Už vestuves darbo metu – įspėjimas

Regionas, Svarbu

Nuo pernai liepos Neringos savivaldybės įmonės „Neringos vanduo” direktoriumi dirbantis Dangeras Aleksandrovas, sugebėjęs šį rugpjūtį Kretingoje susituokti darbo metu, už tokį elgesį atsipirko įspėjimu.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Po to, kai „Atvira Klaipėda” paviešino tokį faktą, Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu buvo sudaryta komisija galimam darbo pareigų pažeidimui tirti. 

Komisiją sudarė Neringos savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėja, Biudžeto ir turto valdymo skyriaus vedėja, Teisės skyriaus vyriausioji specialistė, Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja ir jai pirmininkavęs Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

„Surinktą medžiagą įvertinusios komisijos teigimu – darytina išvada, kad D. Aleksandrovas nesilaikė teisės aktų reikalavimų ir nesikreipė į darbdavį dėl kasmetinių atostogų ar tikslinių atostogų suteikimo, nuotolinio darbo. Komisija siūlo Administracijos direktoriui Egidijui Šakaliui, vadovaujantis darbo kodekso 58 straipsnio 4 dalimi, įspėti UAB „Neringos vanduo“ direktorių Dangerą Aleksandrovą dėl galimo darbo sutarties nutraukimo, jei per 12 mėnesių darbuotojas padarys antrą tokį pat darbo pareigų pažeidimą – pažeis darbo teisę reglamentuojančias normas, kurios numato bendrovės vadovo, kaip darbuotojo teisę pasinaudoti socialinėmis garantijomis, t. y. tikslinių ir kasmetinių atostogų suteikimą,  galimybę darbo funkcijas vykdyti nuotoliniu būdu, darbų saugos ir apmokėjimo už darbą tvarkos nustatymu bei kitas su vadovo darbo santykiais susijusias funkcijas”, – rašoma Neringos savivaldybės administracijos atsakyme redakcijai.

Pats D. Aleksandrovas, taip ir nepateikęs atsakymų į „Atviros Klaipėdos” klausimus, komentuodamas šią situacijos kitoms žiniasklaidos priemonėms aiškino, kad tądien esą dirbo nuotoliniu būdu ir susituokė pietų pertraukos metu.

D. Aleksandrovas, kaip ir Neringos meras Darius Jasaitis bei dauguma šio miesto Tarybos narių, yra Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ narys.

9 Comments

  1. Simona

    Anyrą kartą per šiuos metus ženytis negalės. Atleis.

    Reply
  2. Gyventoja

    Cirkininkai abu geri?Tiek zurnalistas tiek Dangiras…

    Reply
  3. BAUSMĖ

    jei per 12 mėn sugalvosi ženytis antrą kartą….tada tai jau tikrai bausime

    Reply
  4. klaipėdietė

    o,Dieve,kaip tam žmogui negėda,tai čia čia užkliūva,tai dar kur.Kiek skaitai,tai teismuose ir tegyvena,gal ir nebuvo laiko normaliai apsiženyt

    Reply
  5. Cekaunas

    Būtų įdomu perskaityti to įspėjimo formuluotė.
    (Dėl to, kad zenyjiesi darbo metu, tau jaunikaitis – įspėjimas.)

    Reply
  6. Keista istorija

    Man Dangeras Aleksandrovas tikrai nėra simpatiška asmenybė ir kai kurie poelgiai nėra pateisinami, tačiau kažkaip keistai perdėtai atrodo jo persekiojimas, kai žurnalistas veržiasi net į vestuves.
    O kiti savivaldybių įmonių vadovai yra šventieji? Kodėl nepasidomima, neparašoma toliau istorija apie Klaipėdos autobusų parko vadovą ir jo šeimos problemas dėl ES lėšų? Visuomenei tikrai įdomu, ar pasirvirtino įtarimai.

    Reply
    • to keista istorija

      Paskaicius Jusu komentara man net sypsena pakilo, kad tiesat sakot,o tada juoktis pradejau, nes pons Vainorius neatsake i klausima. na kaip turbut ir durnam aisku kodel. 😀 ske neprikolausomas zurnalistas 😀

    • Martynas Vainorius

      Jūsų žiniai, teisėsaugos institucijos kartais neskuba atsakyti į klausimus. Kaip tik vakar vakare sulaukiau tamstas dominančios informacijos. Kai tik leis kiti darbai, parašysiu. Galėsite ir šypsotis, ir juoktis toliau – sako, kad juokas labai naudingas sveikatai. Beje, gal besijuokiant pavyks prisiminti, kas pirmas paviešino, kad įtarimai pareikšti būtent Klaipėdos autobusų parko vadovui ir jo žmonai?

  7. T

    Dar ir premiją gaus metų gale, ne darbas o atostogos ten pas juos.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių siekęs papirkti verslininkas nuteistas pagrįstai

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė teisiamojo 49-erių verslininko Tomo Petro Radiko iš Panevėžio apeliacinį skundą ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Lietuvos Navalnas ar sąmokslo teorijas skleidžiantis kyšininkas?

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje pirma instancija pernai spalį Panevėžio verslininką Tomą Petrą Radiką nuteisė ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

ELTA

Neringoje baigti „Zuikio daržo“ namelių griovimo darbai

Neringos savivaldybė informuoja, kad antradienį Nidoje baigtas paskutinių neteisėtai stovinčių penkių prekybinių namelių, kuriuose daugiau kaip dešimtmetį veikė kavinė „Zuikio ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This