Gyventojai: sušalsime dėl Tarybos nario užsispyrimo

Miestas, Svarbu

Gyventojai, prieš daugiau nei metus besiskundę, kad miesto Tarybos nario Arvydo Vaitkaus kontroliuojama bendrovė kiša pagalius į daugiabučio Minijos g. 144 renovacijos procesą, dabar nuogąstauja, kad dėl tokio užsispyrimo apie 30 butų šals arba turės šildytis itin pabrangusia elektra.

Pats A. Vaitkus teigia, kad esą yra įžūliai spaudžiamas tik jis, nors sprendimus priima įmonės vadovybė, ir kartu pabrėžia, kad su bendrove nebuvo suderintas joks projektas, numatantis darbus jos patalpose.

Daugiabutis Minijos g. 144. Algirdo Kubaičio nuotr.
Iš pradžių nesutarė dėl dokumentų

Pernai liepą šio namo gyventojai „Atvirai Klaipėdai” skundėsi, kad čia esančias komercines patalpas, kuriose veikia maisto prekių parduotuvė, valdanti A. Vaitkaus kontroliuojama bendrovė „Lyrava“ neišduoda bankui reikalingos pažymos, jog nėra gavusi paramos iš valstybės.

„Lyrava“ tokią deklaraciją atsisako pateikti, todėl paskolos negalime gauti. Be paskolos negalime pradėti renovacijos darbų, nes nėra pinigų. Todėl renovacija gali pasibaigti net neprasidėjusi“, – tada aiškino gyventojai.

Pats A. Vaitkus „Atvirai Klaipėdai“ pernai teigė, kad „Lyrava“ prašomos deklaracijos nesuteikia, nes renovacijos procesas kelia daug klausimų.

„Situaciją komentuoti turėtų įmonės vadovė, o ne aš, bet kalbėsiu, nes esu įžūliai įtrauktas į šią istoriją. Pirminiame etape mes dėl renovacijos neprieštaravome, tačiau parašėme griežtą sąlygą, kad norėtume gauti visą informaciją apie procedūras, kainas ir panašiai. Kai prasidėjo renovacijos dokumentacijos rengimas, negavome jokios informacijos nei apie kainas, nei apie žaliavas ir jų kiekius. Mano preliminariomis žiniomis, planuojama renovacija kainuos tiek, kad žmonės iki mirties įklimps į skolas. Mes norime pamatyti visą renovacijos visumą, prašome dokumentų, kad galėtume pasakyti, jog procesas yra skaidrus. Tačiau nieko negauname. O kadangi negauname, tai ir neduodame tos deklaracijos, kurios reikia, kad renovacija toliau vyktų. Mes nenorime būti apgauti, o kai atsakymų negauname, tai ir kyla klausimų dėl skaidrumo. <…> Norime kalbėti, diskutuoti, ieškoti geriausių variantų, o ne aklai tikėti tuo, kas sakoma. Išeitis nenutraukti renovacijos yra. Bet visi turime susėsti prie bendro stalo, ant jo turi atsirasti visi dokumentai, skaičiavimai. Ir kai rasime sprendimą, kaip namą geriausiai renovuoti, tada ir suteiksime tą prašomą deklaraciją. Jei viskas vyks sąžiningai, tada ir judėsime į priekį“, – tada sakė A. Vaitkus.

Bijo sušalti

Anot su „Atvira Klaipėda” dabar susisiekusios šio namo gyventojos, išsisprendus minėtąją problemą su „Lyrava”, dabar kilo kita.

„Ponas ir ponia Vaitkai neįsileidžia iškloti šildymo vamzdyno. Dėl to apie 30 butų pasitiks šalčius su elektriniais šildytuvais. Turime ir mažamečių vaikų, kurie lieka taip pat be šildymo”, – sakė Edita.

Jos žodžius patvirtino namo renovaciją kuruojanti bendrovės „Mano būstas” atstovė ponia Vilija. Pasak jos, per „Lyravos” patalpas turi būti nutiestas naujas vamzdynas, reikalingas trisdešimčiai butų, tačiau bendrovė neįsileidžia darbininkų į patalpas, nes esą jai trūksta informacijos. Jei šie darbai nebus atlikti, 30 butų, anot pašnekovės, tikrai šals, nes ten jau yra nupjauti senieji radiatoriai.

Pasak p. Vilijos, po to, kai pirmadienį iš anksto praneštu laiku darbininkai nebuvo įsileisti į įmonės patalpas, buvo išsikviestas antstolis, kad užfiksuotų faktines aplinkybes.

„Gali būti, kad liks tik teismo kelias, bet kiek tai truks? O juk tuose butuose ir mažai vaikai, ir pagyvenę žmonės. Nedalyvavo jokiuose susirinkimuose ir aiškina, kad dabar neturi informacijos. Jei turėjo kokių pastabų, pretenzijų, juk viską galėjo pareikšti savo laiku”, – kalbėjo moteris.

Anot jos, jau dėl minėtojo „Lyravos” delsimo pateikti pažymą bankui namo gyventojai prarado vieną rangovą, kuris siūlė apie 50 proc. mažesnę kainą nei atsieis dabar užsakyti darbai.

Tuo metu A. Vaitkus ir šiuo metu laikosi pozicijos, kad yra „įžūliai traukiamas į šią istoriją”.

Arvydas Vaitkus sako, jog vis ketina prisiruošti kada surašyti savo patirtimi pagrįstus pastebėjimus apie daugiabučių renovacijos procesą, kuris esą yra didžiulio lygio žmonių apgaulė. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Skambino man vakar administratoriaus atstovas, bet aš esu tik vienas iš akcininkų, kodėl būtent man skambina? Yra įmonės vadovas, kuris sprendžia tokius reikalus. Aš ne vieną verslą turiu ir negaliu visko pats prižiūrėti, tam yra atsakingi asmenys. Taip elgiamasi specialiai, tai yra vienas iš spaudimo būdų. Vienas iš gyventojų jau anksčiau buvo pasakęs, kad spaus per mane. Projektas liečia privačias patalas, norima vesti bendras komunikacijas per jas, o ar toks projektas buvo suderintas? Uždaviau tą klausimą vakar ir atsakymo nesulaukiau. Niekas niekada jokio projekto nederino”, – sakė A. Vaitkus.

Pasak politiko, jei jis matys, kad naudojami ir šmeižto elementai, tikrai imsis ir teisinių priemonių.

Kartu A. Vaitkus sakė, jog vis ketina prisiruošti kada surašyti savo patirtimi pagrįstus pastebėjimus apie daugiabučių renovacijos procesą, kuris esą yra didžiulio lygio žmonių apgaulė.

„Konkrečiai šiuo atveju investicijos į šildymo sistemą atsiperkamumas yra 25 metai, o viso projekto – net 90 metų”, – sakė A. Vaitkus.

43 Comments

  1. skaitytojas

    Ir šitas nori būti Klaipėdos meru? Valstiečių kadras???ne,ne,niekada,ir dar vaidiną niekuo dėtą,gerutį,jau tiek prisidirbęs,tiek apie jį rašyta,ir dar drįstų kelt kandidatūrą į merus. Lai nemano,akd klaipėdiečiai visai jau nukvakę,tik jau lai nemano.Dar mokam skaityti,išgirsti,klausyti ir suprasti.

    Reply
    • Anonimas

      Jei sugebat skaityti, tai perskaitete, kad nera sąmatų, nera aišku jas kiek kainuoja.. teisingas sprendimas.

    • ...

      Samatos buvo pateiktos visiems, apsimesti jog jų nematė gali visi. O kur logika?
      Jau namo renovacija pabrango 700000 dėl vilkinimo pernai ( čia taip taupo gyventojų lėšas ir rūpinasi jais) žaliavų kainos taip pat brangsta kaip ir elektra kiekvieną dieną. Nevarykit šuns į medį jam ten ne vieta! Šals ne jūsų vaikai ir ne jūs ,o namo gyventojai. Neveltui sakoma sotus alkano neužjaus taip ir jūs 😉

  2. Karolis

    Ir A.Vaitkus nori būti Klaipėdos meru, o nesugeba susitvarkyti swu tokiu paprastu darbu kaip renovacija. O tam reikalingas paruoštas projektas, sąmata. O jeigu to nėra, tai rodo tik aferą, kuri stabdoma teisiniu procesu keliamu savivaldybės. Nesugebanti to atlikti savivaldybhė turi keisti savivaldybės administratorių kaip nesugebanti administruoti jam pagal pareigas priklausančių pareigų. Tuo labiau, kad A.Vaitkus yra miesto tarybos narys ir jam niekas nedraudžia dalyvauti šalinant miesto problemaqs, tam jis ir sutiko būtį renkamas į Tarybą.

    Reply
    • Anonimas

      Ar tarybos narys gali įtakoti renovacijai kurią vykdo privati įmonė?

  3. Vadimas

    Tą parduotuvė tai baisi iejas sugrišti į 1990 metus

    Reply
    • Anonimas

      Maistu prekiauja neturi buti super gražu?

    • ...

      Maistu prekiauti neturi būti GAL gražu, bet ne kartą buvo maistas metamas lauk nes Pašvinkes arba pasibaigusio galiojimo. Kokia aplinka tokia ir produkcija. Liūdna

  4. Molių priešė

    Blyn, net nejuokinga nuo žmonių bukumo. Žmogus kaltas, kad prašo dokumentų, nors ir jis mokės 25 m. uz renovaciją. Gerai kažkas iškėlė klausimą kaip neturėdami sutikimų galėjo nupjauti? Kur kosminė orbita- techninė priežiūra? Patogu, nupjauni prieš žiemą ir kvailiai patys leidę nupjauti ir dar turbūt išsivežti nemokamai radiatorius ieško kalto. Eikit į veidrodžius moliai pasižiūrėt. Turit protingą žmogų, galintį atstovauti Jūsų interesus, tai eikit ir klauskit, o ne Būstu pasitikėkit. Patys nesugebat bendrijos savo susikurt ir tvarkytis, tai nors išgirskit kas sakoma neklykę. Liurbynas.

    Reply
    • Anonimas

      Treti metai visas procesas vyksta, reikėjo tam protingui žmogui nors į kas antrą susirinkima ateiti ir gal nebūtu visos šios sumaišties.

  5. Tadas

    Nesugebat pikituoti ir išvaryti statybų atkatais maitinančios save valdžios, ir taip tapę smirdančiu miestu su užteršta jūra, šalkite, ir nesiskuskite. Juk jums patinka sedėti ir tik diskutuoti. O jie- savibledoj tik ieško naudingų savo kišenei sprendimų. Kiek metų Rimkų pervažos problemą sprendžia? Niekas, matyt, nebori mokėti. Sedėkit ir žiūrėkit serialą ” Ir dudorius irgi lobsta”

    Reply
  6. FIksas

    Kokia čia Velnio renovacija jei nei sąmatų, nei apskaitos, nei brėžinių niekas nerodo. O be to ir mokama suma neaiški?! Tai kaip ta suprasti?

    Reply
  7. Bandužių

    rajone naktį šviečia visos gatvių apšvietimo lempos, kurių papildomai daug buvo pastatyta paskutiniaisiais metais. Mere, pasirūpink, kad mūsų pinigai nebūtų švaistomi..

    Reply
  8. Kur tik dalyvauja mano būstas

    Iš karto aišku, kad vyksta aferos.Mano būsto voratinklis apraizgė visą miestą, tai valdžios remiama aferistų gauja, pagarba p.Vaitkui, kad ėmė viešinti jų darbelius, daugybė žmonių nukentėjo nuo jų, ir ne tik dėl renovacijos

    Reply
  9. Albinas

    įžulus tipas tas vaitkus, jaučiasi viso namo (o gal ir pasaulio) viršininku – jei ne pagal mane, tai niekaip. Šantažistas ir tiek.
    Gyventojams patarimas paduoti jį į teismą ir įpareigoti ne tik pateikti tą reikalaujamą deklaraciją, bet ir apmokėti dėl jo kaltės išnaudotą elektrą šildymui. Visam namui. Gal pasimokys, kad ne tik jo nuomonė svarbi.

    Reply
    • Anonimas

      Klausomas.. kur reikalingi dokumentai, sąmata?

  10. Tomas

    Įmonėje UAB Lyrava dirba tik 1 darbuotojas ir tai yra Vaitkaus žmona. Bando atsiriboti sakydamas tarsi ten kelių žmonių valdyba – „A. Vaitkus teigia, kad esą yra įžūliai spaudžiamas tik jis, nors sprendimus priima įmonės vadovybė”. Gėda, kad taip vyksta iš jo pusės. Nori eiti į merus kur reiks rasti kompromisų su daugelių pusių, o čia nesutaria su namu ir laiko juos įkaitais.

    Reply
    • Anonimas

      š tas vaitkus, bjaurus ir naglas savanaudis. Tiesiog nenori mokėti už renovaciją, nes turi didelį plotą, o pats ten negyvena.

  11. Kažkas ne taip.

    Kažkaip kvepia užsakomoju straipsniu, kaip ir dorojimasis su Kauno ir Šaulių merais. Įdomu, kokia už tai slypi partija.

    Reply
    • neringa

      ginate žmogų, kuris naudojasi savo padėtimi prastumiant draugams palankius projektus, o paprastus gyventojus palieka „ant ledo” visomis prasmėmis..? Panašu, kad pats ir esate iš tos „partijos” 🙂

    • Anonimas

      Apsipraskite ..jus neringa ar Albinas?

  12. Brežnev

    Tovarišči, viskas bus gerai!

    Reply
  13. Gyventojas

    Kas atsakys jei mano butas liks nešildomas, už elektrą ponas Vaitkus mokės, ar kas nors kitas? Kas dabar stabdo renovaciją

    Reply
    • As

      Administratorius kuris nevaldo proceso

    • Gėda

      Gėda Vaitkui, eilinį kartą…o nori būti meru….

  14. namo gyventojas

    Šaunuolis p. Vaitkus – duokit jaum ir kitiems gyventojams visą pilną informaciją su Projektu, sąmata, protokolais, balsavimo biuleteniais, o ne kvailai atrašinėkit į prašymus. Investicinio plano suma už statybos darbus pakelta dvigubai, gyventojai apgaudinėjami. per susirinkimą Remigijus (neaišku kokiu pagrindu mūsų namo renovacijoje dalyvaujančios įmonės „Prorena” direktorius) šaukia, kad Projekte fasado klinkerinė plytelė numatyta po 500 Eur už kv.m., tipo su Rangovu padarė pakeitimą ir gyventojams sutaupė pinigų. tačiau nei vieno dokumento nėra. Per susirinkimą projektuotojams kalbėti neleidžia.
    Dėl radiatorių tai visų pirma turi būti keliamas klausimas kas leido pjauti senus radiatorius, jei nėra galimybės sumontuoti naujų? Kodėl rangovas UAB „Mirigita” nepateikia statybos darbų technologinio projekto, kuriame detalizuojama darbų eiga, etapai, vietos, terminai? Negi kaltas tik p. Vaitkus, kuris sėdi be informacijos? Per susirinkimą gyventojai paprašė Projekto patikslinimo dėl radiatorių, tai Vilija (tos pačios neaiškios įmonės „Prorena” darbuotoja) iš kart be pagrindo šaukia, kad reikia vėl koreguoti Investicinį planą vėl padidinti pinigų sumą, nors yra butų kur net atsisako radiatorių.

    Reply
    • Andrius

      Sakai sėdi be informacijos, o atsiperkamumo laikotarpį kuom remdamasis apskaičiavo? Turbūt iš tirščių ??

  15. R

    Nieko nėra baisiau už neišprususius avinus , kurie tiki administratoriaus sekamomis pasakomis. Normalus žmogus įsigilina į projektą . O čia viešpačiai administratoriai net bijo jį pateikti Vaitkui , nes žino , kad išpi. kaip šiltą vilną , kai visą aferos mastą pamatys. Šaunuolis Vaitkus.

    Reply
  16. AJ

    Neprasidekit su renovacijom su Mano bustas Baltija, isdurs per visus galus, mes po renovacijos , tai nera nei vieno menesio, kad kazko neremontuotu, saskaitas isstato kosmines, darbu samatu neduoda, pirkimo/pardavimo aktu nera, zodziu , Mano bustas, prisidengdamas istatymu, plesia mus kaip gali. Teisingai daro p.Vaitkus, tegu duoda projekta, samata, paskaiciavimus, nes moketi reikes gyventojams. Aciu, pasakykit, kad nesileidzia i manipuliacijas. O ziniasklaidai siulyciau pasidometi UAB Mano bustas Baltija veikla, nes pinigus plauna kaip isproteje. Net savivaldybe nieko jiems padaryti negali- israso baudike, ir tuom pasibaigia. Jau greit visa Naikupes gatve sukils pries toki administratoriu. Bekit kuo greiciau ir kuo toliau. Mes ruosiames keisti savo administratoriu. Renkam parasus, ta pati daro ir kiti aplinkiniai namai.

    Reply
  17. Klaipedietis

    Įdomu ar nors vienas tos bendrovės darbuotojas ar vadovas atvyko į gyventojų susirinkimus ?

    Reply
  18. Gyventojas

    Turite geresnių, pigesnių alternatyvų? Gal reikėjo jas pateikti bent jau metus laiko atgal? Namas griūva,pirmo aukšto butuose žiemos metu 15-16 laipsnių. Stogas ištisai lopomas, sienos skilinėja, pamatai ne ką geresnės būklės. Jeigu būtų galimybė už tą sumą visiems gauti butus naujos statybos namuose žinoma taip ir padarytumėm. O dabar tvarkom tą ką turim, bet kaip matom labai nesėkmingai…

    Reply
  19. T

    Apgailėtinas kolchoznikų partijos veikėjas.

    Reply
    • Taip

      Kolūkiečių ir žaliųjų

  20. Aida

    Tokiems turtuoliams tik jie patys rupi. Ant zmoniu nusispjaut. Jei toks i merus Klaipedoj ateis tai vaje vaje, aukso amzius bus visiems turtingiems draugams, o paprastiems zmonems spyga taukuota.

    Reply
    • Anonimas

      Nepergyvenkite, anaptol aišku kad paraso bet kur nededama, tad i visa ziurima rimčiau

  21. Opa

    Va cia tai ypatingo chamiškumo lygio kandidatas.

    Reply
    • Anonimas

      Kur chamizmas? Nėra sąmatos nėra parašo.. logiška.

  22. ale

    normaliai paprašė žmogus – duokit dokumentus, parodykit projektą, sąmatą. O čia sovietinio raugo administratorius ant galvos lipa – stabdyk veiklą, lupk grindis, mes vamzdžius per tavo patalpas klosim. Aš irgi neleisčiau.

    Reply
    • Anonimas

      Niekas neklos per jokias grindis ir nieko lipt nereikia. Jeigu visus butus taip draskytu tai renovacijos niekas nedarytų.

  23. Jolanta

    Jei jam rūpėtų gyventojų pinigai tai nebūtų vilkinęs
    renovacijos proceso ir jiems dabar nereikėtų mokėti dvigubai brangiau,,,turčiaus logika

    Reply
  24. Giedrius

    Labai įžūlu yra ne renovacija, o politiko elgesys su socialiai silpnesniais – daugiabučio gyventojais. Chamas dar svarsto ar kandidatuoti mero rinkimuose, nesugeba savo kieme susitvarkyti.

    Reply
    • Anonimas

      jūs pasirašote visus dokumentus jų neskaites? Nesusipazines?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

ELTA

S. Gentvilas: pastatų atnaujinimas skydais leistų gerokai pagreitinti renovaciją

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas mano, kad pastatų naujinimas mediniais skydais leistų pasiekti tikslą kasmet renovuoti tūkstantį daugiabučių. Anot jo, bandomiesiems ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This