Vingio pasaže jau baigiama montuoti stoginė

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Gana palankūs rudens orai padeda toliau tęsti pavasarį dėl įvairių priežasčių vis strigusius vadinamojo Vingio pasažo rekonstrukcijos darbus, kurie buvo atnaujinti vasaros vidury.

Praėjus dviem mėnesiams nuo tada, kai paskutinį kartą čia lankėmės, antradienį priešpiet Vingio prekybos centre jau buvo matyti akivaizdžių pokyčių – į pabaigą ėjo metalinių stoginės konstrukcijų (stelažų) montavimo darbai. Šiuo metu jau sumontuota daugiau kaip pusė visos stoginės laikančiųjų konstrukcijų.

Baigta stoginė su skaidraus stiklo danga turėtų atrodyt taip. Projektuotojų vizualizacija.

Pagal techninį projektą, kurį rengė bendrovės „Projektai ir CO” atstovai, būtent stoginė ir laikoma svarbiausiu ir techniškai sudėtingiausiu pasažo akcentu. Sumontavus stelažus, ant jų turi būti tvirtinamas skaidraus stiklo dangos stogas, kuris turi uždengti visą teritoriją. Stogą žadėta privesti iki pastatų sienų, kad būtų išvengta kritulių ant grindinio, o lietus bus surenkamas lietvamzdžiais. Pastarieji turi būti nuvesti tiesiai į lietaus vandens surinkimo kanalizaciją. Iš viso žadėta įrengti 14 naujų lietaus nuotekos šulinių.

Pačią stoginę žadėta apšviesti LED lempomis, o apšvietimas turėtų būti kombinuotas, veikiantis nuo apšvietimo valdymo spintos bei esamo gatvių apšvietimo tinklo – pastarasis būtų budintis, naktinis. Šveistuvai turėtų būti išdėstyti eilėmis kas 6 metrai. Visą atnaujintą pėsčiųjų alėją turėtų stebėti 8 stacionarios ir viena valdoma vaizdo stebėjimo kamera.

Pačioje pėsčiųjų alėjoje žadėta įrengti arba stacionarius, arba kilnojamuosius prekystalius vietos prekeiviams, kurie visos rekonstrukcijos metu yra priversti glausti siaurame šaligatvyje iš Vingio g. pusės. Taip pat pagal projektą buvo numatyta pastatyti ir modernų stacionarų tualetą.

Palmiros Mart nuotr.

Darbai vyksta ir I. Simonaitytės skvere

Vingio prekybos centro rekonstrukcija apima du objektus – jau minėtą patį prekybos centrą, vadinamąjį pasažą, ir I. Simonaitytės g. skverą.

Jame numatoma pakeisti visą dangą, įrengiant naujus pėsčiųjų ir dviratininkų takus su visais reikalingais pasluoksniais ir betoninių plytelių danga. Dviračių taką ketinama padengti asfaltbetoniu, šalia jo yra suprojektuoti dviračių stovai. Naujus suoliukus žadėta padengti atsparia drėgmei danga, prie jų stiliaus priderinti naujas skvere atsirasiančias betonines šiukšlių dėžes, kurios, kaip teigta, turės specialią apsaugą nuo vandalų.

Šiaurinėje skvero dalyje, toliau nuo pagrindinės gatvės, žadama įrengti vaikų žaidimo aikštelę su laipiojimo piramide bei nuotykių trasa. Vaikams skirta aikštelė nuo pėsčiųjų takų bei šalia skvero suprojektuotos automobilių stovėjimo aikštelės bus atribota specialia tvorele. Prie vaikų žaidimų aikštelės numatoma pasodinti žydinčių augalų.

Skelbta, jog esamų medžių būklė skvere yra gera, tad juos žadėta išsaugoti. Tačiau daugelyje vietų yra pažeista veja, kurią numatoma atnaujinti, pasodinant greitai augančią, intensyviam naudojimui skirtą bei nedaug priežiūros reikalaujančią veją.

Darbus abiejuose objektuose atliekantys Šilutėje registruotos įmonės „Stamela” darbuotojai antradienį intensyviai darbavosi ir minėtame skvere.

Nors pagal pirminį projektą žadėta, jog skveras bus sutvarkytas pirma, rugpjūtį statybų vadovas Kostas Girčius „Atvirai Klaipėdai” buvo minėjęs, jog abu objektus žadama priduoti kartu kitų metų pabaigoje.

Rugpjūčio mėn. duomenimis, bendra darbų vertė siekė 1,227 mln. eurų.

1 Comment

  1. Irina

    Įdomu, kaip galiejo atsirasti „pastatas ant vištos kojos”? Kažkoks preliepa, del kurio Vingio stogine per viduri (ties tą pastatą) netures stogo :((

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Baigti viešosios erdvės Vingio mikrorajone atnaujinimo darbai (papildyta)

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog po naujųjų baigti Vingio pasažo ir viešųjų erdvių šalia jo tvarkymo darbai. Ties prekybos pasažo praėjimu ...
2024-01-06
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Vingio pasažas: darbai vis dar tebevyksta

Nors rugsėjis buvo itin palankus darbams lauke, tai nepadėjo bendrovei „Stamela” įgyvendinti dar birželį viešai Klaipėdos valdžiai duoto pažado rekonstrukciją ...
2023-09-27
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Vingio pasažo stoginę pradėjo dengti stiklu

Panašu, jog pietinėje uostamiesčio dalyje esančio Vingio pasažo rekonstrukcijos darbus atliekantys rangovai šį kartą Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus neapgavo, dar ...
2023-08-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This