Ant daugiau nei šimtą tūkstančių kainavusio parketo pažaidė savaitę ir tikriausiai išmes

Sportas, Svarbu

„Švyturio” arenos koncesininko pirmadienį išplatintas pranešimas spaudai apie investiciją į naują parketą vienam iš „Atviros Klaipėdos” skaitytojų pagimdė klausimą – o kur gi tada naujas brangusis parketas, kuris arenoje buvo išklotas specialiai FIFA pasaulio salės futbolo čempionato grupių etapo rungtynėms?

Pasidomėjus šia istorija paaiškėjo, kad daugiau bei šimtą tūkstančių eurų atsiėjusios parketlentės dabar yra niekaip nereikalingos, ir, ko gero, bus tiesiog nurašytos.

Klaipėdos arenoje vykusių FIFA pasaulio salės futbolo čempionato rungtynių tarp Vietnamo ir Brazilijos akimirka. Fifa.com nuotr.

Minėtasis čempionatas Klaipėdoje pernai rugsėjį vyko apie savaitę. Po jo dienraštis „Klaipėda” rašė, kad Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis ir vicemeras Arvydas Cesiulis, sporto specialistai bei „Švyturio” arenos valdytojai nusprendė sudaryti sutartį, pagal kurią parketas liktų arenai, ši ir taptų grindų dangos valdytoju. Teigta, kad šis parketas bus naudojamas ne tik sporto renginiams, o „ypatinga salės grindų dangos kokybė garsintų miestą ir pritrauktų čia aukšto lygio varžybas bei kultūros renginius”.

„Tai pernelyg didelis turtas, kad su juo elgtumėmės taip neatsakingai. Po salės futbolo čempionato jį išrinkti ir vėl sudėti į kokį sandėlį būtų neracionalu. Danga yra mūsų, o kokia forma ji bus perduota arenai, dar apibrėš teisininkai”, – tada cituotas A. Cesiulis.

Tačiau „Švyturio” arenos direktorė Aida Aleksandrovienė „Atvirai Klaipėdai” dabar teigė, jog paaiškėjo, kad minėtoji parketo danga gali būti naudojama tik salės futbolui ir niekam daugiau, todėl koncesininkas jos atsisakė ir investavo į naują parketą.

„Kiek žinau, tiekėjas jo atgal nepriėmė ir miestas dabar tiesiog sandėliuoja”, – sakė pašnekovė.

Jos žodžius patvirtino vicemeras A. Cesiulis. Pasak jo, parketas už 120-130 tūkst. eurų buvo įsigytas už Lietuvos futbolo federacijos skirtas lėšas. Paaiškėjus, kad jis netinkamas kasdieniams poreikiams, esą buvo kalbamasi ir su federacija, bandyta parduoti ir Latvijos futbolo federacijai, bet niekas nepavyko.

Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio teigimu, neįvyko trys-keturi aukcionai, kurių metu buvo badoma parduoti šį parketą. Dabar esą lieka viltis, kad gal Statinių administravimo skyrius suras būdą parketą pritaikyti kuriose nors švietimo įstaigų salėse.

Visgi pastarojo skyriaus vedėja Diana Gerasimovienė teigė, jog mokyklų sporto salėse šio parketo nebūtų galima pritaikyti dėl skirtingų matmenų, o pjaustant lentas, vargu, ar gautųsi padorus variantas, nes visos jos yra nudažyto, sužymėtos linijomis. Pašnekovės teigimu, parketą būtų galima panaudoti nebent Sporto bazių valdymo centrui (SBVC) priklausančioje šalia miesto stadiono esančioje salėje. Bet ir šis centras esą iki šiol nerodė entuziazmo dėl tokios perspektyvos.

SBVC vadovas Marius Junokas patvirtino, kad jo nuomonė šiuo klausimu nesikeičia – brangiojo parketo ten nereikia. Pirmiausia dėl to, kad salė yra perpus mažesnė, o ir ten esančios apie 15 cm storio lentos vis jas pašlifuojant esą dar gana ilgai puikiai tarnaus. Ant jų uždėjus tokį parketą, pasak M. Junoko, rezultatas būtų netgi prastesnis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Marius Junokas paIieka Sporto bazių valdymo centrą

„Šalių susitarimu, nuo balandžio 1 dienos”, – taip atsako Marius Junokas, paklaustas, ar tiesa, kad jis atleidžiamas iš savivaldybės valdomos ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdos „Švyturio“ arenos komandoje – žinomas virtuvės šefas

Didžiausia uostamiesčio renginių erdvė stiprina pajėgas – nuo kovo „Švyturio“ arenai talkina garsaus šalies šefo Roko Galvono vadovaujama „Roko virtuvė“. ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This