Nauja krepšinio aikštelė Skulptūrų parke galėjo būti jau 2019 metais. Kodėl ji neatsirado?

Svarbu, Temos

„Atviros Klaipėdos” pastarosiomis dienomis nagrinėjamoje Skulptūrų parko krepšinio aikštelės „pradanginimo” istorijoje galima atrasti ir ją dabar užsimojusio panaršyti miesto Tarybos Antikorupcijos komisijos pirmininko Sauliaus Budino pėdsaką. Penktadienį redakcijos gauti dokumentai rodo, kad jam vadovaujant Savivaldybės administracijai pastaroji kažkodėl užmiršo iš gretimus sklypus nusipirkusio žinomo verslininko Igorio Udovickio pareikalauti tokio objekto, apsiribojo tik automobilių stovėjimo aikštele.

Šį įsipareigojimą įvykdęs ir interneto komentaruose dabar nuolat linksniuojamas verslininkas tikina, jog jei savivaldybė pateiktų konkretų ir racionalų pasiūlymą, svarstytų, ar prie jo prisidėti. Kartu jis išdėstė ir savo požiūrį į galimą krepšinio aikštelės atsiradimą kaimynystėje.

Skulptūrų parkas. Renaldo Kulikausko nuotr.
Turėjo įrengti kaimynai

2008 m. vasario 28 d. Klaipėdos miesto tarybos patvirtino sklypo S. Daukanto g. 40A detaliojo plano 2-jame priede yra numatyta, kad iškėlus esamą šunų dresiravimo aikštelę šio sklypo savininkai, kooperuodamiesi su kaimyninių sklypų S. Daukanto g. 40 ir 40B savininkais jos vietoje turi įrengti universalią krepšinio – tinklinio aikštelę, vaikų žaidimo aikštelę, suoliukus, trinkelių takus ir gazoną su teritorijos apšvietimu.

Statybų leidimas statyti gyvenamąjį namą sklype S. Daukanto g. 40A bendrovei „Ferteksos transportas” buvo išduotas 2016 m. gruodžio 21 dieną, o UAB „Pajūrio kargas” pradėti statyti gyvenamąjį namą sklype S. Daukanto g. 40B buvo gavusi beveik mėnesiu anksčiau.

I. Udovickis iš savo kontroliuojamos UAB „Ferteksos transportas” sklypą S. Daukanto g. 40A su dar nebaigta statyba įsigijo 2017-aisiais. 2018 m. rugsėjo 4 d. jis su Klaipėdos savivaldybės administracija, atstovaujama direktoriaus S. Budino, pasirašė infrastruktūros plėtojimo sutartį, kurioje iš verslininko buvo pareikalauta kaimynystėje, valstybinės žemės sklype, įrengti tik septynių vietų automobilių stovėjimo aikštelę. Detaliajame plane numatytas reikalavimas įrengti krepšinio – tinklinio aikštelę, vaikų žaidimo aikštelę, suoliukus, trinkelių takus ir gazoną su teritorijos apšvietimu į ją neatgulė.

Verslininkui įvykdžius šį reikalavimą neliko jokių kliūčių įteisinti užbaigtas statybas – deklaracija apie statybos užbaigimą buvo patvirtinta 2019-ųjų vasarą.

Neprisimena

Žinia, po pirmosios „Atviros Klaipėdos” publikacijos šia tema miesto Tarybos Antikorupcijos komisijos posėdžio darbotvarkėje atsirado klausimas „Dėl Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos įgyvendinamo Skulptūrų parko rekonstrukcijos projekto bei priimtų sprendimų dėl krepšinio aikštelės naikinimo ir kt.”

Šios komisijos pirmininkas S. Budinas teigė, kad šis klausimas buvo įrašytas jo iniciatyva po to, kai perskaitė „Atviros Klaipėdos” publikaciją.

„Iki tol nežinojau, kad buvo priimtas sprendimas atsisakyti krepšinio aikštelės. Bandysime gauti visus paaiškinimus, kodėl taip pasielgta”, – sakė jis.

Dabar paklaustas, kaip gi nutiko, kad 2018-aisiais į sutartį su I. Udovickiu nebuvo įtrauktas krepšinio aikštelės ir visų kitų objektų įrengimas, jis tikino jau negalintis to paaiškinti, nes nebeatsimena daugiau nei ketverių metų senumo įvykio.

Lygiai tą patį sakė ir šios sutarties projektą rengusi tuometinė Savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėja Vaida Tkačik, dabar einanti Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus patarėjos pareigas.

Beje, Skulptūrų parke esančių inžinerinių statinių, susisiekimo komunikacijų, tvorų, aikštelių, inžinerinių tinklų remontui statybos leidimas buvo išduotas 2018 m. lapkričio 19 dieną. Tai reiškia, kad pasirašant sutartį su I. Udovickiu savivaldybė jau turėjo visą reikiamą dokumentaciją dėl krepšinio ir vaikų aikštelių įrengimo – ji buvo baigiamajame tvirtinimo etape.

Gal dar prisidės

Dėl tokių infrastruktūrinių įsipareigojimų kažkas šiemet netgi buvo kreipęsis į Seimo narį Jurgį Razmą, o jis šį raštą buvo persiuntęs Klaipėdos apygardos prokuratūrai. Reaguodama į šį skundą prokurorė paprašė savivaldybės jai pateikti aktualius Skulptūrų parko detaliojo plano duomenis, kur būtų matyti atitinkami sprendiniai, bei paaiškinimą dėl skunde keliamų klausimų.

Matyt, prokuratūros raštas paskatino Savivaldybės administraciją kreiptis į I. Udovickį – „Atvira Klaipėda” gavo atitinkamą jos direktoriaus Gintaro Neniškio šių metų vasario 18 d. pasirašytą raštą.

Jame I. Udovickiui buvo pasiūlyta sudaryti papildomą susitarimą ir iš dalies finansuoti Skulptūrų parko sutvarkymo darbus (jie apėmė ir vaikų žaidimo bei krepšinio aikštelių įrengimą).

Pasak G. Neniškio, raštiško atsakymo į tokį kreipimąsi nebuvo gauta, tačiau buvo žodinis pokalbis su verslininku.

„Igoris Udovickis pabrėžė, kad viską, kas buvo numatyta infrastruktūros plėtros sutartyje, yra įgyvendinęs, ir nėra jokio pagrindo iš jo reikalauti daugiau, tačiau kartu neatsisakė prisidėti prie parko sutvarkymo darbų, jei bus pateiktas jam vertingu atrodantis pasiūlymas. Savivaldybėje dabar ruošiama kelias sąmatas bei pasiūlymus ir juos pateiks”, – sakė G. Neniškis.

Analogiškai „Atvirai Klaipėdai” kalbėjo ir pats I. Udovickis. Anot jo, jis iš savivaldybės iki šiol negavo jokių konkrečių pasiūlymų. O juos gavęs esą įvertintų sukuriamą kokybę, vertę parkui, kuris jam pačiam labai brangus, racionalumą ir galbūt prisidės prie tokių projektų įgyvendinimo.

„Kažin, ar kas nors šiandien gali pasakyti, kiek kartų buvo keistas parko sutvarkymo projektas ir ką galiausiai darys savivaldybė? Tikriausiai kokius dešimt kartų keitė. Aš nebežinau, kas bus daroma ir maždaug nuo pavasario tuo visiškai nebesidomiu”, – sakė verslininkas.

Tikina, jog aikštelei nesipriešina

I. Udovickis taip pat sutiko išsakyti nuomonę, ką mano apie komentaruose dažnai dėstomą versiją, kad neva miesto Tarybos narys Arvydas Vaitkus, kurį į praėjusius savivaldos rinkimus delegavusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partija buvo sulaukusi jo paramos, pasistengė, kad krepšinio aikštelė netrukdytų ramybės rėmėjui.

Pasak I. Udovickio, jam labiausiai skauda širdį dėl to, kiek parke suplanuota iškirsti senųjų medžių, todėl kai su atitinkama peticija į jį kreipėsi A. Vaitkus, jis sutiko, kad ji yra svarbi ir net pasirašė. Apie krepšinio aikštelę esą nebuvo jokios kalbos su šiuo politiku.

Verslininko teigimu, jis tikrai nejaustų jokio diskomforto, jei atsirastų tokia krepšinio aikštelė, tik būtų gerai, kad dėl to nebūtų kertami medžiai. Kita vertus, jis sakė tikrai abejojantis, ar į parką reikėtų sprausti tokį objektą, kai šalia jo yra apleistas stadionas, kur tokia aikštelė labai tiktų. Čia esą būtų galima išplėsti ir patį parką sodinant naujus medžius.

„Išgyvenu tik dėl senųjų medžių, kuriuos suplanuota kirsti. O visa kita man tikrai nesvarbu”, – tikino I. Udovickis.

Patiko publikacija? Skirk paramą „Atvirai Klaipėdai”.

39 Comments

  1. Klausimas

    S. Budino trumpa atmintis , kaip su tokia atmintimi sugebama dirbti?

    Reply
  2. Jonas

    jei nepavyks įgyvendinti projekto pilna apimtimi, tai kam reikėjo projektuoti.Būtume suremontavę takus ir apšvietimą ir viskas kaip gūdžiais sovietmečio laikais.O dabar kiek vargsta vystytojas ir pabaigos nematyti … o taip norisi ramybės.Bet juk ne parkas pas jį į kiemą , o jis į parką įžengė

    Reply
  3. Nereikia krepšinio aikštelės ramybės vietoje

    Nereikia krepšinio aikštelės, ju pilnam miestas kiekviename stadionė. O kad valdžia susipjovė ir rašinėja komentarus, pjaukitės kitoje vietoje

    Reply
  4. naujo r sindromas

    pagaliau viskas pradeda aišketi…kiek daug galomai korupcijos apraiškų šioje istorijoje.Čia kaip tame apie “naujus rusus-“ viską galima nupirkti. Tai ir perka ir panašu iki šiol sėkmingai

    Reply
    • Anonimas

      Jums bėdos su teksto suvokimu ? Prie ko Vaitkus ar Udovickis , jei PARAŠĄ DĖJO liberalas administracijos direktorius Budinas ? Net tiek nesuvokiama , bet ” žinote ” apie maskoliją , be kurios paminėjimo sakinio nesurezgate ? Maskolija projektą pasirašė ? Darotės apgailėtini .

  5. Vardas

    Budinas su Vaitkumi vienas kito vertas, atrodo, kad už pinigą visą miestą parduotu. Neduok dieve tokio būsimo mero ir tokio būsimo admin. direktoriaus.

    Reply
    • Logika 3

      Gerai, sakykim, kad buvo taip, kad Udovickio nepavyko prispausti. Ir Budinas dabar to neatsimena, negali pasakyti? Šimtai tokių derybų vyko? Viskas dėl kažkio sunkai atsimenamo užkampio, o ne miesto centre esančio parko? Ir kaip iš viso susitarė dėl aikštelės, kurios net nebuvo tarp įsipareigojimų detaliajame plane?

    • Visiškai pritariu.

      Tikrai , neduok dievas. Šie du viską pirktu ir parduotu. gyventumėme kaip Rusyne.

  6. Nėra logikos

    2019 metais buvo ta aikštelė, veikė ir vaikai žaidė. Tai kam reikalauti kad būtų įrengta antra aikštelė Udovickio lėšomis? O kada apsirodė Skulptūrų parko projektas? Jau ne prie Budino. Ir nugriovė aikštelę dabar, o ne prieš keturis metus.

    Reply
    • Logika

      Citata: Skulptūrų parke esančių inžinerinių statinių, susisiekimo komunikacijų, tvorų, aikštelių, inžinerinių tinklų remontui statybos leidimas buvo išduotas 2018 m. lapkričio 19 dieną. Tai reiškia, kad pasirašant sutartį su I. Udovickiu savivaldybė jau turėjo visą reikiamą dokumentaciją dėl krepšinio ir vaikų aikštelių įrengimo – ji buvo baigiamajame tvirtinimo etape.

      Projektas numatė senosios aikštelės demontavimą ir naujos įrengimą. Tai atnaujinant parką galėjo būti padaryta už Udovickio pinigus jam prisidededant, bet Budinas ar jo pavaldiniai (2018 metais jis dar direktoriavo) kažkodėl pasitengė, kad to nereikėtų daryti. Užteko aikštelės, kurią Udovickis dar buvo ir užsitvėręs gana ilgai.

    • Logika II

      Atsakau „Logikai”: galėjo būti, galėjo numatyti , galėjo Udovickį prigriebti kad dar kažką, galėjo, o gal ir ne. Pabandė „Maximai” veiname projekte užkrauti daugiau įsipareigojimų dėl medžių, suoliukų ir nieko neišėjo (jų advokatai stipresni ). Tai ne argumentai. O FAKTAS yra toks, kad 2018 – 2019 , o ir kitais metais aikštelė buvo ir joje vaikai žaidė. Netoli gyvenu, vaikštau dėl sveikatos, mačiau ir matau padėtį dabar. Pradėjo griauti ją šiais metais. Ir kokia valdžia mieste – spėkite iš trijų kartų.

    • Vaikštinėjančiam dėl sveikatos

      gal pabandykite dar kartą ” logikos ” komentarą paskaityti 🙂 __BUVO numatyta demontuoti ir statyti naują ! Budinui direktoriaujant projektas ! Projektus vykdom! 🙂 Atėjo laikas ” parkui ” , aikštelė demontuojama KAIP IR NUMATYTA ! Negi taip sunku suvokti ? Gal vaikščiojimas nepadeda ? 🙂

    • Logikoms:)

      Puiku, kaip ir buvo numatyta detaliajame plane – demontuokit tą aikštelę ir statykit naują pagal naują Skulptūrų parko projektą. Ar ne taip? O kada jis buvo pradėtas vykdyti ir realizuoti? Prie kokie valdžios? Atsakysiu: Grubliausko (komitetas), Neniškio (Autobusų parkas) ir konservatorių a ne? Prie ko čia Budinas ir Udovickis?

    • Budino advokatui

      Niekas ir neneigia, kad aikštelė turi būti statoma kaip numatyta projekte ir ją išbraukti yra nesuvokiama. Tačiau lygiai taip pat nepaneigsi, kad jei Budinas būtų pasirašęs tinkamą sutartį, pagal detaliojo plano reikalavimus, ją ir dar skirtą vaikų žaidimams būtų įrenginėjęs Udovickis už savo pinigus, o dabar jam Budino malonės dėka to daryti nebereikia. O dabar Budins mat tirs kodėl aikštelės nebeįrengia Neniškis su Grubliausku. O kas tirs kodėl dviejų aikštelių ir gazono neįrengė jis pats su Igoriu?

  7. Se

    Vat ir pamatėme, kaip miesto politikai ir savivaldybės klerkai ranka rankon sėkmingai sutaria. Nesvarbu ar konservas, ar karbauskininkas, ar liberalas. Šiandien tu man, rytoj aš tau ir taip kiekvienas susitvarkysime savo neviešus reikaliukus.

    Reply
    • Jūs prastai matote

      karbauskininko NĖRA !

  8. Kai kelnėse liberalizmas

    Peticija: renkame parašus, kad 2019 Saulelė Butinas būtų padaręs krepšinio aikštelę. http://www.liberbelaruskalyj.bl

    Reply
    • Kai galvoje koncervai

      ar jūs esate buvęs/buvusi Skulptūrų parke ? Matomai NE. Nes žinotumėt, kad ir 2018ir2019ir2020 ir2021, ir 2022m aikštelė buvo ir dabar kažkas , t.y A.V su koncervatoriais sugalvojo ją panaikinti. Šiai dienai klausimas kodėl naikinama aikštelė, o ne kas statė ar nestatė 2018 ar 2019.

  9. Ana

    Veikiausiai ir šlakbaumas pats neatsirado ant viešo keliuko ten. Kelis metus su vaiku kad praeitum reikdavo ratu eit, pernai metais nuėmė tik. Kuo giliau į mišką, tuo malkų daugiau su tuo smagiu valdymu

    Reply
  10. kažkam

    panašu užsidegė minkštosios, kad puolė komentuoti :). Ponai valdantieji – šiuo metu jums valdant DINGO KREPŠINIO aikštelė, o komentuojate, kad kažkas kaltas dėl to. Juokdariukai.

    Reply
    • Ana

      Tai žinoma, liberalus standartas kad būtų smagu ir nesvarbu, kas keliaus pro šalį – sklypelis, pastatėlis, keliukas ar aikštelė. Nepastebėjot tai ir nesiskaito

  11. budinas tirs

    ar budiną prie savivaldybės arti galima prileisti. Jei atsimins. Siūlyčiau jam apykojį, kaip šuniui- priartėjo 500 metrų prie savivaldybės namo ir kaukia mieste sirenos. Jei visus jo darbelius atiduoti prokuratūrai tirti tai anai vien tik tuo ilgūs metus užsiimti tektų. Keletas: kiek reikaliukų su buvusią Hidrostatybos Dumašiumi suko pradedant sąjūdžio parko projektavimais ir statyba. Įdomu, o kas paskutinio fontano eksploatacija užsiima? O iš kur išdygo ir kodėl liko gatvė per vis nepastatomą mokyklą? O kaip atsirado daugiabutis Antros Melnragės g. 10A ? Net papildomą sklypo numeriui raidę budinas surado, vietoje miško-paskirtį pakeitė ir detalų patvirtino. O kaip atsirado daugiabučiai šalia kopų Giruliuose – Skautų 35 ? Visiems normaliems galima ten statyti tik sodybinius namus, o stovi daugiabutis. Jau planuojamas daugiabutis ir Skautų 37. O gal ir verslai, nors anonimiškai, prabils kokią taksą už šias paslaugas budinui nešdavo? Ar natūra butukais atsiskaitydavo? O kodėl tas budinas taip stūmė miesto bendrą planą ir nuo pajūrio miškų tarp antros Melnragės ir Girulių nenukrapštė suplanuoto užstatymo? Ar tik ne dėl tų „poilsio” daugiabučių? Tokius dirvonus ateičiai pasiruošė, bet netikėtai Grubliauskas nuo kėdės nukrapštė. Tai gal nepasidalino gobšuolis ar viską dosniai savo partijai atidavė?

    Reply
  12. Politikai ir tarybos nariai ką išdarinėja

    O mums žmonėms svarbu išsaugoti medžius, pažiūrėkite nuotraukoje kiek mažai ju yra. O trečdali jau pažymėjo ir savivaldybė kirs. Kas liks? Geda savivaldybėi, visokiems architektamas macijauskams, bėgioti po parka ir klikti kirsti medžius, geda pocijui iš savivaldybės kad norėjo iškirsti apskritai visa parka. Tai valdžioje tragedija. Lauk visi pociai , macijauskai ir kt veikėjai

    Reply
    • Pastabėlės

      Pirma, reiktų pasimokyti lietuvių kalbos, antra tai, kad tik ponai Vaitkus ir Udovickis mano, kad bus kertami senieji medžiai. Projektu buvo numatyta aplink senuosius medžius apipjauti savaiminukus klevus ir praretinti kitas medžių grupes. Net ūkinis miškas retinamas, kad daugiau medienos gauti. Čia parkas, reikia žaliuojančių ne tik medžių viršūnių. Medžiai negali normaliai augti ir vešėti per tankiai augdami. Dar galėtų suprasti, jei ginčas vyktų ar norima parko ar savaiminio miško. Nors Leninas aiškino, kad kiekviena virėja gali valdyti valstybę, bet pats gydėsi pas daktarus, o ne pas šundaktarius. Taigi, spręsti kaip tvarkyti miesto parką turi kvalifikuoti parkų specialistai, o ne beraščiai.

    • Pam pastebeliui kliauzininkui

      Tik klauzus rašantis gali rašyti be klaidu, dar pinigu plovėjai gali rašyti be klaidu, tai tu blogesnis nei bet koks paprastas žmogus, rašantis kaip jis nori., kiek suprantu tu patebelis savivaldybeje sedintis- už medžių kirtimus,a ne?už pinigu plovykla alia per medžių sodinukus, a ne? Tau alia reikia retinti, o iš tikro vogti medžius. Iš tikro tavo noras kenkti gamtai ir gyventojams. Iš tikro manau tavo planai ksip iš 3 mln pasidaryti pinigu ane ????? Tai ne meluok rašyk tesiai

    • Tam pestebelijui

      Atsimerk savivaldybės pocus ar kaip tave? Tau Klaipėdoje per tankiai medžii auga?kai tu pocius iškirtai visa miesta, neliko medžių. O tavo atsodinti nekokybiški sodinukai beveik visi nudžiuvo . Nes jus tik pinigus plaunat per sodinukus , o ne miestu rupinates. Jau tu pacukas ar pocius kaip tave?geriau tyletum raštis begedys

  13. Nieko sau ....pone liberale Budinai ,

    Antikorupcijos komisijos posėdis kada ? 🙂 Kandidatas nuo liberalių į merus ? Varot ant Udovickio , Vaitkaus , o še tau , liberalas BUDINAS ! ____2018 m. rugsėjo 4 d. jis su Klaipėdos savivaldybės administracija, atstovaujama direktoriaus S. Budino, pasirašė infrastruktūros plėtojimo sutartį, kurioje iš verslininko buvo pareikalauta kaimynystėje, valstybinės žemės sklype, įrengti TIK septynių vietų automobilių stovėjimo aikštelę. Detaliajame plane numatytas reikalavimas įrengti krepšinio – tinklinio aikštelę, vaikų žaidimo aikštelę, suoliukus, trinkelių takus ir gazoną su teritorijos apšvietimu į ją NEATGULĖ . ____P.S. seniai galvoju , nei vieno liberalaus Klaipėdos valdyme ! Melagiai , sukčiai , išplėtę akis ” kas čia atsitiko ” ? Ir ieško kaltų ?

    Reply
  14. algirdas

    matom kas norėtų i merus ….ir gera čia jiems antireklama .Tik ne tos pavardes

    Reply
  15. Vikiki

    Skaitau ir negaliu patikėti, dabar tik juokas ima. Parašų rinkėjai libai eilinį kartą susimovė, o juk turejo buti politiniai dividentai. Karma is a bitch! Nevykelių kompanija.

    Reply
  16. Jonas

    Nieko nebus, net nesitikėkite.Saulius tikrai manau puikiai atsimena šią istoriją. Konsultavo neabejotinai Kačalinas, kuris panašu irgi palankus turtingam ponui Skulptūrų parke.Juk tiek metų šlagmaumas užtvėręs miesto gatvę ir neįgaliųjų parkavimo vietas ir jokių problemų.Liūdesys

    Reply
  17. Artas

    Tai kaip dabar bus Sauliukai? Įkliuvai ir nesitikėjai. Negražu, o dabar reiks daryti komisijoje ir ką reikės tirti? Siaubas!

    Reply
  18. Oho

    Ar pasiulys kas Budinui save nuo pradziu issitirti?

    Reply
  19. Leberalas

    Leberalui akies nekerta .. sauliau pats save ir ta vaitku tirsi komisijoje kaip kokisijos pirmininjas?! Visi jus vienodi

    Reply
    • Parkelis

      Butent! Uz siu “politiku” viesa tyrima!!! Tegul atsako, ka pridirbo!

    • Lidija

      Labai smagu į kitus su pirštais badyti, kur pasisukti visur jo ausys lenda. Tikras liberalas, apie viską ir apie nieką!

    • Nieko nauja

      Tai tik įrodymas eilinis, kad jokiu būdu negalima pasitikėti ne vienu politiku!
      Ypač budinu

  20. Ub

    Tikras antikorupcininkas 🙂

    Reply
    • Ir saulele vel pabusdama Budino svieta

      Lindo, lindo ir islindo yla is maiso… dabar aisku, kokiame etape tos aiksteles jau nelike, paties antikorupcijos komiteto pirmininko rankeles buta… ir dar bando pakisti dabartinius administracijoje… cinizmo virsune?

    • Kažkas kažkam kažkiek

      Labiausiai patikusi frazė: “kažkas kreipėsi į J.Razmą”. Tai konservatorių schemutės dalis! Vietiniai nesikreipia, kad nebūtų pernelyg akivaizdu. Vualia, ir reikaliukai pajuda!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This