Naujas „Neringos vandens” vadovo viražas: santuoka – darbo metu

Regionas, Svarbu

Nuo pernai liepos Neringos savivaldybės įmonės „Neringos vanduo” direktoriumi dirbantis dėl prarasto valdybos pasitikėjimo Klaipėdos savivaldybės valdytos UAB „Gatvių apšvietimas” vadovo posto netekęs Dangeras Aleksandrovas sugebėjo pademonstruoti tikriausiai itin retą įžūlumo lygį. 

Šių metų pradžioje „Atvira Klaipėda” rašė, kad D. Aleksandrovas naujosios savo darbovietės reikalams samdė advokatą, kuris atstovavo jam skyrybų byloje, o interneto svetainei kurti – buvusį bendradarbį, kurį buvo apdovanojęs įspūdinga išeitine išmoka. Dabar „Atvira Klaipėda” išsiaiškino, kad D. Aleksandrovas sugebėjo tuoktis Kretingoje tuo metu, kai turėjo būti darbe.

Dangeras Aleksandrovas su naująja žmona prie Kretingos rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos ir archyvų skyriaus tuo metu, kai turėjo būti darbe. Martyno Vainoriaus nuotr.

Kretingos rajono savivaldybė skelbė, kad jos Civilinės metrikacijos ir archyvų skyriuje rugpjūčio 19-ąją, penktadienį, 13 val., bus registruojama D. Aleksandrovo ir jo buvusios pavaldinės įmonėje „Gatvių apšvietimas” santuoka. Ši informacija pasitvirtino – prie metrikacijos skyriaus tądien atvykęs „Atviros Klaipėdos” žurnalistas įsitikino, kad jaunieji nepersigalvojo ir atvyko tuoktis, o vėliau dar tikriausiai ir nuėjo fotografuotis į apylinkes. 

Praėjus solidžiam laiko tarpui, per kurį jau tikriausiai būtų sunku koreguoti darbo tabelius bei kitus dokumentus, „Atvira Klaipėda” paklausė Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus Egidijaus Šakalio, kuris kaip akcijų valdytojas yra vienintelis šios įmonės valdymo organas (bendrovė neturi valdybos), ar D. Aleksandrovas rugpjūtį atostogavo arba buvo pasiėmęs laisvadienių, o galbūt jam buvo nustatyta teisė dirbti nuotoliniu būdu. 

„Prašymų dėl kasmetinių atostogų ar laisvadienių suteikimo jūsų minimu laikotarpiu, kaip ir prašymo dėl leidimo dirbti nuotoliniu būdu, D. Aleksandrovas nėra pateikęs”, – į E. Šakaliui, kurio nepavyko pasiekti telefonu, nusiųstus klausimus atsakymą atsiuntė Neringos savivaldybės administracijos atstovė spaudai Sandra Vaišvilaitė.

Tada jau „Atvira Klaipėda” paprašė E. Šakalio pakomentuoti, kaip jis galėtų paaiškinti faktą, kad D. Aleksandrovas Kretingoje tuokėsi tuo metu, kai turėjo būti darbe, ir ar Savivaldybės administracijos direktorius imsis kokių nors veiksmų siekiant įvertinti tokį D. Aleksandrovo elgesį.

„Dėkojame už informaciją, kurią įvertinsime teisės aktų nustatyta tvarka”, – lakoniškai ir abstrakčiai atsakė S. Vaišvilaitė. 

Meras Darius Jasaitis antradienio rytą „Atvirai Klaipėdai” pripažino, kad šia situacija ėmėsi domėtis jau pirmadienį vakarop, po to, kai „Atvira Klaipėda” išsiuntė klausimus E. Šakaliui apie D. Aleksandrovo vestuves. Anot jo, tada Savivaldybės administracijos direktorius E. Šakalys dar kartą pervertė visus dokumentus, kad įsitikintų, ar nepražiūrėjo kur nors tokio prašymo. Neradęs esą kartu ir nuliūdo, kad tokia situacija įmanoma, ir apsidžiaugė, kad ne jis dabar bus kaltas.

D. Aleksandrovas, pasak mero, neneigia, kad taip nutiko. Dabar esą bus sudaryta komisija, kuri aiškinsis aplinkybes ir spręs dėl nuobaudos.

„Nesuprantu, kaip taip galima. Jei bėgtų pro šalį, iškart įsimylėtų ir pamatęs, kad dirba santuokų rūmai nuspręstų vesti, bet jei viskas buvo suplanuota iš anksto, grupėje… Sunku net patikėti”, – sakė D. Jasaitis. 

Paklaustas, gal kartais yra per mažai kontrolės, kad įmonės vadovas leidžia sau taip naudoti darbo laiką, D. Jasaitis teigė, jog visų įmonių vadovų Savivaldybės administracija nesukontroliuos.

„Jie tam ir vadovai, kad rodytų pavyzdį. Keista, nėra ir ką pasakyti”, – teigė meras. 

Paties D. Aleksandrovo versijos, kaip gi nutiko, kad vestuvėms nesugebėjo pasiimti nei laisvadienio, nei atostogų, sužinoti nepavyko – jis tradiciškai į „Atviros Klaipėdos” žurnalisto skambutį neatsiliepė ir neperskambino. Į raštu nusiųstą klausimą tiek asmeniniu, tiek darbiniu paštu per daugiau nei keturias valandas irgi neatsakė. Jei D. Aleksandrovas visgi teiktųsi atsakyti, ši publikacija gavus jo atsakymą bus papildyta. 

„Atvira Klaipėda” metų pradžioje rašė, kad UAB „Neringos vanduo“ vienoje iš bylų atstovavo advokatas Mantas Liugas. Jo paslaugomis D. Aleksandrovas naudojosi savo skyrybų byloje. Šio teisininko paslaugomis naudojosi ir D. Aleksandrovo pavaldinė, rugpjūtį tapusi naująja jo žmona. Moteris teisme ginčijo sudarytą susitarimą dėl išėjimo iš darbo UAB „Gatvių apšvietimas“ ir pirmoje instancijoje jos ieškinys buvo iš dalies patenkintas. 

O įmonės interneto puslapio sukūrimo paslaugas „Neringos vanduo” neskelbiamos apklausos būdu pirko iš MB „Data Mana“, kurią įsteigęs Rolandas Paulauskas dirbo „Gatvių apšvietimo” gamybos departamento direktoriumi. „Atviros Klaipėdos” duomenimis, būtent jį D. Aleksandrovas prieš pats netekdamas pareigų atleido iš darbo nuspręsdamas išmokėti 8 mėnesių vidutinio atlyginimo išeitinę kompensaciją, tačiau naujajai vadovybei pavyko susitarti dėl šiek tiek mažesnės išmokos. 

Neringos tarybos Kontrolės komiteto pirmininkė Agnė Jenčauskienė „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad iki šiol nežinojo apie minėtąją publikaciją, kurioje buvo paviešinti tokie „Neringos vandens” sandoriai. Naujiena jai buvo ir faktas apie tai, kad šios įmonės vadovas leidžia sau susirengti vestuves darbo metu. Anot politikės, iki šiol Kontrolės komitetas domėjosi tik pačios įmonės veikla, kainų perspektyvoms, svarstė idėją, kad galbūt ją reikėtų sujungti su šilumą tiekiančia „Neringos energija”.

Politikė tikino, kad dabar jau yra akstinas pasidomėti ir galbūt iškelti klausimus, kai ateis laikas svarstyti įmonių ataskaitas. 

ISTORIJA

Klaipėdos savivaldybės valdomos UAB „Gatvių apšvietimas‘‘ valdyba Dangerą Aleksandrovą iš įmonės vadovo pareigų nusprendė atleisti 2020-ųjų sausį. 

„Pagrindas atšaukimo yra nepasitikėjimas”, – tada sakė laikinasis įmonės valdybos pirmininkas Andrius Kačalinas. 

Tokį valdybos sprendimą D. Aleksandrovas apskundė teismui. Pirmoji instancija palaikė įmonės ir savivaldybės poziciją, o apygardos teismas įsigaliojusiu sprendimu konstatavo, kad D. Aleksandrovo atleidimas buvo neteisėtas, nes tuo metu valdyboje nebuvo kvorumo. Buvusiam vadovui priteista 23 148 Eur išmoka išmoka už priverstinės pravaikštos laiką ir 4014 Eur bylinėjimosi išlaidų iš buvusios darbovietės ir savivaldybės.

Naujosios „Gatvių apšvietimo” vadovybės užsakymu atliktas įmonės auditas buvo konstatavęs eilę įvairių pažeidimų, tačiau Klaipėdos apygardos prokuratūra atsisakė dėl jų pradėti ikiteisminį tyrimą. 

Įmonei pirmos instancijos teisme nepavyko įrodyti ir versijos, kad D. Aleksandrovo vadovavimo laikais bene daugiausiai viešųjų pirkimų laimėjusi tuometinės finansininkės sūnaus valdoma įmonė realiai neteikė kompiuterinės įrangos priežiūros paslaugų pagal trijų metų trukmės sutartį.

D. Aleksandrovas šiuo metu dar eina nepriklausomo valdybos nario pareigas savivaldybių kontroliuojamuose įmonėse „Kuršėnų vandenys” (išrinktas 2019-12-16), „Pakruojo autotransportas” (išrinktas 2020-09-29) ir „Telšių vandenys” (išrinktas 2021-01-20). „Neringos vandeniui” jis vadovauja nuo praėjusių metų liepos 5 d.  

18 Comments

  1. Auklevsbuhaltere

    Tai visdėlto buhalterė, ne auklė ? o vargšę tiek visi guldė šalia

    Reply
  2. Medaus mėnuo

    Bet tai kaip naujai žmonai jaustis? Vyras vestuves laiko ant tiek nereikšmingu įvykiu, jog net laisvadienio nepaima, tiesiog susirašom ir vėl į darbus 🙂

    Reply
  3. Iš apšvietimo

    Kai nori pri****ti, tai padarysi prie betko.
    Įdomu kada atsibos persekioti šitą žmogų, jau net juokinga, kas antra publikacija
    Oj jei tik visus šis „žurnalistas” sugebėtų taip sužiūrėti kas ką veikia ir neveikia…

    Reply
    • Anonimas

      Faktas. Valdininkas darbo metu turi buti darbe, uztai ir alga gaunama. Asmeniniai reikalai sprendžiami ne darbo metu. nesunku paimti laivadieni?

  4. Jo

    Benderis !

    Reply
  5. M

    Zmogui ženytis ir mirti,turi leisti,kas cia per įstatymai?

    Reply
  6. bus įdomu stebėti

    Ar užteks valios šį „nusipelniusį” veikėją atkleisti už pravaikštą, ar vėl sava neseniai priimta chebrytė patvirtins, kad direktorius iki vestuvių ceremonijos buvo darbe ir iš karto po jos vėl iš karto grįžo į darbą iš Kretingos na per kokį pusvalandį… 🙂 geras testas į didžiąją politiką su teisėsaugininkų pilna skvernelininkų siekiančiam šauti Neringos merui….

    Reply
    • Neringiškis

      Tai kad vandenu vadovas ir Neringos meras vienoje skvernelio partijoje – partiečiai! 🙂 parašys kad dirbo nuotoliniu ir galės kartu toliau imituoti darbą 🙂 Vietoje jasaicio skirčiau jaunavedžiams koki socialinį būstą partijos bendraminčiui kaip vestuvių dovanėlę, ta jis moka 🙂

  7. klaipėdietė

    na,tikrai baisus čia žmogelis,kur dar tokių randasi,kad ir vestuvių dieną nesugeba paprašyt laisvadienio,tyčiojasi jis iš visų tokiu elgesiu savo

    Reply
  8. Zita

    Brudas tokia seima israske, vaikus is namu isvare, terorizavo baisiausiais budais ir nieks nieko, toliau jis laime seja kaip piktzole

    Reply
  9. Kaimyne

    Kaip motinai į gatvę išeit ir kur akis dėt..

    Reply
  10. Mama-mociute

    Ateis ir i tavo nesąžiningo jaunavedžio namus blogis kuri tu metai visur

    Reply
  11. Slidokas

    Na nieko sau. Niekas šiam veikėjui nebaisu. Tvarkosi visur kaip savo kieme ir nors tu ką. Bet keisčiausia, kad dar vis randa naivių užtarėjų aukštuose valdiškų įmonių ir politikos sluoksniuose. Bet vis tiek lazda turi du galus.

    Reply
  12. Bubu

    Būtų gerai pasidomėti ar jis iš viso būna darbe darbo valandomis ir apie kitus reikaliukus Neringos vandenyse.

    Reply
  13. Patarkyte kaip tapti valdiškų įmonių nepriklausomu valdybų nariu

    Nepakeičiamųjų kasta:
    ” D. Aleksandrovas šiuo metu dar eina nepriklausomo valdybos nario pareigas savivaldybių kontroliuojamuose įmonėse „Kuršėnų vandenys” (išrinktas 2019-12-16), „Pakruojo autotransportas” (išrinktas 2020-09-29) ir „Telšių vandenys” (išrinktas 2021-01-20). „Neringos vandeniui” jis vadovauja nuo praėjusių metų liepos 5 d. „.

    Reply
  14. Se

    Įdomu, kokioje valdiškoje kontorėlėje karjerą tęs garsioji Šakalienė, Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus sutuoktinė

    Reply
  15. Vėjas

    Nesustabdomasis , Nepakaltinamasis!!

    Reply
  16. Patarimas :)

    Atsargiai, bijokit to jaunavedžio – darbštuolio, o tai vėl paduos iš teismą :))))

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Šį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių siekęs papirkti verslininkas nuteistas pagrįstai

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė teisiamojo 49-erių verslininko Tomo Petro Radiko iš Panevėžio apeliacinį skundą ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This