Dėl Skulptūrų parko krepšinio aikštelės – ir peticija, ir svarstymas

Miestas, Svarbu

Po to, kai „Atvira Klaipėda” antradienį pranešė apie uostamiesčio savivaldybės sprendimą atsisakyti rekonstruojamame parke suprojektuotos ir iki tol čia buvusios krepšinio aikštelės, veiksmų ėmėsi ir kai kurie klaipėdiečiai, ir miesto politikai.

Išmontuoti senieji parko krepšinio aikštelės lankai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Svetainėje peticijos.lt trečiadienio rytą atsirado peticija, kurią sukūrė klaipėdietis Justinas Lubinskas.

„Pasirašydami šią peticiją tiesiog išreiškiate pritarimą, kad Skulptūrų parko atnaujinimo projekte, kaip ir buvo suplanuota, IŠLIKTŲ krepšinio bei vaikų žaidimų aikštelės. Projektas buvo pradėtas keisti parke jau vykstant darbams ir dėl labai neaiškios istorijos, Klaipėdos savivaldybės sprendimu tų aikštelių buvo atsisakyta, motyvuojant neva tai surinktais 341 aplinkinių gyventojų parašais. SURINKIME žymiai didesnį kiekį klaipėdiečių parašų, kurie norėtų matyti šias aikšteles Skulptūrų parke, kaip originaliai ir buvo suplanuota”, – rašoma peticijoje.

Trečiadienį popiet po ja buvo jau daugiau nei šimtas parašų.

Tuo metu kitą pirmadienį vyksiančio miesto Tarybos Antikorupcijos komisijos posėdžio darbotvarkėje atsirado klausimas „Dėl Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos įgyvendinamo Skulptūrų parko rekonstrukcijos projekto bei priimtų sprendimų dėl krepšinio aikštelės naikinimo ir kt.”

Šios komisijos pirmininkas, miesto Tarybos narys Saulius Budinas teigė, kad šis klausimas buvo įrašytas jo iniciatyva po to, kai perskaitė „Atviros Klaipėdos” publikaciją.

„Iki tol nežinojau, kad buvo priimtas sprendimas atsisakyti krepšinio aikštelės. Bandysime gauti visus paaiškinimus, kodėl taip pasielgta”, – sakė jis.

22 Comments

  1. Kulikauskui

    Ar plana matei?
    Ar žinai kodėl visuomeninkai prie krepšinio aikštės?
    Nes iškirs dar kelėta įimtu medžių. Bet tau tai yra gerai, mes supratom

    Reply
  2. Irutė

    Nepadès jokios peticijos. Ir čia nèra jokio ryšio tarp medžių ir krepšinio aikštelės.Kuzminčiūte elgiasi apgailėtinai.Renaldas visiškai teisus.Tačiau yra tik viena šeima, kuriai trugdo viskas …o kai turi didelius pinigus ir gali įrakoti kai ne kuriuos politikus, gimsta tokios gėdingos istorijos.

    Reply
  3. Renaldas

    Kad nebūtų manipuliuojama medžių naikinimo tema, pateiksiu tikrus skaičius. Pagal pirminį Skulptūrų parko sutvarkymo projektą iš parko teritorijoje inventorizuotų 1606 medžių ar medžių grupių projekto rengėjai numatė pašalinti 504, o naujai atsodinti 128 vnt. medžių. Didžioji dalis šalinamų – 454 vnt. arba 90 proc. numatytų šalinti medžių – iki 32 cm kamieno diametro, augantys brandžių šešėlyje ar sankaupose. Pernai vykusiose diskusijose, kuriose dalyvavo Klaipėdos universiteto biologas Egidijus Bacevičius, asociacijos „Klaipėdos žalieji“ pirmininkė Liudvika Kuzminčiūtė, KU Botanikos sodo vyresnioji mokslo darbuotoja, želdinių ekspertė doc. dr. Rita Nekrošienė ir savivaldybės Aplinkosaugos, Paveldosaugos ir Miesto tvarkymo skyriaus specialistai, buvo sutarta sumažinti kertamų medžių skaičių iki 445. Taigi Liudvika Kuzmičiūtė dalyvavo susitarime ir jam pritarė.
    Projekto grafinės dalies prieduose matyti, kad suprojektuotos krepšinio aikštelės zonoje numatyti pašalinti 6 medžiai, o ne 100, kaip manipuliuoja anonimai. Tie 6 medžiai – Europinės liepos, o ne ažuolai, kaip manipuliuoja anonimai. Želdinių inventorizacijos kortelėje prie visų pažymėtos pastabos apie pažeidimus, drėves ir pateiktos rekomendacijos šalinti, bet dėl jų prastos būklės, o ne dėl trukdymo prohekto sprendiniams.
    Nuoroda į projektą: https://www.klaipeda.lt/data/public/uploads/2019/07/1-pr..pdf

    Reply
    • Ir vėl meluoji?

      Kur paliekama vaikų žaidimo aikštelė išketamos liepos, visa eilė medžių apie 100 vienetu. Taip pat dėl aikštelės didinimo išketami ąžuolai. Jei nežinai Kulikauskai tai neklaidink žmonių. 445 saugotini medžiai , o kiek iškerta iki 23 cm diametro -nesaugotinių ?Kieno dėka iškerta mažiau ar žinai?. Ar pasirupinai nors vienu medžių kad neiškirstu? Ar su savivaldybė dalyvauji medžių vagystesę? Ką dar nori kad iškirstu dėl tavo krepšinio?Iškirs dar pora šimtu, nes tu proteguoji medžių ir miesto naikinimą. Mano nuomonė

  4. Kulikauskai kodėl tu meluoji?

    Kad naikins vaikų žaidimo aikštelė? Ją palieka. Dėl jos savivaldibė su savais iškerta ąžuolus ir apie 100 medžių. Apskritai rorėji iškirsti apie 700 medžių iš esamu 1600 vnt. Visuomenės dėka iškirs apie 500 medžių. Išsaugoti apue 200 medžių. Savivaldybė takus perneša iš vienos vietos įkita kad getiausius mefžius iškursti. I alia architektas ant kapu padarė labirinta kaku (kas 2 metrai). Šniurinėjo pi kapunės ir klikė :,,naikinti kapinės , nsikinti kaliningradija”.kas tą Kaliningradija???gal jo meilužė??? Dėl ti reikiejo sunaikinti ir suniekunti kapunės, iįkirsti pusė medžių.

    Reply
  5. Manau

    Vaikų žaidimo aikštelę ir treniruoklių zoną reikėtų palikti, o štai krepšinio aikštelės vibracijų Udovickio stiklainis gali neatlaikyti ,nepadės nė neva tylioji guminė danga. O jei dar krepšinis bus žaidžiamas naktimis kaip tai vyksta miesto daugiabučių kiemuose, tai belieka pareikšti užuojautą kai kam. Nei peticijos, nei parašai čia nieko nelems, o tik dideli pinigai….. laikas parodys.

    Reply
    • Tau kad vaiku žaidimo aikštelė lieka

      Kas ja nainina? Vaiku žaidimo aikštelė lieka, ja padidino. Iškerta del juos ąžuolus ir apue 100 medžių. Ką tas kulikauskas meluoja?

  6. Petras

    smagiausia, kad šitame reikale netikėtai nubudęs iniciatyvas ima rodyti didžiausias korupcionierius miesto Tarybos Antikorupcijos komisijos pirmininkas S.Budinas. Pats vadovaudamas savivaldybės administracijai nusikalstamumo mažinimo priemonėms skirtas lėšas ( 12 mln.eur.) sukišo į Dangės skverą, proteguodamas savo draugelius visišką kvailystę padarė, o dabar ieškos kaltų :). Už tas lėšas galėjo visam miestui 20-40vnt. aikštelių padaryti, tam tos europinės lėšos ir buvo skirtos.

    Reply
  7. Pastebėjimas

    Komentatoriai filosofai, būk tai peticija menkos galios, o korupcinis krepšinio aikštelės panaikinimas, tai didelės galios ?

    Reply
  8. žinau

    Geriausia būtų kreiptis i prokuratūrą dėl viešojo intereso gynimo ir kad pradėtų tyrimą dėl galimos korupcijos.Neturėtume nuleisti rankų, o gal kandidatai į merus nori palaikyti?

    Reply
  9. Savivaldybė kerta

    Apie 500 mefžių. Geriausiu ir sveikiausiu. Specialiai takus perneša uš vienos vietos į kita kad mefžius iškirsti. Senus takus su žvyru užbarstė ir demontavo

    Reply
    • ASAS

      pasirodo kad Klaipėdos žaliesiems sunkiai sekasi su rašyba 🙂

    • O kaip asui sunkiai sekasi su mastymu??

      Ase o kaip ant kaulų bumsinti kamuolių? Kaip kirsti tūkstančiais medžių , siekiant pinigu?????

    • Anonimas

      Krepšinio aikštelė už kapinių ribos, tai kur kaulai? Kodėl, jei žaliasis, tai melagis?

    • Asui nežinančiam istorijos

      Ne painiok manes su žaliaisiais . Kaip tau su istorija?Parkas yra kapinės. Nežinai tai geda tau. Eik į mokykla istorijos pamoku
      Asai tai ką priteguoji 500 medžių iškirtimą?Vogti iš mūsų nori medžius?

  10. Yra peticija ji pateikta savivaldybei

    KLAIPĖDOJE SKULPTŪRŲ PARKE VIRS 500 MEDŽIŲ IŠKIRTIMUI NE

    PARAŠŲ: 378
    Tik ar savivaldybė atsižvelgė? .Ne jai dzin į žmonės .
    Iškerta ąžuolus ir kt. Verti ngiausius medžius.
    378 parašai, ranka rašyti dar daugiau yra parašu. Savivaldybėi dzin.

    Reply
    • peticijaiu

      labai ju vaikiškai tuos parašus pasirašinejote ,matosi kad tas pats zmogus vienas uz visus pasirase:)tai nelabai išdegs

    • To pesticidijui

      O į policija dėl smeišto taip pat galime parašyti.

    • Anonimas

      Kerta ąžuolus? Jei „žaliasis” tai melagis?

    • To anonimui

      Ažuolus iškerta dėl vaikų žaidimo aikštekės . Apskritai iškerta apie 500 medžių, ąžuolus, uosius, klevus ir kt saugotinus. Dėl vaikų žaidimo aikštelės. Tai ne meluok anonimkinas ir kulik chebros .

  11. Simona

    Tai, kad šių „ant popieriaus” sirinktų parašų juridinė galia taip pat svarstytina…

    Reply
  12. Rokas Arbušis

    Kitaip nei ant popieriaus surinkti parašai, ši peticija menkos juridinės galios. Deja.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

J. L. Vynerio gimtadienio proga - ekskursijos

Juliaus Liudviko Vynerio fondas, švenčiantis 20 metų jubiliejų, kartu su Mažosios Lietuvos istorijos muziejumi šeštadienį, balandžio 6 d., kviečia klaipėdiečius ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This