Audrių Petrošių Klaipėdos konservatoriai vieningai siunčia kautis dėl mero kėdės

Politika, Svarbu

Intrigos neliko: dviem iš buvusių trijų konservatorių kandidatų į Klaipėdos mero postą atsiėmus savo kandidatūras, šeštadienį vykusiame Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos Klaipėdos skyriaus visuotiniame narių susirinkime jos nariai balsavo už vienintelį likusį šios partijos atstovo – klaipėdiečio parlamentaro Audrius Petrošiaus kandidatūrą. Nors tam dar turi pritarti ir Klaipėdos skyriaus, ir visos partijos taryba, tai jau yra tik techninė procedūra: šeštadienį už tai, kad A. Petrošius dalyvautų rinkiminėje kovoje dėl mero posto, balsavo visi 56 Klaipėdos konservatoriai, dalyvavę skyriaus susirinkime.

A. Petrošius didžiausia konkurente iš šiuo metu žinomų kandidatų laiko Ligitą Girskienę. Palmiros Mart nuotr.

Tuoj po balsavimo paklaustas, ar nebūtų buvę geriau, jei būtų vykę normalūs rinkimai, t.y. kai renkamasi ne iš vieno, o iš kelių kandidatų, A. Petrošius sakė, jog tai buvo ne jo, o kolegų pasirinkimas.

„Aš įtakos jų sprendimui nedariau, negalėjau jų pozicijos pakeisti. Aišku, gal ir pačiam būtų buvę įdomiau turėti tą vidinę kovą”, – sakė jis, prisipažinęs susirinkimo metu visgi jautęs didžiulį partijos bičiulių palaikymą.

Jums neseniai sukako 34 metai. Ką galėtumėt atsakyti tiems oponentams, kurie teigia, jog toks jaunas amžius nėra tinkamas eiti trečio pagal dydį šalyje miesto mero pareigas. Kokius savo pliusus ir galbūt minusus matote?

Aš manau, kad Klaipėdos, kaip miesto, poreikį labiausiai patenkintų jaunas žmogus, jaunas čia nei išskirtinumas, nei privalumas, nei blogybė, viskas turi būti subalansuota. Šiandien aš jau nesu toks jaunas, kaip kad pradėjau savo pirmuosius žingsnius politikoje, turiu pakankamai patirties, kadangi esu dirbęs ir privačiame versle, ir neblogai sekėsi, esu dirbęs ir viešajame sektoriuje šiek tiek, esu buvęs ir miesto Tarybos narys, o būdamas Seime, matyt, įrodžiau, kad vis dėlto mano jaunas amžius nėra joks trūkumas, nes puikiai tvarkiausi su daug pastangų ir įtakos dėjusiais asmenimis ir problemomis, kurių iki tol niekam nepavyko pajudinti. Kalbu apie ligoninės klausimą Klaipėdoje, kada teko dirbti, susiduriant su priešprieša iš medikų kontingento tiek Kaune, tiek Vilniuje, o vėliau ir Klaipėdoje. Tai manau, kad ta jaunystė yra šiek tiek suderinta su patirtimi, kurią esu įgijęs. Nėra taip, kad atėjo jaunas, ką tik universitetą baigęs žmogus ir bandys kažką kurti. Be to, nepaisant savo amžiaus, palaikau gerus santykius Seime tiek su pozicijos, tiek su opozicijos atstovais, o bendravimo su nacionaline valdžia stygius buvo itin juntamas Klaipėdos politikoje, dėl ko miestas neretai atsidurdavo paraštėse.

Dar prieš patvirtinant jus kandidatu, viešojoje erdvėje jau sklandė įvairių neigiamų ir net įžeidžiančių komentarų, kurių, ko gero, padaugės, jau prasidėjus rinkiminei kampanijai. Kaip į tai reaguojate jūs pats, jūsų žmona, artimieji?

Tai šituo klausimu gal labiausiai šeimos ir gaila. Mes, kaip politikai, esame įpratę ir išmokę gyventi su šitais dalykais. Neslėpsiu, komentarus paskaitinėju, bet į juos žiūriu su šypsena, nes jei labiau pasigilini, tai pamatai, kad tai yra arba oponentų kažkokios aplinkos žmonės, kartais pamatai komentarų iš kitų kandidatų netgi šeimos narių, tai niekaip nevertini šitų dalykų, susikoncentruoji į savo darbus, kuriuos nori padaryti, ir žiūri kaip kad į anekdotų skiltis, kurios anksčiau būdavo spausdinamos laikraščiuose.

Kaip vertinate savo galimybes būsimuose rinkimuose? Kuris iš šiuo metu jau žinomų kandidatų į Klaipėdos merus jums atrodo stipriausias?

Neslėpsiu, gerai aš vertinu tas savo būsimas galimybes, aš ateinu į procesą, kaip jau esu minėjęs anksčiau, kad jame dalyvaučiau rimtai. Jeigu eičiau nusiteikęs nepakovoti dėl pergalės tai, matyt, būtų ir savo, ir mane palaikančių žmonių laiko švaistymas, einu nusiteikęs rimtai, sieksiu kovoti dėl tos pergalės. Manau, kad šansų yra, matyt, ne mano vieno. Jei reiktų kažką išskirti, tai tikėčiausi antrame ture susitikti su Ligita Girskiene, o jei kandidatuos Arvydas Vaitkus – galbūt su juo.

INFORMACIJA

Pradžioje Klaipėdos konservatoriai kandidatais į merus be A. Petrošiaus norėjo matyti ir Klaipėdos miesto tarybos narius Aidą Kaveckį bei Andrių Petraitį, tačiau jie savo kandidatūras atsiėmė rugsėjo 16 d. vykusiame partijos Klaipėdos miesto skyriaus tarybos posėdyje.

„Sprendimą atsiimti kandidatūrą kiekvienas iš mūsų priėmėme gerai apmąstę ir galvodami pirmiausiai ne apie asmenines ambicijas, o apie tai, kas naudingiau partijai. Užuot eikvoję jėgas ir laiką vidinei konkurencijai, turime susitelkti į pasirengimą rinkimams ir kartu kaip viena komanda pasiekti geriausių rezultatų. Dabar kaip niekada anksčiau jaučiamės tvirtai ir tvirtai tikime Audriaus Petrošiaus galimybėmis laimėti Klaipėdos mero rinkimus. Tikiuosi, kad tokiam skyriaus Tarybos sprendimui pritarimą išreikš ir skyriaus nariai šeštadienį vyksiančiame visuotiniame balsavime”, – šį pirmadienį išplatintame pranešime spaudai rašė A. Kaveckis.

Šiuo metu mero kėdės be A. Petrošiaus Klaipėdoje žada siekti valstietė Ligita Girskienė, liberalas Saulius Budinas, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas Artūras Bogdanovas, socialdemokratų kandidatas Romaldas Sakalauskas (jo kandidatūra irgi patvirtinta šeštadienį), Tautos ir teisingumo partijos vicepirmininkas Naglis Puteikis. Apie tai viešai kalbėjo ir partijos „Laisvė ir teisingumas” pirmininkas, Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.

Rinkimai į savivaldybių tarybas vyks 2023 m. kovo 5 d.

26 Comments

  1. Klaipėdietė

    Tik Romaldas Sakalauskas!!!

    Reply
  2. Kupstas

    Salin konservatorius !!!! nors jie niekokie ne konservatoriai jie suknitsi leftistai o sitas snukis aiskia prasosi plytos:)

    Reply
  3. Vajė...

    Ir vėl tos pačios „gražios” galvos su tais pačiais pažadais žmonėms ir sau… Nėr iš ko rinktis.

    Reply
  4. Klaipėdietė

    Dar turit laiko klaipėdiečiai pagalvokit, ( ir pažiūrėkite į savo sąskaitas už elektrą, dujas ir kt,) na tikrai ne koncervatorių ar dar kokį liberalą. Jau dveji metai valdžioje sėdi tokie jauni, įžūlūs, gerai įmitę gudragalviai , kuriems, mūsų paprastų gyventojų gyvenimas nerūpi, jie tik stengiasi apsirūpinti save ir įgyvendinti savo įgeidžius.

    Reply
  5. Manantis

    Manau, kad už A. Vaitkų geresnio kandidato į Merus nėra, visi kiti tik dėl skaičiaus.

    Reply
  6. oi verks Klaipėda

    Norite konservatoriaus Kupčinsko laikų Kauno miesto, pirmyn išrinkite šį „skambesiuką”.

    Reply
    • Aliona

      Sulyginot nesulyginamus

  7. Marusia

    Nieko gero. Eilinis garbėtroška. Sunkinanti
    aplinkybė – hiperaktyvus. Vargšė Klaipėda, visi kandidatai tiesiog apgailėtini.

    Reply
    • Anonimas

      Geras komentaras :). Ypač apie hyperaktyvumą…

    • Aliona

      Gal ir hyperaktyvus bet paziurekit kaip ligonines sudeliojo. Nieks neikibo iki tol per savo tinklu saugojima

    • 2Alionai

      alionka matrioska, valtybes sumaisei gal?petrosius ir ligonines???vien kad per telika savo buka snuki iskiso???

  8. Kazino

    Konservai aiškiai stato ant jaunimo kortos. Kaip kad buvo apmauti visi su Laisvės partija..:D) Bet jaunimas neina į rinkimus. Jis tingi. (nebent sumokėsi 10Eū:D) Taigi 70%kad prakiš. Girskienė irgi nekažkas. Nebent mes daugiausia pinigų reklamai ir organizuos aktyvią obuolių komandą užsiimančia propagavimu tiesiogiai su visais praeinančiais uostamiesčio gatvėmis..Bet kažin ar Karbauskis tiek duos – Klaipėdos skyrius apsiš..su veikla o tiksliau su nieko neveikimu.Nors Karbauskis tikras karbauskis. Jį apaut nesunku.Jei toks kepenis sugeba tai ligitai nėr kas veikt..Nu žodžiu..Rimtų ir galinčių būt tikrais lyderiais-matjošaičiais :D) horizonte nenusimato. Greičiausiai meru bus toks pats eilinis nomenklatūrinis kiaušinis koks yra dabar kongas

    Reply
  9. Anonimas

    o jis turi žmoną ar sugyventinę?

    Reply
  10. no

    Arogantiskas tai tikrai, dviveidiskas, viena i akis o intrigas uz akiu, iki rinkimu kojas nuvalys o po rinkimu i tave kojas valysis.

    Reply
    • Keisčiausia

      kad tokie kurie niekam nežinomi, neaktyvūs piliečiai, neįrodę kad turi sugebėjimų valdyti, tvarkyti, orentuotis ūkio srityse IR ATSAKINGAI GERAI DIRBTI Valstybės postuose, rimtose partijose išstatomi kaip kadidatai į MIESTO(AR ŠALIES) VALDYMĄ.Taigi čia tuštutis ta prasme. Jis Niekas užsimanęs patapti meru

    • Keisciausia

      Kad tokie keisciausi ekspertai dazniausiai komentuoja niekuo nesidomeje

    • dar keisčiau

      kad jo atstovaujama partija įvardijama kaip „rimta”

  11. Netikėtumas

    Jaunas politikas ir didelis intrigantas. Liberalai nepaėmė ir tapo konservatoriumi. Jokių sentimentų. Ir didelė veikimo už nugaros patirtis.

    Reply
    • Gabrielius

      Gal dėl to žmogui ir pavyko įkibt net į nepajudinamus ligoninių vadovus, nes geba būti politiku ir žaist politinius šachmatus? Ar ką politikai turi veikt?

    • Klaipedos gyventojas

      Netikėtumui,Audrius rimtas vyras,ir tikrai jokių sentimentų,sutvarkys taip kaip reikia ,baigsis senų politikėrių įvairios machinacijos. Aš tik už AUDRIŲ PETROŠIŲ.

    • Eilinis

      Lansbergu uolus vykdytojas

  12. rms

    Tai binot Girskienės vafliai? Būtumėt rimti, nereiktų bijoti.

    Reply
    • Nebesapnuok

      Jei jau sapnuoji, tai bent jau savo fantazijas sau pasilaikyk

  13. Nebalsuočiau.

    Teko bendrauti: arogantiškas žmogus… Labai savęe aukština.

    Reply
    • Nebalsuokit

      Teko bendrauti, labai paprastas žmogus. Rūpinasi savo miestu ir neleidžia lipt ant galvos. Mažiau čia Girskienės pasakas sekit

    • Nei jis rupinsis mūsų miestu , nei ką

      Plaus su konservais paskutinius mūsų pinigelius

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This