Klaipėdos savivaldybė sunkmečio nejaučia?

Miestas

Klaipėdos miesto savivaldybės koreguoja savo 2022 – 2024 metų strateginį veiklos planą, tačiau jame neplanuoja mažinti investicijų ar išlaidų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Parengtame Tarybos sprendimo projekte siūloma atlikti pakeitimus visose 12-oje programų bei investicijų projektų sąraše dėl pasikeitusių teisės aktų ir savivaldybės administracijos padalinių pateiktų pasiūlymų.

Į strateginį veiklos planą siūloma įtraukti naujas priemones: VšĮ Neptūno krepšinio klubas dalininko įnašo perdavimas; Antrojo pasaulinio karo Sovietų sąjungos karių palaidojimo vietos pertvarkymas, kūrybinių technologijų kompetencijų ugdymas pradinėse mokyklose; atliekų surinkimo priemonių įsigijimas; batimetrinių matavimų atlikimas; rentgeno diagnostikos įrangos pirkimas Klaipėdos vaikų ligoninei; Klaipėdos miesto poliklinikos įstatinio kapitalo didinimas pastato Taikos pr. 76 vandens sistemų renovacijos darbams atlikti; Klaipėdos krašto metų programos įgyvendinimas; GALA renginio Klaipėdos dramos teatre organizavimas; pastatų Didžioji Vandens g. 2 ir Aukštoji g. 1 paprastasis remontas ir kt.. 

Teigiama, kad visi šie pakeitimai atsiranda dėl savivaldybės padalinių pateiktų siūlymų bei Tarybos, įvairių komisijų ir darbo grupių sprendimų.

Siūloma padidinti kai kurių investicinių projektų vertę dėl viešųjų pirkimų procedūrų metu pasiūlytų didesnių nei planuota kainų, rangos darbų kainų indeksavimo, atsiradusių papildomų darbų. Taip yra nutikę su Klaipėdos pilies didžiojo bokšto atkūrimo darbais, Sakurų parko įrengimu, Baltijos pr. ir Šilutės pl. žiedinės sankryžos rekonstravimu, transporto valdymo sistemos diegimu, Vingio mikrorajono aikštės atnaujinimo, Skulptūrų parko sutvarkymo, Bendruomenės centro-bibliotekos (Molo g. 60) pastato kapitalinio remonto darbais, mokyklos statybomis Senvagės gatvėje ir kt.

Kai kuriems projektams finansavimo apimtį siūloma mažinti. Tarp tokių patenka verslo plėtros sąlygų gerinimas, Klaipėdos miesto rinkodaros strategijos įgyvendinimas, ekstremalios situacijos, susijusios su COVID-19 paplitimu, valdymas, alūno parko teritorijos sutvarkymas (rangovas vėluoja atlikti darbus), triukšmo mažinimo priemonių geležinkeliuose įrengimas, dubliuojančios Liepojos gatvės įrengimas, Atgimimo aikštės sutvarkymas, naujo Jūrininkų sveikatos priežiūros centro pastato statyba, Tarptautinių  jūrinių regatų „The Tall Ships Races“ organizavimas”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą, ketvirtadienį, svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės rekonstrukcija: iš teismo kliūčių nebus

Ir Apeliacinis teismas patvirtino, kad vienos iš abejones dėl Atgimimo aikštės konkurso sąlygų kėlusių bendrovių pretenzijos yra nepagrįstos. Trečią kartą ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This