Kas nulėmė, kad Skulptūrų parke neliks krepšinio aikštelės?

Fotoreportažai, Svarbu, Temos

„Atvira Klaipėda” jau kurį laiką sulaukdavo signalų, kad rekonstruojamame Skulptūrų parke neliks suprojektuotų vaikų ir krepšinio aikštelių, nes jos neva trukdo įtakingiems kaimynams.

Savivaldybės administracija jau oficialiai pavirtina, kad krepšinio aikštelės, kuri čia jau buvo ir iki rekonstrukcijos, atsisakoma. Tačiau ieškant aiškaus atsakymo, kodėl taip elgiamasi ir kas yra šios iniciatyvos autorius, teko nueiti painų kelią, kurio pabaigoje savivaldos atstovai apsistojo ties versija, jog taip pasielgta reaguojant į gausiai parašais palaikytą gyventojų prašymą. Jame, beje, aikštelės buvo tik vienas iš šešių punktų.

Senieji krepšinio stovai Skulptūrų parke jau išmontuoti, o naujiems atsirasti nebelemta. Martyno Vainoriaus nuotr.
Neviešas spaudimas?

Buvusių miesto kapinių, sovietmečiu paverstų Skulptūrų parku, sutvarkymo projekto rengimas buvo lydimas didžiulių aistrų. Žinoma, kad daugiausia jų viešumoje jau nuo 2019-ųjų vasaros virė dėl suplanuoto kelių šimtų savaime išaugusių ir prastos būklės laikomais medžių kirtimo.

Savivaldybei galiausiai ryžusis įgyvendinti šį projektą 2020 m. lapkričio 5 d. jos administracijos direktoriaus įsakymu iš projektuotojų, Savivaldybės administracijos darbuotojų, politikų ir visuomenės atstovų buvo suformuota parko „sutvarkymo sprendinių įgyvendinimo grupė”.

Po ilgai trukusių teismų 3 mln. vertės rangos sutartis su konkursą laimėjusia UAB „Plungės lagūna” buvo pasirašyta tik šiemet vasarį. Realūs darbai parke prasidėjo gegužės pradžioje.

„Atvira Klaipėda” jau ne kartą ir ne iš vieno asmens buvo sulaukusi signalų, kad medžiai čia esą yra tik aisbergo viršūnėlė – neva realios daugumos neturinti miesto valdžia nuolat spaudžiama, kad įtakingų Skulptūrų parko kaimynų ramybės nebedrumstų bumbsintys krepšinio kamuoliai bei vaikų šūkavimai žaidimų aikštelėje. Anot šių redakcijos šaltinių, tik laiko klausimas, kada Savivaldybės administracija palūš ir tokių sprendinių parko sutvarkymo projekte nebeliks.

Galiausiai žmonės pranešė – sprendimas esą jau priimtas, tad „Atvira Klaipėda” pabandė pasidomėti, ar tai tiesa.

Architektė priežasčių nežino

Parko sutvarkymo projektą, kuris po ilgų diskusijų galiausiai buvo patvirtintas, parengė UAB „Klaipėdos projektas” architektė Margarita Ramanauskienė.

„Parko vakarinėje dalyje, už buvusių miesto kapinių teritorijos, yra vaikų žaidimų aikštelė, krepšinio aikštelė ir šunų vedžiojimo aikštelė. Detaliuoju planu buvo numatyta panaikinti šunų vedžiojimo aikštelę. Esama vaikų žaidimų aikštelė ir krepšinio aikštelė yra asfalto dangos, įranga susidėvėjusi. Vietoje šunų dresavimo aikštelės įrengiama gumos dangos krepšinio aikštelė (14 x 26 m). Šalia krepšinio aikštelės įrengiami lauko treniruokliai, pastatomi dviračių stovai, suolai. Vaikų žaidimo aikštelė paliekama esamoje vietoje, ją padidinant buvusios krepšinio aikštelės sąskaita. Vaikų žaidimų aikštelei numatoma įvairiaspalvės liejamos dviejų sluoksnių gumos granulių danga. Aikštelė suskirstyta zonomis- mažylių zona (vaikai nuo 1 metų), vaikų nuo 4 metų žaidimų zona ir tinklinių piramidžių zona. <…> Lauko treniruokliai numatomi įrengti prie krepšinio aikštelės. Aikštelės nepatenka į buvusių kapinių teritoriją. <…> Žaidimų aikštelėje šiukšliadėžės numatomos prie naujai įrengiamų suoliukų. Aikštelių įrengimo metu kaimyninių sklypų gyventojai nepatogumų nepatirs. Priėjimai ir privažiavimai nebus uždaryti. <….> Triukšmas žaidimų aikštelėje neviršija teisės akte HN 33:2011 „Triukšmo ribiniai dydžiai gyvenamuosiuose ir visuomeninės paskirties pastatuose bei jų aplinkoje“ patvirtinimo“ nustatytų triukšmo ribinių verčių”, – rašoma parko sutvarkymo projekte.

Jame buvo numatyta, kad vaikų žaidimų ir krepšinio aikštelės buvo įrengtos I rekonstrukcijos etapo metu.

Aikštelių vieta parko sutvarkymo plane.

Pasak M. Ramanauskienės, iš tiesų jau aišku, kad neliks planuotos terasos, automobilių stovėjimo ir krepšinio aikštelės.

Motyvų ir priežasčių, kodėl atsisakoma krepšinio aikštelės, ji sakė nežinanti – to esą reikėtų klausti savivaldybės. Iki jos pačios tik atsigirdo, kad galimai taip pasielgta, jog triukšmas netrukdytų kaimynams. Tačiau toks argumentas, anot architektės, tikrai nebūtų pagrįstas, nes buvo išlaikyti visi normatyvai.

Ji taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad viešo projekto svarstymo metu dėl šio objekto nebuvo sulaukta jokių pretenzijų, o minėtoji priežiūros grupė po diskusijų balsų dauguma irgi nusprendė, kad tokios aikštelės reikia.

Neprisimena

Ūkinius reikalus kuruojantis, ne vienam pasitarimui dėl šio projekto savivaldybėje pirmininkavęs jos administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis, taip pat esantis ir minėtosios priežiūros grupės nariu, patvirtino, kad buvo nuspręsta atsisakyti krepšinio aikštelės, kaip ir terasos bei 18 vietų automobilių stovėjimo aikštelės prie K. Donelaičio gatvės.

Šiuo metu buvusiose aikštelėse vykdomi darbai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Kas yra pirminis idėjos atsisakyti krepšinio aikštelės autorius, A. Dobranskis tvirtino negalintis pasakyti – esą vyko labai daug diskusijų.

Anot jo, esminis motyvas buvo siekis išsaugoti kuo daugiau medžių. Jų esą yra ir buvusioje šunų dresavimo aikštelėje, vietoje kurios buvo suplanuota krepšinio aikštelė.

Techniniame parko sutvarkymo projekte yra nurodyta, kad ties krepšinio aikštele būtų iškirsti šeši medžiai – europinės liepos. Dvi iš jų labai pažeistos, dvi – su drevėmis, dar viena – be pagrindinio kamieno.

Pašnekovas akcentavo, kad vaikų žaidimo aikštelė išlieka.

Pasak A. Dobranskio, daugiau detalių gali žinoti minėtajai priežiūros grupei pirmininkavęs Savivaldybės administracijos Paveldosaugos skyriaus vedėjas Vitalijus Juška.

Nežino

V. Juška savo ruožtu akcentavo, kad minėtoji priežiūros grupė po diskusijų galiausiai balsų dauguma nutarė rekomenduoti Savivaldybės administracijai, jog turėtų būti įgyvendinami visi sprendiniai (po papildomos ekspertizės buvo tik sumažintas kertamų medžių skaičius).

Visgi jis neslėpė, kad šioje grupėje buvo pasisakančiųjų ir prieš krepšinio aikštelę, bet balsų dauguma nulėmė kitokią rekomendaciją.

Suplanuotų aikštelių vieta ir jos gretimybės. Martyno Vainoriaus nuotr.

Šių metų gegužę į minėtąją grupę įtrauktas miesto Tarybos narys Arvydas Vaitkus po jos posėdžio dalinosi savo nuomone su žiniasklaida.

„Posėdžių metu darbo grupės nariai teikė įvairias pastabas bei pasiūlymus, tačiau vieningą sutarimą darbo grupė rado praktiškai tik vienu klausimu – nestatyti parko teritorijoje projekte numatytos automobilių parkavimo aikštelės. Į kitus grupės narių daugkartinius pastebėjimus bei pasiūlymus, kuriais būtų koreguojamas projektas ir nedaromos atskiros projekto dalys (krepšinio aikštelė, vaikų žaidimo aikštelė, renginių, edukacinių užsiėmimų terasa, tvoros statyba, nauji, šiuo metu nesantys takai) siekiant išsaugoti šimtamečius medžius bei žaliąsias dangas, atsižvelgta nebuvo. Tokia darbo grupės narių, kurių dauguma yra projekto autoriai ir Savivaldybės administracijos darbuotojai, kurie šį projektą įteisino su visais pirminiais projekto elementais, pozicija nestebina. Todėl konstruktyvūs siūlymai ir balsavimas tokioje darbo grupėje tampa beprasmiais, nekalbant jau apie galimą aiškų interesų konfliktą tarp grupės narių”, – rašė A. Vaitkus ir informavo, kad sprendinių daliai nepritariantys darbo grupės nariai Savivaldybės administracijai išsiuntė prašymą atsižvelgti į dešimt rekomendacijų.

Tarp jų buvo prašymai nenaikinti medžių eilės, einančios šalia esamos vaikų žaidimo aikštelės iki gynybinio šanso; neįrengti automobilių aikštelės; neįrengti terasos; nevykdyti pirminiame etape vaikų aikštelės ir krepšinio aikštelės perstatymo darbų.

„Mūsų nuomone, šių dalių pertvarkymo procese būtų sunaikinta daug vertingų medžių ir žalieji plotai. Šios projekto dalies pertvarkymą spręsti atskirai nuo viso parko pertvarkymo projekto”, – taip pastarąjį siūlymą aiškino A. Vaitkus.

Po savaitės savo nuomonę viešai išdėstė ir kitas į šią grupę įtrauktas miesto Tarybos narys, konservatorius Aidas Kaveckis.

„Savivaldybės administracijos direktoriui raštu pateikta dviejų grupės narių atskiroji nuomonė su 10 punktų, kuriais įvardijama, kurie projekte numatyti sprendiniai neturi būti įgyvendinami neva siekiant išsaugoti parko medžius. Pavyzdžiui, siūloma neįrenginėti krepšinio aikštelės, erdvios vaikų žaidimų aikštelės, terasos renginiams, istorinių parko vartų, netiesti naujų pėsčiųjų takų ir kt. Remiantis šiais siūlymais parko rekonstrukcija iš esmės neturėtų būti vykdoma. Nes, paprastai tariant, siūloma nieko neliesti ir nekeisti. Ar miestiečiai pritartų tam, kad parke nereikia erdvesnės ir saugesnės vaikų žaidimų aikštelės, treniruočių aikštės, patogios vietos renginiams, naujų takų ir suolų? Kai prisidengiant populistiniais šūkiais, ant kortos pastatomi miestui ir visai valstybei svarbūs projektai, gyventojai turėtų suklusti: ar stabdyti miesto gražinimą ir tvarkymą yra mūsų visų interesas?” – rašė jis.

„Nežinau, iš kur auga šaknys sprendimo neįrengti krepšinio aikštelės – ar iš politikų, ar iš kur kitur”, – teigė V. Juška ir pasiūlė pabandyti šiuo klausimu pabendrauti su rekonstrukcijos projektą kuruojančia Savivaldybės administracijos vyriausiąja patarėja Inga Kubilienė.

Pastaroji patvirtino, kad sprendimas atsisakyti krepšinio aikštelės jau yra priimtas. O kokie motyvai tai lėmė, ji esą galėtų pasakyti susipažinusi su posėdžio protokolu.

Protokoluose tokio sprendimo nėra

„Atvira Klaipėda” savo ruožtu pati paprašė Savivaldybės administracijos pateikti visų su Skulptūrų parko sutvarkymo projektu susijusių pasitarimų-posėdžių protokolus.

Dabartiniai Skulptūrų parko rekonstrukcijos vaizdai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Sulaukėme septynių protokolų iš posėdžių, vykusių Savivaldybės administracijoje, ir vieno, kuriame aprašytas minėtosios įgyvendinimo priežiūros grupės posėdis. Visi jie su metaduomenimis, rodančiais, kada toks protokolas buvo patvirtintas.

Žemiau – chornologine tvarka pateikiami esminė kiekvieno posėdžio informacija ir sprendimai.

2022-04-06, pasitarimas savivaldybėje:

Sprendžiama dėl rangovo prašymo pritarti gaminiams-medžiagoms dangų įrengimui ir šviestuvų atramoms.

Pritarta pateiktiems pasiūlymams dėl dangų ir šviestuvų atramų. Nepritarta automobilių aikštelės įrengimui siūlomoms juodoms betoninėms trinkelėms, nes dėl šios aikštelės įrengimo „Savivaldybė nėra priėmusi galutinio sprendimo”. Taip pat nepritarta pateiktiems šviestuvų techniniams parametrams.

2022-04-15, pasitarimas savivaldybėje:

Pritarta rangovo pasiūlytoms šviestuvų atramoms ir patiems šviestuvams su papildoma ZHAGA jungtimi.

2022-04-25, pasitarimas savivaldybėje:

Rangovas informavo apie norą tikslinti sprendinius, kad klojant apšvietimo kabelius būtų išvengta nemažos dalies medžių šaknų pažeidimų, nes kabeliai būtų persikelti į takelio zoną, kur ir taip vykdomi žemės darbai.

Pritarta naujai kabelių įrengimo schemai.

2022-04-28, pasitarimas savivaldybėje:

Rangovas pateikė derinimui siūlymą naudoti tamsiai pilkos spalvos dviejų rūšių granito trinkeles. Siūlymui pritarta.

2022-05-05, pasitarimas savivaldybėje:

Svarstytas rangovas kreipimasis dėl darbų sustabdymo iki rugpjūčio 1 dienos, nes Želdinių įstatymas iki tol draudžia kirsti ar intensyviai genėti saugotinus medžius. Taip pat svarstytas rangovo prašymas perskaičiuoti rangos sutarties kainą dėl minimalios mėnesinės algos padidėjimo.

Nutarta nepritarti darbų stabdymui ir pasiūlyta sutarties vykdymo pabaigoje įsivertinti kokių darbų ir kuriam laikui nebuvo galima vykdyti bei tik tada atitinkamai pratęsti sutartį. Gavus Viešųjų pirkimų tarnybos išaiškinimą, nutarta pritarti rangos sutarties kainos perskaičiavimui dėl pasikeitusio minimalaus užmokesčio dydžio, nes pirkimo procedūros buvo užsitęsusios dėl teisminių ginčių, kuriems vykstant ir buvo padidinta minimali alga.

2022-05-13 priežiūros grupės posėdis

Dalyvavo priežiūros grupės nariai: Andrius Dobranskis, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas; Aidas Kaveckis; savivaldybės tarybos narys; Arvydas Vaitkus, savivaldybės tarybos narys; Rita Goliakovienė, Skulptūrų parko sutvarkymo projekto želdinių dalies rengėja; Kęstutis Mickevičius, Skulptūrų parko sutvarkymo projekto istorinės analizės rengėjas; Sondra Simanaitienė, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus pavaduotoja Skulptūrų parkui; Martyna Šeputienė, Aplinkosaugos skyriaus vyriausioji specialistė; Liudvika Kuzminčiūtė, Dangės bendruomenės pirmininkė; Aurelija Jankauskaitė-Bukantienė, Urbanistikos ir architektūros skyriaus vyriausioji specialistė; Gediminas Pocius, Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas; Žydrūnas Vilnius, UAB „Plungės lagūna“ statybos darbų vadovas. Taip pat – Seimo narys Arvydas Pocius ir Skulptūrų parko želdynų ekspertizės rengėja Rita Nekrošienė.

R. Nekrošienė pristatė atliktą želdinių ekspertizę. Joje siūloma šalinti apie 100 medžių mažiau nei yra numatyta projekte – siūlo šalinti 445 medžius, o projekto sprendiniuose buvo numatyta šalinti 503 medžius ir 45 medžius, trukdančius statybos darbams. Kai kurie medžiai dubliuojasi, nes yra siūlomi šalinti ir dėl blogos būklės. Iš visų šalinamų medžių dėl blogos būklės ar pavojingumo yra šalinama apie 80 procentų. Primena, kad galutinis sprendimas bus priimtas Želdynų ir želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo komisijos, kuri priims sprendimus dėl kiekvieno konkretaus medžio ir rekomenduos išduoti leidimą medžių šalinimui. M. Šeputienė aiškina, kad po želdinių komisijos sprendimų, želdynių komisijos sprendimas kartu su želdinių ekspertize turės būti viešinami 20 darbo dienų Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos internetiniame puslapyje ir nesulaukus suinteresuotos visuomenės pasiūlymų ar pastabų bus išduoti leidimai medžių šalinimui.

Bendru sutarimu pritarta R. Nekrošienės želdynų ekspertizei.

A. Vaitkus sako, kad balsavime dėl pritarimo ekspertizei nedalyvavo. Sako, kad darbo grupė neturi kompetencijos pritarti ar nepritarti atliktai R. Nekrošienės želdynų ekspertizei. Prašo šią poziciją užprotokoluoti.

2022-05-24, pasitarimas savivaldybėje:

Svarstytas rangovo siūlymas perkelti ryšių dalies tinklus į takelio zoną.

Pritarta naujai ryšių kabelių įrengimo schemai.

2022-06-23, pasitarimas savivaldybėje:

Svarstytas rangovas prašymas perskaičiuot sutarties kainą dėl įvykusio ženklaus statybos darbų bei medžiagų kainų pokyčio.

Paveldosaugos skyriaus vyr. specialistė Karina Jakienė informavo, kad Skulptūrų parko sutvarkymo sprendinių įgyvendinimo priežiūros grupė pateikė administracijos direktoriui pasiūlymus dėl projekto įgyvendinimo. Siūloma atsisakyti projekte numatytų lauko terasos, automobilių stovėjimo aikštelės ir krepšinio aikštelės įrengimo darbų. Valdas Švedas informavo, kad rangovas yra pateikęs automobilių stovėjimo aikštelės įrengimo nevykdomų darbų sąmatą 17 924,58 Eur su PVM sumai. Kitiems lauko terasos ir krepšinio aikštelės įrengimo nevykdomų darbų sąmatos kol kas nėra pateiktos.

Andrius Kačalinas informavo, kad Taryboje buvo svarstomas klausimas dėl Memorialo sovietų kariams išardymo ir nurašymo, taip pat bendrauta su Grūto parku dėl skulptūrų ir kardo perdavimo. Siūloma Memorialo išardymo, skulptūrų nukėlimo ir pervežimo darbus pirkti neskelbiamų derybų būdu iš UAB „Plungės lagūna“. Povilas Batavičius informavo, kad tokie darbai preliminariai kainuotų 18500 Eur su PVM.

NUTARTA. Pritarti rangos sutarties kainos perskaičiavimui.

Pritarti automobilių stovėjimo aikštelės darbų atsisakymui.

Memorialo ir paminklų sovietiniams kariams išardymą neskelbiamų derybų būdu pirkti iš UAB „Plungės lagūna“.

Nulėmė gyventojai?

Dar kartą užklausus, kas ir kada priėmė sprendimą atsisakyti krepšinio aikštelės, nes jo protokoluose nėra, galiausiai A. Dobranskis informavo, jog išsiaiškino, kad toks sprendimas nėra užprotokoluotas. Anot jo, tai turėtų būti padaryta artimiausiu metu.

Pasak administracijos direktoriaus pavaduotojo, minėtosios priežiūros grupės pasiūlymai yra tik rekomendacinio pobūdžio, o esminis postūmis tokiam sprendimui esą buvo savivaldybę pasiekę gyventojų parašai.

Mes, žemiau pasirašę, prieštaraujame masiniam brandžių medžių šalinimui įgyvendinant Skulptūrų parko rekonstrukcijos projektą ir pritariame Klaipėdos m. tarybos nario A. Vaitkaus ir Dangės bendruomenės pirmininkės L. Kuzminčiūtės 2022.05.06 rašte Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriui išdėstytai nuomonei bei prašymui

  1. Neįrenginėti naujų takų, nekeisti esamų takų konfigūracijos (išskyrus kvartale Vynerio paminklo bei numatomo memorialo kvartale; Rusijos Šventųjų cerkvės numatyto tako nuo Trilapio g. iki pagrindinio tako Liepų g. pusės), didinančios kertamų medžių skaičių bei žalojančių išsaugomų šaknis.
  2. Nevykdyti automobilių aikštelės įrengimo ties K. Donelaičio gatve, nes tai naikina dalį parko želdinių.
  3. Panaikinti apleistą, suformuotame sklype Savivaldybei priklausantį tualetą šalia numatomos automobilių stovėjimo aikštelės, sklypą prijungiant prie parko teritorijos.
  4. Renginių terasą rengti ties Tautinių kultūrų centru atsisakant statybos darbų naujai terasai gręžtiniais pamatais, pažeidžiančiais šimtamečių ąžuolų šaknis.
  5. Sutvarkyti gynybinio šanso pastatą, maksimaliai siekiant išsaugoti aplink jį esančius medžius ir ypač brandų klevą. Pastato naudojimą įteisinti šio pastato naudojimą Mažosios Lietuvos muziejui.
  6. Projekto dalį, susijusią su vaikų žaidimo bei krepšinio aikštelių pertvarkymu, spręsti atskirai nuo viso parko projekto. Ekspertams nusprendus panaikint medžių eilę ties vaikų žaidimo aikštele, atsodinti ją tos pačio rūšies medžiais”, – po tokiu buvo tekstu surinkti 336 parašai.

Dar 343 parašai buvo sudėti po tekstu, kuriame nebuvo minėtųjų 6 punktų, tik pareiškimas apie prieštaravimą masiniam brandžių medžių kirtimui ir palaikymą A. Vaitkaus bei L. Kuzminčiūtės raštui.

Ant lapų matyti, kad 272 parašus surinko Virginijus Partaukas, 55 – Larisa Bankovskaja, 11 – L. Kuzminčiūtė. Kas surinko 341 parašą, nebuvo užrašyta.

Keletu atvejų įrašai lapuose padaryti ta pačia ranka, parašyta kito žmogaus (tikriausiai giminaičio) vardas ir pavardė, bet padėtas identiškas parašas.

Dalis pasirašiusiųjų nenurodė savo adresų – tik savo el. paštų adresus ir/arba telefono numerius.

INFORMACIJA

Pagal birželio 26 d. sudarytą papildomą susitarimą su UAB „Plungės lagūna“ dėl ženklaus statybos darbų bei medžiagų kainų pokyčio galutinė Skulptūrų parko sutvarkymo darbų kaina padidinta nuo 2 999 999 iki 3 471 332 eurų.

Patiko publikacija? Skirk paramą „Atvirai Klaipėdai”

70 Comments

  1. Nezabitauskas

    Daugiau naujienų, tikrų ir melagingų – vakar (rugsėjo 9) „Vakarų ekspreso” portale paskelbtame J. Petronytės straipsnyje. Viena žinia itin makabriška – buvusių kapinių pašonėje jau formuojamas kvapų sodelis! Ką ten sodelis! Bus visa kvapų alėja, nes tuoj pat už to sodelio, prie vaikų darželio, numatytas ir tualetas! Vos pradėjus realizuoti šį nelaimingą projektą, kasdien vis labiau ryškėja jo absurdiškų sprendinių gausybė. Nematau kitos išeities, kaip stabdyti darbus, grįžti kur įmanoma į pradinę būklę ir – nors didelė lėšų dalis jau iššvaistyta – taip bent jau parko medžius išgelbėti. Parkui sutvarkyti užteks ko, ką siūlė dalis visuomenės – pakeisti suolelius ir perkloti senuosius parko takus.

    Reply
  2. Dėl krepšinio ir vaikų žaidimo ailštelių sunaikins ąžuolus ur apie 100 medžių iškirs.

    Kulikausksi ar skaityti moki?

    Reply
  3. Ar kulikauskas išeina į miesta?

    Dėl atsodinamu medžių. Nueik prie Vaidilos . Pusė medžių atsodintu nudžiuvo. Pasodinai su savo chebrytė iš savivaldybės nekokybiškus. Nueik prie Klaipėdos baseino. Pusė medžių nudžiuvo. Nueik į Rumpiškės beveik visi krūmai nudžiuvo ir pusė mefžių nudžiuvo. O likusieji neturi juokios vertės. O kiek su savais plaunat mokesčių mokėtojų pinigu?????per negyvelių pasodinimą???? A.. kulikauskai

    Reply
    • Anonimas

      Sodina ne lietuvisjus medžius. Gal todel ir neprigyja?

  4. Renaldas

    Kad nebūtų manipuliuojama medžių naikinimo tema, pateiksiu tikrus skaičius. Pagal pirminį Skulptūrų parko sutvarkymo projektą iš parko teritorijoje inventorizuotų 1606 medžių ar medžių grupių projekto rengėjai numatė pašalinti 504, o naujai numatyta atsodinti 128 vnt. medžių. Didžioji dalis šalinamų – 454 vnt. arba 90 proc. numatytų šalinti medžių – iki 32 cm kamieno diametro, augantys brandžių šešėlyje ar sankaupose. Pernai vykusiose diskusijose, kuriose dalyvavo Klaipėdos universiteto biologas Egidijus Bacevičius, asociacijos „Klaipėdos žalieji“ pirmininkė Liudvika Kuzminčiūtė, KU Botanikos sodo vyresnioji mokslo darbuotoja, želdinių ekspertė doc. dr. Rita Nekrošienė ir savivaldybės Aplinkosaugos, Paveldosaugos ir Miesto tvarkymo skyriaus specialistai, buvo sutarta sumažinti kertamų medžių skaičių iki 445. Taigi Liudvika Kuzmičiūtė dalyvavo susitarime ir jam pritarė, bet dabar pakeitė poziciją ir puolė rinkti ir klastoti parašus dėl krepšinio aikštelės sprendinio naikinimo, kuris, pasirodo, visai nesusijęs su medžiais.

    Projekto grafinės dalies prieduose matyti, kad suprojektuotos krepšinio aikštelės zonoje numatyti pašalinti 6 medžiai, o ne 100, kaip manipuliuoja anonimai. Tie 6 medžiai – Europinės liepos, o ne ažuolai, kaip manipuliuoja anonimai. Želdinių inventorizacijos kortelėje prie visų pažymėtos pastabos apie pažeidimus, drėves ir pateiktos rekomendacijos šalinti, bet dėl jų prastos būklės, o ne dėl trukdymo prohekto sprendiniams.

    Nuoroda į projektą: https://www.klaipeda.lt/data/public/uploads/2019/07/1-pr..pdf

    Reply
  5. Iš esmės NETEISĖTI Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos veiksmai veiksmai

    Gėda dėl tokių vaitkų, kuzmičiūčių ir visokių kitokių „priežiūrų” organų „pasiūlymų” ir „rekomendacijų”. Yra suderintas projektas, yra statybą leidžiantis dokumentas ir einat pagal šį suderintą projektą statyti, realizuoti suderinto projekto sprendinius. Visi kliedesiai su suderinto projekto sprendinių keitimu neatitinka ir prieštarauja Lietuvos Respublikos statybos įstatyme nustatytai tvarkai ir reikalavimams. Straipsnyje pasisakę nekompetetingi tarybos nariai ir ypač – savivaldybės administracinos darbuotojai (tie, kurie nebeprisimena ir pan.) nebeturėtų dirbti darbo, kuriam dirbti neturi kompetencijos. Pagal Lietuvoje galiojančią tvarką skulptūrų parko krepšinio aikštelė PRIVALO BŪTI PASTATYTA.

    Reply
    • Tr

      Paviršius, aleiskite kitus Jums skirtus žodžius sunku rasti. Jei reikia pvz. kaip projektą sustabdyti, dėl medžių, jų pilna visoje Lietuvoje. Tada viskas stovės, kol teismai po metų kitų paskelbs nuosprendį. Prieš rašydamas žmogus turi turėti supratimą ir žinias. Šiuo atveju panašu sprendimai ir komprisai buvo vardan to, kad judėti į priekį ir užbaigti projektą nors ir ne pilna apimtimi. Patikėkit medžių gynėjai eina kiaurai teismuose, tada viskas sustoja ilgiems metams. Išmintingi supras, paviršiniai toliau rinks parašus ir ruošis politniam morčiui – rinkimams.

    • Geda kulikauskams

      Manipulioti medžiais. Kartu su savo savivaldybė uškėrtat vida miesta. Dėl žaidimo aikštelės iškertama apie 100 mefžių ir ąžuolai. Vaikų žaidimo aikštelė didinama

    • Jo debilams

      Kuriems atrodo ant kapu privalo bumsinti kamuoliais…….

  6. Kulikauskui nustok meluoti

    Nenaikina vaikų žaidimo aikštelės , o didina

    Reply
    • Neringai ar bumsinti taip nori?

      Neringa kas tsu ar sergi????
      Vaikų žaidimo aikštelės ne naikina. Atvirkčiai didina. Dėl to kerta ąžuolus ir apie 100 medžių. Neringa parje savivaldybė kerta apje 500 medžių. Vogia iš mūsų gyventojų. Ir taip kokia tarša mieste.
      Kas tau su galva. Ką mokyklosę žais ir bumsink kamuoli , o ne ant kaulų ir kapinesę.

  7. neringa

    kokia gėda GĖDA gėda.. ir tam udovickiui, kuris pasistatė namą miesto parke ir dabar bando iš jo išstumti visus kitus, ir tam dobranskiui ir tam juškai, kurie nežino kam leidžia ir už ką gauna mokesčių mokėtojų pinigus.
    Gėda valdininkams, kurie pro pirštus žiūri kaip spjaunama į miestiečių interesus. Gėda prokuratūrai, kuri bijo tirti tokius dalykus.

    Reply
  8. Kulikauskui

    Tu pasirupink kad sporto mokyklos ir darželiai ir mokyklos turėtu geros krepšinio aikštelės. O tu bjauruoji kapinės. Trikdai mirusių ramybė. Kas tu per idio….t????

    Reply
  9. Mokyklose darykite krepšinio aikštelės

    Mokyklosę savivaldybė neatnaujina nedaro krepšinio aikšteliu. Kur tikrai reikia. O daro ant kapu ir žmonėms po langais. sSTOP KULIKAUSKAMS IR IDIOTIZMUI SU AIKŠTELEMIS KUR JŲ NEREIKIA. O REIKIA PINIGUS PLAUTI

    Reply
    • ASAS

      Nagli, čia tu ?:)

  10. Sukiškit į užpsk....ius savo krepšimio aikštalės

    Stop krepšinio aikštelėms parke!stop pinigu plovymas per krepšinio aikštelės. Mieste prikaišiojo ant kiekvieno kampo po aikšelė. Niekam jos nereikalingos. Yra sporto klubai . Ir parkas kar kar. Kiekvienoje gatveje primišto krepšino aikštelio. Ar jus durni ar vagys?a kulikauskai?ar….kaip?

    Reply
    • ASAS

      vienam komentare rašai kad trūksta aikštelių, o čia jau kad per daug, tai gal apsispresk gyventojau su kiaušiniu savo kieme 🙂

  11. Nezabitauskas

    Lengva man kalbėti, kad šiam parkui tereikėjo perkloti takus ir pataisyti suoliukus. O jei iš tų milijonų turėčiau galimybę priglobti keletą menkų tūkstantėlių? Gal ir man prireiktų daugybės naujų takų, kokios nors terasos, mūro tvoros…

    Reply
  12. konservatorius Dobranskis

    sako, kad „atsisakyta buvo”, įdomu ar tas aktyvuolis jų partietis nieko nenori pasakyti, ar tik šiaip prie efektyvių postų jis tegali pastovėti.

    Reply
  13. Tr

    Kaip iš nieko išpūčiamas reikalas, rinkimai ech.

    Reply
    • Rinkimai

      Taip, rinkimai, A. Vaitkus neteko darbo uoste todėl, kad per rinkimus buvo remtas su I. Udovickiu susietų įmonių ar paties I. Udovickio, antikorupcinė komisija, turbūt, pasiaiškins ar čia nebuvo intersų konflikto.

  14. Ateisiu į posėdį ,

    kada vyks svarstymas ” dėl klasco ” . Skaičiau jie apskundė savivaldybę , o miesto valdžią išreikšti nepritarimą tokiems planams buvo paprašiusios Klaipėdos bendruomenių asociacija ir asociacija KIDE.  Jei teismai bus pralaimėti , tikiuosi ” savivaldybės išlaidas ” teismams padengs asociacijos ? Ar taip Renaldai ir Alina ?

    Reply
  15. Renaldas

    2022 m. rugsėjo 12 d. 11.00 val. vyks Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos posėdis, kuriame bus svarstomas klausimas „Dėl Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos įgyvendinamo, Skulptūrų parko rekonstrukcijos projekto, bei priimtų sprendimų dėl krepšinio aikštelės naikinimo ir kt.”

    Reply
    • Ir ką ?

      Kuriam iš ” nežinančių ” dobrianskių pareikšite ” antikorupciją ” ? 🙂 Pradedate erzinti …

    • Atsisakyti krepšinio aikštelės privalote

      Ant kapu bumsinti su kamuoliais. Dėl naujos krepšino aikštelės 200metų ažuolus kirs ir apie 100 medžių. Nes ji žymisi didesnė suprojektuota. Tik pilni d..zebiai gali norėti žaisti krepšini kapinesę.

    • V ir Gis

      Gyvenu senamiestyje trijų aukštų name, perdengimai mediniai. Į trečią aukštą atsikraustė jauna šeima (aš gyvenu, tiksliau bandau išgyventi,antrame). Ryte nuomininkų dukra bėgioja,bilda,po pietų vyresnysis sūnus grįžta iš mokyklos muzikos garsiai klausosi.Naktį pora santykius aiškinasi,net tinkas nuo lubų krinta. Mano darbas pamaininis. Kada išsimiegoti?
      Padėkite surinkti parašus, kad nugriauti trečią aukštą. Būčiau labai dėkingas.

    • Tam kulikauskui

      Ar pasirupinai mūsų sbaria aplinka?
      Ar pasirupinai kad miesye tavo šaika nekirstu jau beveik visus brandžius svrikus medžius? Idi na x……..i kulikauko karabl. Tokie ksip tu blogini miesto oro kokybė, naikini žaliosius plotus. Dink …..ir aš ne esu juokia žalioji.

  16. Dobranskis konservatorius ?

    Dar kartą užklausus, kas ir kada priėmė sprendimą atsisakyti krepšinio aikštelės, nes jo protokoluose nėra, galiausiai A. Dobranskis informavo, jog išsiaiškino, kad toks sprendimas nėra užprotokoluotas. Anot jo, tai turėtų būti padaryta artimiausiu metu.

    Pasak administracijos direktoriaus pavaduotojo, minėtosios priežiūros grupės pasiūlymai yra tik rekomendacinio pobūdžio, o ESMINIS postūmis tokiam sprendimui esą buvo savivaldybę pasiekę gyventojų parašai.

    Reply
  17. Irutė

    Šiaip tai liūdna, bet buvo aišku nuo pat pradžių, kai buvo sudarinėjama politikų “priežiūros” darbo grupė. Buvo iškeltos turtingo pono sąlygos-, kad nebūtų parkavimo aikštelės, krepšinio ir vaikų žaidimo aikštelių.Nedaug beliko koreguoti, pasakys , kad pritrūko finansavimo…O čia nėra viešojo intereso gynimo objektas, jaunime stabdykite galimai korumpuotus veikėjus.Panašu, kad ne už gražias akis viskas vykdoma.Gėda iki ko nusigyvenome…

    Reply
    • Taip taip :) Irute , nusigyvenome

      Tekstų neskaitome ar nesuvokiame ?

  18. opapa

    Jei gyventojų raštas su parašais yra oficialus dokumentas galintis stabdyti rekonstrukciją. Tuomet parašų rinkėjai turėtų žinoti, kad dokumentų klastojimas ir parašų padirbinėjimas yra baudžiamas.

    Reply
    • ....

      Kas tikrino parašus ? ! Aš jau nebesuprantu , jei tai nėra oficialiai skelbta apklausa, visokių ” parašų , kvietimų ir kreipimųsi ” galios . Visokie KIDE , bendruomenių asociacijos ir t.t. Tarkime ar jie turi protokolus su narių pritarimais ? Ar sušvietė keliems ir prašau , raštas parašytas ?

  19. Ovidijus

    Čia senosios miesto kapinės, barbariškai sunaikintos sovietmečiu. Norint atnaujinti parką ir tuo pačiu gerbti jo istoriją, pramogų parkų, dainuojančių fontanų, sporto ir vaikų žaidimų aikštelių neturi likti ir naujų neturi būti įrenginėjama. Pažiūrėkite į Vilniaus Tuskulėnų rimties parką. Krepšinio aikštelių ir teniso kortų ten nėra dėl gana suprantamos priežasties, kurią žino visi minimaliai išsilavinę žmonės.

    Reply
    • ....

      Aikštelės nepatenka į buvusių kapinių teritoriją.  

  20. Renaldas

    Kad suvokti kieno interesus ir kodėl gina Arvydas Vaitkus, siūlau pasižiūrėti gerai atliktą „SIENA“ žurnalistų tyrimą apie geologą iš Baltarusijos Igorį Udovickį ir jo neįtikėtiną sėkmę parduodant Baltarusiškas trąšas, padedant Vidmantui Dambrauskui: https://www.youtube.com/watch?v=YnWgr7sCEYg

    O čia galimas antras dugnas, jei pirmasis trumpas filmukas užkabins: https://www.youtube.com/watch?v=u2fnAt-uelU

    Reply
    • Renaldui ,

      siūlau pažiūrėti KAS RINKO GYVENTOJŲ PARAŠUS ! Tik nevykėliai nuolat ieško ” kaltų ” . Ar trąšų pardavimas Lietuvoje buvo draudžiamas ? ! Ko jūs nuolat aimanuojate ? Kiek galite pletkinti ir kiršinti ? Pažiūrėkite kuo ir su kuo prekiavo konservatorius Kaveckis . Prekiavo iki sankcijų !

    • Big A

      Geras straipsnis, aisku, kad parko teritorijoje gyvenantys asmenys tiesiogiai įtakojo tokius sprendimus, o galimai be genitaliju esantys tarnatojai, pakluso ju spaudimui. Galimai gal gavo ir kitu naudu.

  21. Malda

    Nebereikia tos krepšinio aikštelės, nes jau visą krepšinį Kiolne prapylėme, dabar tik liks po šimtamečiais medžiais tyliai melstis dėl mirusio Lietuvos krepšinio…

    Reply
    • memelender

      Ar pamirsote, kad skulpturu parkas ant kapiniu stovi. ?

    • Anonimas

      Tai aiškiai straipsnyje parašyta, kad ta teritorija, kur turėjo būti aikštelės, nebuvo kapinių teritorija.

  22. Žalioji ponia Liudvika Kuzminčiūtė

    Atsakau komentatoriams. Asociacijai Klaipėdos žalieji rūpi ne tik miesto želdiniai, bet ir sporto, vaikų žaidimo aikštelės, transporto bei įmonių keliama tarša. Priminsiu ir būtinai parašysiu straipsnį, kuriame išdėstysiu visą darbo grupės veiklą. 8 darbo grupę buvau įtraukta tik dabar, nors to praeina buvo nuo 2019 m. Beje jau tuomet buvo renkami parašai ir ruoštas raštas su reikalavimais, į kuriuos nebuvo atsižvelgta. Jau tuomet galėjome eiti kitu keliu kaip ir Rumpiškės kvartalo atveju.
    Kai šiemet atsidūriau darbo grupėje, niekas nepasikeitė, mano pastabų nepaisė. Kad ir dėl krepšinio aikštelės. Ar pati projektuotoją norėtų gyventi krepšinio aikštelės pašonėje, kuri bus sutemus nuolat apšviesta ir kamuoliai bumnsės iki 2-3 val. nakties. Teikiau krepšinio aikštelių pvz – Parko g., Rumpiškės kvartalo. Pastarajame nuolat kviečiama policija. Kokių dar įrodymų savivaldybei reikia. Ar dokumentuotų policijos protokolų. Kiek galima tyčiotis. Skaitant specialistų komentarus, darosi net nepatogu. Priminsiu projektuotojai, kad daromi nauji takai, ką ji paneigė, nors savivaldybės atstovas vėliau patvirtino, kad atstatomi seniai kadas buvę takai ir tai miksuojant kelių metų takų išdėstymą. A. Vaitkaus komentaruose yra į še sakyta tiesa. Į ją ir orientuokitės. Gaila, kad redaktorius savivaldybės atstovus klausinėjo, bet ne manęs, atstovaujančios visuomeninę organizaciją ir dalyvaujančios darbo grupėje. Tiesiog straipsnis būtų objektyvesnis ir komentatoriai taip nesitaškytų.

    Reply
    • Taškausi toliau , ponia žaliai žalia

      Dėl krepšinio aikštelės pasirašė aplinkinių namų gyventojai , kurie nenori girdėti bumsėjimo ? Ar šiaip eiliniai ” viskuo nepatenkinti ” miestiečiai ? Dabar yra nepatenkintų ir dėl ” grojančio fontano ” 🙂 Vėl gautas raštas ” gyventojų vardu ” ? Kas dėl Rumpiškės kvartalo , aš ten užaugau ” medžių paūnksmėje ” , be saulės ir šviesos bute . Taigi , MAN DABAR labai patinka mano kiemas . Liko ir medžių , ir šviesos atsirado , ir auto yra kur statyti . Nuomonių , ponia žaliai žalioji , yra visokių !

    • Martynas Vainorius

      Gerbiama Liudvika, o ko jam jūsų reikėjo klausti? Kodėl aikštelės nereikia? Ne apie tai šis straipsnis. Jis apie tai, kodėl jos neliko ir kas tai inicijavo. Jei straipsnio tikslas būtų diskusija – reikia tokios aikštelės ar ne, tada taip, ir jus, ir Vaitkų, ir Kaveckį ir kitus suinteresuotus asmenis būčiau pakalbinęs.

      Diskusijoms laikas, mano nuomone, buvo kai buvo rengiamas projektas. Beprotiškai fantastiškas sprendimas imti ir kaitalioti jį jau pradėjus darbus pagal pageidavimus tų, kas garsiau rėkia ar turi daugiau įtakos.

    • Anonimas

      Panelė, Kuzminčiūtė, kvailai naivus jūsų paaiškinimas dėl krepšinio aikštelės. Ši krepšinio aikštelė ribojosi su medicinos mokykla. Toliau už jos buvo vaikų žaidimų aikštelė, o už jos šunų vedžiojimo voljeras , kuris ribojosi su Šakalienės ir Udovickio žemės sklypais. Voljeras anksčiau buvo panaikintas, matyt, šių ponų „pageidavimu”. Toliau esantys Donelaičio g. 14 ir 16 (triaukščiai daugiabučiai) namai mažiausiai yra už 200-300 m. nuo krepšinio aikštelės, be to jiems erdvę triukšmui beveik užstoja Udovickio ir Šakalienės statiniai. Koks kamuolių bumpsėjimas 336 gyventojams??? Nuo kada šioje aikštelėje vaikai žaisdavo iki 2-3 nakties??? Ar negalima koreguoti šios aikštelės apšvietimą arba jo apskritai nedaryti? Ar leidžiant milijonus negalima padaryti automatinį aikštelės apšvietimo išjungimą ramybės laiku nuo 22.00 val.?
      Artėjant rinkimams dairausi už ką balsuoti. Ieškau alternatyvos partijoms , kurios, mano nuomone, iš esmės yra susijusios korupcijos ryšiais ir tik imituoja veiklą rinkėjų akyse. Dabar matau, kad visokie visuomenininkai ir žalieji ( Liudvikos, Renaldai, Ligitos ir pan.) yra arba durni liaudiškai tariant, arba galimai parsidavę/nupirkti, arba abu viename variante.

    • Žaliajai Kuzminčiutei

      Taip, žalieji, kurie buvo toje komisijoje, prieštaravo sporto aikštelės įrengimui. Suprantama, kai daugiabučio kieme bumpsi kamuolys, bet ir tai nėra labai blogai. Vaikai sportuoja. Įdomūs tie žalieji, kiek galima tyčiotis iš sveiko proto? Valstiečiai ir žalieji? Karbauskininkai.

  23. Anonimas

    Galimai del tos pacios prieAst6ies griuvo ir skulpturos…?

    Reply
    • Liūdvika Kuzmičiutė teisi , o Renaldams ir konservatoriams

      Padakysiu Stop naikinti žalios ervės. Stop medžių kirtimams. Savo aištelių (plaunant pinigus), prikišot ant kiekvieno kampo. Niekas nežaidžia jau. Jos nereikalingos. Tuos aikštelės yra mūsų pinigu plovymas. Rumpiškęg. G. Užaugau. Prakeikiu savivaldybė ir neniškius, dorbanskius , kubilienės kad iškirto 500 sveiku medžių, sunaikino 10000 m2 krūmų. Kad nudvestum jus už mefžių kirtimus. Sukiškit į už …paka…lius savo krepšinio aikštelės . MUS REIKALINGA SVEIKA APLINKA. STOP KREPŠINIO AIKŠTELĖMS. STP PINIGU PLOVYMUI SU KULIKAUSKU STUMIMU. KULIKAUSKAS SU SAVIVALDA NUSTOK BJAURUOTI MIESTA.

    • Anonimas

      Gal nereikėtų taip greitai aiškinti, kad sporto aikštelių įrengimas yra pinigų plovimas, tai pirma, o antra, gal susitarkite su Kuzmičiute dėl aikštelių, tai žaidžia iki antros, trečios valandos, tai niekas jose nežaidžia. Siekis tas pats, kad nebūtų aikštelių.

  24. Žinau

    To buvo siekiama nuo pradžių.Del to projekto įgyvendinimas buvo perduotas V.Švedui, kuris padarys viską, kas pasakyta.Taigi chebra atidirbinėja remėjų punigus.O kur sporto bendruomenė? Tai tikra gėda.A.Dobranskis tikrai nedirba konservatoriams, juk nesipyks su draugeliu G,Neniškiu.Absurdas visi tie parašai ir ta priežiūros grupė.Siūlau užtverti parką, nustatyti lankymo valandas,kad pinigingiems turčiams netrukdytų.

    Reply
    • Mano nuomone

      konservatoriams ” dirba” žaliai žalieji ir aktyvus ponas visuomenininkas su visokiais ” parašais ? Man vis labiau panašėja , jog tai jų noras ” užtverti tvora ” ir nieko nekeisti parke ?

  25. Anonimas

    Kad Vaitkus visiškai Udovickio kišenėje ir rūpinasi ne medžiais ir istorija, o tik bičiulio ir rėmėjo ramybę tai viskas aišku.
    Bet faktai rodo kad ir Klaipėdos konservatoriai šoka pagal Udovickio muziką. Dobranskio kuruoja dalykus savivaldybėje ir braukia iš projekto tai, kas nepatinka Udovickiui?
    Grubliauskas dalinasi scena su Vaitkui. Konservatoriai vykdo Udovickio užgaidas. Vaitkus ir Udovickis – aiški komanda. Sudedi dėlionę ir supranti, kad visa Klaipėdos valdžia – Baltarusijos marionetė.

    Reply
    • .....

      Man tas patryjotų nuolatinis ” kaltų ieškojimas ” , ….
      žinote dvokia . Prie ko šiuo atveju Baltarusija ? Manau ” kalti ” šiuo atveju tie , kurie ” nežino kas atsitiko ” ! Protokolai ” tušti” . ?Aikštelė išnyko ? ! Ir ne ” Baltarusija ” priėmė sprendimą .

    • Anonimas

      Ar ne baltarusiškos trašos?

  26. Lukas

    Tragedija, net nesistengta kaip nors įmantriau falsifikuoti gyventojų parašų. Mokykloje mokiniai įtikinamesnius pateisinimus už praleistas pamokas pasirašo. Kaip iš viso tokią šiukšlę galima priimti, o vėliau ne gėda žurnalistam duoti? Iš Lukašenkos pinigų pralobęs pasistatė namą prie parko dabar jį keičia kaip jam patogu.

    Reply
    • .....

      Ne ” kaimynas ” parašus rinko ! ? Rinko aktyvus visuomeninkas ir žaliai žalioji !!!!

    • To Likas gal tave į policija prifikuoti?

      Ko tu meluoji kad parašai falsifikuoti?tu pats falsifikuoji

    • Lukas

      Kažkoks beraštis dar bando akis draskyti, kad parašai nefalsifikuoti. Bet, kad akivaizdžiai vienas žmogus už 6 pasirašo, o kiti už keturis, už tris, mažiausiai už du. Ir kažkaip netikėtai gaunasi 21 žmogus 😀 Visi, žinoma, turi notarinius įgaliojimus atstovauti kitus asmenis ir už juos pasirašyti :DDD Gal tas „garbingas” kaimynas čia bus pirštus prikišęs prie komentarų rašymo 🙂 Grąsina policija 😀 Akivaizdu skauda, kad pakilo klaipėdiečiai savo interesų saugojimo.

  27. ....

    Žalioji ponia Kuzmičiūtė rūpinasi medžiais , o ne vaikais – aikštelės nereikia ? Ir naudą turės įtakingi kaimynai ? ? parašų rinkėjai manęs jau nestebina Klaipėdoje ? Vieni „įžymūs ” kviečia kandidatus į merus , kiti ……Vienžo , eilinis dumblas . Daugiabučių kiemuose vaikų krepšinio aikštelės , manau tikrai galvos skausmas , bumbsėjimas aidi , aidi , aidi ….ir ne keli gyventojai girdi …Ir nieko !

    Reply
  28. Faktas

    Reiśkia : kad kokia nors šiška gyvena prie pat parko, tuoj ir dar kažka nugriaus..!

    Reply
  29. Anonimas

    Udovickio chebra (Vaitkus&Co) + Šakalienės chebra (Savivaldybė&Co) + Udovickio pasiuntinukai = parkas liko be krepšinio aikštelės. Taip tvarkomi reikalai Klaipėdoje.

    Reply
  30. Dr

    Nepaminėtas vienas svarbus faktas, kad artėja minėjimas 100 metų, kai prijungtas Klaipėdos kraštas prie Lietuvos, kuris vyks skulptūrų parke. Matomai terminai čia taip pat svarbūs.

    Reply
    • Lukas

      Jėzau, Valdovų rūmuose nesuspėjo surengti Lietuvos 1000 mečio minėjimo, o Klaipėdos prijungimo paminėjimo galima ir palaukti. Beje, visiškai kitoje parko pusėje tas minėjimas vyks, galima padaryti ir neužbaigus aikštelės.

  31. Klp

    Nėra ką tirti, visi juk žino kieno namas prie krepšinio aikštelės

    Reply
  32. Tomas

    Kodėl Vaitkus taip kovojo už Skulptūrų parką? Nes Udovickio namas jame, todėl ir pasistengė, kad nebūtų oligarchui po langais krepšinio aikštelės. Kartais po gražiomis kalbonis slepiasi interesai…

    Reply
  33. Rokas Arbušis

    Kur tyrimo dalis kas gyvena aplinkui ir kas tie parašų rinkėjai?

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Nė vienas viešai neįvardina konkrečių kaimynų, kurie galėjo pasistengti, todėl pagrindo viešinti jų pavardes neturiu – asmens duomenys… Visgi Klaipėda – mažas miestas, manau, kad žmonės ir taip eilučių moka surasti informaciją. Juolab kad apie gretimybes ir įdomybes jose taip pat buvau rašęs, tai tikiuosi susilipdys mozaika. Du parašų rinkėjai visiškai aiškus – aktyvūs visuomenininkai Virginijus Partaukas ir Liudvika Kuzminčiūtė, priežiūros grupės narė. Kas ta Larisa Bankovskaja – neturiu supratimo.

    • Rokas Arbušis

      Martynai,
      Gal ir rašėte, bet ne visi skaitė. Kiekvienas straipsnis turi būti parengtas taip, kad žmogui nebūtų vargo ieškoti senų laikraščių susidaryti pilnam vazdui.
      Na, mane taip mokė.
      Gandus medžioti, spėlioti — man tai nereikalinga prabanga.

      Bet jei komentarai teisūs ir čia Udovockis galimai užu visko stovi, tai aš jo vietoje priešingai elgčiausi: už savo pinigus įrengčiau krepšinio stovus. Dzin, namoe negirdi jis tų vaikų, o ir priprasti galima. Bet kiek karmos taškų užsidirbtų, kiek savo mundurą pravalytų.

      Nors gal dzin kai tiek pinigų turi.

    • Martynas Vainorius

      Visiškai sutinku, Rokai, aš irgi norėčiau, kad publikacija būtų pilnesnė, su visu vaizdu, tačiau, deja, žiniasklaidos reguliavimas šiame „asmens duomenų amžiuje”, yra ypač nepalankus. Tai kiekvieną kartą reikia pasverti, ar žaidimas vertas žvakių. Šiuo atveju mes nepatemptume bylinėjimosi išlaidų.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This