Diana Nausėdienė apsilankė Gargžduose ir Palangoje

Regionas

Lietuvos pirmoji ponia Diana Nausėdienė pirmadienį kartu su Lietuvos Respublikos prezidentu Gitanu Nausėda tęsia tradiciją rengti išvažiuojamąsias darbo dienas regionuose ir kartu su komanda lankosi Klaipėdos regione.

Prezidentūros nuotr.

Prezidentūra praneša, jog pirmoji ponia ryte aplankė Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centrą, susitiko su Klaipėdos regione gyvenančiais ukrainiečiais. Po pietų ji lankėsi Palangoje Nacionalinės M. K Čiurlionio menų mokyklos Menų edukacijos centre, kur bendravo su Klaipėdos regiono savivaldybių švietimo ir kultūros edukacijos atstovais.

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centrą kasmet lanko apie 350 vaikų ir jaunimo iš Gargždų miesto ir aplinkinių savivaldybių, čia dirba 13 neformaliojo vaikų švietimo mokytojų. Centre veikia įvairūs neformaliojo ugdymo būreliai ir studijos.

Diana Nausėdienė padėkojo centro darbuotojams už jų svarbų indėlį į Lietuvos vaikų gerovę, domėjosi centro veiklomis ir ateities planais.

„Kiekvienas vaikas – tai didžiausias mūsų turtas, mūsų ateitis. Todėl turime pareigą – atkakliai siekti jų gerovės. Dėkoju visai centro bendruomenei už jų nuoširdų darbą ir kuriamą mūsų vaikų gerovę“, – pranešime cituojama pirmoji ponia.

Nuo karo pradžios Ukrainoje laisvalaikio centro kolektyvas taip pat aktyviai padeda ukrainiečiams. Centro darbuotojai padeda ukrainiečiams įsikurti Lietuvoje, centre įrengta kompiuterių patalpa, skirta ukrainiečiams, įkurtas anglų kalbos būrelis, visos centro studijos bei būreliai atvėrė duris ukrainiečių vaikams.

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centre D. Nausėdienė susitiko su Klaipėdos regiono ukrainiečių bendruomene, pristatė savo ir Ukrainos pirmosios ponios Olenos Zelenskos iniciatyva įkurtą Ukrainos centrą Vilniuje, kuris, siekiant centro veiklas padaryti prieinamesnes visoje Lietuvoje,  netrukus pradės teikti psichologinę pagalbą nuotoliniu būdu.

Susitikime dalyvavo ir Ukrainos centro vadovas Algirdas Kumža, kuris bendruomenei papasakojo apie Ukrainos centro veiklas.

Menų edukaciniame centre pirmoji ponia lankėsi kartu su Klaipėdos regiono savivaldybių švietimo ir kultūros atstovais, su kuriais diskutavo apie kultūros ir meno svarbą švietime, kalbėjosi apie kylančias problemas ir galimus jų sprendimus.

„Pagrindinė mokyklų užduotis – užtikrinti lygiavertes sąlygas kiekvienam vaikui. Svarbu atsižvelgti į kiekvieno vaiko ateities perspektyvas ir sudaryti sąlygas jų individualiems talentams ugdytis pasitelkiant ne tik formalųjį švietimą, bet ir neformalias edukacijas, įvairias kultūros ir meno veiklas“, – sakė D. Nausėdienė.

2 Comments

  1. albinas

    dianą nausėdienę galėtų kas nors pakonsultuoti kaip rengtis turint tokią figūrą..

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Ji rengiasi puikiai!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

G. Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų: reikiamo parašų skaičiaus nesurinko dar du kandidatai (atnaujinta)

Respublikos Prezidento rinkimuose kandidatuojantis Gintautas Kniukšta ketvirtadienį pristatė rinkėjų parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir užbaigė parašų rinkimą. VRK  ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose padegtas automobilis

Trečiadienio naktį, apie 2.15 val., Gargžduose automobilyje „Mercedes Benz CLS 280“kilo gaisras, kurio metu 2008 metų gamybos transporto priemonė sudegė. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdos rajone religinėms bendruomenėms skirta 75 tūkst. eurų

Net septynioms Klaipėdos rajone veikiančioms tradicinėms religinėms bendruomenėms įvairioms iniciatyvoms įgyvendinti paskirstyti 75 tūkstančiai eurų. Taip siekiama prisidėti prie joms ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This