Į mero pareigas žiūriu labai atsakingai

Politikų tribūna

Arvydas Vaitkus, Klaipėdos miesto tarybos narys
2022-09-19

Komentarų: 7

Sulaukiu vis daugiau klausimų apie tai, ar ketinu dalyvauti rinkimuose į Klaipėdos mero postą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirmiausia šią temą reikėtų pradėti kalbant ne apie postą ar kažkokį jo mistinį prestižą, o apie pareigas. Meras yra renkamas žmonių ir turi pareigas, kaip ir bet kuris kitas vadovas. Bent jau toks yra mano asmeninis požiūris apie šią poziciją.

Ar tai būtų jachtos kapitonas, grožio salono ar nedidelio jaukaus baro senamiestyje vadovas – jie visi turi pareigas. Ir jei tų pareigų nevykdys, tiek grožio salonas, tiek baras ar jachtos įgula susidurs su naujais ir nemaloniais iššūkiais. Lygiai toks pat likimas ištiks ir su miestu bei jame gyvenančiais žmonėmis, jei miesto vadovas nevykdys savo įsipareigojimų.

Meras be pareigų, įsipareigojimų bendruomenei, rinkėjams – viso labo bus tik statistas poste, o toks kelias – tikrai ne man.

Per daug tokių atvejų jau turėjome Lietuvoje ir nemanau, kad tai turėtų kartotis ateityje. Žmonių teisėtas pasipiktinimas dėl tuščių pažadų ilgus metus stūmė visuomenę į neviltį. Suvokimas kur eini, turi visada eiti kartu su aiškiu tikslu ir vizija, kaip tuos tikslus pasiekti. O juos pasiekti gali tik kartu su komanda, kurioje visi suvokia suteikiamos atsakomybės mastą tiek prieš miesto bendruomenę, tiek prieš save.

Tad į mero pareigas žiūriu labai atsakingai. Nes tai didžiulis įsipareigojimas ir atsakomybė ne tik man pačiam, bet ir mane palaikantiems bei kartu bendrų tikslų siekiantiems miestiečiams.

Mane pažįstantys puikiai supranta, kad be strategijos, nustatytų veiksmingumo rodiklių, atskaitomybės ir viešosios nuomonės ką ir kaip reikia daryti, kad būtų ne tik „kitaip“, bet konkrečiai daug geriau – reikia turėti ne tik gerai parengtą strategiją, bet ir taktinį planą Klaipėdai. Tad pastaruosius keletą mėnesių kartu su komanda koncentruojamės į šiuos aspektus, tardamiesi ne tik su vietiniais, bet ir užsienio ekspertais.

Esu dėkingas visiems palaikantiems, siūlantiems savo idėjas, mintis ar pagalbą kuriant Klaipėdos ateities viziją. Žinau, kiek daug aukštų vertybinių standartų ir išmintingų žmonių turime Klaipėdoje. Jie yra tikrai neabejingi mūsų miestui ir ne tik nori keisti jį, bet ir yra pasiruošę aukoti savo laiką bei jėgas, kad Klaipėda stotų į tinkamas vėžes ir miestas taptų vienu patraukliausių ne tik Lietuvoje, bet ir visame Baltijos regione (ar net dar didesniu mastu).

Galutinį sprendimą dėl kandidatavimo mero pareigoms priimsiu tada, kai turėsiu išbaigtą planą bei strategiją ir apie tai tikrai pranešiu. Kaip ir pranešiu su kokia komanda ketinu siekti užsibrėžtų tikslų.

O tuo tarpu dabar einu tęsti tai, ką darau jau kelis mėnesius ir kartu noriu pakviesti visus, turinčius idėjų ar minčių, prisidėti prie ateities plano Klaipėdai kūrimo proceso.

Visų jūsų minčių ir idėjų lauksiu el.p. adresu: asociacija.klaipedieciams@gmail.com.

7 Comments

  1. Romualdas

    Gerbiamas Arvydai kokia Jūsų nuomonė dėl krepšinio aikštelės panaikinimo skulptūrų parke?

    Reply
  2. Z

    chebryte, yra šansas turėti normalų miesto vadovą, tai ir imkim. Juokingi tokie parašymai „mero postą paimtų iškart” kaip kokie sostų karai. Galvokite apie viso miesto interesą, o ne žiūrėkite per savo daikto ilgį

    Reply
  3. HM

    kam tie makaronai 🙂 ko trūksta: pinigų ar bendraminčių?

    Reply
    • Anonimas

      akivaizdu, kad pinigų. Perfrazuojant – „Dalyvausiu rinkimuose, bet dar nežinau kas už tai sumokės. O gal ir žinau, bet kol nenutilo krepšinio aikštelės panaikinimo garsai, nesakysiu.”

  4. Klaipedos gyventojas

    Nevertas kandidatas,tikrai nebalsuosiu.

    Reply
  5. Rms

    Vaitkus yra gudrus lapinas. Mero posta paimtų iškart jei tik kas užleistų be rinkimų. Ir garantuotai.
    Dabar laukia kada paaiškės žmonių nuomonė prieš rinkimus. Antras pralaimėjimas dėl mero posto palaidotų jo ambicijas, tad ir laukia.

    Reply
  6. ne visai taip

    Galutinis planas paaiškės tada kai pavyks surinkti balsų ir įkurti asociaciją…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Gala koncertu atvėrė naująjį Klaipėdos muzikinį teatrą

Šeštadienio vakarą įspūdingu gala koncertu publikai atsivėrė naujieji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rūmai. Gala koncertas sujungė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This