Reguliarus autobusų maršrutas sujungs Klaipėdą ir Svencelę

Svarbu, Transportas

Netrukus visuomeniniu transportu iš uostamiesčio bus galima pasiekti vieną iš sparčiai augančių pamario gyvenviečių.

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ organizuoja keleivių pervežimo vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo maršrutu Nr. 45 paslaugų pirkimą. Juo iš Klaipėdos bus galima pasiekti Svencelę, kur sparčiai plečiasi bei populiarėja jėgos aitvarų ir buriavimo paslaugos.

Pasak šios įstaigos vadovo Andriaus Samuilovo, tai bus visiškai naujas maršrutas. Startavęs Kurėno stotelėje miesto autobusas Svencelę per Priekulę, Dreverną pasieks užtrukęs kelyje 45 minutes. Reisas vyks visomis savaitės dienomis. Paslauga kol kas perkama vieneriems metams. Nuo Priekulės autobusas dar važiuos ir į Venckus.

Maršruto Klaipėdoje schema

Atpažįstamos Klaipėdos mėlynos spalvos autobusuose bus ne mažiau kaip 16 sėdimų vietų be vairuotojo. Transporto priemonės turi būti ne senesnės nei 5 metų (ne ankstesnės nei 2018 metų gamybos) bei atitikti ne mažesnį kaip Euro 6 teršalų išmetimo standartą. Juose veiks elektroninio bilieto sistema ir galios II zonos bilietai.

O nuo šių metų rugsėjo 1 d. miesto maršrutiniai autobusai jau veža keleivius  ir viešojo transporto maršrutu Nr. 35 Klaipėda – Slengiai – Trušeliai – Smilgynai. Iki tol šis maršrutas buvo tik bandomasis. Tačiau vasarą paskelbus viešojo pirkimo konkursą, juo nuolat keleivius veža UAB „Kautra”. Sutartis su šia bendrove taip pat sudaryta vieneriems metams.

5 Comments

  1. Edita

    Labai reikalingas maršrutas Klaipėda – Svencelė. Tiems, kurie neturi automobilio, nuvykti į Dreverną ir persikelti laivu į Juodkrantę neįmanoma, o taipogi Svencelės gyventojams susisiekti su Priekule Šeštadieniais ir sekmadieniais neįmanoma. Ačiū, jei pažadas bus įvykdytas. Būtų reikalingas vienas vėlyvas maršrutas, idant žmonės bent šventadieniais galėtų nuvykti į renginius ir koncertus, vykstančius Klaipėdoje, o apie 20val 30 min. sugrįžti iš Klaipėdos namo.

    Reply
  2. Daina

    Labai laukiam sugrąžinimo-maršruto Klaipėda -Ryga,per Liepoją.Klaipėdiečiams Liepoja tapo nebeprieinama,nors ir ranka pasiekiama…

    Reply
  3. Svencelietė

    Ačiū! Kaip gerai

    Reply
  4. T

    Į Rygą per Liepoją kada grąžins autobusą, absurdas kažkoks, Latvija tapo nepasiekiama.

    Reply
    • Nevažiuoju auto

      Populiarių maršrutų niekas neatšaukinėja. Bet atašukus kartą, paleisti iš naujo, turi nutekėti daug vandens.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pradės statyti „Vėjo miestelį“

SBA grupės nekilnojamojo turto kompanijai „SBA Urban“ skelbia, jog gavo Klaipėdos rajono savivaldybės leidimą plėtoti „Vėjo miestelį“ šalia Kuršių marių, ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Į Klaipėdą atplauks 50 karo laivų

Birželio 4–7 d. Klaipėdoje vyks vienas iš didžiausių Baltijos regione renginių – tarptautinių pratybų „Baltijos operacija 2024“ atvykimo konferencija. Planuojama, ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This