Jungtinės ekspedicinės pajėgos didina budrumą ir koordinaciją Baltijos jūroje

Uostas ir jūra

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas spalio 3 d. dalyvavo nuotoliniame Jungtinių ekspedicinių pajėgų (JEF) gynybos ministrų susitikime, kuriame aptartas JEF šalių kritinės infrastruktūros saugumo klausimas po praėjusią savaitę vykusių dujotiekio „Nordstream“ sprogimų. JEF šalių ministrai sutarė didinti budrumą ir žvalgybinės informacijos apsikeitimą siekiant stiprinti kritinės infrastruktūros apsaugą Baltijos jūros, o taip pat ir Šiaurės jūros regione.

„Smerkiame neseniai įvykdytus išpuolius prieš „Nordstream“ dujotiekį. Visi suprantame, kas už to stovi. Lietuva jau ėmėsi papildomų priemonių savo ypatingos svarbos infrastruktūrai, ypač Klaipėdos SGD terminalui ir elektros jungtims apsaugoti. JEF šalys sutaria, kad turime tarpusavyje dalytis žvalgybine informacija ir toliau koordinuoti bendrus veiksmus. Turime būti budrūs“ , – sakė A. Anušauskas.

Pasak ministro, pastarieji išpuoliai yra platesnės Rusijos strategijos dalis, kuria siekiama sąjungininkus destabilizuoti ir atitraukti dėmesį nuo Ukrainos. A. Anušauskas pabrėžė, kad sąjungininkų pasiryžimas padėti Ukrainai nesikeičia.

INFORMACIJA

Jungtinės ekspedicinės pajėgos (angl. Joint Expeditionary Force, JEF) yra brigados dydžio aukštos parengties kovinis vienetas, skirtas reaguoti į netikėtas krizines situacijas Europoje, taip pat ir Baltijos jūros regione. Jungtinėms ekspedicinėms pajėgoms vadovauja Jungtinė Karalystė, o pajėgas sudaro dešimties Šiaurės Europos šalių partnerių skiriami jūrų, oro, sausumos pajėgumai: JK, Danijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Nyderlandų, Norvegijos, Švedijos, Suomijos ir Islandijos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Per pirmus du mėnesius - 8 proc. daugiau krovinių

Uosto direkcija praneša, jog pirmi du šių metų mėnesiai Klaipėdos uosto krovinių statistikoje žymi beveik 6 milijonų tonų perkrautų krovinių ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Iš Klaipėdos konteinerių terminalo - reguliarūs reisai į Britaniją

Nyderlandų logistikos kompanija „Samskip“ įtraukė Klaipėdos uostą į reguliarų maršrutą, aptarnaujantį krovinius Baltijos jūroje. Savo partneriu ji pasirinko Klaipėdos konteinerių ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

„KN Energies” rengiasi ir metilo alkoholio krovai

Valstybės valdoma bendrovė „KN Energies”, anksčiau žinoma kaip „Klaipėdos nafta”, planuoja po pusantrų metų pradėti ir metilo alkoholio – metanolio ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This