Ministras A. Anušauskas iš Irako grįžusiems kariams įteikė medalius

Miestas

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas ketvirtadienį LDK Butigeidžio dragūnų batalione pasveikino iš misijos Irake sugrįžusius Lietuvos karius. Jiems įteikti ministro medaliai už pavyzdingą tarnybą, pasiaukojimą ir asmeninį indėlį vykdant tarptautinių operacijų užduotis.

„Džiaugiuosi, kad visi Lietuvos kariai saugiai grįžo namo iš pastaruoju metu ne itin ramaus Irako, kur Danijos mobiliosios apsaugos kuopos sudėtyje atliko pajėgų apsaugos užduotis. Svarbu pažymėti, kad šio būrio dalyvavimas misijoje ne tik prisidėjo prie Irako stabilumo užtikrinimo ir saugumo pajėgų rengimo, bet ir buvo svarbi Danijos bei trijų Baltijos valstybių bendradarbiavimo karinėje srityje tąsa“, – sakė ministras A. Anušauskas, kuris po vizito LDK Butigeidžio batalione ketvirtadienį taip pat aplankė Krašto apsaugos savanorių pajėgų 3-ąją rinktinę ir Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgas.

Lietuva pradėjo dalyvauti šioje NATO mokymo misijoje Irake 2019 m. pradžioje. Šiais metais Danija priėmė sprendimą sustabdyti dalyvavimą misijoje, todėl naujų karių rotacijų nebeplanuoja ir Lietuva.

Dalyvavimas tarptautinėse operacijose išlieka svarbia Lietuvos įsipareigojimų tarptautiniam saugumui išraiška ir priemone, stiprinančia NATO kolektyvinę bei ES bendrąją saugumo ir gynybos politikas, JT taikos palaikymo pastangas, daugiašalį ir dvišalį karinį bendradarbiavimą.

Lietuva šiuo metu tęsia dalyvavimą septyniose tarptautinėse operacijose ir mokymo misijose: JT operacijoje „Minusma“ Malyje, ES mokymo misijoje Malyje, ES mokymo misijoje Centrinėje Afrikos Respublikoje, ES mokymo misijoje Mozambike, ES jūrų operacijoje „Atalanta“, ES jūrų operacijoje „Irini“ ir NATO operacijoje Kosove KFOR.

1 Comment

  1. Nuomonė

    O ką mes Irake pasidėję turime, ko mums ten reikia? Jie nepriklauso nei NATO, nei ES, tai ko ten lendame? Dėkui Dievui, kad visi sugrįžo sveiki…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Laurynas Kasčiūnas: už maistą susimokėję daugiau žinosime, kad čia nebus rusiškų tankų

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas mano, kad norint reikšmingai sustiprinti šalies saugumą, krašto apsaugai reikėtų ...
2024-02-04
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Karinės jūrų pajėgos Ukrainai perdavė radiolokacinę įrangą

Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos kariuomenė toliau tęsia nenutrūkstamą karinės paramos teikimą Ukrainai. Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos (KJP) antradienį ...
2023-09-27
Skaityti daugiau

ELTA

Lietuva stebi situaciją Rusijoje: esant poreikiui, gali būti keliamas kariuomenės parengties lygis

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad atsakingos Lietuvos struktūros akylai stebi situaciją Rusijoje. Esant poreikiui, akcentuoja politikas, gali būti ...
2023-06-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This