai paslaugai savivaldybės įstaiga planuoja per trejus metus maksimaliai išleisti iki 650 tūkstančių eurų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Įstaigos vadovas Andrius Samuilovas sako, kad jokių esminių pasikeitimų viešojo transporto keleivių kontrolėje nebus. Kontroliuoti, kad mieste tarp keleivių nesivažinėtų ir „zuikiai”, būsimasis rangovas turės nuolat, o priemiestyje – pagal atskirą pareikalavimą.

Visi keleivių patikrinimus vykdantys kontrolieriai privalo turėti asmenines vaizdo kameras, pritvirtintas matomoje vietoje, krūtinės srityje. Šios kameros įjungiamos tik keleivių tikrinimo metu, o baigus patikrinimą, darbuotojai privalo kameras išjungti. Kamera turi įrašinėti ir garsą, kaupiamas 3 dienų archyvas. Vaizdas stebimas ir transporto priemonės salono dalyje, kurioje pildomi procesiniai dokumentai ir yra teisės pažeidėjams skirtos vietos.

Numatoma, kad per mėnesį kontrolieriai viešajame transporte atliks per 5 tūkstančius patikrinimų. Tuos atvejus, kai asmenybei nustatyti tenka asmenį vežti į policijos komisariatą, užsakovas kontrolieriams užskaitys kaip 5 patikrinimus miesto maršrutuose.

Šiuo metu tokią paslaugą teikia UAB „Ekskomisarų biuras”, kurios dvejų metų trukmės ir 397 906 Eur vertės kontraktas baigiasi spalį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Į Klaipėdą atplauks 50 karo laivų

Birželio 4–7 d. Klaipėdoje vyks vienas iš didžiausių Baltijos regione renginių – tarptautinių pratybų „Baltijos operacija 2024“ atvykimo konferencija. Planuojama, ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Vandens autobusai - projektas su keturiomis jį „valdančiomis rankomis”

„Jeigu būtų taip paprasta, tokie laivai plaukiotų ir Vilniuje, ir Panevėžyje ir kituose miestuose, – kalbėjo VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This