Prašymą būsto šildymo išlaidų kompensacijai galima pateikti iki pavasario

Konsultacijos

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija praneša, kad beveik trečdaliu išsiplėtus būsto šildymo išlaidų kompensacijų gavėjų ratui, gyventojų teikiamų prašymų skaičius išaugo 3 kartus, o kai kuriomis darbo valandomis jis yra net didesnis ir dėl to stringa Socialinės paramos šeimai informacinės sistemos (SPIS) veikla.

Anot ministerijos, pateikti prašymą dėl būsto šildymo išlaidų kompensacijos galima ir neskubėti, – tą padaryti bus galima iki šildymo sezono pabaigos.

Teigiama, jog dedamos pastangas, kad SPIS veikla būtų atstatyta. Tikimasi, kad tą padaryti pavyks artimiausiomis dienomis.

Ministerija ragina šalies gyventojus prašymus per SPIS teikti ne darbo valandomis arba savaitgaliais, taip pat primena, kad priklausančias kompensacijas bus galima gauti atgaline tvarka, t. y. už visą šildymo sezoną nepriklausomai nuo to, kada asmuo šildymo sezono metu kreipsis dėl kompensacijų. Pavyzdžiui, jeigu gyventojas kreipsis 2023 m. balandį, kompensacijos galės būti grąžinamos už 2022 m. spalio, lapkričio, gruodžio ir 2023 m. sausio, vasario ir kovo mėnesius.

Siekiant palengvinti ir supaprastinti būsto šildymo išlaidų, geriamojo ir karšto vandens išlaidų kompensacijų gavimą, jos besikreipiantiems gyventojams skiriamos iš karto visam šildymo sezonui, jeigu dėl jų kreiptasi likus mėnesiui iki šildymo sezono pradžios arba šildymo sezono metu. Tai reiškia, jog pakanka vieno prašymo, kad sunkiau besiverčiantys ar net vidutines pajamas uždirbantys šalies gyventojai visą šaltąjį laikotarpį gautų kompensacijas. Tai galioja prašymams, pateiktiems po šių metų rugsėjo 1 d.

2 Comments

  1. Ar negalėtų

    ponia Liesytė pakomentuoti , kodėl Klaipėdoje netaikomas ” 1 prašymas sezonui ” ? Žmogus parašė prašymą kompensacijai spalio pradžioje , išdavė lapelį – sekanti prašymo rašymo ir dokumentų pateikimo data po 2023 sausio 1 d. ! Po 3 mėn vėl ? !

    Reply
    • Skyrius

      Turi pilną info apie žmonių gaunamas pajamas. Kitas kodėl – kodėl automatiškai neskiriama šildymo kompensacija? Kodel konkrečiai nenurodoma suma , kad žmogus gali kreiptis .

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Ministerija: baigiasi kompensacijos už ukrainiečių apgyvendinimą

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad būstų ir kitų tinkamų gyventi patalpų savininkai ar verslo atstovai, kurie apgyvendino žmones, ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

Verslas

Gruodžio sąskaitos už šildymą - apie 30 proc. mažesnės nei pernai

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ skelbia, kad už gruodžio centralizuoto šildymo paslaugas klaipėdiečiai ir Gargždų gyventojai iš jos gaus ...
2024-01-11
Skaityti daugiau

ELTA

Klaipėda neplanuoja šią savaitę pradėti šildymo sezono

Šiaulių miesto savivaldybei paskelbus apie šią savaitę pradedamą šildymo sezoną, Klaipėda kol kas to daryti nesiruošia. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius ...
2023-10-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This