Šalia Lėbartų veiklą pradėjo krematoriumas: už kremavimą – 380 eurų (atnaujinta)

Fotoreportažai, Svarbu, Verslas

Atsisveikinimas su mirusiuoju ir laidotuvių organizavimas Vakarų Lietuvos ir gretimų regionų gyventojams taps paprastesnis – antradienį pranešta, jog šią vasarą paslaugas pradėjo teikti Vakarų Lietuvos krematoriumas.

Krematoriumas, įsikūręs laukuose neprivažiavus Lėbartų kapinių kairėje kelio pusėje, yra naujausia kremavimo paslaugas teikianti įstaiga Lietuvoje.

Palmiros Mart nuotr.

„Pagrindinis mūsų privalumas – kremavimo laikas. Skirtingai nei senesniuose krematoriumuose, pas mus kremavimo procesas iki urnos atidavimo klientui trunka apie dvi valandas“, – pranešime buvo cituojamas projekto vystytojas Stasys Gvažiauskas.

Jis teigė, jog efektyvi kremavimo įranga leidžia išvengti eilių, netrikdo laidotuvių planavimo procesų. Ritualinių paslaugų komplekse po vienu stogu teikiamos visos paruošimo, atsisveikinimo ir laidojimo paslaugos.

Prie krematoriumo jau padarytas patogus privažiavimas, įrengtos erdvios parkavimo aikštelės su elektromobilių įkrovimo stotele.

Šiuo metu privažiavimą prie krematoriumo apsunkina remontuojamas kelias, nuo Rimkų vedantis į Lėbartus – dėl vienpusio eismo čia nuolat susidaro transporto spūstys. Tuo trečiadienį antroje dienos pusėje įsitikino krematoriume apsilankiusi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

Tuo metu nei krematoriumo prieigose, nei pačiame pastate nebuvo matyti nė gyvos dvasios. Vienintelis antroje pastato pusėje stovintis automobilis, ko gero, priklausė vieninteliam krematoriume sutiktam jo darbuotojui.

Vytautas Kazlauskas mielai sutiko aprodyti kol kas tuščias krematoriumo patalpas, teigęs, jog nuo jo atidarymo pradžios čia jau suteikta per 100 kremavimo paslaugų. Paaiškėjo, jog vienos tokios paslaugos kaina – 380 eurų.

Krematoriume yra trys šarvojimo salės – didžiosios nuoma parai kainuoja 360 eurų, mažųjų – po 300 eurų. Urnų kainos prasideda nuo 10 eurų. Jei būtų pageidaujančių mirusiojo palaikus iki kremavimo pasaugoti kuriam laikui, parai tokia paslauga atsieitų 35 eurus.

Kol kas krematoriume karstų dar įsigyti negalima, tačiau, pasak V. Kazlausko, artimiausiu metu bus teikiama ir ši paslauga.

Prie kiekvienos šarvojimo salės atsisveikinančiųjų patogumui įrengti nedideli poilsio kambariai su mini virtuvėlėmis, be to, veikia ir kavinė, kurioje galima užsisakyti gedulingus pietus.

Tuo metu paklaustas, ar į krematoriumą nežada užsukti į Lėbartų kapines kursuojantis miesto 11-ojo maršruto autobusas, Klaipėdos keleivinio transporto vadovas Andrius Samuilovas teigė, jog tokių planų transportininkai neturi. Šalia krematoriumo įrengta autobuso stotelė, jo teigimu, greičiausiai yra skirta į laidotuves žmones atvežusiems autobusams ar kitam transportui sustoti.

Savo ruožtu krematoriumo valdytojai jau imasi įgyvendinti ir antrąją projekto dalį – šalia komplekso statyti kolumbariumą, kuriam yra numatę skirti 5 hektarų teritoriją.

Kolumbariumo projektą, kaip ir ritualinių paslaugų komplekso, sukūrė Vilniaus architektų kompanija UAB ,,AEXN“.

16 Comments

  1. Genovaitė

    Visada galvojau sulaukti,kada prad3s veikti krematoriumas.Ačiū, PAGALIAU galėsiu ramiai numirti,nepatiko man vežiojimas į Latviją ,ar Kėdainius, laukiau savo Klaipėdietiško.

    Reply
    • Sigalit

      Sveiki ,nerandu kontaktu ,gal pagelbėkite?

  2. Niurzgliams

    Džiugu, kad toks projektas įgyvendintas. Labai patogu, kad vakarų Lietuva turi krematoriumą. nereikės atrimojo palaikų gabenti į Latviją, nes ne visus poreikius vienas krematoriumas Lietuvoje galėjo patenkinti. o ir konkurencija tinkamai veiks kainas. O niurzgliams visada viskas blogai. Tai imkite ir padarykite geriau, jaukiau…

    Reply
    • Esu

      Pritariu. Visi 70% skiepytų atsidurs būtent ten.

  3. Nuomone

    Nejauku, jau taip su skausmu dar ir ten pilka, o kodel nera saligatvio? Kapas visada liks kapu ir su skausmu ir su dziaugsmu gali ateiti pabuti su savo mintimis prie savo artimo. Prie kolumbariumo kaip prie pastomato. Jei dar tuo paciu keli ateina lankyti, jau ir prieiti neina.

    Reply
    • niurzgliams

      Užuot pasidžiaugę, kad taip greitai ir pigiai būsite utilizuoti, vien tik aimanos. Kas per sutvėrimai, gyvenimo būdu sparčiai artėjantys krematoriumo link!?

    • Palmira Martinkienė

      Yra šaligatvis

  4. klp

    Geras projektas ! Reikia laiko adaptacijai.

    Reply
    • Zmogus

      Ar projektas geras, ar zmogui geriau?

  5. Mados Aukos

    Net M.Gorbačiova ir kitus palaidojo gražiai ,žmoniškai kaip žmogu,o čia pornografija….

    Reply
  6. labai grazu

    panasu i autobusu stoti 1,2 ,3 marsrutai

    Reply
  7. r

    Kolumbariumai irgi betoniniai bus , kaip Aternos? Na tokie panašūs į betonines šiukšlines ant šaligatvio?

    Reply
  8. Asd

    Žiauriai nejaukus interjeras. Šaltas ir pilkas.

    Reply
    • T

      Ne šildytis ten važiuosit)))

  9. Gintautas

    „Prie gamtos apsuptyje įsikūrusio Vakarų Lietuvos krematoriumo patogus privažiavimas, įrengtos erdvios parkavimo aikštelės su elektromobilių įkrovimo stotele.“

    7 minutės kelio nuo artimiausios autobusų stotelės. Naujasis kelias iki krematoriumo be šaligatvių.

    Reply
    • Edvardas

      Sveiki, nuo artimiausios stotelės iki krematoriumo yra nedaugiau 5 min kelio, yra trinkelėmis iškloti šaligatviai. Taip šiuo metu paltinamas ir remontuojamas kelias patogesniam privažiavimui.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Kas sugalvojo naikinti lengvatas ukrainiečiams?

Nuo Rusijos agresijos į Klaipėdą pasitraukusiems ukrainiečiams uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus siūlo nebeteikti viešojo transporto lengvatų. Toks pasiūlymas yra paremtas ...
2023-12-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Autobusų bilietų kainų didėjimas strategams įspūdžio nepadarė

Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas pirmadienį pritarė mero pasiūlymui naikinti viešojo transporto lengvatas ukrainiečiams, pabėgusiems nuo ...
2023-12-11
Skaityti daugiau

Verslas

Tarp geriausių metų interjerų - ir Vakarų Lietuvos krematoriumas

Paskelbti Lietuvos architektų sąjungos kartu su portalo lytas.lt rengiamo konkurso „Mano erdvė 2023“ interjerų nugalėtojai. Geriausiuoju viešuoju interjeru pripažintas Klaipėdoje ...
2023-12-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This