Žmogžudystės byloje daugiau detalių turėtų paaiškėti po kompleksinės ekspertizės

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Praėjus dviem savaitėms nuo uostamiestyje įvykdytos žmogžudystės, kai savo namuose I. Kanto gatvėje 43 metų sutuoktinės buvo nušautas 37-erių vyras, tyrimui vadovaujantis Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius prisipažįsta didelių naujienų apie bylos eigą pateikti kol kas negalintis.

Paklaustas, ar nepasitvirtino viešojoje erdvėje sklandžiusios kalbos esą moteris vyrą galėjo nušauti gindamasi nuo jo smurto, prokuroras teigė, jog moteriai pareikšto įtarimo kvalifikacija nepasikeitė.

„Tyrimas toliau vyksta dėl šeimos nario nužudymo, įtarimas nėra perkvalifikuotas”, – sakė prokuroras.

Kartu jis paneigė netrukus po įvykio viešojoje erdvėje pasklidusius įvairius gandus esą įtariamoji jau yra turėjusi reikalų su teisėsauga, neva jai dėl kažkokio įtarimo net buvo buvusi uždėta apykojė.

„Nieko panašaus policijos duomenų bazėje nėra, kaip ir fakto, jog minėtu adresu dėl smurto artimoje aplinkoje būtų buvusi kviesta policija”, – sakė A. Saunorius.

Jo teigimu, kol kas aišku tik tiek, jog iš legaliai laikomo pistoleto į įvairias vyro kūno vietas buvo paleistas ne vienas šūvis.

„Dėl to trasologai dabar atlieka ekspertizę, kol kas dar net neaišku, iš kokio atstumo ir kaip buvo nušautas žmogus. Iš pradžių pasisakys teismo medikai, po to bus atliekama kompleksinė ekspertizė, po kurios jau turėsime objektyvius duomenis”, – kalbėjo prokuroras.

Jis tik patvirtino, jog kol kas abi pusės – ir įtariamoji, kuriai teismas suėmimo neskyrė, ir nužudytojo artimieji apklausose įvykį stengiasi pakreipti savo naudai, pasak prokuroro, „drabstosi purvais”, todėl jų parodymai vertintini kaip itin subjektyvūs.

A. Saunoriaus teigimu, kol nėra ekspertų išvadų, „nėra ir atspirties taško”.

Žinia, panašios kompleksinės ekspertizės neretai užtrunka ir po kelis mėnesius, tad greitos bylos baigties neprognozuojama.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Kūdikį pro langą išmetęs tėvas - nepakaltinamas

Praėjusių metų lapkritį uostamiestį sukrėtusio įvykio atomazga, kai mirė pro pirmo aukšto langą tėvo išmestas 5 mėnesių kūdikis, artėja prie ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

ELTA

Įtariamasis vaiko nužudymu gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje

Penkių mėnesių savo sūnų, kaip įtariama, pro langą išmetusiam jo tėvui nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai, jam reikalingas gydymas, jis ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Regionas

Doviluose įvykdyta žmogžudystė

Policija pranešė, kad antradienį, apie 17 val., Klaipėdos rajone, Doviluose, namo kieme kilusios konflikto metu 36-erių vyras mirtinai sužalojo septyneriais ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This