Į Klaipėdos mero postą – sukirmijusių baravykų antplūdis

Nuomonės

Prasidėjo… Regis, bene visi kandidatai, išlindę kandidatuoti į Klaipėdos miesto mero postą, iš kokios nors vietos buvo kada praspirti… Buvę kažkuo ir vėl norintys…  Arba pakirmiję. Lepšiais ar šungrybiais vadinti negražu. Tai vadinsime gražiai, moksliškai. Tipo, baravykas lepšis. Cikrinių, kaip sako dzūkeliai, baravykų tarp jų nėra. Deja.

Visi panašūs į šių, man nežinomo autoriaus, eilių herojų: „Vos pakėlė jis kepurę, plyšo samanos papurę. Anava, koks aš galiūnas, ėmė pūstis pagyrūnas. Aš po keleto dienų viską versiu iš šaknų!” Perskaitę ir permanę šias išmintingas eiles, skirtas vaikučiams, kandidatų į merus programėlių galite ir neskaityti: visi vers viską iš šaknų. Tik kad blauzdos kliuksi…

Pradėkim nuo šviežiausios žinios: Audrius Petrošius paskelbė, kad tauta jį šaukia į grybų karą, – negali vaikis atsispirti. Tiesiog trūksta valios… Baravykas raudonviršis. Ir greits, ir drūts, ir jauns. Tik kad partijų bei judėjimų jo biografijoje – kaip kirminų raudonviršio kepurėje. Į vieną partiją aš pats jo dėl tos priežasties nepriėmiau. Nenustebčiau, kad dėl mero posto jis prispjautų ir savo dabartinei partijai į delną.

Remigijus Žemaitaitis. Invazinis. Ne cikrinis. Tokių baravykų šišioniškių žemėje dar nedygo. Ir greits, ir drūts. Tvarka bus, teisingumo – ne.  Voveruškoms patinka. Prakirmijęs keliomis partijomis ir niektauzinėmis šnekomis. Lyg ir dailus, bet tokių į pintinę dėti nesinori. Gal kad į musmirę panašus? Ir ko jam invazintis į Klaipėdą, kurią vadina apleista?

Artūras Bogdanovas. Baravykas papievis. Išspirtas iš ministerijos, nes ten kažkaip pradėjo kirmyti. Išspirtas iš Savivaldybės administracijos. Dvi rimtos skylės biografijoje. Ir jauns, ir greits, bet ne drūts. Kažkaip patežęs, ant savo koto smunka…

Naglis Puteikis. Baravykas slidokas. Suvarpytas visų veislių kirminų. Nevalgomas. Bet, jei merui tinka etiketes ant butelių perklijuoti, tai galite rinkti. Tik jau į burną nedėkite nei virto, nei kepto, nei džiovinto… Ne aromatingas, ne. 

Arvydas Vaikus. Būtų cikrinis, bet išspirtas iš labai aukštos kėdės. Aitrusis. Nes susipainiojo su kažkokiais gudiškais uosto šėtonbaravykiais. Labai gražus – baravykas raudonviršis. O jau kalba – tiesiog medum tepa. Viens prie vieno su dabartiniu meru, kuriam tik scenos ir tereikia. 

Saulius Budinas. Šėtonbaravykis. Nevalgomas. Išspirtas nešlovės valandą, skambiai ir visam laikui. Be šansų sugrįžti. Turi pumpotaukšlio (skustbezdalio) savybių. Mėgsta dangstytis buvusia Klaipėdos liberalų šlove. Nepadės, nes kepurė iki bambos nusmuko. Niekam nesiūlyčiau kartu į žvalgybą eiti.

Ligita Girskienė. Baravykas lepšis. Skysta kepurikė jau. Norisi verkti. Dėl jos ir kartu su ja. Vis nori mus nuo ko nors apginti. Reiktų pradėti nuo savęs. Buvo prispirta pasitraukti iš savivaldybės. Baravykas lepšis nebūna cikrinis. Geriau jau ūmėdėlė Ninočka: ta, kad ir trapi, be ne skysta.

Aidas Kaveckis. Didelis baravykas. Kiets. Iš pirmo žvilgsnio. Kai pasakys ką – lyg kirviu nukirs. Arba ne. Drūts, bet negreits. Todėl raudonviršis Petrošius jį konservatorių lygoje praspirs. Už bankrotą. Už grybavimą Putino girioje. Ir karalius Frydrichas nepadės. Nors Frydricho pasažas – konkretus darbas, kokiais kiti pliurpaliniai grybai pasigirti negali.

Na, ir kas dar? Aaa… Romualdas Sakalauskas. Baravykas raudonviršis. Gražiai sutvarkė Respublikinę ligoninę, tad yra antrasis kandidatas, kažką konkretaus Klaipėdoje nuveikęs. Liberalių pažiūrų autokratas. Prieš rinkimus paraudonavo. Bet liko nepartinis. Tikrai ne skystas. Tik su tais raudonviršiais yra dvi bėdos: ruošiami valgiui pajuoduoja, o raudona kepurikė dažnai kirmija. 

Tai tiek pradžiai. Linksmybės tik prasideda… Dar pasirodys ir bobausių. Bus apie ką paplepėti, pasilinksminti. O tai krepšinio reikalas šiomis dienomis į neviltį varo. Valdžia, žinoma, kalta.

Valdžia ir jos siekimas atskleidžia visas gražiąsias ir sukirmijusias grybų savybes. Grybai gyvena skirtingai. Dauguma jų yra saprotrofai – ardantys negyvą ir nemąstančią organinę medžiagą. Tačiau biotrofiniai grybai auga ant gyvų sutvėrimų (tarp jų – ir žmogaus) arba jų viduje. O trečdalis grybų sudaro simbiozes su kitais organizmais. Skanaus.

17 Comments

  1. skaitytojas

    Super.Prisijuokiau,liuks.Ačiū autoriui.Bet grybų kare bus ir laimėtojas,be mero nebūsim.Žinau,akd nebalsuosiem už valstiečių grybus,tai jau tikrai.

    Reply
  2. Karolis

    Na ,surasti griaučius galima ir dievulio spintoje, kiek gyvybių buvo atimta dieviškosioms dogmoms įtvirtinti.O dėl pagrindinės būsimųjų kandidatų į merus charakteristikos atitinka į aprašytas, jau vien tuo, kad nei vienas buvęs ar esamas meras nesugebėjo ir nesugeba sutvarkyti pačios savivaldos, kurioje bent truputi „kvepėti” demokratija, o ne autokratija, o ne dangstytis iliuzija, retkarčiais išmetant visuomenei kokį tai kąsnelį. Kas dėl Šulco, tai neblogos jo pastabos ir jau geriau tokios negu nieko arba proginės kaip per rinkimus

    Reply
  3. klapedietis

    Šiandien vis tik patikimiausi yra konservuoti jauni baravykėliai- aš už Petrošių arba Kavecką

    Reply
  4. Rinkėjai Klaipėdiečiai

    Vienintelis R. Sakalauskas vertas mero posto. Aišku tai ,kad jį remia socialdemokratai tikrai daugką atbaidys. Bet tai ,kad jis nepartinis ir puikus vadovas tai faktas. Sėkmės jam rinkimuose ir darbuose. Daug gero jis padarė sveikatos srityje.

    Reply
  5. Sapiega.

    Šmaikščiai. Ir iš esmės teisingai.

    Reply
  6. Audra

    Ir prabilo sukirmijęs lepšis…

    Reply
  7. Nezabitauskas

    Ačiū, Artūrai, už gerą naujieną, kad Naglis kandidatuos – turėsiu už ką balsuoti (tegu neįsižeidžia Ligita, bet iškuopti savivaldybės arklides ne jos jėgoms). Abu mes, Artūrai, žinome, kaip ten su tom bambalių etiketėm buvo, bet suprantu Jus- kai nėra ką Nagliui prikišti, tenka rinktis viena iš dviejų, absurdišką pasaką apie etikečių klijavimą arba 25 metų senumo areštinės naktį. Matyt, antrą „bombą” pasilikote rinkimams.

    Reply
    • Andrius

      Baik Nagli rašinėti

    • nezabitauskai,nejuokink

      Nu jau už Gražulio draugą-NIEKADA,net mesvajokite.

  8. Lina

    Grybaukim turguje.Visos erkės bus išbyrėjusios.

    Reply
  9. Na o dėdulę šulcą apibūdinti gal galima taip:

    Prašom tik neįsižeisti, grynai iš mokslinių paskatų apie žmogų, kuris ilgai matomai svajojo, bet taip ir netapo meru, dėl to belieka kitus nevykusiai pašiepti:

    Karalystė: grybų;
    skyrius: pavydelnikgrybiai;
    klasė: kompleksuotieji tingiagrybiai;
    šeima: purvasklaidininkai nekentėjai;
    gentis: kerštingieji mėšliagrybiai;
    rūšis: mažasis mėšliagrybis.

    Nerinkite tokių, vaikai ir žvėreliai!

    Reply
    • pridėsiu

      Kartais ir kūkariekuojantis dar.

  10. T

    Smagios charakteristikos, taiklios ir labai vietoje.
    Ačiū!

    Reply
  11. Ir kurgi

    tie mūsų gerieji grybai – išmintingieji, nekorumpuotieji, neteisti, nesusikompromitavę – žmonės dingo? Į svečias šalis išbildėjo? Kas gi liko – tik konservuoti šungrybiai? Ech, nyksta Lt gerieji grybai…

    Reply
    • Petras

      Galiu lažintis, kad antrame ture susitiks Petrošius ir Girskienė. Tik man priminkite, ką nuveikė Girskienė, kad verta būtų mero kėdės? Apart, kad šūkavo apie smarvę. Man ji primena kolūkio pirmininkę.

  12. meriūkštis

    Bet už Kongą surast labiau sukirmijusį nepaprasta. Nebent puteikis koks su girskiene.

    Reply
  13. haha

    🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This