„Neptūnui” savivaldybė atveria piniginę: pradžiai – 250 tūkst. eurų

Sportas, Svarbu

Rugsėjo viduryje Klaipėdos miesto savivaldybė sutiko tapti „Neptūno” krepšinio klubo dalininke, o šį mėnesį klubui jau rengiamasi skirti 250 tūkstančių eurų. Tokia suma įrašyta parengtame šių metų savivaldybės biudžeto pakeitimo projekte.

bcneptunas.lt nuotr.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis sako, kad ši injekcija yra skirta situacijai klube stabilizuoti. Paklaustas apie tolimesnius „Neptūno” finansavimo iš savivaldybės biudžeto planus jis diplomatiškai atsakė: „Matysime…” 

250 tūkstančių eurų suma yra numatyta VšĮ „Neptūno krepšinio klubas“ dalininko kapitalui formuoti.

Dar prieš miesto Tarybos posėdį, kuriame buvo priimtas sprendimas dėl sutikimo tapti dalininku, politikams buvo persiųsta papildoma klubo parengta medžiaga, kurioje nurodoma, jog tik perėmus klubą buvo gauta Šiaulių banko pretenzija dėl kredito padengimo. Nepadengus jo klubui būtų keliama bankroto byla, tad dalininkai operatyviai paskolino kubui 250 000 eurų. 

Dabartiniams dalininkams perėmus klubą skola siekė 1,5 mln. eurų ir ji nuosekliai mažinta. Teigiama, kad skolos mažinimo procesą pristabdė prasidėjusi pandemija, nekilnojamojo turto mokesčio augimas.

Klubo vadovas, didysis dalininkas Sigitas Ambrazevičius, atsakydamas į politikų klausimus, sakė, kad šiam sezonui iš savivaldybės norėtųsi 1,2-1,3 mln. eurų paramos, kai bendras klubo biudžetas turėtų būti 1,6-1,7 mln. eurų. 

Savivaldybė sutiko perimti 9/20 dalis šios įstaigos dalininkų kapitalo.

„Beveik visi dalininkai susidūrė su sunkumais savo valdomuose versluose. Dėl karo Ukrainoje yra daug neapibrėžtumų dėl tolimesnės veiklos tęstinumo ir taip negali skirti paramos, taip pat pateikus VšĮ „Neptūno krepšinio klubas“ finansinius rodiklius, dalininkai yra pasiryžę trauktis iš klubo valdymo ir yra siūlymas skelbti bankroto procedūrą viešajai įstaigai. Paskelbus bankrotą, Klaipėda netektų galimybės dalyvauti Lietuvos krepšinio lygoje 1-2 metus”, – taip grindė savo prašymą savivaldybei perimti kontrolę VšĮ „Neptūno” krepšinio klubas.

Šio sezono pradžia „Neptūnui” klostosi ne itin sėkmingai – pralaimėtos visos trys pirmosios LKL rungtynės (klaipėdiečiai kovojo su lyderiais Kauno „Žalgiriu” ir Vilniaus „Rytu”, o šį pirmadienį pralaimėjo  Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipai).

10 Comments

  1. Siaip

    Va cia suka reikaliukus…. Dar 250 tukstanciu… zmones, atsipeikekit!!! Ar kazkas pagaliau suvaldys ta Neptuno “schema” ? Ten kaip kloaka, vis negana ir negana… kur pinigus isleidzia, kur ataskaitos? Kiek tos ataskaitos tikslio? Kodel FNTT nepatikrina? Kodel tarybos nariai kaip avys vis tvirtina tas dotacijas kazkokiam bankrutuojanciam klubui? Gal geriau isteikit nauja, kuris geriau dirbs,???

    Reply
  2. Romualdas

    Dabar aisku kodel taip gerai vaikinai pradejo sezona.

    Reply
  3. Renaldas

    Palyginimui: krepšinio klubo „Žalgiris” biudžetas ~11 mln. EUR, planuojamos metinės pajamos iš bilietų pardavimo – 4 mln. EUR.

    Reply
  4. Renaldas

    Ar tikrai klubas, kurio gerbėjai ir reklamos skelbėjai savo asmeninį susidomėjimą jo veikla pagerbia tik 96 tūkst. EUR per metus, vertas 1,25 mln. EUR išlaikymo iš bendro miesto biudžeto? Finansinės ataskaitos už 2021 m. skelbia, kad „Neptūnas“, turėjo 96 tūkst. EUR pardavimo pajamų: iš bilietų ir abonentų pardavimo surinko 13 tūkst. EUR, už reklamos pardavimą surinko 46 tūkst. Įdomu tai, kad išlaidos per tą patį laikotarpį, susijusios su bilietų platinimu buvo 14 kartų didesnės nei pajamos, o išlaidos, susijusios su reklamos pardavimu 2 kartus didesnės, nei pajamos.

    33 rungtynės per sezoną, bilieto kaina 9 EUR – įvertinus per metus surinktas pajamas iš bilietų pardavimo (13 tūkst. EUR), gauname, kad vienas varžybas stebėjo vidutiniškai 43 žiūrovas. Prabangiai.

    Įvertinus klubo metinį biudžetą ~1,5 mln., savivaldybės mokesčių mokėtojų lėšomis surinkto biudžeto sąskaita skirti 1 mln. plius čia aprašyti suplanuoti 0,25 mln. EUR, sudarys 71 proc. klubo „Neptūnas” biudžeto (skaičiuojant nuo jau iki 1,75 mln. EUR išaugusio klubo biudžeto sumos). Pridėjus savivaldai pavaldžių monopolinių paslaugų teikėjų (Klaipėdos energija, Klaipėdos vanduo, KRATC, Gatvių apšvietimas) skirtas pajamos sumas (viso 117 tūkst. EUR), gausime, kad miestiečiai apmoka 79 proc. klubo išlaidų.

    Įdomu, kad dalis verslininkų-dalininkų, tikėtina nemokamai vaikštančių su šeimos nariai ir įmonių kolektyvais į arenos VIP ložes, veltui besikabinančių valdomų įmonių logotipus ant brangių reklamos vietų, net nesivargina paremti pinigais klubo:)
    2022-09-16 VšĮ „Neptūno krepšinio klubas“ valdo 8 dalininkai:
    Sigitas Ambrazevičius (2021 rėmė 100 tūkst. EUR)
    Tomas Daugėla (rėmė 5 tūkst. EUR)
    Marius Girčys (rėmė 15 tūkst. EUR)
    Vidas Augaitis (nerėmė visai?)
    UAB „Rietuva”, dir. Ramūnas Skurvydas (nerėmė visai?)
    Vytautas Lygnugaris (nerėmė visai?)
    Vidmantas Dambrauskas (rėmė 14 tūkst. EUR)
    Arūnas Tuma (nerėmė visai?)
    Alvydas Vaičiūnas (nerėmė visai?)

    Reply
  5. Se

    ne kažin kas Klaipėdoje su verslu, jeigu miesto klubui tegali sukrapštyti 400-500 tūkst. Eur.

    Reply
  6. Cirkas

    Pinigų yra! Bet ne visiems ir ne viskam. Klubas privatus, bankrutuojantis. Dabar taps iš dalies savivaldybiniu. Kodėl „Žuvėdros” negelbėjot, kai reikėjo?

    Reply
  7. Liudna

    Ką veikia vadyba Neptūne? Kaip 3ias miestas pagal dydį yra neįgalus surasti remėjų?
    Ar jums negėda nusileisti Pasvaliui, Šiauliam, Panevėžiui, Kėdainiams ir t.t
    Man gėda už jus, už jūsų neigalumą. Gadinate klubo istoriją!

    Reply
  8. Ir dar

    Klubas Viesoji istaiga, savivaldybe dalininke, tai prasom viesai skelbti kiekvieno zaidejo, trenerio, administracijos algas, kitas islaidas ir tt. Neptunas net biudzeto pristatyt negali, skolu pristatyt negali kiek buvo uz ka kur, kiek liko ir pan… apgailetina visiskai

    Reply
  9. Dovilė

    Tai aišku, tiesiog „puiku”! Iš kur gi po to bus pinigų pvz. didinti kompensaciją tėvams, vedantiems vaikus į privatų darželį, kurie negavo vietos valstybiniame… Prie bankroto ribos esantis Neptūnas tikrai daug svarbiau nei švietimas ir mažųjų klaipėdiečių ugdymas. Sveikintina už „teisingus” prioritetus! Ploju atsistojus!

    Reply
  10. Neitiketina

    Nei viena savivaldybe Pasaulyje neskiria tokio dydzio paramos jei proporcingai ziureti visa klubo biudzeta…
    Arena tuscia, rezultatu nera, kam reikalingas sitas klubas? Kokia jis kuria siai dienai pridetine verte miestui? Gyventojams? paklauskime gyventoju nes cia ju lesos surenkime viesa apklausa ar reikia tiek skirti lesu Neptuno klubui kai toks biudzetas ir tokia parama?
    Dalininkai kalba surinko jie 250.000 euru paskolino klubui, o is kur atsirado ta skola? Tai tu paciu dalininku dalis zadejo skirti didesne parama ir neskyre jos, apgavo kluba ir nusprende paskolinti, jau sesti metai berods toj bus kaip pereme kluba ir jie vis dar negalejo su skola apie milijona susitvarkyt? Tai kaip jie ten dirba??
    Be to skola del ko atsirado? Nes apie 700k euru vien remejai zadetos paramos neskyre arba mazino susitarimus. Kita dalis buvo nesurinkta nes miestas skirdavo zenkliai maziau pinigu beveik dvigubai maziau apie 650k euru, o rezultatai ir klubo biudzetas buvo zenkliai geresni. Bet niekam juk neidomu tikroji tiesa:)

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This