Papildomi susitarimai dėl Šimtmečio mokyklos statybos – kas dvi savaites

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė pasirašė jau 34-ąjį papildomą susitarimą dėl bendrojo ugdymo mokyklos Senvagės g. 4 ir 6 statybos su UAB „Versina“. Jame fiksuota, kad statybos pabrango dar beveik 300 tūkstančių eurų: nuo 16,2 iki beveik 16,5 milijono eurų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pastaruoju metu papildomus susitarimus su rangovu savivaldybė pasirašo vidutiniškai apie du kartus per mėnesį. Dokumentuose vis dar rašoma, kad mokykla turi būti pastatyta iki 2023 metų kovo. Tačiau „Atvira Klaipėda” neseniai rašė, jog UAB „Versina” projektų vadovas Julius Ščerbakovas patikino, kad apie tokį terminą „net kalbos negali būti”. Kalbama apie kitų metų rugsėjo 1 d., tačiau skeptikai tikina, kad ir šis terminas nėra realus.

34-ajame papildomame susitarime dėl bendrojo ugdymo mokyklos Senvagės g. 4 ir 6  su UAB „Versina“ statybos įrašyta: „Atlikti papildomus, sutartyje nenumatytus sporto korpuso vėdinimo kamerų ir vėdinimo sistemos bei mokomojo korpuso vėdinimo kamerų įrengimo darbus”.

„Kiek iššūkių dar bus, juos visus teks suvaldyti. Pagrindinis iššūkis yra laike, bet aš labai tikiuosi, kad tai yra įveikiama”, – rugpjūčio pabaigoje vizituodamas šios mokyklos statybą teigė meras Vytautas Grubliauskas, anot kurio, privalu spėti pastatą užsandarinti iki žiemos.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis tada sakė, jog išleista projekto B laida iš esmės reiškia, jog projektuojama jau trečia mokykla.

„Atitinkamai darbai yra užsitęsę. Statybininkai patikrina, kad tas projektas, kuris buvo padarytas, yra nekokybiškas ir projektuotojai kartu su priežiūra ieško sprendimų, kurie būtų patys geriausi. Ką darysi, situacija yra tokia, o projektas yra labai ambicingas – matome pagal detales, kurios yra naudojamos. Tokių sprendinių nėra buvę nei Klaipėdoje, nei Lietuvoje. Tas visas grožis, tie visi iššūkiai ir originalumas reikalauja laiko ir, deja, kainuoja papildomai. Džiugina, kad kuo toliau, tuo greičiau darbai vyksta. Suprantu, kad iš šono žiūrint atrodo, kad tas tempas yra labai nedidelis, bet realiai žinant, kiek darbų yra daroma nematomų – vidinių, diskusinių, projektavimo, perprojektavimo, tas tempas dabartiniu metu yra tikrai spartus”, – sakė G. Neniškis.

Savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Gintaras Dovidaitis tuomet teigė, kad  šiuo metu savivaldybė yra stipriai susikoncentravusi ne į santykių aiškinimąsi, o į kuo greitesnį objekto pastatymą.

„Vėliau pasižiūrėsime, kas ir už ką turi atsakyti”, – sakė jis.

Paskutinio miesto Tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdžio metu jo pirmininkė Laima Juknienė užsiminė, jog reikėtų vėl kviesti Savivaldybės administracijos specialistus, kad šie paaiškintų apie statybos eigą. Anot pirmininkės, kiek ji bevažiuoja pro statybvietę, tiek joje nepastebi statybininkų. Šis komitetas mokyklos statybos peripetijas jau aiškinosi šį sausį. Tik epizodiškai šiuo klausimu balandį domėjosi Kontrolės komitetas.

INFORMACIJA

Mokomojo korpuso pirmame aukšte suplanuotos bendrosios paskirties patalpos: 286 vietų aktų salė, biblioteka, 150 vietų valgykla su maisto gaminimo ir valgyklos personalo patalpomis. Antrame aukšte įsikurs pradinukų ir vyresniųjų klasių moksleivių mokymo patalpos.

Mokomojo korpuso pastato centre bus įrengta reprezentacinė daugiafunkcė erdvė su amfiteatru. Šios erdvės akcentu taps viduryje suprojektuotas mokslo žinių medis – medinių klijuotų konstrukcijų kompozicija.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Mokomojo pastato stogas bus apželdintas – čia numatyta galimybė vykdyti ugdymo(si) procesą šiltuoju metų laiku.

Sportinis mokyklos korpusas bus stačiakampio formos, o abiejų pastatų fasadų apdailai numatytos Klaipėdos tradicinei architektūrai būdingos medžiagos – molio spalvos klinkerio plytelės, vidaus kiemo fasadų apdailai – natūralios spalvos medienos.

Naujojoje progimnazijoje turėtų mokytis apie 640 mokinių.

7 Comments

  1. Romualdas

    Kokz meras tokia ir statyba

    Reply
  2. Valdas

    Kur prokurorai žiuri…

    Reply
  3. Joris

    Lauksim kainų korekcijų po 2 savaičių- likim tradicijoms ištikimi.

    Reply
  4. mrr

    Parašytų tiesiai šviesiai „akyvaizdžiai matome pavyzdį kaip laimėjus su pigiausiu pasiūlymu galima pasididinti kainą iki tiek kiek reikia. Ir viskas legalu”

    Reply
  5. Šit

    Tai va kas gaunasi, kai nori pastatyti pigiai mokyklą, bet išskirtinės architektūros su silpnais projektuotojais…
    Viskas, anksčiau ar vėliau, turi savo kainą…
    O statybininkai tai tikrai „lievi”, tempia gumą kaip reikalas…

    Reply
  6. Pravažiuojantis

    Pono Banio iš Telšių teisininkai prausia kaip mažus vaikus savivaldybės klerkus. O tie nieko nenutuokiantys apie statybų eigą ir specifiką kliedi apie sudėtingus sprendinius ir t.t. Nesuvokia, kad susidūrė su intelektualiu banditėliu…. Apgailėtina….

    Reply
  7. Klaipėdis

    Šita kongų ir kitų gyvių valdžia – tikras išbandymas miestui. Tikėkim, visiems laikams į gėdingą miesto istorijos sąšlavyną benueinantys… Vilniuje, Pilaitėje, per gerus metus pastatyta puiki, nauja mokykla, čia per keturis niekaip neišsteni.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This