Klaipėdoje atidaryta Tarptautinė Ukrainos mokykla

Fotoreportažai, Svarbu, Švietimas

Saulėtą sekmadienio vidurdienį uostamiestyje, Alyvų g., įvyko naujos ukrainiečių mokyklos atidarymo iškilmės. Į šventę susirinkę pasipuošę moksleiviai, jų tėveliai ir svečiai vos tilpo didžiulėje būsimos mokyklos aikštėje.

Mokyklos atidarymas – su tradiciniu ukrainiečių karavajumi. Palmiros Mart nuotr.

Mokyklos steigėja – viešosios įstaigos „Tarptautinė Ukrainos mokykla” vadovė Olena Vnukovska džiaugėsi puikiai organizuotu renginiu, dėkojo rėmėjams ir pagalbininkams, padėjusiems po ilgų vargų įsikurti buvusiose suaugusiųjų profesinio mokymo centro patalpose, kurias išvakarėse draugiškai tvarkė ir valė visa mokyklos bendruomenė.

Tarp būrio pagalbininkų ir mokyklos bičiulių O. Vnukovska minėjo ir Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoją Astą Dirgėlienę bei miesto tarybos narę Niną Puteikienę.

„Viskam yra pradžia ir iš tikrųjų šita pradžia yra šiandieną. Labai dėkojame atsiliepusiems į šitą šauksmą, į norėjimą mokytis, išlaikyti savo tautos identitetą, pastato savininkams suteikus tokią nuostabią galimybę šiandieną būti kartu visiems ir žengti žinių pasaulio keliu. Svarbu, kad šis žinių kelias būtų pilnas džiaugsmo, pažinimo, emocijų ir svarbiausia turėti gerą ateitį, paties kuriant čia, pas mus, Klaipėdoje”, – sveikindama mokyklos bendruomenę kalbėjo A. Dirgėlienė.

Tuo metu mokyklos steigėja džiaugėsi, jog Tarptautinė Ukrainos mokykla Klaipėdoje turi ir savo išskirtinę emblemą – jomis buvo apdovanoti mokyklos pedagogai ir į renginį kviesti svečiai. Tarp mokytojų sukinėjosi ir Klaipėdos miesto socialinės paramos centro direktorės Dianos Stankaitienės šeimoje su vaikais gyvenanti Olena, besidžiaugianti renginio išvakarėse pagaliau sulaukusi patvirtinimo, jog ji galės ir toliau mokyti savo trečiokus.

Šiuo metu ukrainiečių mokykloje Klaipėdoje mokysis 581 moksleivis, tačiau neabejojama, jog jų skaičius dar augs. Steigėjai tvirtina, jog kartu su Vilniuje jau veiklą pradėjusia Tarptautine Ukrainos mokykla iš viso joje mokysis apie 1200 ukrainiečių vaikų.

Visi dalykai, išskyrus lietuvių kalbą, jiems bus dėstomi gimtąja kalba.

Mokymo procesas bus finansuojamas iš Lietuvos biudžeto, o išlaikymo kaštus (įskaitant ir nuomą, ir komunalinius mokesčius), tikimasi, padės padengti įkurtas paramos ir labdaros fondas.

Už beveik 1,5 tūkst. kv. m. patalpas Klaipėdos mokykla jos savininkams, Latvijoje registruotai įmonei, per mėnesį turės mokės 6,5 tūkst. eurų nuomos mokestį.

Palmiros Mart nuotr.

18 Comments

  1. Anonimas

    Užkniso ukrainiečių spalvos geltona blue ukrainiečiai get is litvi

    Reply
  2. Lietuve

    Gyvenu ir dirbu salia sios mokyklos,ir noriu paprasyti pedagogu sios mokyklos,kad mokytu vaikus kulturos ir elgesio normu,vakare einant namo prasilenkiau su paaugliu grupe is 10 zmoniu,kurie eidami salygatviu nepasitrauke nei zingsniu,vos i siena neisimurijau,kita kart maciau kai vel didelis burys moksleiviu butent is sios mokyklos nepraleido moters su vaiku vezimu,ji turejo pereiti i gatve,nes jaunuoliai net nemane,kad reikia praleisti ja praeiti.Noretusi,kad siu jaunuoliai gerbtu sali,kurioje jie gyvena,gerbtu zmones

    Reply
  3. JD

    Tuo metu ukraineciu mokykla atsisake grazinti liesas(50€) tiem zmonems, kurie sumokejo inasa ir lauke kada bus paskelbtas mokyklos adresas, kad priimti galutini sprendima del mokymo vietos. Toks grazus startas)

    Reply
  4. Mokytoja

    Mokykla dar neužregistruota, tik patalpas rado. Kaip galima taip neprofesionaliai apie tai skelbti? Daugiau nei keista.

    Reply
    • Nijolė

      Mokykla oficialiai įregistruota. Mokytoja, negražu šmeišti

      Tarptautinė Ukrainos mokykla, VšĮ
      Klaipėdos filialas
      306121848
      Vadovas Olena Vnukovska
      Adresas Alyvų g. 10A, LT-91208 Klaipėda

  5. Leidimą turi?

    Nesuprantu: kaip atsidarė mikykla, kuriai leidimas veikti nėra išduotas, nepatvirtinta programa. Apie rinkliavas taip pat visi nutilo, mat nepatogus klausimas. Kažkoks visuotinis alpimas prieš didėjančius ukrainiečių reikalavimus, leidžiant nesilaikyti kitiems būtinų vykdyti reikalavimų.

    Reply
  6. Sveikinimai

    Labai džiugu. Matosi kaip ukrainiečiai stengėsi, tvarkėsi, kad turėti savo vaikučiams Ukrainos oazę jiems tokiais sunkiais laikais. Pagalvokime, kad tų vaikučių tėveliams džiaugsmas ir dar didesnis ryžtas kovoti už europietiškas vertybes, matant kad jų artimiesiems gera Lietuvoje, kad jais rūpinasi. Turime juos palaikyti, nepavydėti ir prisiminti, kad Ukraina ir ukrainiečiai kovoja ir už mūsų laisvę.
    СЛАВА Украине !!! Героям СЛАВА “!!!!

    Reply
    • ....

      Garbė Lietuvai ir lietuviams ! Ar mes mažai padedame ?

    • Tas prakeiktas lietuvio nuolankumas

      buvo laikai , kada tarp 2 rusakalbių 5 lietuviai kalbėjo rusiškai …Dabar prasilenkė ukrainiečiams , tik slava ir slava …Aš negirdėjau ukrainiečių sakančių ” garbė Lietuvai ” ! Mano laiptinėje gyvena, jau daugiau nei pusmetį , jauna ukrainiečių pora su 2 vaikučiais . Labai mandagūs , susitikus sako ” здравствсвуйте ” padedi su vaikučiu – спасибо . Negirdėjau sakant net tokių paprastų žodžių : ačiū , labas ….Todėl aš niekada nesakysiu kam nors slava , aš visada sakysiu GARBĖ LIETUVAI .

    • Čia jūs

      Nina?

  7. Temidė

    SUPER !!! Sėkmės moksluose ukrainiečių vaikams !!!!
    AČIŪ jų didvyriams tėvams, broliams, kovojantiems su rusų fašistais !!!
    СЛАВА Украине !!! Героям СЛАВА „!!!!

    Reply
    • Kk

      Ukrofasistai Lietuvoje valio!!!

  8. nesuprantu

    „Tarp mokytojų sukinėjosi ir Klaipėdos miesto socialinės paramos centro direktorės Dianos Stankaitienės šeimoje su vaikais gyvenanti Olena”- kam reikėjo reportaže apie mokyklos atidarymą šito sakinio?
    Pabrėžti, kad Olena neturi kur gyventi, ar kokio reto gerumo yra Stankaitienė? Ar priminti, kad Stankaitienė yra Paramos centro direktorė?
    Kuo ji susijusi su mokyklos atidarymu? Ar ji ruošiasi rinkimams?

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Yra tokia labai elementari reportažų taisyklė (kuri,žinoma, nėra privaloma) – tarp minios pastebėti ir konkretų gyvą žmogų. Tik tiek. Visa kita – jūsų fantazijos vaisius 🙂

    • Na taip

      … minioje reikia pastebėti tik tam tikrus žmones. O kiti kurie nepriklauso šiai rūšiai yra negyvi(pvz,. tikrai aktyvūs bet nepriklausomi miestiečiai) Neskiesk Palmyra – mes viską seniai žinom?

    • Palmira Martinkienė

      Labai džiaugiuosi, kad jūs viską žinote. 🙂 Aš tuo metu beveliju vadovautis Sokratu, kuris teigė: „Aš žinau, kad nieko nežinau” 🙂

  9. T

    Labai džiugu. Po šitiek peštynių ir noro pasiplenyti lietuviškų mokyklų vadovams, triumfavo Ukraina.

    Reply
    • Nesuprantu džiugesio

      Lietuvoje triumfavo Ukraina ir jūs džiaugiatės ? Negėda ? Ukraina turi triumfuoti Ukrainoje ! Nejaučiate skirtumo ?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Švietimas

Tarptautinės Ukrainos mokyklos auklėtiniams – pažintis su jūrų transporto inžinerija

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupė ir Klaipėdos universitetas (KU) Klaipėdoje veikiančios Tarptautinės Ukrainos mokyklos vyresniųjų klasių moksleiviams suteikė galimybę ...
2023-12-07
Skaityti daugiau

Mums rašo

Kodėl Klaipėdos dramos teatre - tik vieno žanro spektakliai? Padiskutuokim!

Prieš porą savaičių vienas žavingas jaunuolis tarstelėjo, kad Klaipėdos dramos teatras su tokiu repertuaru toli nenuvažiuos. Kadangi esu teatro fanė, ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This