Penktoji kolona ir „Teisingos rodyklės” politika dirba išvien?

Mums rašo

Virginija Jurgilevičienė
2022-09-17

Komentarų: 0

Šiandien jau skelbiamos įvairios prognozės, kas gali nutikti Rusijai pasibaigus karui. Nesame visažiniai, o tik piliečiai, kurie stebėdami politinius įvykius, matome vienos iš galingiausių valstybių – Rusijos – keletą būsimos ateities variantų.

Vienas, kad Rusija taps panaši į Šiaurės Korėją, kitas, kad nubyrės Rusijos pakraščiai ir juos perims Japonija, Kinija, Suomija, Lenkija ir Lietuva. Iš tikrųjų, FSB taip pat dėlioja Rusijos ateitį. Manau, kad Andrius Tapinas aktyviai dalyvauja ir, pasitelkęs „Teisingos rodyklės“ kryptį, padeda Rusijai tapti antrąja Šiaurės Korėja. Prie tokios šalies kūrimo prisidėjo ir A. Tapinui pasidavusi Lietuva bei kitos šalys, paskelbusios visam pasauliui, jog nukelia paminklus tarybiniams kariams.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šitai masinei akcijai nepritarė partijos „Lietuvos sąrašas“ pirmininkas Darius Kuolys bei kiti giliau ir plačiau mąstantys. Iš tikrųjų, paminklai nekėlė jokios grėsmės mūsų valstybingumui arba patriotizmui . Mūsų valstybingumui yra vienintelė grėsmė – Rusijos pergalė Ukrainoje. Tada kiti nukariavimai būtų vykę Lietuvoje ir kitose kaimyninėse valstybėse.

Lietuvos piliečiai, kuriems „Teisingos rodyklės“ politika yra nepriimtina, teigia, kad reikia vadovautis išmintimi – vienų įvykių pabaiga yra kitų pradžia. Svarbiausia žinoti tai, kad pradžią dėlioja atėję iš praeities.

Manau, Kremliaus vanagai ruošia scenarijų, kaip Rusijai tapti antrąja Šiaurės Korėja. Ar mums reikalinga tokia kaimynė? Jokiu būdu šalia Lietuvos neturi atsirasti uždara, karinga valstybė. Deja, paminklų nukėlimas Putinui padeda gąsdinti savo šalies gyventojus Pabaltijo valstybėmis, o solovjovams suteikia progą eilinį kartą psichologiškai apdoroti Rusijos žmones.

„Teisingos rodyklės“ politika naudinga mūsų kaimynei, kai kalbame apie penktąją koloną. Pagal apibrėžimą penktoji kolona taps putinistų pagalbininkais jei Rusija užpuls Lietuvą. Šiuo metu penktoji kolona vykdo informacinį karą.

Jau trečią karo dieną buvo aišku, kad Rusija karo nelaimės ir neperkels karo veiksmų į Europinę dalį. Manau, FSB suprato, kad atėjo esamos Rusijos pabaiga ir bus formuojama kita Rusija. Manau, kad karingai, agresyviai Rusijai, po kurio laiko sustiprėjusiai, vėl norėsis karo žygių į buvusias sovietines respublikas, todėl Lietuva ir toliau turės nešioti „žydšaudžių tautos” klišę.

Gali būti, kad Putinas nebesuvaldys situacijos ir dalis užgrobtų svetimų žemių sugrįš seniesiems šeimininkams, kursis naujos valstybės, pavyzdžiui, nepriklausoma Buriatijos respublika. Apkarpyta Rusija, galimai išgijusi nuo imperialistinių siekių, nebenaudos naratyvo, kuriame lietuvių tautą yra įvardinta žydšaudžiais. Manau, jei Kremlius nutrauks finansavimą, kuris reikalavo tarptautinėje erdvėje Lietuvą aprašyti, parodyti kaip žydšaudžių garbintojų kraštą, tai kardinaliai keisis tariamų žydų gynėjų išpuoliai – negi dirbsi už ačiū.

Manau, kad Lietuvoje ir kitose valstybėse penktos kolonos užduotis, – jokiu būdu neleisti įvykti Rusijos Federacijos griūčiai, siekti žmonių palaikymo, suvienyti juos pateikiant priešą – atseit, aplinkui vien blogiečiai, nacių pakalikai. Rusijos propagandistams reikalinga medžiaga apie nepagarbą tarybinių karių pasiaukojančiai mirčiai, jiems reikia, kad būtų nukeliami paminklai. Lietuvoje veikianti penkta kolona, pasitelkusi „Teisingos rodyklės” politiką, įvykdė Kremliaus užsakymą.

Kaip ir ką daryti Lietuvos piliečiams, kad nebūtų įgyvendintas FSB planas ir Rusijai, nepavykus užgrobti Ukrainos ir kaimyninių šalių, ji nebūtų performuota į karinę, uždarą valstybę? Pirmiausia, reikia atlikti namų darbus. Tai yra, išsamiai pateikti visuomenei, kaip sovietai klastojo istoriją, išmetė netinkamus pareiškimus, įvykius, pasitelkė apsimelavusius liudininkus ir surašė melagingus pasakojimus, o tokie Lietuvos istorikai, kaip Arūnas Bubnys, ją perrašė.

Jei neatliksime šių namų darbų, jų nepaviešinsime pasaulio visuomenei, nepateiksime Rusijos žmonėms, išliks tik penktos kolonos darbai – nukelti tarybinių karių paminklai – Putino ir Solovjovo užsakymas. „Teisingos rodyklės” politikos tikslas – Lietuvą ekonomiškai nuskurdinti ir vėliau ją, kaip žydšaudžių kraštą, padovanoti atgimusiems imperialistams.

Šis tekstas – asmeninė autorės nuomonė. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This