Prokuratūra domisi žymaus verslininko gyvenamąja aplinka

Svarbu, Temos

Klaipėdos apygardos prokuratūros viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorė, reaguodama į Seimo nario Jurgio Razmos persiųstą gyventojų skundą, pradėjo aiškintis, ar šalia žymaus uostamiesčio verslininko Igorio Udovickio šeimos namo, stovinčio prie Skulptūrų parko, teisėtai ribojamas eismas bei įrengtas užkardas. Aiškinamasi ir ar verslininkas yra įvykdęs infrastruktūros plėtros įsipareigojimus.  

Atitinkamo užklausimo iš prokuratūros sulaukusi Klaipėdos savivaldybės administracija kol kas surinko tik pirminę informaciją ir situaciją žada nagrinėti išsamiau.  

Tuo metu pats I. Udovickis teigia, jog visi ribojimai yra teisėti, o jis mielai prisidėtų ir prie parko tvarkymo, tačiau iki šiol esą nėra sulaukęs jokio kreipimosi iš miesto valdžios. Verslininko nuomone, eilinį skundą inicijavo prieš jį nusiteikusi valdininkų grupė.  

Prokuratūra sulaukė skundo dėl ties Igorio Udovickio šeimos namu įrengto užkardo – esą jis yra nelegalus. Verslininkas savo ruožtu tikina, kad turi visus leidimus, o ir įrenginys naudojamas tik naktį. Martyno Vainoriaus nuotr.
Gyventojai-Seimo narys-prokuratūra 

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, sausį uostamiesčio savivaldybės administracija gavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorės Editos Rutkauskaitės raštą.

Jis parengtas reaguojant į Seimo nario Jurgio Razmos persiųstą Klaipėdos gyventojų skundą, kuriame keliamas klausimas dėl galimai savavališkai ženklu ir užkardu užtvertos miesto gatvės, panaikintų automobilių stovėjimo ir šunų vedžiojimo aikštelių. Esą tai gali būti susiję su greta esančio gyvenamojo namo, kurio savininkai – I. Udovickis ir jo žmona, statybomis.  

Skunde taip pat dėstoma, kad Skulptūrų parko detaliojo plano sprendiniuose esą yra nurodyta, jog šio pastato statytojas buvo įpareigotas įrengti viešą vaikų žaidimo aikštelę Skulptūrų parke iki oficialios statybų pabaigos, tačiau taip to ir nepadarė, nors statybos baigtos 2019 metų viduryje. 

Reaguodama į šį skundą prokurorė paprašė savivaldybės jai pateikti aktualius Skulptūrų parko detaliojo plano duomenis, kur būtų matyti atitinkami sprendiniai, bei paaiškinimą dėl skunde keliamų klausimų.  

Stebisi, kad kreipėsi ne į klaipėdiečius 

Parlamentaras konservatorius Jurgis Razma „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad gyventojų skundą buvo persiuntęs Generalinei prokuratūrai su prierašu, kad spręstų, ar tikslinga jį persiųsti Klaipėdos prokuratūrai, nes esą dažnai vietose „įtakingi verslininkai, teisėsauga būna ir neformaliuose ryšiuose”.  

„Piršau jiems tokią mintį, kad geriau kuriai nors kitai prokuratūrai, jei jau būtų perduotas žemiau tas klausimas. Bet čia tik mano nuomonė tokia, jie patys laisvai sprendžia, kaip elgtis”, – sakė parlamentaras.  

Jis teigė supratęs, jog ankstesnis žmonių kreipimasis į vietinę prokuratūrą su prašymu ginti viešąjį interesą nebuvo rezultatyvus.  

„Natūralu, kad jie dabar bando kreiptis į centrines struktūras, į politikus. Kodėl mane pasirinko, sunku spręsti. Aišku, yra Klaipėdoje išrinktų Seimo narių, jiems labiau turbūt tiktų, jie labiau žino visas detales. Bet pagal Konstituciją nesiskirstome į atstovaujamas teritorijas, visi esame tautos atstovai, tai dėl to problemos nedarau. Kreipėsi ir reaguoju pagal kreipimosi turinį”, – sakė J. Razma. 

Atsakė, bet ne galutinai 

Savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas teigė, kad prokuratūros paklausimas buvo nagrinėtas įstaigos specialistų.  

„Mes pateikėme informaciją, kad dėl parakavimo priemonių, užtvarų aiškinsimės situaciją – kieno tas užtvaras, valstybinėje jis ar ne valstybinėje žemėje, ir ar riboja jis eismą ar ne. O dėl detaliojo plano sprendinių nuspręstą konktaktuoti su naujais savininkais, nes detaliojo plano iniciatoriai buvo visai kiti asmenys, turtas buvo perleistas. Bus kalbama su visais savininkais, kurie turi kooperuotis ir pagal detalųjį planą kartu įrengti infrastruktūrą”, – sakė A. Kačalinas.  

Pasak vedėjo, jei specialistai vietoje nustatys, kad užkardas riboja valstybinę žemę, jis bus demontuotas.  

Tuo metu prokurorė E. Rutkauskaitė „Atvirai Klaipėdai” teigė, jog galutinio atsakymo iš Klaipėdos savivaldybės dar nėra gavusi, tad plačiau situacijos komentuoti negali.   

Kas nurodyta dokumentuose? 

Prokurorų nagrinėjama teritorija iš pradžių buvo suplanuota dar 2000 m. lapkritį miesto Tarybos patvirtintu teritorijos tarp Liepų, K. Donelaičio, S. Daukanto gatvių ir Skulptūrų parko detaliuoju planu. Jame jokie su parku besiribojančių sklypų savininkų įsipareigojimai dėl infrastruktūros nėra įvardinti.  

2007 m. gruodį miesto Taryba patvirtino UAB „Klaipėdos komprojektas” parengtą sklypo S. Daukanto g. 40B detalųjį planą. Pagal jį ankstesni, ir Skulptūrų parko teritoriją apėmę sprendiniai, šiam sklypui nebetaikomi.  

Šiuo detaliuoju planu nei sklypo dydis, nei naudojimo pobūdis nebuvo pakeisti – čia numatyta maažaukštė gyvenamoji statyba, tik numatyta nauja statybinė zona, kurioje galima statyti iki penkių butų daugiabutį su įgilinta automobilių stovėjimo aikštele.  

Taip pat šiame plane buvo numatytas įpareigojimas jo rengėjui kooperuojantis su sklypų S. Daukanto g. 40 ir 40A savininkais rekonstruoti servituto teisė privažiavimo kelią prie sklypo. Taip pat nurodyta, kad pagal Skulptūrų parko detaliojo plano sprendinį iškėlus šunų dresavimo aikštelę, kooperuojantis tų pačių sklypų savininkams turi būti įrengta privažiavimo apsisukimo aikštelė.  

2008 m. vasarį miesto Taryba patvirtino ir sklypo S. Daukanto g. 40A detalųjį planą. Jį rengė tas pat „Klaipėdos komprojektas”. Šiame detaliajame plane nurodyti identiški sprendimai kaip ir sklypo S. Daukanto g. 40B atveju, tik čia leista statyti iki 10 butų dydžio daugiabutį.  

Vėliausiai, 2012 m. balandį, savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu buvo patvirtintas bendrovės „NDP Klaipėda” parengtas sklypo S. Daukanto g. 40 detalusis planas.  Pagal jį čia numatyta iki 6 butų daugiabučio statyba, taip pat įrašyta sąlyga, kad „už planuojamo žemės sklypo ribų numatomi statyti inžinerinės infrastruktūros objektai įrengiami planavimo organizatoriaus lėšomis”.  

2016 m. suderintame gyvenamojo namo statybų projekte, kurį parengė UAB „A405”, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio viršininkas Gediminas Kalasūnas sutinka su sprendiniu, kad privažiuojamame kelyje būtų perkeliamas esamas ženklas „Įvažiuoti draudžiama” („plyta”).  

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas, apsilankęs vietoje, ties S. Daukanto gatvės šaligatviu ir privažiuojamuoju keliu, išvydo mažiau „griežtą” ženklą – „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas”, kurio nepaistyti gali mopedai, motociklai be priekabų, maršrutinis, aptarnaujantis ir skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ pažymėtas transportas.  

Ties S. Daukanto g. 40A namu stovėjo apsaugos tarnybos automobilis ir pakeltas užkardas. Vaikščioti čia budėjęs apsaugininkas žurnalistui netrukdė.  

„Yra visi leidimai ir dokumentai” 

I. Udovickis sakė tik iš „Atviros Klaipėdos” žurnalisto sužinojęs, kad jo gyvenamąja aplinka domisi ir Seimo narys, ir prokuratūra. Išgirdęs dėl ko skundžiamasi, verslininkas tai pavadino kvailyste.  

„Privažiavimo kelias – vieša gatvė. Ir aš joje negaliu statyti ženklų. Ten juos stato Kelių policija. Ji ir pastatė ženklą „Eismas draudžiamas”. Juk negalėjau aš tokio ženklo kokiose dirbtuvėse pats pasigaminti, yra juk jų gaminimo ir statymo procedūros. Nevogiau aš jo ir kokioje nors kitoje gatvėje, nepernešiau čia. Visi ribojimai, visi veiksmai yra padaryti pagal Savivaldybės ir Kelių policijos išduotus leidimus. Lygiai tas pat ir dėl užkardo – yra atitinkamos institucijos, kurios sprendžia. Yra visi leidimai ir dokumentai. Beje, jis naudojamas tik naktį, berods, po 22 valandos, o visą kitą laiką jis pakeltas ir visi, kurie turi teisę naudotis šia infrastruktūra, ja naudojasi be jokių problemų. Ten nuolat stovi įvairių techninių tarnybų, miesto mašinos. Užkardas egzistuoja tik tam, kad būtų teritorijos kontrolė tamsiuoju paros metu, kai kitomis priemonės tai sudėtinga padaryti. Na, gal yra ir tokių, kurie mėgsta antrą valandą po parką pasivaikščioti, bet ar tada tas užkardas jiems tikrai trukdo? Žmonės dažnai pamato ir iškart rašo skundus, bet tokie skundai dažniausiai būna tik šmeižtas. Galiu tik apgailestauti, kad parlamentaras Razma vietoje to, kad parašytų užklausą savivaldybei, kreipėsi į prokuratūrą. Mane apkalba, dėl manęs rašo skundus, o aš nieko nežinau… Jei gausime kokias pretenzijas, oficialiai atsakysime ir pateiksime visus dokumentus be jokių problemų. Deja, iki šiol nesikreipė nei miestas, nei prokuratūra, nei pats ponas Razma. Labai norėčiau su jais pabendrauti”, – kalbėjo pašnekovas.  

Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot I. Udovickio, jis iki šiol nesulaukė ir jokio kreipimosi, kad būtų įgyvendinti ankstesnio sklypo savininko prisiimti infrastruktūros plėtros įsipareigojimai.  

„Aš juk negaliu eiti pats į parką ir pradėti, pavyzdžiui, vaikų aikštelės statybas. Aš jau daug kartų, netgi viešai pasisakiau – myliu parką, šalia kurio gyvenu, ir galiu su dideliu malonumu savo lėšomis prisidėti, kad būtų įrengta labai kokybiška vaikų aikštelė, pasodinti gražūs, brangūs, aukšti, kokybiški medžiai, kad jie iškart puoštų parką. O dabar šis parkas labai prastai prižiūrimas, nuolat jame kasmet išvirsta nemažai medžių, bet dar nemačiau, kad nors vieną miestas pasodintų – tikriausiai 30-40 prie mano akių išvirto. Kadangi nieko nedaroma, jog parkas būtų sutvarkytas, matyt, dėl to ir į mane iki šiol niekas iš savivaldybės nesikreipė. Jei būtų atėjęs miestas, o aš būčiau pasakęs, kad nieko nedarysiu, suprasčiau, kad aktyvūs piliečiai kreiptųsi ir prašytų iškelti baudžiamąją bylą tokiam prakeiktam Udovickiui. Ar suvokiate problemos mastą ir kiek žmonių ja dabar užsiima? Ar tai normalu?”, – sakė I. Udovickis.  

Pasak verslininko, tai ne pirmas toks „banalus šmeižtas”, kurio jis sulaukia savo adresu. Jo nuomone, tokių skundų rašymu užsiima grupė valdininkų.

I. Udovickis priminė istoriją, kai dėl parlamentarės, konservatorės Agnės Bilotaitės skundų buvo sustabdytas tame pačiame Skulptūrų parke esančių teniso kortų rekonstrukcijos projektas, kurį numato įgyvendinti jo valdoma bendrovė „Ferteksos transportas”.  

„Padarėme puikų projektą, kad būtų galima vykdyti respublikinio ar net tarptautinio lygio varžybas. Pernai sausį jau turėjo prasidėti statybos, bet ponia Bilotaitė nusiuntė prašymą, kad reikia viską tikrinti – visus mano projektus, taip pat ir mano nuosavo namo. Taip buvo nutraukta teniso kortų statyba, į kurią planavome investuoti apie 1,5 milijono eurų, jau buvome gavę statybų leidimą. Ir tai buvo skirta ne man. Kam man penki kortai, nors ir mėgstu tenisą? Tai turėjo būti skirta miestui, norėjau, kad vaikai užsiiminėtų, nes čia tų 1,5 milijono niekada neatidirbsi. Ką dabar turi miestas? Turėjome perdaryti visus dokumentus, padarėme tai, bet nebeturiu noro statyti tuos kortus, nes akivaizdus juodas nedėkingumas. Tas pats ir dabar – kažkokie gyventojai žino, kad turiu įsipareigojimų savivaldybei. Bet ar kas nors be jos pačių valdininkų gali žinoti apie tai? Net aš pats po kurio laiko tik atsitiktinai sužinojau, kad buvęs sklypo savininkas turėjo vienokų ar kitokių įsipareigojimų. Tikriausiai tiems nelaimingiems žmonėms tiesiog pakišo popierius po nosimi. Bet kažkodėl jie nesiskundžia dėl parko niokojimo, dėl to, kad čia pilna šunų, taip pat ir be antsnukių, nors jų čia vedžioti negalima?”,  – dėstė verslininkas.  

Jis sakė girdėjęs ir kalbas, kad pasistengė, jog būtų iškelta šunų vedžiojimo aikštelė.  

„Tai jau iš viso cirkas, nes toks sprendimas numatytas 2008 metų detaliajame plane, o aš čia gyvenu nuo 2011 metų. Manęs čia ir arti nebuvo, kai miestas nusprendė tą šunų aikštelę iškelti, bet sunerimę piliečiai irgi nusprendė, kad čia aš pasistengiau”, – sakė I. Udovickis.  

44 Comments

  1. Simona

    Labai grazus pastatas. Aciu ponas igor kad pagrazinote klaipeda. Taip gal truputi nagla ta gatvele sau pasiimti, bet taip buna daug kur. Miestieciai, nebluaukit vel del nesamones. Aciu pasakykit kad toki modernu faina pastata pastate ten kurbuvo baisu. Ta kardo aikste tokia baisi. Geriau jau ja nugriautu arba renovuotu. Ir skulptūrų parkas baisus, nejaukus daugiau. Bet stai atsirado sis pastatas ir viskas tapo fainiau. Lyg istorija susitiko su modernija. Ir dar fainai kad yra nem9kamas apsauginis ar du. Tai jeigu kas nutiks tau, jau yra kur kreiptis. Ir ne taip nejauku ten vaikscioti, jautiesi lyg netoli yra apsauga, ir jauciasi saugiau.

    Reply
  2. ana

    Nesuprantu nuo ko tas turtingas žmogus slapstosi, prisisamdė apsauginių, bijo naktimis miegoti, uždaro naktį visus priėjimus, matyt smarkiai „prisidirbo”. Šiaip mano patarimas apie taip vadinamą „namą” pastatyti aukštą tvorą iš garso izoliuojančios medžiagos ir spygliuota viela apjuosti. Tada ir naktimis ramiai miegotų ir vaikų klegesys vaikų žaidimo aikštelėje netrukdytų relaksuoti. Jei šis ponas būtų turėjęs gerų norų (kaip jis deklaruoja) ir vykdęs savo įsipareigojimus, jau keli metai mamos su vaikais būtų leidę laiką naujoje patogioje vaikų žaidimų aikštelėje.

    Reply
    • Jūsų žiniai

      Nežinote visų istorijų. Į Udovickį savo laiku buvo pasikėsinta. Tai nepraeina šiaip sau.

  3. Roma

    Baisu.. Pilis vidury miesto parko, saugos tarnyba budi 24/7,šlagbaumas.. Tuoj Daukanto gatve praeit reiks spec.leidimo, nekalbu apie šunų vedžiojimo aikštelę, vaikų žaidimų vietą..
    Keista, kad tik dabar prokurorams užkliuvo, bet gerai, tegu pajudina.
    Nes ponas- naglas ir nepajudinamas.

    Reply
  4. Ne rinkėja

    Tai rodo – kokia didžiulė pinigų galia !!! Atsilaikyti prieš šią galią – beviltiška. Tai valio! O kas dėl Klaipėdoje rinktų seimo narių? Tiesiog beprasmis klausimas – tai tuštuma, neturinti politinio raštingumo.
    O seimo nariui J.Razmai belieka padėkoti, kad atsiliepia į piliečių skundus,nes daugumai seimo narių tai nebūdinga. Atsidūrę seime labai susireikšmina ir tampa neprieinami rinkėjams, tik kurių dėka ir tapo seimūnais.

    Reply
  5. Sara

    … trūksta žodžių… kaip galima nežinoti, kokius infrastruktūros plėtros įsipareigojimus turėjo buvęs sklypo savininkas??? Ir tikrai, be p. Udovickio prašymo, savivaldybė ir kelių policija ženklus ir užtvaras pastatė… O apsauginis ir dienos metu vaiko žmones, prisiartinusius prie namo… Gerbiamas ponas norėtų prisidėti prie parko puoselėjimo… bet, matot, miestas jo neprašo…
    Tiesiog užburtas melo ratas.. O kodėl niekam nekyla mintis, atlikti savivaldybėje tarnybinį patikrinimą… Va tuomet ir bus aišku, kas padeda p. Udovickiui šeimininkauti miesto parke,ir kodėl,, miestas,, neprašo jo paramos…

    Reply
  6. Elena

    Net juokinga, koks gerutis verslininkas, mat siūlo prisidėti prie parko tvarkymo..

    Reply
  7. Marius

    Tai ,gal Meras pradės savo darbuotojų vertinimą, dėl tokių darbelių…

    Reply
    • Paulius

      Aisku prades. Metu pabaigoj premija su papildoma paskirs.. 🙁

    • V

      Būtų logiška ne tik vertinimą o normalų tyrimą savivaldybėje atlikti.

  8. Irena

    Šitam ponui galimai labai smarkiai pagelbėjo buvęs miesto architektas A.Mureika, buvęs tarybos narys, buvęs berods Saugumo vadas A. Grublys… Kalbamaq, kad A.G. ir dabar labai jaudinasi, bando rasti „”geriausią sprendimą”” tinkamą ponui

    Reply
    • A.G.

      Ačiū už naujieną. Aš rūpinuosi tik Lietuvos karių atminimo įamžinimu.

  9. Jons

    Girdėjau, kad kai vaikščiojo savivaldybės komisija dèl skultūrų parko rekonstrukcijos, ponas Arvydas Vaitkus reiškė pretenzijas, kad būtų mažinama vaikų žaidimo aikštelė esanti pono Udovickio namo kaiminystėje.

    Reply
  10. Aleksas Justui

    O gal tie Klaipėdos spec. tarnybų darbuotojai dvigubais agentais darbuojasi ir pas poną ………….?

    Reply
  11. Justas

    Teisingai Razma kreipėsi ne į Klaipėdos specialiasias tarnybas, nes jų buvę darbuotojai dirba pas šį poną ir net savivaldybėje jo reikalus tvarkė ir toliau tvarko .

    Reply
  12. Anonimas

    Sklypai buvo išdalinti signatrams, vėliau verslininkas juos nupirko. Manau niekas kainos nepasakys, gal prokurorai atkas.

    Reply
  13. Zaza

    O Šakalienė ar kas besidomi? Ar jos ir dukrų namai nugriauti?

    Reply
    • ---

      Kalba eina ne apie ponią Šakalienę, o apie poną Udovickį.

    • Skaitytoja

      Šįkart straipsnis apie Udovickio namą, ne apie Šakalienės…
      Skaitykit dar kartą..

  14. Irena

    Dabar gal jau aišku kam ir kodėl užkliuvo kaimynų statybos, juk šitas ponas užtvėrė miesto gatvę ir parkavimo aikštelę, o pastačius namą ten važinės gyventojai . O taip negalima- žmogus ramybės siekia….

    Reply
  15. Klaipėda neturi sąžiningos valdžios

    Nejauku vaikščioti šioje Skulptūrų parko vietoje, nors tai vieša erdvė. Nuolat stovi apsaugos automobilis, apsaugininkas vaikšto aplinkui, žiūri į praeinančius. Jautiesi tarsi įžengei į karo zoną. Kaip galima leisti statyti tokius pabaisas monstrus mūsų visų parke.

    Reply
    • Nuomone

      Noriu patikslinti, jog ten dieną ir naktį stovi 2 apsaugos automobiliai. Ką saugo? Praeti tuo keliuku neleidžia. Šunų vedžiojimo aikštelę panaikino, matomai irgi pono U. noru. Aišku čia padėjo savivaldybės klerkai. Kas norės šalia savo vilos matyti žmones ir dar su šunimis? O šalia esančius kaimynus tai irgi, matomai skundžia tas pats ponas….Ir ne tik skundžia, bet ir deda didelias pastangas, kad nieko šalia nevyktų…..Šaunuolis Razma!

  16. blondinė ( natūrali )

    O aš galvojau kad čia savivaldybė sporto salę išrinktiesiems pastatė , o tu matai , čia toks objektas. Reikės ir man su Simučiu nubėgti įsiamžinti . Nes po šios publikacijos, vėliau neprasimuši .

    Reply
  17. blondinė ( nenatūrali 178 cm ūgio )

    Ir mus bandančius su draugu nusifotografuoti prie tokio įžymaus namo , apsaugininkas pabarė , neleido tai padaryti . Sakė privati valda ir fotografuotis eikite prie kardo ar plikų skulptūrų.
    Ir kodėl čia tas Skautų g. šlagbaumas užkliūva. Juk gerai, naktį tik nuleidžiame ir visi ramiai miegame ir policiajai kuro deginti nereikia, lakstant į išvietimus, kaip ir čia. Netrukdykite, nusipirko žmogus parką , ko jūs čia pavydite ir brazdate .

    Reply
  18. Tadas

    AMŽIUS
    58 m.
    GIMIMO VIETA
    Luhanskas, Ukraina
    GYVENAMOJI VIETA
    Klaipėda
    AUKŠTOJI MOKYKLA

    ŠEIMA
    Vedęs
    DEŠINIOJI RANKA
    Vidmantas Dambrauskas
    TURTO ŠALTINIS
    Uosto krova

    POLITIKA IR VISUOMENINĖ VEIKLA
    Viešajame gyvenime Igoris Udovickis nėra matomas.

    I. UDOVICKIO kontroliuojamas Birių krovinių terminalas (BKT) yra viena didžiausių Klaipėdos uosto įmonių, svariai prisidedanti prie sparčiai augančio viso uosto rezultatų. I. Udovickis prieš kelerius metus 30 proc. bendrovės akcijų pardavė didžiausiam klientui – Baltarusijos chemijos pramonės koncernui „Belkalij“. Verslininkas ir jo šeima taip pat kontroliuoja pramoninio geležinkelio įmonę „Gargždų geležinkelis“, logistikos bendrovę „Ferteksos transportas“.

    2018 m I. Udovickis įsteigė įmonę „Naftos regeneracijos grupė“ ir planavo užsiimti naftos krovos verslu, tačiau vėliau šių planų atsisakė.

    2019 m. Klaipėdos uosto verslininkai pademonstravo politines ambicijas ir su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vėliava dalyvavo Klaipėdos miesto tarybos rinkimuose. I. Udovickis finansavo šią rinkimų kampaniją, miesto tarybos nariu tapo jo dešinioji ranka V. Dambrauskas. Su LVŽS sąrašu į miesto tarybą pateko ir Arvydas Vaitkus, tačiau posūkis į politiką jam kainavo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovo postą. Uostininkų ryšys su LVŽS nėra atsitiktinis – Ramūno Karbauskio trąšų importo verslo partneris yra „Belkalij“ koncernas.

    BKT nepavyksta atsikratyti grėsmės nacionalinio saugumo interesams keliančios įmonės statuso.

    2018 M. BIRIŲ krovinių terminalas nusprendė akcininkams išmokėti 15 mln. eurų dividendų.

    2018 M. LIEPĄ žiniasklaida pranešė, kad Vyriausybei tikrinant strateginių įmonių sandorius, Klaipėdos uostas nepasirašė dviejų valstybinės žemės nuomos sutarčių su jame veikiančiomis bendrovėmis. Negavusios specialios vyriausybinės komisijos leidimo, naujuose sklypuose negali plėstis verslininko Arūno Tumos kontroliuojama krovinių ekspedijavimo geležinkeliais bei uosto krovos grupė „Kamineros grupė“ ir Igorio Udovickio kontroliuojama bendrovė Birių krovinių terminalas (BKT). Tai pirmas kartas, kai neįvyko uosto direkcijos skelbti žemės nuomos konkursai ir bendrovės negali išsinuomoti naujų sklypų plėtrai.

    Reply
    • Dabar aišku

      Aišku ko uodegą pabrukusi, atseit aktyvi Ligita Girskiene, besireklamuojanti vos ne kasdien Klaipėdos Vakarų eksprese, tyli. Maitintojas mat, tas ponas, o gal ir rinkimų kampaniją dar valstietei finansavo? Pagarba Vainoriui, kad išdryso tą temą paliesti, o tai visa žiniasklaida tą žino, kaip ir politikai-Seimo nariai, bet pinigai yra galingi….

  19. Rasa

    Konservatoriai nerimsta. Juks tas tikrai padorus verslininkas Igoris Udovickis- baltarusis, dešimtmečiais gyvenantis Lietuvoje. Šį žmogų jau bandyta buvo nužudyti, įbauginti, priversti atiduoti savo verslą tautiečiams, na tokiems grynakraujams lietuviams… Liko gyvas, samdytas Udovickį žalojęs vyrukas Jankus išsigynė savo pirminių parodymųir jau senokai belangėje atsėdėjo. O kas dabar kliūva konservatoriams? Kas ten Razmai skundėsi, gal tie, kurie žalojo? Ar valdantiesiems seimo nariams Skautų gatvės užkarda nekliūva? Tiesa, juk ten baltarusiai, tusai negyvena? Ar garsiosios Šakalienės, dukrų ir jų tėvo namai šiame kvartale nugriauti, o gal jau suderinti?

    Reply
    • Anonimas

      ” Šį žmogų jau bandyta buvo nužudyti ” Dara isvada kad jis paprastas normalus eilinis vidutinis vargstantis zmogelis, visai kaip visi kiti paprasti mes

    • Rasai

      Jei į žmogaus gyvybę buvo kėsintasi, tai nėra pakankamas pagrindas tverti vieškelį kelią.

  20. Rita

    O mus einančius aptariamu keliuku apsauginis budintis ten barė, neleido vaikščioti, išvarė. Sakė tai privati valda.

    Reply
  21. Tomas

    Ir, pastebėsiu, ne vienas, šūdinas, Klaipėdos dienraštis apie verslininkus nerašo, nes šildosi jų piniguose. Ypač gintaras.
    Jus net neįsivaizduojate, kiek Lietuvoje yra vis dar rusų pinigų. Nacionalinis saugumas tik dėl vaizdo pas mus.

    Reply
    • Sergej

      Pritariu. Klaipedos dienrasciai parsidaveliai

  22. Va vyraaaa

    Gyvena uzkisa visiem burnas su eurais,ju akys isvydusios ant stalo tokia kruva grynais pacios jeme parkeri ir deliojo parasus,jie patys gal ir nenurejo bet ka gali padaryt kad tos rankos ima ir deda parasa ir stampa,tai dabar tik rankos kaltos pats kunas nekaltas,kuna palikt valstybes tarnautojo vietoj o rankas atleist is uzimamos siltos ir pelningos vietos.

    Reply
  23. Turinti gerą atmintį

    Kažkada, gal prieš 30 metus miesto valdžia nugriovė vieno apsukraus verslininko per porą naktų pastatytą namą Janonio gatvėje. Nelaukė nei tyrimų, nei pasiaiškinimų, nei teismų. Ir labai gerai padarė. Po to ilgai mieste nelegalių statybų nebuvo. paskui vėl įsidrąsino, prasidėjo visokie išsidirbinėjimai, komisijos, parašai, analizės. Dabar valdžia tokia „galinga”, kad žalios rodyklės negali savo valia prie šviesoforo prisukti. Ką kalbėti apie teritorijas prie turčių kvartalų.

    Reply
    • Žmogus

      Bliamba kaip gerai buvo

  24. Vaidotui

    Jei Giruliuose šlagbaumas dar nenuimtas, tai visai nereiškia, visur kitur užgrobti valdžios žemę?

    Reply
    • Kažkam to reikia

      Bet Razma Skautų kvartalo šlagbaumu nesidomi, tiesa? Jei Razmai kažkas kliūva, vadinasi, to kažkam reikia. Šitam sensm lapinui reikia Udovickio!

  25. Vaidotas

    Tai tik dar vienas įrodymas, kaip J. Razma ir konservai valdo 🙂

    Pats pranešimo turinys juokingas ir visiškai neadekvati reakcija tendencinga.

    Tai mano nuomonė, bet visi esame girdėję, kaip J. Razma senelio pavedimus vykdo per teisėsaugą 🙂

    Sėkmės „išlipti sausiems iš vandens”, ponas Jurgi, kai diktatūra žlugs…

    Reply
    • Anonimas

      Ar tik tiek tesugebate, netiesa rašinėdamas?

  26. SS

    jus pirma panaikinkite slagbauma giruliuose, kur tikrai nelegaliai gatve uztverta, tada kabinekites prie kitu …..

    Reply
  27. 123

    Salia paminklo kariams ir kapu išviso negalejo buti jokio naujo ind namo

    Reply
    • Anonimas

      Retorinis klausimas- paprastam zmogui taip ir nenutiktų, kaip ir detalųjį derinantis nepasistatytų namo Giruliuose uz valdiška alga …

  28. S

    Pasakorius ir makaronų kabintojas. Beje, šunų voljero iškeldinimas buvo aktualus ir p. Šakalienei, kurios sklypas taipogi ribojosi . Tuo pačiu peršasi klausimas ar ta pati ponia nėra atsakinga už kaimyno Udovickio įsipareigojimo dėl vaikų aikštelės vykdymą.

    Reply
    • Anonimas

      Problema – kai du šakalai nepasidalina Ivaziavimo., vienas turtingesnis – gal dar kazka del miestiečių padarytu , o kitas biednesnis nori turtingesnio padarytu geru pasinaudoti nieko miestiečiams nepadarydamas. Ajajai ….

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Arvydas Pocius vadovaus Seimo komitetui

Seimas antradienį apsisprendė buvusį kariuomenės vadą, Klaipėdoje išrinktą konservatorių Arvydą Pocių skirti Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininku. Už ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

J. L. Vynerio gimtadienio proga - ekskursijos

Juliaus Liudviko Vynerio fondas, švenčiantis 20 metų jubiliejų, kartu su Mažosios Lietuvos istorijos muziejumi šeštadienį, balandžio 6 d., kviečia klaipėdiečius ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Skautų gatvė: laukiama lemiamo savivaldybės sprendimo 

Beveik metus su Nacionaline žemės tarnyba (NŽT) ir naująja Klaipėdos valdžia dėl užtvertosios Giruliuose esančios Skautų gatvės likimo Gyvenamųjų namų ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This