Nakčiai Melnragė užsidarys nuo automobilių

Svarbu, Transportas

O dieną Melnragėje važiuosime vienos krypties gatvėmis, žiedu. Taip apsispręsta, išklausius Klaipėdos miesto savivaldybės pasamdyto eksperto – MC Mobility Consultants GmbH  – atstovo Dovydo Skrodenio Eismo saugumo komisijai pristatytus Melnragės eismo saugumo pagerinimo priemonių įrengimo pasiūlymus.

Artūro Šulco nuotr.

Pateiktas pasiūlymas apmokestinti įvažiavimą į šią gyvenvietę taršiais automobiliais (išskyrus pastovius gyventojus/aptarnaujantį transportą). Tai esą  paskatintų eismo dalyvius rinktis alternatyvias keliavimo priemones, pvz., dviračius, viešąjį transportą ir pan. Tačiau šis pasiūlymas nebuvo svarstomas, nes jis nėra Eismo saugumo komisijos kompetencija.

Ekspertas teigia, jog „Alternatyviųjų degalų įstatyme numatyta, kad Lietuvos savivaldybės iki 2023 m. turi nustatyti ir pagal poreikį periodiškai atnaujinti mažos taršos zonas miestuose. Melnragė gali būti viena iš pirmųjų gyvenviečių, kuri įvardinta kaip „mažos taršos zona“. 

Melnragė yra mėgstama lankytojų, kadangi greta šiaurinio molo esantis paplūdimys yra pritaikytas vandens sportą mėgstantiems poilsiautojams, greta įrengtas gyvūnų paplūdimys. Traukos centrai pritraukia daugybę transporto priemonių, kurios ne tik teršia aplinką, bet ir sudaro nepatogumus vietiniams gyventojams. Vairuotojai, neradę laisvų stovėjimo vietų, automobilius stato privačių namų kiemuose ar jų prieigose. 

Parengtoje medžiagoje pateikta nemažai galimų eismo organizavimo variantų. Teigiama, kad eismo saugumą Melnragėje pagerintų vaizdo stebėjimo kameros, fiksuojančios kiekvieną pažeidimą, vienos krypties eismas gyvenvietėje žiedu ir stovėjimo aikštelėje prie molo. O taip pat – triukšmo matavimo prietaisai. 

Kaip pagrindinį ekspertai pateikė pasiūlymą organizuoti Melnragėje vienos krypties eismą žiedu. Vienpusio eismo gatvėse būtų leidžiama statyti automobilius tik vienoje gatvės pusėje. Kopų gatve siūloma leisti važinėti tik aptarnaujančiam transportui. 

Vienas iš ekspertų pasiūlytų variantų

Dar pateiktas pasiūlymas Audros gatvėje vieną transporto juostą atiduoti motoriniam transportui, tačiau jam nepritarta. Pasak ekspertų, pietinėje Melnragės dalyje naktį motorinio transporto eismas galėtų būti visiškai uždraustas.

Melnragės bendruomenės atstovas Alfredas Nagys teigė, kad nėra galimybės saugiai atvažiuoti dviračiais ir palikti juos  pajūryje, reikia dviračius temptis per smėlį. Jis palaikė pasiūlymą plačiau naktį uždrausti Melnragėje motorinio transporto eismą.

Policijos komisaras Mindaugas Džermeika pritarė, kad motorinio transporto eismas naktį būtų uždraustas ir Molo gatvėje. Jis pasiūlė „greituoju būdu” dar šiais metais Melnragėje „padaryti” vienpusį žiedinį transporto eismą. Nes norint pilnai įgyvendinti visus ekspertų pasiūlymus, reikėtų kelerių metų. Eismo saugumo komisija tokiam pasiūlymui pritarė. Ji pritarė ir visiems kitiems ekspertų pasiūlymams, pasirinkdami alternatyvas.

Tad Molo gatvė taps dviračių gatve – automobiliai negalės lenkti dviračių. Autobusams teks važiuoti lėčiau. Tam pritarė ir Andrius Samuilovas, laikinasis „Klaipėdos keleivinio transporto” vadovas. Komisija pritarė pasiūlymui ir dėl eismo žiedu parkavimo aikštelėje prie molo.

57 Comments

  1. Darius

    Sutinku su sprendimų dėl žiedinio eismo vėtros gatvė, nes neįmanoma išvažiuoti iš iš kiemo. Mašinos paliekamos gatvėje, prasilenkti neįmanoma, aikštelė sausakimšas . O tokiu būdu išsisprendžia problema

    Reply
  2. Rulis

    Artėja mero ir miesto tarybų rinkimai, miestiečiams bus gera proga įvertinti priimtus dabartinės valdžios sprendimus.

    Reply
  3. Molas

    Galų gale. Gana naktimis prie molo žolę rūkyti. Atsistokit aikštelėje prie PC ir puskit. Prie molo aikštelėje net iš mašinų neislipa, jūros jie pasiilgo. Naktimis atvažiuoja į molo aikštelę, apsisuka ir iki dugno Vėtros gatve, čia irgi turbūt jūros pasiilgo. Reikia dar ir pastovių molo aikštelės naktinių klientų mašinų Nr. galima paviešinti. Nuostabus sprendimas

    Reply
    • Anonimas

      Kokia teisę turite žmonėm nurodyneti ką jie turi veikti ir kaip gyventi? Gal jūs savo auto nr. paviesinkite?

  4. Vaidene

    Kas klausė kitų miesto gyventojų??????? Nuo kada Melnragė su visa jūra tampa privačia nuosavybe??? Tai pažeidžia kitų miestelėnų teisę į galimybę palydėti ir sutik laivus, saulę ir pan.
    Kaip protinga. Investuojam begalybę į innfrastruktūros sukūrimą, kuri pasirodo tik turtuoliams priklauso, ko čia bėdžiai lenda ir maišo ramybę. ŠLYKŠTU. Ponų interesai ima viršų akivaizdžiai. Dzin, kad tai jei ne 1 vietoje, tai bent antroje vietoje pagal mėgiamumą miestelėnų vieta. Tai vieta kur ir neįgalus, ir sunkiai vaikščiojančią senolę atsiveži pasidžiaugti gyvenimu – įkvėti jūros. Palydėt ar pasitikti saulę. Bet ne…

    Reply
    • Nesuprantu

      Niekas niekam nedraudžia, o kaip tik pagerina nuvažiavimą iki uosto molo. Važiuokit Pamario g. taip ir daug greičiau ir geriau. Ačiū merui!!!
      O kam per Molo g. trinkeles mašiną laužyt? Ką Jūs molo g. Nors kartą buvot sustoję ar ką?! Važiuosit kita gatve ir čia nei toliau, nei blogiau.
      Ir dviračiais puikiai!!!

    • Anonimas

      Kad negerai sudėtas pkyteles kalti lengvųjų vairuotojai ar visdel.to jas išdaužė viešasis transportas? Kokias dviračiais,.kodelreikia

  5. Silkė

    Senamiestyje triukšmaut negalima nes jis pasirodo priklauso ten gyvenantiems, jūra – melnagiškiams. Aš gyvenu prie ligoninės- vadinasi vakare ten prašom nevažinėti- nėra ko sirgti po 22 h – sirkite dieną !!! ir dar atvažiuokit prašom ten dviračiais………

    Reply
  6. Birutė

    Kas suramdys Naftos bazės, uosto skleidžiamą taršą?!!!
    Ar tai mažesnė bėda, nei automobilių išmetimai?
    Ar KN, uosto teršėjų neįmanoma suvaldyti neteršti, ko jie ir neturi daryti?!!!
    Ar šis projektas dėmesio nukreipimas nuo esminės Melnragės problemos – šalia esanęių įmonių išmetamos taršos?!!!
    Ir eilinis pasipinigavimas per projektus!
    Ir kokią naftą dabar vėl ėmė pumpuoti KN, ar taip maitinama Rusijos agresija!
    Vėl naktimis nebeįmanoma palikti praviro lango nuo smarvės!

    Reply
  7. Anonimas

    Šaunu. Visų balių ir baliukų pratęsimas prie jūros , varom šampės naktį dešimtmečiais vyko,o dabar -gatvė dviračiams puikus sprendimas,srautai mašinų sumažės.Geras sprendimas.

    Reply
    • Anonimas

      Sakot zmones nesirinks..kad tik daugiau nedos neturetumete su vaiksciojanciais naktimi ir sukaujanciais…

    • Anonimas

      Ps. I Klaipėdą bus jums slagbaumas kad nesusimokeje į miestą nevažiuotumete.

    • Anonimas

      Padarom Klaipėdą pensininkų rojumi, kur jaunimui nėra vietos.

  8. Šaunu!

    Ačiū, seniai reikejo taip padaryt – Molo g. reikia dviračiu taku padaryt ir 24h automobiliu eisma riboti. Ten turetu tapti pėsčiųjų ir dviratininkų gatvė, promenada su gėlėm ir suoleliais prisėsti.

    Reply
    • Anonimas

      Draudimai..labai liberalu…

    • Anonimas

      O prie molo įrengtą automobilių stovėjimo aikštelę išardyti. Logiška.

    • Anonimas

      Vietoje aikštelės statyt dangoraižį, is kurio bus.puikia matomas būsimas išorinis uostas.

  9. Sigits

    Dasigyvensim pagaliau, kad viskas, kas priklauso žmonėms, priklausys keliems nužmogėjusiems. Sulauks jie viena dieną Lietuvos „Breiviko”

    Reply
    • Birutė

      Tikrai taip!
      Kas sutramdys Naftos dvoką, kuo ši tarša geresnė nei automobilių išmetimai?

    • Anonimas

      Automobiliai nekelia jokių problemų, kiekviename gyv.kvqrtale panašios problemos. Baltijos pr.taip pat uzdarome?

  10. Molas

    Aciu! Pagaliau protingas sprendimas- kas rašo, kad melnrage ” uždaro” , tai tegu ilsisi prie Vilnius- Kaunas autostrados, gales vazinetis ir ilsetis.
    Pėščiom daugiau ir dviračiais judet reikia, busit ir sveikesni ir lieknesni!
    Ten molo g. Ir autobusai turetu nebevaziuot visai, tik iki maximos, nes tušti važinėja. Reikia juos per applinkeli paleist iki galutines stoteles.
    Sveikinu valdzia uz puiku sprendima!

    Reply
    • O koks pačiam

      reikalas kuo turiu važinėti ar kiek sveikesnis būti ? Užkniso liberalių DRAUDIMAI !

    • Klaipeda

      Liberai ne draudžia, o liberalizuoja!

  11. Dviratininkas

    Super!!! Valio! Aciu! Aciu! Aciu! Pagaliau protingas valdzoos sprendimas!
    Molo g. del per didelio masinu srauto, neimanoma buvo vaziuoti dviraciais, tekdavo saligatviais vaziuot. Visiska nesamone buvo, nes automobiliais visi šniūrais dieną naktį prie molo traukė.
    Reikia daugiau judeti pesciom ir dviraciais vazineti, ir maziau burbeti.
    Aciu merui!!!

    Reply
    • Anonimas

      Ka.daryt kai negali vaziuoti dviraciu? Laisvas judejimas draudžiamas?

  12. Judas

    Jeigu debilus išsirenkam į valdžią, tai viską pasako apie mus pačius.
    Nebebalsuosiu NIEKADA !!!

    Reply
  13. Siulau

    Aptverti visa juros kranta tinkline tvora,kaip kad jau senai aptverti visi ežerai..

    Reply
  14. cipolinas

    Didziausias marazmas 🙁

    Reply
  15. Jurgita

    Gaila ?Ir taip Klaipėdos gyventojai bei svečiai neturi priėjimo prie jūros,tai paskutinį lopinėlį uždarys. Gėda!

    Reply
  16. ASAS

    bet gyvena klaipedos meras

    Reply
    • Klaipėdietė

      Tuo viskas ir pasakyta.

  17. Klaipiedietis

    Argi nežinote kam visa tai kuriama, kad mūsų meras ponas grubliauskas miegotų ramiai!!!
    Ateis į jo vietą kitas meras, ir tikiuosi šitas nesąmones panaikins.

    Reply
    • Qr

      Visiškas marazmas, tai jaigu aš visada važiuoju prie molo pro pamario buriu gatvėm ir suku į vėtros gatvę, tai pagal naują planą aš atsimuščiau į plytos ženklą burių ir smilčių sankryžoje!?!?

      Nesupratau Jūms ponai, Jums viskas gerai sumokate už darbą pinigus, o gaunate šitokia nesamonę, tai gal aplink apvažiuojant butų mažiau teršiama molo gatvė!!

      Eilinį karta apsidirbote baltus marškiniu ponai.

  18. Zydrius

    Ne nu čia viršūnė! Kas čia po velniu dedasi?!!

    Reply
  19. Fredis

    Beveik kiekvieną dieną važiuoju prie Molo dienos metu. Neatsimenu kada mačiau Molo gatvė važiuojantį dviratininką, o ir motociklininką. Taip, jų padaugėja per baikerių šventės, bet kad keltų haosą Molo gatvėje, ar prie Molo, to tikrai nėra, tad ir kyla negeros, labai negeros mintys apie tuos Tautos IŠRINKTUOSIUS…

    Reply
    • V ir Gis

      Fredi,tai todėl jų ir nėra,nes tu juos gąsdini.
      Daugiau nežinau ką rašyti,gailiuosi už savo mintis. Amen

    • Anonimas

      Dviračiu molo g. nematei, nes neįmanoma ten buvo tokiam automobilių sraute vażiuot, tik šaligatviais. Siūlau ir Jums daugiau judet ir maziau virkaut.

  20. Vytautas L.

    MELNRAGĖ juk yra prie jūros! ! ! Šiaip tokios vietovės tampa arba Žvejų gyvenvietėmis arba Kurortinėmis !!! Tokios mažos gyvenvietės negali būt prievartaujamos (nepatogios gyvenimo sąlygos vietiniams gyventojams), kad iš visos Lietuvos atvykėliai galėtų siautėti kaip savo kieme !

    Reply
    • MARIUS

      Kiekvienas gyventojas turi tik po 3 cm Lietuvos pajurio, o jus taip ir svajojate uzsigrobti apsitverti pakeliamaisiais slagbaumais ir tvoromis, norite tureti daugiau, norite buti gi isskirtiniais. Sakai negali buti prievartaujamos? Visi miestai prievartaujami kiemai prikisti auto vien del valdzios apsileidimo. Senu senovej reikejo didinti, nuo sovietmecio nedidintu automobiliu stovejimo vietu skaiciu! pvz vietoj is varzytiuniu parduodamo desimtecius nenaudojamo sandelio, irengti papildoma stovejimo aikstele ir pritaikyti miesta automobiliams o ne dviraciams su kuriais musu oro salygos leidzia vazineti tik du men i metus. Apsigyveno matai ponai ir dabar spaudzia valdziazmogius! tas pats skulpturu parke, tas pats giruliuose, tas pats melnaragej, tas pats nidoj, tas pat karklej!

  21. Tomas

    Kam problemas spręsti, jei paprasčiau naujas kurti ?

    Reply
  22. Valdas

    Sprendžiant vieną problemą sukuriama daug naujų. Bandant išspręsti vasaros šiltų savaitgalių problemas, vietiniams sukuriami nepatogumai visiems metams.

    Reply
  23. Ne Is Melnrages

    Labai gerai padarė. Tie motociklai be reikalingai važinėjamtys iki molo iš neturėjimo ką veikt, užknise buvo visus. Pasistatysiu auto toliau ir pasivaikščiosiu. Nėr bėdos.

    Reply
    • Anonimas

      Lygiai tokiomis paciomis formuluotemis siulyciau nakciai uzdaryti taikos prospekta. Pasivaiksciosite?

  24. Klp

    Melnragė yra visos Klaipėdos, o ne vietinių, priimtas neproporcingas sprendimas !

    Reply
  25. Melneragiskis

    Atstokit jūs nuo Melnragės, ekspertai sušikti! Viskas ten be jūsų gerai!

    Reply
  26. ASTA

    Eismo saugumo komisija jau tiek malkų priskaldė mieste, kad dėl jų pertvarkų visada ramiai važinėję klaipėdiečiai patiria tra sporto kamščius. Išderins visą įprastą eismą savo petvarkomis. O Pajūris yra visų žmonių, ne tik vietinių. Juo labiau kad apmokestintas įvažavimas

    Reply
    • Jonis

      Tai gi gentvilo sūnelis matyt namą jau pasistate

  27. Laima

    Simonas Gentvilas pasistatė rūmus, tai dabar uždraus naktim įvažiuoti, o vėliau ir dieną.Ir Melnragę galėsim pervadinti į Gentvillandas.Ar ne per daug jis sau leidžia?

    Reply
    • Papilon

      Seniai pardavė tą namą Gentvilas, nemeluokite ir neskleiskite čia erezijų.

  28. Vietinis

    Žiedinis eismas yra visiška nesąmonė. Norint nuvažuoti į Maximą žmonėms, gyvenantiems pietinėje Melnragės pusėje , reikės daryti kelių km. vingį. Taip pat ir važiuojant į miestą.
    Tą punktą reikia persvarstyti visiems gyventojams.

    Reply
  29. Anonimas

    Vistik reiktų gryžti prie giliavandenio uosto įrengimo melnarageje klausimo… Kur kreiptis, jei netinkami priimai sprendimai del eismo ribojimo ir rezervatų įsteigimo?

    Reply
    • :)

      Panašu ” rezervatas ” jau buvo numatytas 🙂 Todėl ir prasidėjo liberalių aimanos , parašų rinkimai , ” kryžių ” statymai , bei gąsdinimai ” uostu ” . Viskas aiškėja . Žmonės neveltui sako ” melo trumpos kojos ” 🙂

  30. Lobizmas

    Kurie čia tokie? Konservatoriai su Liberalais sumastė iš Žmonių jūrą ir molą atimti? Tik verslininkai su savo prabangiom teslom galės atvažiuoti? Ar koncervatoriai su Liberalais sumastė šią niekšybę?

    Reply
  31. Ruta

    Gal visai tą Melnragę uždaryt? Lai tik pas ten vyvenančius garbingi svečiai teatvažiuoja ir viskas.Kam jiems tie besivalkiojantys klaipėdiečiai ir poilsiautojai? tik triukšmą kelia ir orą gadina.Tegul ir jūrą užsitveria..

    Reply
  32. aha

    OP kas gyvena Melnragėje? Žinau, kad Klaipėdos miesto meras ir Aplinkos ministras Simonas Gentvilas:)

    Reply
    • Jurkas

      Pardavė senai jis tą namą, negyvena ten jis

    • ASAS

      klaipedos meras gyvena Melnarageje

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Dviračių takui į Melnragę remontuoti jau ieškoma rangovų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė dviračių ir pėsčiųjų takų kapitalinio remonto Prano Lideikio gatvėje, nuo Liepojos iki Molo gatvių, rangos darbų konkursą. Nors ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This