Žmogžudystės byloje daugiau detalių turėtų paaiškėti po kompleksinės ekspertizės

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu
Avatar photoPalmira Martinkienė
2022-09-13

Praėjus dviem savaitėms nuo uostamiestyje įvykdytos žmogžudystės, kai savo namuose I. Kanto gatvėje 43 metų sutuoktinės buvo nušautas 37-erių vyras, tyrimui vadovaujantis Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius prisipažįsta didelių naujienų apie bylos eigą pateikti kol kas negalintis.

Paklaustas, ar nepasitvirtino viešojoje erdvėje sklandžiusios kalbos esą moteris vyrą galėjo nušauti gindamasi nuo jo smurto, prokuroras teigė, jog moteriai pareikšto įtarimo kvalifikacija nepasikeitė.

„Tyrimas toliau vyksta dėl šeimos nario nužudymo, įtarimas nėra perkvalifikuotas”, – sakė prokuroras.

Kartu jis paneigė netrukus po įvykio viešojoje erdvėje pasklidusius įvairius gandus esą įtariamoji jau yra turėjusi reikalų su teisėsauga, neva jai dėl kažkokio įtarimo net buvo buvusi uždėta apykojė.

„Nieko panašaus policijos duomenų bazėje nėra, kaip ir fakto, jog minėtu adresu dėl smurto artimoje aplinkoje būtų buvusi kviesta policija”, – sakė A. Saunorius.

Jo teigimu, kol kas aišku tik tiek, jog iš legaliai laikomo pistoleto į įvairias vyro kūno vietas buvo paleistas ne vienas šūvis.

„Dėl to trasologai dabar atlieka ekspertizę, kol kas dar net neaišku, iš kokio atstumo ir kaip buvo nušautas žmogus. Iš pradžių pasisakys teismo medikai, po to bus atliekama kompleksinė ekspertizė, po kurios jau turėsime objektyvius duomenis”, – kalbėjo prokuroras.

Jis tik patvirtino, jog kol kas abi pusės – ir įtariamoji, kuriai teismas suėmimo neskyrė, ir nužudytojo artimieji apklausose įvykį stengiasi pakreipti savo naudai, pasak prokuroro, „drabstosi purvais”, todėl jų parodymai vertintini kaip itin subjektyvūs.

A. Saunoriaus teigimu, kol nėra ekspertų išvadų, „nėra ir atspirties taško”.

Žinia, panašios kompleksinės ekspertizės neretai užtrunka ir po kelis mėnesius, tad greitos bylos baigties neprognozuojama.

Žymos: |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Žvejybos uosto rajone vėl išniekinta trispalvė

Policija pranešė, kad ketvirtadienio rytą, apie 6 val.,uostamiestyje, Naikupės gatvėje, pastebėta, jog nuo Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos pastato sienos iš ...
2024-06-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Garsiai nuskambėjusioje žmogžudystės byloje - griežta bausmė

Klaipėdos apygardos teismas antradienį paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje kaltinimai dėl vyro nužudymo ir neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis ...
2024-06-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Kaltinamuoju tapęs buvęs pareigūnas: tai - apkalbėjimas 

Klaipėdos apygardos teisme, toliau nagrinėjančiame bylą, kurioje aiškinamasi, ar iš tiesų prieš beveik 16 metų už uostamiesčio medikės nužudymą su ...
2024-06-10
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This